Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(*Rūta* @ 2011 06 13, 14:09)
zinomos tiesos, bet pati kartas nuo karto paskaitau:

Šiek tiek apie pienuka:


visa tai suzinojau is vienos daktares, ji patare kudikeliui ozkytes pienuka duoti, jei pati savojo neturim.

o naturalu jogurta patiems pasidaryti, o ne pirkti kazko tai mirksiukas.gif

Ruta palaikom tave, ziuriu ka valgai, ir akys mano dideles (as taip nesugebeciau turbut, man labai jau valgyti noretusi pagal tavo kieki maisto) verysad.gif
Atsakyti
As tai praradau irgi svori zaliavalgiaujant, 10 kg labai lengvai nukrito.
Mano vyras pareiske nora atsisakyti mesos, mane tai labai nustebino, nes reikalaudavo kasdien mesos, gaminti as nemegstu...o ypac mesos, tekdavo orkaiteje kepti, nes ant keptuves mesa dar zalingesne, nei orkaiteje
Atsakyti
QUOTE(neiruke @ 2011 06 14, 13:11)
visa tai suzinojau is vienos daktares, ji patare kudikeliui ozkytes pienuka duoti, jei pati savojo neturim.

o naturalu jogurta patiems pasidaryti, o ne pirkti kazko tai  mirksiukas.gif

Ruta palaikom tave, ziuriu ka valgai, ir akys mano dideles (as taip nesugebeciau turbut, man labai jau valgyti noretusi pagal tavo kieki maisto) verysad.gif


ka ruta valgo yra pakankamai maistinga, uztai manau alkio didelio neturetu jaustis 4u.gif
Atsakyti
[quote=*Rūta*,2011 06 13, 13:09]
zinomos tiesos, bet pati kartas nuo karto paskaitau:

Šiek tiek apie pienuka:

istryniau visa zinute, kad neuzkims temos ax.gif
labai idomi informacija ir labai labai vertinga. ypac man ir mano mamai.
gal butu galima suzinoti informacijos saltini ? paskaitineciau dar daugiau.
ypac aktualu del reumatoidinio artrito, nuo kurio kencia mama .. sad.gif

dekui is anskto !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bituteba: 14 birželio 2011 - 15:46
QUOTE(linaslinelis @ 2011 06 12, 20:10)
Pabandyk saulegrazas. Jei baisiai badas uzpuola, truputi pamirkau ir valgau. Avokadas irgi labai sotus. O siaip dabar nusiperku pvz kriausiu kokius 2 kg ir valgau kol nebetelpa.
Dabar jau pilna svieziu vietiniu darzoviu. Jei nesotu - miksuok su siemkom.
Del spuogu uzjauciu - kiekvienam skirtingai islenda, jei tai ne alergija skalbimo milteliams.


Dekui uz patarima. Avokada tikrai isbandysiu. O is saulegrazu gal galima chalva pasidaryti? Bet turbut skonis bus tikrai ne kaip "parduotuvines" chalvos? Nes ten ja daro speju is kepintu saulegrazu.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

16-oji diena 4u.gif

3 bananai
3 dideli kyviai
2 nektarinai
2 puod. valdisku kopustu papriku salotu
3 puod salotu (geltonoji paprika, ziedinis kopustas, cukinija, morka, melynas svogunas, aliejus , slakelis citrinos) bekramtydama sita reikala, susikandziojau zanda doh.gif
sauja didziuju juoduju razinu

svoris 84 4u.gif

QUOTE(neiruke @ 2011 06 14, 12:11)
visa tai suzinojau is vienos daktares, ji patare kudikeliui ozkytes pienuka duoti, jei pati savojo neturim.

o naturalu jogurta patiems pasidaryti, o ne pirkti kazko tai  mirksiukas.gif

Ruta palaikom tave, ziuriu ka valgai, ir akys mano dideles (as taip nesugebeciau turbut, man labai jau valgyti noretusi pagal tavo kieki maisto) verysad.gif


o kaip paciai galima jo pasidaryt? is ko?

