QUOTE(rammona @ 2011 03 30, 10:04)
O dabar klausimas;kaip daiginti ridikeliu seklas?Ir po kiek laiko,kai sudygsta galima valgyti.Turejau toki gera puslapi apie seklas ir pameciau.Aciu 

Parasysiu jums ir kitos merginoms, nes regis ir Ruta rase, kad daiginti nesigauna.
As darau viska labai paprastai - pries nakti visas seklas/zirnius ar pan. uzmerkiu iki ryto, ryte perplaunu sietelyje, sudedu i plokscia aukstesniais krasteliais indeli ir idedu i orkaite (nes ten gana tamsu ir ji gana sandari, seklos nedziusta) indelio neuzdengus. As naudoju Tupperware indelius, nes ju kruva visokiu dydziu turiu. Taip ir laikau kokia pora dienu orkaitej, perplaudama 2 kartus per diena, kai rimciau sudygsta, dedu i saldytuva ir tuomet indeli jau uzdengiu, nes kitaip isdzius. Viskas!
Su saulegrazom truputeli daugiau uzsiemimo - ryte po mirkymo sudedu visas i koki didesni dubeni, uzpilu daug vandens ir pora kartu nupilu vandeni su ant virsaus pakilusiom odelem, nes kitaip seklos siek tiek pradeda puti, o paskui perkosiu per sieteli ir toliau viskas taip pat.
Daiginant svarbu, kad seklu sluoksnis nebutu storas - daugiausia 2 cm, nes kitaip jos šyla ir rugsta. Dar svarbu, kad indelyje nebutu papildomai vandens, mirkyti uztenka tik viena nakti.