Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(rammona @ 2011 03 30, 10:04)
O dabar klausimas;kaip daiginti ridikeliu seklas?Ir po kiek laiko,kai sudygsta galima valgyti.Turejau toki gera puslapi apie seklas ir pameciau.Aciu thumbup.gif


Parasysiu jums ir kitos merginoms, nes regis ir Ruta rase, kad daiginti nesigauna.

As darau viska labai paprastai - pries nakti visas seklas/zirnius ar pan. uzmerkiu iki ryto, ryte perplaunu sietelyje, sudedu i plokscia aukstesniais krasteliais indeli ir idedu i orkaite (nes ten gana tamsu ir ji gana sandari, seklos nedziusta) indelio neuzdengus. As naudoju Tupperware indelius, nes ju kruva visokiu dydziu turiu. Taip ir laikau kokia pora dienu orkaitej, perplaudama 2 kartus per diena, kai rimciau sudygsta, dedu i saldytuva ir tuomet indeli jau uzdengiu, nes kitaip isdzius. Viskas!

Su saulegrazom truputeli daugiau uzsiemimo - ryte po mirkymo sudedu visas i koki didesni dubeni, uzpilu daug vandens ir pora kartu nupilu vandeni su ant virsaus pakilusiom odelem, nes kitaip seklos siek tiek pradeda puti, o paskui perkosiu per sieteli ir toliau viskas taip pat.

Daiginant svarbu, kad seklu sluoksnis nebutu storas - daugiausia 2 cm, nes kitaip jos šyla ir rugsta. Dar svarbu, kad indelyje nebutu papildomai vandens, mirkyti uztenka tik viena nakti.
Atsakyti
[quote=Britule,2011 03 30, 17:18]
Parasysiu jums ir kitos merginoms, nes regis ir Ruta rase, kad daiginti nesigauna Supratau,Britule,tada man sitas variantas netinka.Einu ieskot to straipsnio apie daiginima ir atidziai paskaitysiu,nes nusipirkau kelis pokelius ridikeliu seklu,manau,kad susidaidinsiu,suvalgysiu.Nezinojau,isivaizdavau,kad nors su pirmais lapeliais valgoma.Dabar aisku,kad lapeliu nebus.Tai tada gal gali pasakyt,pries keles dienas uzmerkiau pipirmetes seklutes,ir dabar jos su kazkokiu mazu zalumynu,tai gal jau laikas valgyt?tiesiog nesusiduriau niekada su zaliavalgyste bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=rammona,2011 03 30, 22:44]
[quote=Britule,2011 03 30, 17:18]
Parasysiu jums ir kitos merginoms, nes regis ir Ruta rase, kad daiginti nesigauna Supratau,Britule,tada man sitas variantas netinka.Einu ieskot to straipsnio apie daiginima ir atidziai paskaitysiu,nes nusipirkau kelis pokelius ridikeliu seklu,manau,kad susidaidinsiu,suvalgysiu.Nezinojau,isivaizdavau,kad nors su pirmais lapeliais valgoma.Dabar aisku,kad lapeliu nebus.Tai tada gal gali pasakyt,pries keles dienas uzmerkiau pipirmetes seklutes,ir dabar jos su kazkokiu mazu zalumynu,tai gal jau laikas valgyt?tiesiog nesusiduriau niekada su zaliavalgyste bigsmile.gif
[/quote]

Tai viskas gerai su tom ridikelio seklytem - butent taip pamirkykit, perplaukit ir daiginkit, po keleto dienu daigeliai islys, paskui jie vis ilgesni taps, tai ir valgykit kai jums bus pats tas - galit saldytuve laikyt kad ir dvi savaites vis perplaunant. Saldytuve tas dygimas tiesiog siek tiek pristabdomas. Kada valgyt nepasakysiu, uzmirsau, kas ten rekomenduojama ax.gif Man paciai tai nepatinka, kai labai ilgi daigeliai buna, skonis tada vis astresnis ir ''ryskesnis'' tampa. Nezinau ar tinkamai cia jums atsakiau ax.gif
Atsakyti
Britule ačiū už patarimą, ar galima kopy paste į savo bloga? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 31 kovo 2011 - 07:11
QUOTE(*Rūta* @ 2011 03 31, 09:11)
Britule ačiū už patarimą, ar galima kopy paste į savo bloga?  ax.gif