o del mazai valgau, tai nezinau, kolege mano nervuojasi as visa diena kramtau lotuliukas.gif ir liekneju, o ji tik varskyte jogurtuka ir nu niekaip nekrenta svoris nes puse dienos laikosi, o namie saldytuve sedi, ir man taip buvo, o dabar kaskaip nebera, ir dar as gyvenime tiek daug nevaiksciojau kiek dabar bigsmile.gif 10 km i diena minimum, 2-3 val zygiuojant pestute, valanda i darba, valanda atgal, ir dar su dukriuku aplink rajona, nebenoriu sedeti namie, nebegaliu nieko neveikti, o jei tenka prisesti tai tada jau turiu mastyt kad nesamoniu valgyt nepradeciau

ir manau kai pastoviai t.y. kas val ar pusantros uzkandu ir dazniausiai pirmoje dienos puseje saldus produktai, kraujyje nekrenta cukraus kiekis ir nejauciu didelio alkio 4u.gif

QUOTE(Oksanik @ 2011 06 14, 12:55)
As tai praradau irgi svori zaliavalgiaujant, 10 kg labai lengvai nukrito.
Mano vyras pareiske nora atsisakyti mesos, mane tai labai nustebino, nes reikalaudavo kasdien mesos, gaminti as nemegstu...o ypac mesos, tekdavo orkaiteje kepti, nes ant keptuves mesa dar zalingesne, nei orkaiteje


super, kaip sekasi dabar? mas itartinai legva vasara nes kitu metu laiku nu niekaip nesigaudavo ax.gif

thumbup.gif MB jau irgi zoleedis darosi, mesa tik savaitgaliais ir tai pagrilinta, dukriukas irgi jau i migdolu piena nebespjauna ir saldainukais datules patapo bigsmile.gif va su pienu pas mus tragedija doh.gif dreba kaip nori, tevai atsilaiko va seneliai iskysta, o sveikateles ji neturi tai dar vargstam doh.gif

QUOTE(bituteba @ 2011 06 14, 15:43)
labai idomi informacija ir labai labai vertinga. ypac man ir mano mamai.
gal butu galima suzinoti informacijos saltini ?  paskaitineciau dar daugiau.
ypac aktualu del reumatoidinio artrito, nuo kurio kencia mama .. sad.gif
dekui is anskto !


šiek tiek informacijos ta tema

Uždegiminiai procesai: kas juos sukelia ir kaip juos sumažinti?

Pomegranate extract may stop inflammation, says BugsŪmūs uždegiminiai procesai yra labai svarbūs gyjimo procese, ypač ištikus traumai ar sužeidimui. Jie taip pat apsaugo nuo įvairių įsibrovėlių į mūsų organizmą ir yra svarbi įgimtos imuninės sistemos dalis. Ūmus uždegimas paprastai nustoja per keletą dienų, kai žaizda ar kitas sužeidimas yra išgydomas ar pašalinama infekcija

Vis dėlto, užsitęsęs chroniškas uždegimas yra didelė problema, sukelianti įvairias ligas. Uždegiminių ligų pavadinimai paprastai baigiasi galūne -itas, pvz.: artritas (reumatoidinis), gastritas, pleutritas, mastitas, ir t.t, bet yra ir išimčių, kaip astma.. Taip pat labai svarbu pažymėti, kad chroniškas uždegimas per ilgą laiką nusilpnina imuninę sistemą ir taip organizmas tampa pažeidžiamas infekcinėms ligoms, taip pat vėžiui. Esant vėžiui dažnai būna labai padidėję uždegiminių testų rodikliai. Chroniški uždegiminiai procesai taip pat padidina diabeto, Alzheimerio, širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Dažnai uždegimas siejamas su autoimuninėmis ligomis, ir tradicinė medicina teigia, kad imuninė sistema pradeda atakuoti savus audinius. Bet šis organizmo bandymas nužudyti save yra ne be priežasties. Ir, deja, tos priežastys dažnai ignoruojamos, ir gydomas tik simptomais - uždegimas Simptomų gydymas sukelia daug pašalinių efektų ir žmogus tampa priklausomas nuo vaistų visam likusiam gyvenimui. Taipogi dažnai dar prireikia vartoti kitų vaistų, kurie gydo ankstesnių vaistų sukeltus simtomus.

Tarp kitko, nuo legaliai rinkoje esančių ar buvusių vaistų miršta tūkstančiai žmonių. Štai nuo gerai žinomo Vioxx vaisto mirė daugybė žmonių (bent 25 tūkst.). Nuo aspirino ir kitų nesteroidinių priešuždegiminių vaistų žmonės miršta kiekvienais metais, dar daugiau atsiduria ligoninėse.

