zinomos tiesos, bet pati kartas nuo karto paskaitau:
Šiek tiek apie pienuka:
Pasterizuotas pienas sukelia chroniškas ligas, kas atsitinka kai pienas yra pasterizuojamas?Pasterizavimo procesą išrado L.Pasteur, kuris taip pat yra bakterijų ir mikrobų teorijos autorius(jis teigia kad daugelį ligų sukelia bakterijos ir mikrobai). Kad sunaikintu piene esančias bakterijas pieno pramonė pasterizuoja(kaitina pieną), bet šis procesas pakeičia pieno struktūrą. Pasterizavimas pieno cukrų, kitaip žinomą kaip laktozę, paverčia į beta-laktozę, kuri yra daug griečiau įsisavinama ir to rezultatas staigus gliukozės padidėjimas kraujyje ir po to sumažėjimas, dėl kurio jūs grietai pajuntate alkį ir norite vėl ko nors valgyti ir dažniausiai valgoma
saldumynus, kurie veda į kitas sveikatos problemas. Tai ypač žalinga diabetikams. Pasterizavimas pakeičia piene esančio kalcio formą ir
padaro kalcį beveik visiškai neįsisavinamą
HomogenizavimasDaugelis žmonių net nežino, kad pienas yra ne tik pasterizuojamas, bet dar ir homogenizuojamas. Homogenizavimas yra procesas kai pienas
leidžiamas per labai tankų filtrą, kuris sumažiną piene esančių riebalų ir baltymų molekules, kad riebalai lygiai pasiskirstytu visame butelyje ir nenusistotų ant paviršiaus. Deja, šis procesas pakeičia natūralią pieno struktūrą it taip jį padaro dar labiau nevirškinamu. Homogenizuojant piene esančios riebalų molekulės apgaubia ar prikimba prie piene esančių baltymų molekulių taip apsunkindama jų virškinimą. Nesuvirškinti baltymai yra įsiurbiami į kraują ir tai sukelia alergija ir kitas autoimunines ligas tokias kaip reumatoidini artritą, bronchinę astmą, šienligę.
Taip pat pasterizavimas ir homogenizavimas sunaikina gerąsias bakterijas ir enzimus (fermentus), kurie labai svarbus geram pieno virškinimui.
Pasterizuotas pienas ir chroniškos ligos:Pasterizuotas ir homogenizuotas pienas sukelia chroniškas ligas reumatoidinį artritą diabetą, vėžį, širdies ligas, bronchinę astmą, ir Alzheimerį, taip pat įvairius virškinimo sutrikimus, Krauno ligą(opos žarnyne), alergijas, depresiją, jautraus žarnyno sindromą.
Reumatoidinis artritas, bronchinė astma ir pieno vartojimas. Jie jums yra diagnozuotas reumatoidinis artritas tai reikia kuo greičiau atsisakyti pieno produktų nes jie labai padidina astmos ir artrito simptomus ir taip liga labai greitai progresuoja.
Pieno alergijos 70% Suaugusiųjų populiacijos turi bent minimalų pieno netoleravimą (nevirškinimą). Nes pieno ir jo produktams virškinti reikalingas enzimas laktazė. Vaikai šio enzimo turi pakankamai, bet su amžiumi šio enzimo mažėją ir daugelio suaugusiųjų organizmas
šio enzimo nebegamina arba gamina nepakankamai. Dėl to pienas būna nesuvirškintas. O nesuvirškintas ar blogai suvirškintas maistas
nuodija organizmą ir taip sukelia įvairias ligas ir alergijas. Laktazės mažėjimas yra dar vienas gamtos įrodimas, kad suaugęs žmogus neturėtų vartoti pieno.
