Aha, macos miltelius, nekepintus grikius, Adzuki pupeles, kynva, burnočių sėklas, linų sėmenų, linų sėmenų aliejų ir džiovintus pomidorus. Berods viskas
Kai žaliavalgystę pradedu galima sakyti tik dabar, tai teko daug susipirkt, nes namie mažai ko turiu. Dar labai norėjau išbandyti RAW kakavos pupeles, bet jos brangios, tai teks kitam užsakymui atidėt, nes dabar ir taip Macos milt. pirkau. Nors tų pupelių tik berods keletos į dieną reikia, tai ta kaina kai paskaičiuoji nėr didelė, tiek kai iškart už viską mokėt reik susidaro nemažai
| i | Žinutė koreguota - žinutėse reklamuojama viena ir ta pati internetinė maisto parduotuvė. Moderatorė |
O ką jūs vartojat? Aš bijau, kad bus labai vienodas mano maisto asortimentas, gal patartumėt ką nusipirkti gero be vaisių/daržovių?
QUOTE(*Rūta* @ 2011 05 26, 07:17)
Man turbūt įdomiausia kaip reikia derinti dienos maisto produktus kad nepritrūktų kokių vitaminų ir pan.
Dar toks vienas klausimas kaip su žmonėm kurie neturi apendicito (nes pagal gi visą teoriją tenais ir veisiasi/slepiasi geros bakterijos)...ar tokiem žmonėm reikia kažkaip kitaip maitintis raw, ar ne
Ir dar domina ar galima kažkaip iš visų daržovių ir vaisių pašalinti bent kažkokią dalį visokio brudo kuriuo yra purškiama...kažkokiam žurnale skaičiau kad lygtais litrui vandens du šaukštai sodos, mirkai 15 min. daržoves, vaisius ir iš jų pasišalina tie visokie negeri dalykai, bet kadangi chemija nėra mano stipri pusė, tai nžn ar čia tikrai kažką padeda, ar visiška nesąmonė
Įvairių sėklų mirkymo ir daiginimo laikas:
Miežiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienų.
Grikių: Mirkyti 15-20 minučių, sudygsta per 1-1,5 dienų. Nekepinti grikiai yra baltos / žalios iki šviesiai rudos spalvos, kepintis grikiai yra vidutiniškai rudos spalvos ir jie nesudygs. Nereikia mirkyti ilgiau kaip 20 minučių, nes suges. Tikrinti drėgmę, skalauti arba pakeisti medžiagą kas 12 valandų. Geras daigas, švelnaus skonio. Daigai daug greičiau sudygsta šiltam ore.
Kukurūzai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 2 + dienas.
Soros: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Avižos: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienos.
Rugiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienos. Rugiai nuimti neprinokę arba tvarkomi netinkamai, gali turėti stiprų, nemalonų kvapą. Jei yra pelėsis, išmesti (pelėsių išplauti neįmanoma).
Kviečiai, įskaitant speltą: Mirkyti 18-24 valandos, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Jeigu grikius daiginu nuo vakar 20:00, kada juos jau galima valgyti? Rytoj ryte nebus per velu, atsizvelgiant i tai, kad stoves silumoj ir dar daiginsis?
Miežiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienų.
Grikių: Mirkyti 15-20 minučių, sudygsta per 1-1,5 dienų. Nekepinti grikiai yra baltos / žalios iki šviesiai rudos spalvos, kepintis grikiai yra vidutiniškai rudos spalvos ir jie nesudygs. Nereikia mirkyti ilgiau kaip 20 minučių, nes suges. Tikrinti drėgmę, skalauti arba pakeisti medžiagą kas 12 valandų. Geras daigas, švelnaus skonio. Daigai daug greičiau sudygsta šiltam ore.
Kukurūzai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 2 + dienas.
Soros: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Avižos: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienos.
Rugiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienos. Rugiai nuimti neprinokę arba tvarkomi netinkamai, gali turėti stiprų, nemalonų kvapą. Jei yra pelėsis, išmesti (pelėsių išplauti neįmanoma).
Kviečiai, įskaitant speltą: Mirkyti 18-24 valandos, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Jeigu grikius daiginu nuo vakar 20:00, kada juos jau galima valgyti? Rytoj ryte nebus per velu, atsizvelgiant i tai, kad stoves silumoj ir dar daiginsis?
daigintu grikiu skonis ir kvapas labai primena zemes riesutus
QUOTE(dimming @ 2011 05 26, 21:12)
Įvairių sėklų mirkymo ir daiginimo laikas:
Miežiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienų.