Yra teorija, kad autoimuninės uždegiminės ligos atsiranda dėl audiniuose besislepiančių L-formos bakterijų, kuriuos nuo antibiotikų pakeičia formą ir tampa nematomos, daugelis testų jų neranda. Ir todėl imuninė sistema atakuoja tas L-formos bakterijas - taip atakuojami savi audiniai. Tačiau ši teorija nėra tinkamai patikrinta ir ištirta.

Uždegimą gali sukelti daug faktorių

Viena pagrindinių chroniško uždegimo priežasčių yra bloga dieta, kurioje dominuoja uždegimą skatinantys produktai – cukrus, baltų miltų gaminiai, saldumynai, rafinuoti angliavandeniai, pasterizuoti pieno produktai, mėsos produktai, gluteino turintys gaminiai iš kviečių, rugių ir miežių. Uždegiminius procesus taip pat skatina rafinuoti aliejai, kuriuose dominuoja omega 6 riebalinės rūgštys (saulėgrąžų, kukurūzų, sojos, žemės riešutų aliejai ir kt.). Čia reikia pažymėti, kad tam tikras kiekis omega 6 yra reikalingas, bet juos reikia gauti iš geros kokybės šaltinių kaip avokadas, riešutai, nerafinuoti aliejai. Taip pat labai svarbus santykis su omega 3, ir šis santykis turėtų būti ne daugiau nei 1 su 5, kas reiškia, kad 1 g omega 3 su 5 g,omega 6. Bet idealiai šis santykis turėtų būti 1:1 ar 1:2. Šiandien daugelis žmonių vartoja 15-30 kartų daugiau omega 6 nei omega 3. Dar blogiau, tie aliejai dažniausiai yra sugadinti – rafinavimo procese jie tampa dalinai hidrogenizuoti (jie išlieka skysti, bet vis tiek pažeisti; taip pratęsiamas galiojimo laikas). Tokie aliejai yra viena pagrindinių uždegiminių ligų plitimo priežasčių ir taip pat skatina vėžinius auglius bei širdies ir kraujagyslių ligas (būtent tokie sugadinti aliejai randami ant sussiaurejusių ir sukeitejusių kraujagyslių sienelių).

Namuose esantys pelėsiai taip pat gali paskatinti uždegiminius procesus.

Pieno produktai taip pat sukelia uždegiminius procesus

Pieno dominuojantis baltymas yra kazeinas, kuris yra labai sunkiai virškinamas. Kai toks nesuvirškintas baltymas per išretėjusias žarnyno sieneles patenka į kraujotaką, imuninė sistema jį pradeda atakuoti. Kasos Beta ląstelės (gamina insuliną) ir sąnarių audiniai turi panašių į kazeiną baltymų, todėl tuo pačiu yra atakuojami ir savi audiniai, šiuo atveju kasos ir sąnarių ląstelės. Ir todėl kuo anksčiai vaikui pradedamas duoti karvės pienas, tuo didesnė I diabeto rizika.Tad jei sergate kokia uždegimine liga, reikia būtinai atsisakyti pieno produktų. Alergijos taip pat sukelia imuninį atsaką, ir tuo pačiu uždegimą. Todėl labai svarbu vengti dažniausiai alerginių produktų, kurių dauguma yra įvardinta aukčiau.
Daržovių grupė - ‘NIghtshades’, kuriai priklauso pomidorai, bulvės, visi pipirai, bakalžanas. Šie augalai turi medžiagos - Solanino (alkaloidas). Yra manoma, kad kai kuriems žmonėms solanino turinčios daržovės gali paskatininti uždegiminius procesus ir sukelti reumatoidinį artritą, šios daržovįs taip pat siejamos su odos ligomis - egzema ir psoriaze (žvynelinė). Todėl jei jums yra šios ligos būtų galima bent kokiam mėnesiui atsiakyti šių daržovių ir žiųreti ar kas nors keičiasi.

