Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Laba, kas gali trumpai atsakyti ar jums kokie nors simptomai atsirado kai perejot staigiai ar po truputi i zalia mityba? Pvz spuogeliai kokioj nors kuno vietoj, sloga, gleives valesi ar pan?

Dekui bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knowing: 11 birželio 2011 - 18:48
QUOTE(Knowing @ 2011 06 11, 18:48)
Laba, kas gali trumpai atsakyti ar jums kokie nors simptomai atsirado kai perejot staigiai ar po truputi i zalia mityba? Pvz spuogeliai kokioj nors kuno vietoj, sloga, gleives valesi ar pan?

Dekui  bigsmile.gif



nenormalus pgalvos pleiskanavimas, spuogai as sedimosios ir pilvo putimas ax.gif

situos pojucius pajutau dar pernai kai Raw padidinau iki 70-80 proc dienos raciono
Atsakyti
[quote=Knowing,2011 06 11, 18:48]
Laba, kas gali trumpai atsakyti ar jums kokie nors simptomai atsirado kai perejot staigiai ar po truputi i zalia mityba? Pvz spuogeliai kokioj nors kuno vietoj, sloga, gleives valesi ar pan?

As saziningai zaliavalgiavau tik pora savaiciu, nes nesugebu kai kuriu zalingu iprociu atsikratyti. Bet jau keli metai valgau labai daug darzoviu, vaisiu, todel ziauraus pasikeitimo nebuvo.
Tiesa, iki tol buvusi labai sausa oda koki menesi dar baisiau issausejo, po to pradejo tvarkytis.
Labai greitai auga nagai, net uzkniso:)
Pilva man pucia visa gyvenima, pute ir zaliavalgiaujant ir dabar.
Spuogai? Beveik nebuvo iki tol, po to visiskai pranyko ir pamirsau, kad tokie buna.
Budavo silpnumo pusvalandziu, tipo viskas gerai, bet jegos apleidzia, atrodo griusi tuoj vidury gatves. Pagal galimybes stengiausi nors trumpam numigti, kai uzeidavo blogiena.
O siaip meile gyvenimui ir zmonems zaliavalgiaujant dar patrigubejo:)
Atsakyti
Pas mane nuo krutines iki bambos viskas isberta mazais spuogeliais, tai galvoju kada gi ji praeis biggrin.gif
Ir dar niekaip neismastau ka cia vakare apie 6 suvalgyt kazko sotaus ar pan, nes diena viskas normaliai, bet nuo 6-7h vakaro kai prasideda, pasijuntu tokia alkana ir visko is eiles norisi "nesveiko". Saldumynu, cipsu, ir siaip visokiu kitokiu sh. smile.gif
Diena valgau vaisius, darzoves, riesutus, kartais daigintas kruopas. Labai primakaluotu patiekalu nemegstu, na megstu daugiau Mono valgyma, tai vat sunkiai man tais vakarais gaunasi. cool.gif
Atsakyti
Pabandyk saulegrazas. Jei baisiai badas uzpuola, truputi pamirkau ir valgau. Avokadas irgi labai sotus. O siaip dabar nusiperku pvz kriausiu kokius 2 kg ir valgau kol nebetelpa.
Dabar jau pilna svieziu vietiniu darzoviu. Jei nesotu - miksuok su siemkom.
Del spuogu uzjauciu - kiekvienam skirtingai islenda, jei tai ne alergija skalbimo milteliams.
Atsakyti
13-oji diena

4 puod. salotu (cukinija, paprika, spinatai, petrazoles, cogunai, paprastos salotos, pomidorai, agurkai, aliejus, agava, citrinos sultys)
0,5 (16cm formoje daryto) persiku torto ax.gif
2 puod. mirkytu grikiu su medumi
2 kriauses

84,9
Atsakyti
Persiku tortas


Pagrindas:
1 puod. migdolu likusiu ispaudus piena
0,5 puod. mirkytu datuliu (be kauliuku)
0,5 puod. graikisku arba makadamijos riesutu (mirkytu)
1 arb. š. kakavos milteliu
1 arb. š. agavos (nebutinai)
viska i smulkintuva ir gauta mase padengti torto formos dugna (forma geriau kuri atsisega sone (mazaja radau gerduvos perduotuvese) , i dugna visada iskloju maistine plevele, nezinau kodel bet taip daro daugelyje youtubes klipuku ax.gif )