Tai zinoma, prasau 4u.gif Ir isbandykit, ar as cia tiesa parasiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Britule: 31 kovo 2011 - 09:34
Sveikos, mamos:)

atsiprašau už offtopiką, benaršydama internete nustebau, kad tik dabar aptikusi visai įdomų puslapį ir jis lietuvių kalba. Iškart įspėju, kad tai NE apie žaliavalgių mitybą, o apie vegetarizmą-veganizmą, tačiau pakankamai koncentruotai surinktos kelios nuomonės. Pačioje analizėje yra keletas neblogų nuorodų.
manau, kad galima pasirankioti tikrai naudingų dalykųsmile.gif
Pačioje pirmoje pastraipoje yra nuoroda (mėlyni skaičiukai) į kitus puslapius.
Taigi - http://gyventisamoni...sra6/#more-1744

Ir dar - šiokia tokia maistinė lentelė lietuvių kalba:)
https://docs.google....rjd4_29wxm2xtff
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 31 kovo 2011 - 12:30
Cha, Visgi Ustukių ekologiškos avižos dygsta!
Tačiau ...
Kiek bandžiau, vis atrodė, kad greičiau rūgsta viskas, ne dygsta. Dabar susikaupiau ir dažniau nei 2 k vandeniu praplaudavau. Pradygo po 3 parų.
Esmė tame, kad beveik visi grūdai pažeisti yra mechaniškai. Tai iš nedickos saujelės pabandymui užmerktų grūdų suskaičiavauu kokias10 pradygusių. Dygsta tik visiškai nepažeistas grūdas, visa kita rūgsta:))
bent aišku, kad termiškai tikrai neapdorota:)
Atsakyti
Labas 4u.gif Skaitant sia tema pagavo toks impulsas, sokau, nulekiau i virtuve, i smulkintuva sumeciau kopusto, paprikos, svoguno, agurko, pomidoro, slakeli alyvuogiu aliejaus, krapu.... gavosi zavi nesamone, is pradziu labai skani, paskui astri, turbut svoguno padauginau ir ant galo jau baigiau valgyt siaip sau... kazin nepersistengiau? biggrin.gif Vat ka reiski aimpulsas... reikia daugiau pasiskaitineti apie produktu derinima turbut biggrin.gif Tikiuosi viduriu nepaleis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2011 04 05, 13:44)
Labas  4u.gif  Skaitant sia tema pagavo toks impulsas, sokau, nulekiau i virtuve, i smulkintuva sumeciau kopusto, paprikos, svoguno, agurko, pomidoro, slakeli alyvuogiu aliejaus, krapu.... gavosi zavi nesamone, is pradziu labai skani, paskui astri, turbut svoguno padauginau ir ant galo jau baigiau valgyt siaip sau... kazin nepersistengiau? biggrin.gif Vat ka reiski aimpulsas... reikia daugiau pasiskaitineti apie produktu derinima turbut biggrin.gif Tikiuosi viduriu nepaleis biggrin.gif


lotuliukas.gif na kaip pirmam kartui idomus bandymas lotuliukas.gif ka jus bandete daryt? padaza? siurba? kokteili? bigsmile.gif
per laika atrasite kas jums skanu ir kaip paruosta 4u.gif
o derinti cia nera ka, vienos darzoves bazines kitos prieskonines 4u.gif
svoguna manau dejote baltaji? as paskutiniu metu tik raudonaji naudoju jis svelnesnis ir i jusu patiekaliuka buciau imetusi cesnako vietoje svoguno 4u.gif

o jie vidurius pakeis tik i nauda thumbup.gif issivalys zarnynas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 05 balandžio 2011 - 13:57
Siandien dariau kokteili su pirmais zalesiais is kiemo, ziupsnelis dilgeliu , garsves, pieniu keli lapeliai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitele22: 05 balandžio 2011 - 18:09
As pradejau darytis smoothie- susmulkinu visokiu vaisiu i geriu, niam.
Reiks pabandyt da kokiu uogikiu ibert. O atejus vasarai- uogu sezonui bus galima da labiau paeksperimentuot.
Atsakyti
Parašykit kokį skanų, nesunkų salotų padažo receptą. Nusibodo citrina/alyv.aliejus/druska blush2.gif Beje, ką skaunaus Raw/ pusiau Raw ruošiat vaikams?
Atsakyti