Viršsvoris ir uždegimas

Vis daugiau žmonių dėl blogų mitybos įpročių, sėdimo gyvenimo būdo ir aplinkoje dominuojančių sintetinių estrogenų turi viršsvorio (BMI daugiau nei 25) ar yra nutukę (BMI daugiau nei 30). Riebalų ląstelės ir kraujyje padidėjęs trigliceridų (kraujo riebalų , kurie transportuojami į kitus organus, dažniausiai į riebalines ląsteles) kiekis skatina uždegiminius procesus. Ir, beje, būtent padidėjęs trigliceridų kiekis yra daug svarbenis širdies ir kraujagyslių ligų rodiklis, nei cholesterolis, ir rizika dar didesnė, kai yra didelis trigliceridų kiekis ir žemas cholesterolis. Normalus trigliceridų lygis yra < 1.7 mmol/L (<150.1 mg/dL), bet gali skirtis priklausomai nuo šalies bei amžiaus. Trigliceridų kiekį ,labai pakelia cukraus, saldumynų ir rafinuotų angliavandenių vartojimas.
Uždegimus tai pat skatina padidėjęs estrogenų kiekis ir estrogenų dominavimas, kas būdinga pomenopauzinio amžiaus moterims ir merginoms, vartojančios hormoninę kontracepciją. Ir taip pat reikia pažymėti, kad riebalinės ląstelės taip pat gamina estrogenus, tad jei turite viršsvorio – padidėja uždegiminų procesų rizika.

Tiesa, reikia pažymėti, kad natūrali estrogeno forma - estriol(E3), mažina uždegimą (Dr. J.Wright)─ bet ši estogenų forma nėra duodama su pakeitine terapija ar kontracepcija.

Sintetiniai estrogenai taip pat skatina uždegiminius procesus.

Mus supančioje aplinkoje pilna sintetinių estrogenų -BPA (esantys plastikiniuose buteliuose, ir po to patenka į maistą/vandenį), pesticidai, herbicidai, įvairūs valikliai, plovikliai, skalbimo milteliai, sintetinių skaidulų drabužiai ir kt. Į organizmą patekę sinteniai estrogenai skatina uždegimą.

Ir, beje, esant uždegiminiams procesams organizmas pradeda gaminti daugiau cholesterolio, kuris yra kaip remontinė medžiaga. Cholesterolį gydytojai dažnai pradeda gydyti Statin vaistais, kurie daugiau žmonių sužaloja, nei pagydo.

Čia vėlgi viskas labai susiję: bloga mityba-viršsvoris-hormonai-uždegimai.

Ir todėl kai pradedama gydyti simptomą, o ne priežastį, rezultato nebūna, tik pelnosi farmacinės kompanijos. Esant uždegiminiams procesams taip pat padėja kraujo krešumas, gali padidėti geležies kiekis kraujyje.

Dantų ir dantenų infekcijos

Dantų ir dantenų infekcijos yra dar viena uždegiminių procesų bei ligų sukėlėjų. Dantų infekcijos dažnai slypi dantų kanaluose, ir gali būti vėžio ir širdies bei kraujagyslių ligų priežastis. Dantų kanalai, kai sutaisomas ir paliekamas negyvas dantis, yra labai gera vieta aenerobinėms bakterijoms (kurios klesti mažai deguonies turinčioje aplinkoje) veistis.

Stresas - dar vienas uždegimo sukėlėjas

Ypač chroniškas, pastoviai patiriamas stresas yra dar vienas svarbus faktorius sukeliantis uždegimines ir taip pat kitas ligas. Gerai žinoma, kad dauguma žmonių dėl įtempto gyvenimo stiliaus pastoviai kenčia stresą. Chroniškas uždegimas pagreitina senėjimo procesus, žmogus greičiau pavargsta.

Uždegimą parodantys testai

Vyraujant uždegimams dažnai būna padidėjęs C- reaktyvaus baltymo (CRB) kiekis kraujyje (jį gamina kepenys). Padidėjęs CRB kiekis yra širdies ir kraujagyslių rizikos rodiklis, ir daug geresnis nei cholesterolis. Nors CRB testas buvo labai sukritikuotas vienoje meta-analizės studijoje, manau, jis gali būti naudingas. Padidėjęs cholesterolis taip pat siejamas su uždegiminiais procesais. Taip pat galima testuoti uždegimines Cytokinus kaip IL-1, IL-6, IL-17., taip pat TNF-alfa (tumour necrosis faktor alfa) ir factorius kappa B (NF-kB),. Bet šie testai retesni, ir nežinau, ar Lietuvoje kas nors juos daro.
Viena studija parodė, kad vyresnio amžiaus žmonės, turėję auksčiausią CRB ir IL-6 turėjo 260% didesnę riziką mirti per sekančius 4 metus.