Anakardziu kremas:
1 puod. mirkytu anakardziu
1 arb.š. vaniles extrakto
1v.š. agavos
2 mirkytu datuliu (bet nebutinai)
1 v.š. kokoso sviesto (nebutinai, orginaliam recepte jis turejo sustingdyti si krema man ne karto nesustingo, tai pakeiciau ji agaru ax.gif )
1v.š. citrinos sulčių
1 puod. migdolu pieno
1 puod. vandens 5 min virto su 1a.š. agar agar

visus ingredientus i kokteiliu plaktuve (iskyrus vandeni su agaru) ir suplakti iki vientisos mases, i gauta krema supilti vandeni su agaru (panasia i tiksta kilieliu) ir dar karta gerai suplakti. Viska supilti ant pagrindo, turetu buti apie 1-1,5 cm storio ir i saldytuva stingti (nedekite i kamera), po 30 min. kremas jau buna sustinges ir dedame sekantį persiku sluoksni:

Persiku sluoksnis:
orginaliam recepte buvo dziovinti arba sviezus abrikosai, as pakeiciau i persikus ax.gif

4 puod. persiku mesos (mikstimas be kauliuku, su odele)
1a.š. kardamono
1a.š. cinamono
5v.š. citrinos sulčių
0,5 puod. agavos sirupo
2 puod. vandens virto su 1 v.š. agar agar

visus ingredientus smulkintuvu (iskyrus vandeni su agaru) iki vientisos mases, i gautą mase supilti vandenį su agaru ir dar karta gerai smulkintuve sumaisyti, gauta mase dedame ant sustingusio anakardziu kremo (gaunasi apie 4-5 cm storio) dedame i saldytuva ir ruosiame dar viena anakardzio kremo sluoksni

Anakardziu kremas:
1 puod. mirkytu anakardziu
1 arb.š. vaniles extrakto
1v.š. agavos
2 mirkytu datuliu (bet nebutinai)
1v.š. citrinos sulčių
1 puod. migdolu pieno
1 puod. vandens 5 min virto su 1a.š. agar agar

visus ingredientus i kokteiliu plaktuve (iskyrus vandeni su agaru) ir suplakti iki vientisos mases, i gauta krema supilti vandeni su agaru (panasia i tiksta kilieliu) ir dar karta gerai suplakti. Viska supilti ant persiku sluoksnio, nebutina laukti kol pastarasisi sustings. gauta tortuka apie 1 val palaikyti saldtytuve , esant vesesniam ore puikiai stingsta ir kambario temperaturoje

puikiai issima is formos, pries tai peiliu pamirkytu vandenyje perbraukiu per sonus ax.gif

Atrodo aprasymas baisiai, bet viskas labai paprasta vienam sluoksniui 5 min darbo kombainu, svarbiausia viska isismirkyt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 13 birželio 2011 - 08:07
14-oji diena

2 puod. avokado padazo (cesnakas, petrazoles , krapai, vienas luptas pomidoras, slakelis citrinos sulciu , druskos pipiriuku viskas sutrinta iki tyreles)
4 morkos
6 agurkai
4 paprikos
Visi supjaustyti siaudeliais ir mirkomi i avokado padaza
1 puod. mirkytu grikiu su medumi ax.gif
0,5 meliono
2 kriauses

kadangi persiku tortas dingo (dukriukas valge apsilaizydamas ir vyrui tiko bigsmile.gif ) tai dariau kita ax.gif
tai koki 0,5kg naujojo suvalgiau gavos kaskas panasaus "Ala panaccota su uogom"

apsiedziau tiesiogine prasme, cia visada taip kai sedi namie doh.gif

svoris 84,7
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 13 birželio 2011 - 09:05
Ala panaccota su braskem wub.gif

kadangi vis kasko tokio nu pienisko ir salto norejosi nusprendziau ekperimentuoti virtuveje, panna cota yra virtos grietineles desertas su zelatina i vanile, bet as jug 2 ingredientu nevartoju tai nusprendziau pazaisti su valgomais produktais ir rezultatas thumbup.gif

viskas daryta Tuperwaro zele ziede 4u.gif

3 puodukai mirkytu anakardziu
2 puodukai migdolu pieno (nenukosto, norejosi "varskes " pedsako, dariau su luptais migdolais, kad butu grynai baltas)
1 puodukas klevu sirupo
4 valgomi šaukštai citrinos
1 v.š. vaniles ekstrakto
0,5 kg braškiu (nuplautu supjaustytu i 4 dalis)
2 puodukai vandens 5 minutes virto su 1v.š. agaro

visus ingredientus išskyrus braskes i kombaina ir iki vientisos mases, i zieda sudejau braskes ir jas apliejau gautu kremu, valandele saldytuve ir wub.gif skonis nerealus, laukiu melyniu avieciu bigsmile.gif bus vasaros topas, patiekiau su trintu braskiu padaziuku, labai skanu turetu buti su avokado sokoladiniu kremu 4u.gif
Atsakyti
Dabar pamačiau kad *Rūta* liniuotėj svoris nuo 118 iki 66, per puse bigsmile.gif ...taip bent iššūkis ! Palaikymo jum balionėliai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
zinomos tiesos, bet pati kartas nuo karto paskaitau:

