Įvairių sėklų mirkymo ir daiginimo laikas:
Miežiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienų.
Grikių: Mirkyti 15-20 minučių, sudygsta per 1-1,5 dienų. Nekepinti grikiai yra baltos / žalios iki šviesiai rudos spalvos, kepintis grikiai yra vidutiniškai rudos spalvos ir jie nesudygs. Nereikia mirkyti ilgiau kaip 20 minučių, nes suges. Tikrinti drėgmę, skalauti arba pakeisti medžiagą kas 12 valandų. Geras daigas, švelnaus skonio. Daigai daug greičiau sudygsta šiltam ore.
Kukurūzai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 2 + dienas.
Soros: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Avižos: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1,25-1,5 dienos.
Rugiai: Mirkyti 8-14 valandų, sudygsta per 1-1,5 dienos. Rugiai nuimti neprinokę arba tvarkomi netinkamai, gali turėti stiprų, nemalonų kvapą. Jei yra pelėsis, išmesti (pelėsių išplauti neįmanoma).
Kviečiai, įskaitant speltą: Mirkyti 18-24 valandos, sudygsta per 1-1,5 dienų.
Jeigu grikius daiginu nuo vakar 20:00, kada juos jau galima valgyti? Rytoj ryte nebus per velu, atsizvelgiant i tai, kad stoves silumoj ir dar daiginsis?