Kaip gydyti uždegiminius procesus?

Primiausia reiktų pakoreguoti dietą ir atsisakyti mano minėtų produktų. Juos pakeisti sviežiomis daržovėmis, vaisiais, sėklomis. Ypač svarbu - žalios spalvos daržovės ir omega 3 riebalinių rugščių turintys produktai, kaip chia sėklos, kanapių ir linų sėmenų aliejus ir sėklos. Tačiau vėlgi noriu pridurti, kad labai daug riebalų vartoti taip pat nereikia (max 100 g per dieną, bet daugelių atveju užtenka mažiau).

Uždegimą mažina imbieras, tumerikas, bazilikas, žalioji arbata ar jos esktraktas, oregano ekstraktas, cyenne pipiras (jei jus nesate jam jautrus ar alergiskas), kuris turi medžiagos – capsaicin, taip pat česnakas, svogūnai (kurie turi medžiagos -quercetine), granatai ir granatų ekstraktas, brokoliai. Šias vaistažoles yra labai patartina vartoti net ir nesergant uždegiminėmis ligomis, nes jos yra labai naudingos, turi daug antioksidantų Tyrimai rodo, kad vyšnios sumažina uždegimą geriau nei aspirinas ir neturi nemalonių pašalinių efektų, tokių kaip vidinis kraujavimas, skrandžio ir virškinamojo trakto opos. Viena studija parodė (Blow 1950), kad tyrimo dalyviams kenčiantiems nuo podagros, per dieną valgant 120 g vyšnių podagros simptomai išnyko. Kitas tyrimas parodė, kad vyšnios daugmaž priligsta antiuždegiminiams vaistams kaip Ibuprofen, naproxen, kurie dažnai naudojami artritui ir kitoms uždegiminėms problemoms gydyti ir net skausmui mažinti (Seeram at al. 2001). Vyšniose ir granatuose esantys dariniai kaip tik blokuoja/mažina enzimo COX veiklą. COX enzimai vaidina svarbų vaidmenį uždegiminiuose procesuose. Ir beje COX enzimų veiklą kaip tik blokuoja aspirinas, Ibiprofen, ir kiti nesteroidiniai antiuždegiminiai vaistai (NAISD).

Riešutai taip pat mažina uždegimą

Riešutai turi geros kokybės riebalų, todėl nenuostabu, kad tyrimai rodo, kad riešutų vartojimas mažina uždegiminius procesus. Štai pistacijų riešutai sumažino uždegiminius rodiklius, taip pat LDL cholesterolį ir padidino HDL. Bet reikia, kad jie būtų nekepinti.
Tyrimai rodo, kad graikiški riešutai, linų sėmenų aliejus (abu turi daug omega 3 riebalinų rūgščių – alfa linoleninė riebalinė rūgštis) sumažina uždegiminius rodiklius, ir taip pat sumažina cholesterolį. Omega 3 riebalinės rūgštys mažina IL-1 ir tai yra vienas iš omega 3 uždegimo mažinimo mechanismų.
Dar galima naudoti žuvų taukus, kurie turi ilgųjų omega 3 riebalinių rūgščių – DHA ir EPA, kurios mažina uždegimą. Tiesa, kaip parodė tyrimai nemažai žuvų taukų turi vienokių ar kitokių toksinų. Taip pat jus išgavimo procesas nėra labai ‘draugiškas’. Dar yra teigiančių, kad žuvų taukai nėra gerai, ir net gali sukelti problemų (kaipi Dr. Jubbs, Brian Peskin ir Dr. Brian Clemente). Nepaisant to, labai daug studijų parodė, kad žuvų taukai mažina uždegiminius procesus , taip pat sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, bet jau plačiai visuomenei, kuri valgo įprastą maistą.