Šiek tiek apie pienuka:

Pasterizuotas pienas sukelia chroniškas ligas, kas atsitinka kai pienas yra pasterizuojamas?
Pasterizavimo procesą išrado L.Pasteur, kuris taip pat yra bakterijų ir mikrobų teorijos autorius(jis teigia kad daugelį ligų sukelia bakterijos ir mikrobai). Kad sunaikintu piene esančias bakterijas pieno pramonė pasterizuoja(kaitina pieną), bet šis procesas pakeičia pieno struktūrą. Pasterizavimas pieno cukrų, kitaip žinomą kaip laktozę, paverčia į beta-laktozę, kuri yra daug griečiau įsisavinama ir to rezultatas – staigus gliukozės padidėjimas kraujyje ir po to sumažėjimas, dėl kurio jūs grietai pajuntate alkį ir norite vėl ko nors valgyti ir dažniausiai valgoma
saldumynus, kurie veda į kitas sveikatos problemas. Tai ypač žalinga diabetikams. Pasterizavimas pakeičia piene esančio kalcio formą ir
padaro kalcį beveik visiškai neįsisavinamą

Homogenizavimas
Daugelis žmonių net nežino, kad pienas yra ne tik pasterizuojamas, bet dar ir homogenizuojamas. Homogenizavimas yra procesas kai pienas
leidžiamas per labai tankų filtrą, kuris sumažiną piene esančių riebalų ir baltymų molekules, kad riebalai lygiai pasiskirstytu visame butelyje ir nenusistotų ant paviršiaus. Deja, šis procesas pakeičia natūralią pieno struktūrą it taip jį padaro dar labiau nevirškinamu. Homogenizuojant piene esančios riebalų molekulės apgaubia ar prikimba prie piene esančių baltymų molekulių taip apsunkindama jų virškinimą. Nesuvirškinti baltymai yra įsiurbiami į kraują ir tai sukelia alergija ir kitas autoimunines ligas tokias kaip reumatoidini artritą, bronchinę astmą, šienligę.
Taip pat pasterizavimas ir homogenizavimas sunaikina gerąsias bakterijas ir enzimus (fermentus), kurie labai svarbus geram pieno virškinimui.


Pasterizuotas pienas ir chroniškos ligos:

Pasterizuotas ir homogenizuotas pienas sukelia chroniškas ligas – reumatoidinį artritą diabetą, vėžį, širdies ligas, bronchinę astmą, ir Alzheimerį, taip pat įvairius virškinimo sutrikimus, Krauno ligą(opos žarnyne), alergijas, depresiją, jautraus žarnyno sindromą.
Reumatoidinis artritas, bronchinė astma ir pieno vartojimas. Jie jums yra diagnozuotas reumatoidinis artritas tai reikia kuo greičiau atsisakyti pieno produktų nes jie labai padidina astmos ir artrito simptomus ir taip liga labai greitai progresuoja.
Pieno alergijos 70% Suaugusiųjų populiacijos turi bent minimalų pieno netoleravimą (nevirškinimą). Nes pieno ir jo produktams virškinti reikalingas enzimas – laktazė. Vaikai šio enzimo turi pakankamai, bet su amžiumi šio enzimo mažėją ir daugelio suaugusiųjų organizmas
šio enzimo nebegamina arba gamina nepakankamai. Dėl to pienas būna nesuvirškintas. O nesuvirškintas ar blogai suvirškintas maistas
nuodija organizmą ir taip sukelia įvairias ligas ir alergijas. Laktazės mažėjimas yra dar vienas gamtos įrodimas, kad suaugęs žmogus neturėtų vartoti pieno.
Pienas skatina gleivių produkcijąPieno vartojimas skatina gleivių produkciją organizme. Gleivės dažnai yra žuvę baltieji kraujo baltosios kraujo ląstelės -leukocitai, taip pat muco polysaccharidai- angliavandenių rūšis iš kurių organizmas gaminą gleives). O žūva jie atakuodami nesuvirškintus pieno baltymus, nes organizmas jų neatpažįsta ir laiko juos svetimkūniais – priešais ir todėl juos atakuoja. Pieno vartojimas yra pieno vartojimas paūmina plaučių ir kvėpavimo takų ligas ir visiems gerai žinoma slogą. Ir labai apmaudu kai žmonės turintys slogą vartoja vaistus nuo slogos(kurie taip sutraukia smegenų kraujagysles ir turi kitus sveikatai pavojingus pašalinius efektus) ir geria pieną.