Pienas skatina gleivių produkcijąPieno vartojimas skatina gleivių produkciją organizme. Gleivės dažnai yra žuvę baltieji kraujo baltosios kraujo ląstelės -leukocitai, taip pat muco polysaccharidai- angliavandenių rūšis iš kurių organizmas gaminą gleives). O žūva jie atakuodami nesuvirškintus pieno baltymus, nes organizmas jų neatpažįsta ir laiko juos svetimkūniais priešais ir todėl juos atakuoja. Pieno vartojimas yra pieno vartojimas paūmina plaučių ir kvėpavimo takų ligas ir visiems gerai žinoma slogą. Ir labai apmaudu kai žmonės turintys slogą vartoja vaistus nuo slogos(kurie taip sutraukia smegenų kraujagysles ir turi kitus sveikatai pavojingus pašalinius efektus) ir geria pieną.
Pienas pūlių, antibiotikų ir hormonų kokteilis (mano nuomuone is cia ir kilo dabar vokietijoje siaucianti Ecoki bakterijos atmaina, nes mesle tas pats lieka,banterijos atsparios antibijotikams nes toje terpeje jie uzauge)
Modernūs pieno ūkiai išgauna daug didesnį pieno kiekį iš vienos karvės nei prieš kelis dešimtmečius. Bet dėl to labai suprastėja pieno kokybė ir tai labai sekina karves(vakarų šalyse daugelis gyvena vos 2-3 metus). Priedo tokios karvės dažnai serga pieno takų uždegimas ir dėl to joms yra duodami antibiotikai, kurie aiškų patenka į pieną. Dar blogiau, kad uždegimu sergančios karvės su pienų išskiria į mirusius leukocitus(baltieji kraujo kūneliai) dar kitaip vadinamus pūliais. Ir sergančių karvių pienas gana dažnai patenka į bendrą produkciją.
Karvės sutvertos ėsti žolę, bet šiandiena jos yra šeriamos grūdais, soja, kukurūzais, kurie yra genetiškai modifikuoti bei pat įvairiais papildais. Viso to rezultatas piene vietoj omega 3 riebalinių rūgščių atsiranda omega 6, kurių daugelis žmonių vartoja per daug ir omega 6 labai skatina organizmo uždegiminius procesus ir sukelia artritas.Jogurtai: daugelis jogurtu yra su visokiais dažais, konservantais, cukrumi ir saldikliais, o tų gerųjų bakterijos tai greičiausiai ne kvapo
arba jos dėl ilgo galiojimo laiko yra mirę. Tas pats pasakytina ir apie Actimel ir kitus pieno gėrimus su bakterijomis, tai labai geras
metodas parduoti šauktą pieno už litro kaina. Esu girdėjęs, kad Anglijos karalienei jogurtą specialiai atskraidina iš Rumunijos, kad reiškia, kad geros kokybės jogurto Anglijoje rasti neįmanoma.
Pienas ir kalcis:Vartodami pieną ir jo produktus organizmas praranda daugiau kalcio negu jo pasisaviną. Ir tuojau paaiškinsiu kodėl. Pirmiausia, nors karvės piene yra gausu kalcio, jis yra tokioje formoje, kad žmonių organizmas beveik nesugeba jo pasisavinti. Beje motinos piene yra keturis kartus mažiau kalcio negu karvės, krūtimi maitinami vaikai pasisavina kur kas daugiau kalcio iš motinos pieno negu iš karvės. Kita priežastis yra ta, kad karvės pienas labai rūgština organizmą (žemina ph išsamiau apie ph ateityje), bei turi daug fosforo rūgšties . Organizmas norėdamas neutralizuoti pieno sukeltą rūgštingumą, bei jame esančią fosforo rūgštį, turi paimti kalcį iš kaulų, ir tai per ilgą
laiką nuveda į trapius kaulus ir osteoporozę. Apmaudu, kad daugelis žmonių šito net neįtaria ir aklai tiki, ką sako pieno pramonės atstovai ir gydytojai, kurių dauguma mano žiniomis apie mityba žino labai nedaug (vakarų šalyse gydytojai per visą studijų laiką medicinos mokykloje turi vos kelias paskaitas apie mitybą).
Minx

tyliai tyliai tikslo link