Uždegiminiai procesai ir pH

Žemas ląstelių (daugelio daudinių) ph ir taip pat skatina uždegiminius procesus. Todėl, kad atstatyti ir palaikyti rūgščių ir šarmų balansą organizme reikia valgyti vaisių ir ypač daržovių. Ir vengti ar vartoti retai rūgštinančius produktus - mėsa, pieno produktai, cukrus, taip pat kavos. D

Reumatoidinio artrito simtptomus galima palengvinti ar išgydyti labai sumažinus riebalų kiekį ir pagrindę energiją gaunant iš angliavandenių – bulvių , grūdų, vaisių, taip pat daržovių. Viena studija (McDougall et al. 2002) parodė, kad laikantis mažai riebalų turinčios dietos – riebalai turi sudaryti ne daugiau nei 10% kalorijų - kas reiškia, ne daugiau nei 20 g riebalų per dieną. Keturias savaites laikantis tokios dietos, tyrimo dalyviams vidutiniškai CRB sumžėjo 16 %, reumatodinis faktorius – 10 %. Abu rodikliai buvo statistiškai reikšmingi. Tiesa, tokios dietos laikantis ilgą laiką kai kuriems gali pritrūkti riebalų, taip pat gali būti per daug angliavandenių.

Taip pat patartina išsiplauti kepenis.

Iš papildų gerai vitaminas E (geriau gauti su maistu), Co Q10, geros kokybės vitaminas C, karotinai (geriau gauti su maistu) taip pat vitaminas D (reikia vasarą pabūti saulėje tarp 10-12 valandos, apie 20 minučių apnuoginus bent pusė kūno ir be saulės kremo, kuris net tik kad blokuoja vitamino D gamybą, bet ir gali sukelti vėžį. Bet vėlgi noriu įspėti, kad degintis reikia atsargiai, ir nudegimai yra pavojingi. Jei jūsų oda yra jautri, tai reikia pradėti nuo 5 min. per dieną. Taip pat galima vartoti vitamino D papildus. Dar gerai selenas, alfa-lipoinė riebalinė rūgštis. Vitaminas K mažina uždegiminius procesus ir taip pat gali padidinti insulino jautrumą. Vitamino K turi žalios spalvos daržovės (K1, phylloquinone), jį taip pat gamina žarnyno flora (K2, menaquinone), todėl labai svarbu turėti gerą balansą.
Dar uždegiminius procesus mažina sisteminiai enzimai, juos reikia vartoti ant tusčio skrandžio, bent 1 val, prieš valgį, geriausia ryte ar prieš einant miegoti. Bet kad pasiekti efektą reikia gana daug, kartais net 10 - 30 kapsulių per dieną. Dr. Gonzalec vien profilaktiškai pats vartoja po 30 per dieną.


Žarnyno flora taip svarbi stabdant uždegiminius procesus

Labai svarbu turėti gerą žarnyno florą, nes jei flora yra išbalansuota, tai skatina uždegiminius procesus. Taipogi, jei vyrauja uždegiminiai procesai, atstačius gerą žarnyno floros balansą, jie dažnai sumažėja ar net visiškai išnyksta. Todėl reiktų naudoti raugintus kopūstus, kuriuos reikia pasidaryti namuose, ar pirkti iš močiučių turguje, nes parduotuvėje būna pasterizuoti, ir bakterijos jose žuvosios. Dar galima vartoti geros kokybės probiotikus.
Gera žarnyno flora skatina T imuninių ląstelių gamybą, ir ypatingai T reg, kurios mažina uždegiminius procesus, reguliuoja imuninę sistemą ir pristabdo jei ji yra per aktyvi. Taip pat žarnyno flora neleidžia išretėti žarnyno sienelėms, pro kurias tada lengvai patenka įvairūs nesuvirškinti ar nepilnai suvirškinti baltymai, ir imuninė sistema juos atakuoja - prasideda alergija ar bent jau nepastebimas imuninis atsakas.