Pienas –pūlių, antibiotikų ir hormonų kokteilis (mano nuomuone is cia ir kilo dabar vokietijoje siaucianti Ecoki bakterijos atmaina, nes mesle tas pats lieka,banterijos atsparios antibijotikams nes toje terpeje jie uzauge)
Modernūs pieno ūkiai išgauna daug didesnį pieno kiekį iš vienos karvės nei prieš kelis dešimtmečius. Bet dėl to labai suprastėja pieno kokybė ir tai labai sekina karves(vakarų šalyse daugelis gyvena vos 2-3 metus). Priedo tokios karvės dažnai serga pieno takų uždegimas ir dėl to joms yra duodami antibiotikai, kurie aiškų patenka į pieną. Dar blogiau, kad uždegimu sergančios karvės su pienų išskiria į mirusius leukocitus(baltieji kraujo kūneliai) dar kitaip vadinamus pūliais. Ir sergančių karvių pienas gana dažnai patenka į bendrą produkciją.


Karvės sutvertos ėsti žolę, bet šiandiena jos yra šeriamos grūdais, soja, kukurūzais, kurie yra genetiškai modifikuoti bei pat įvairiais papildais. Viso to rezultatas – piene vietoj omega 3 riebalinių rūgščių atsiranda omega 6, kurių daugelis žmonių vartoja per daug ir omega 6 labai skatina organizmo uždegiminius procesus ir sukelia artritas.

Jogurtai: daugelis jogurtu yra su visokiais dažais, konservantais, cukrumi ir saldikliais, o tų gerųjų bakterijos tai greičiausiai ne kvapo
arba jos dėl ilgo galiojimo laiko yra mirę. Tas pats pasakytina ir apie Actimel ir kitus pieno gėrimus su bakterijomis, tai labai geras
metodas parduoti šauktą pieno už litro kaina. Esu girdėjęs, kad Anglijos karalienei jogurtą specialiai atskraidina iš Rumunijos, kad reiškia, kad geros kokybės jogurto Anglijoje rasti neįmanoma.

Pienas ir kalcis:Vartodami pieną ir jo produktus organizmas praranda daugiau kalcio negu jo pasisaviną. Ir tuojau paaiškinsiu kodėl. Pirmiausia, nors karvės piene yra gausu kalcio, jis yra tokioje formoje, kad žmonių organizmas beveik nesugeba jo pasisavinti. Beje motinos piene yra keturis kartus mažiau kalcio negu karvės, krūtimi maitinami vaikai pasisavina kur kas daugiau kalcio iš motinos pieno negu iš karvės. Kita priežastis yra ta, kad karvės pienas labai ‘rūgština’ organizmą (žemina ph – išsamiau apie ph ateityje), bei turi daug fosforo rūgšties . Organizmas norėdamas neutralizuoti pieno sukeltą rūgštingumą, bei jame esančią fosforo rūgštį, turi paimti kalcį iš kaulų, ir tai per ilgą
laiką nuveda į trapius kaulus ir osteoporozę. Apmaudu, kad daugelis žmonių šito net neįtaria ir aklai tiki, ką sako pieno pramonės atstovai ir gydytojai, kurių dauguma mano žiniomis apie mityba žino labai nedaug (vakarų šalyse gydytojai per visą studijų laiką medicinos mokykloje turi vos kelias paskaitas apie mitybą).


Minx mirksiukas.gif tyliai tyliai tikslo link

Atsakyti
15-oji diena

apie 400gr. vakarykscio deserto blush2.gif
pomidoru sriuba (3 pomidorai, avokadas, cesnakas, medus, druska , pipirai, bazilikas, slakelis citrinos sulciu)
4 agurkai (iskuobiau laivelius sriubai valgyt, vidurius imeciau i sriuba)
1 puod. lukstentu saulegrazu
2 nektarinai
2 kriauses

svoris 84,5
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 14 birželio 2011 - 06:44