Grikių: Mirkyti 15-20 minučių, sudygsta per 1-1,5 dienų. Nekepinti grikiai yra baltos / žalios iki šviesiai rudos spalvos, kepintis grikiai yra vidutiniškai rudos spalvos ir jie nesudygs. Nereikia mirkyti ilgiau kaip 20 minučių, nes suges. Tikrinti drėgmę, skalauti arba pakeisti medžiagą kas 12 valandų. Geras daigas, švelnaus skonio. Daigai daug greičiau sudygsta šiltam ore.
Kukurūzai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 2 + dienas.
Soros: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Avižos: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienos.
Rugiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienos. Rugiai nuimti neprinokę arba tvarkomi netinkamai, gali turėti stiprų, nemalonų kvapą. Jei yra pelėsis, išmesti (pelėsių išplauti neįmanoma).
Kviečiai, įskaitant speltą: Mirkyti 18-24 valandos, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Jeigu grikius daiginu nuo vakar 20:00, kada juos jau galima valgyti? Rytoj ryte nebus per velu, atsizvelgiant i tai, kad stoves silumoj ir dar daiginsis?
Miežiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienų.
Grikių: Mirkyti 15-20 minučių, sudygsta per 1-1,5 dienų. Nekepinti grikiai yra baltos / žalios iki šviesiai rudos spalvos, kepintis grikiai yra vidutiniškai rudos spalvos ir jie nesudygs. Nereikia mirkyti ilgiau kaip 20 minučių, nes suges. Tikrinti drėgmę, skalauti arba pakeisti medžiagą kas 12 valandų. Geras daigas, švelnaus skonio. Daigai daug greičiau sudygsta šiltam ore.
Kukurūzai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 2 + dienas.
Soros: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Avižos: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienos.
Rugiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienos. Rugiai nuimti neprinokę arba tvarkomi netinkamai, gali turėti stiprų, nemalonų kvapą. Jei yra pelėsis, išmesti (pelėsių išplauti neįmanoma).
Kviečiai, įskaitant speltą: Mirkyti 18-24 valandos, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Jeigu grikius daiginu nuo vakar 20:00, kada juos jau galima valgyti? Rytoj ryte nebus per velu, atsizvelgiant i tai, kad stoves silumoj ir dar daiginsis?
QUOTE(indrusep @ 2011 05 27, 07:59)
imeciau i blog'a
QUOTE(Britule @ 2011 05 27, 09:32)
Jei kam aktualu - Vilniuj Mxmj uztikau nekepintus grikius, lenkiskus atrodo Melwit firmos (gyvi, sudygo), tai manyciau ir kituose miestuose turetu buti, kainuoja nepigiai, regis 9 Lt uz 0,5 kg, ar 0,8 kg.
Sveiki produktai parduotuvej 11lt uz toki pat kieki.
Varske paprasta - raw?
Alyvuoges turbut ne?
Alyvuoges turbut ne?
QUOTE(dimming @ 2011 05 27, 10:23)
varske yra kaitintas produktas (namine dar gali temparatura suziureti bet pramoniniu bud gaunama kazi
alyvuoges nuo gaminimo tehnologijos priklauso
Seikutes
buvau dingusi nes teko bevei pora menesiu ligonineje praleisti, pasigavau tokia reta liga
itariu po gimdymo imunitetas nusilpo tai ir prikibo man ta zaraza, gal kas zinot gal kokie kruopos ar grudai gerina imunineta sistema, buciau dekinga
Prisijungiu prie jūsų
Vat šią knygą (Campbell'o ''Naturalus budas isvengti ligu'') aš taip pat visoms rekomenduoju. Nors iki tol buvau skaičiusi ne vieną knygą apie sveikatą, bet pastaroji sukėlė lengvą šoką. Ir Boutenko turbūt jau visos skaičiusios.
QUOTE(Britule @ 2011 03 14, 16:11)
As labai visoms siuliau pirkti pigiau Campbell'o knyga ''Naturalus budas isvengti ligu'', bet susigunde tik Ruta:) Tikrai idomi ir, mano nuomone, vertinga knyga. Autorius pagrindzia issamiais tyrimais, kodel reiketu rinktis veganiska augaline mityba, o nuo jos iki zaliavalgystes - ne taip jau ir toli 