Insulinas ir uždegiminiai procesai

Padidėjęs insulino kiekis kraujyje skatina uždegiminius procesus. Padidėjęs insulino kiekis būna dėl insulino nejautrumo, ir tai būdinga dažnam žmogui, ypatingai tiems kurie turi viršsvorio. ir žinoma II diabetikams Organizmas norėdamas kompensuoti ląstelių nejautrumą insulinui pradeda gaminti daugiau insulino ir tai kuriam laikui padeda sureguliuoti kraujo cukrų ir išvengti diabeto (šį stadija yra hyperinsulinimia), bet po kurio laiko kasos Beta ląstelės išsenka ir atsiranda sidromas X (prediabetinė stadija, kuriai taip pat būdingas padidėjęs insulino kiekis, ir po to II diabetas) ir taippogi ląstelės tampa dar labiau nejautrios insulinui.
Padidėjęs insulino kiekis taip pat gali padidinti kraujo spaudimą, bei širdies ir kaujagyslių ligų riziką, todėl II tipo diabtikų gydymas su insulino injekcijoms yra absurdiskas ir po to turi labai daug pašalinių efektų. Čia priminsiu, kad dugelis II diabetikų, bent jau ligos predžioje turi daugiau nei reikia insulino, bet ląstelės joms yra nejautrios, ir kompensuoti jo nejautrauma leidžiant daugiau insulino yra labai kvailas gydymo metodas, nuo kurio diabetikams tik priauga svoris, nes insulinas skatina riebalų sintezę ir jų adiėjimą į riebalinį audinį. Didėjant riebalų kiekiui organizme, ląstelės tampa dar labiau nejautrios insulinui ir to rezultatas dar labiau padidėjęs kraujo cukrus.
Taip pat reikia pastebėti, kad insulino nejautrumas būtent gali atsirasti dėl uždegiminių procesų ir dabar mokslininkai diskutuoja kuris sukelia kurį. Ar padidėjęs insulino kiekis sukelia uždegiminius proceusu; ar uždegiminiai procesai sukelia insulino nejatrumą.- čia kaip klausimas, kas pirma atsirado - višta ar kiaušinis. Mokslininkai mano, kad IL-6 (viena iš uždegiminių cytokinų) sutrikdo insulino signalus ir taip uždegimas skatina insulino nejautrumą.



Straipsnis parengtas pagal:
McDougall et al. (2002) Effects of a Very Low-Fat, Vegan Diet in Subjects with Rheumatoid Arthritis The Journal of Alternative and Complementary Medicine 8(1), 71-75. http://www.vegsource...l_Arthritis.pdf
Dr. Frank Mangano, A Holistic Approach to Reduce the Pain and Swelling of Inflammation
Seeram et al. (2001) Cyclooxygenase inhibitory and antioxidant cyanidin glycosides in cherries and berries. Phytomedicine. 8(5), 362-9.
Dr. Mercola, Foods Rich in This Vitamin Reduce Your Diabetes Risk by 20%
Dr. Mercola, 6 Ways to Reduce Inflammation — Without a Statin Drug
Dr. Mercola, The Top Six Reasons Why Cherries are Naturally Good for You
Blow, I.W. (1950) Cherry diet control for gout and arthritis Tex Rep Biol Med. 8(3), 309-11

Jacob at. at. (2003) Consumption of Cherries Lowers Plasma Urate in Healthy Women, .J Nutr. ;133(6):1826-9.
Tall et al. (2004) Tart cherry anthocyanins suppress inflammation-induced pain behavior in rat Behav Brain Res. 153(1):181-8.
Does Inflammation Trigger Insulin Resistance and Diabetes?
Natural Painkillers and Strong Antioxidants Found in Tart Cherries
Pomegranate’s anti-inflammatory effects strengthened
Miracle Cure for Gout and Arthritis Pain? Six Cherries a Day
Fresh cherries to prevent gout
Cherries and arthritis
Pomegranate extract may stop inflammation, says Bugs
Shukla et al. (2008) Bioavailable Metabolites of Pomegranate (Punica granatum L) Fruit Extract Preferentially Inhibit COX2 Activity ex vivo and IL-1b-induced PGE2 Production in Articular Cartilage Chondrocytes in vitro
Z. Rasheed et al. (2009) Polyphenol-rich pomegranate fruit extract (POMx) suppresses PMACI-induced expression of pro-inflammatory cytokines by inhibiting the activation of MAP Kinases and NF-κB in human KU812 cells Journal of Inflammation 6 (1).
Fish oil may cut breast cancer risk
http://www.drmcdouga...nl/jun/fav5.htm
University of Meryland Medical Center, Ginger.
Dr. Gerald H. Smith Dental/Rheumatoid Arthritis Connection
What are nightshades and in which foods are they found?
Anti-Inflammatory Effects Of Omega 3 Fatty Acid In Fish Oil Linked To Lowering Of Prostaglandin


QUOTE(Knowing @ 2011 06 14, 21:00)
Dekui uz patarima. Avokada tikrai isbandysiu. O is saulegrazu gal galima chalva pasidaryti? Bet turbut skonis bus tikrai ne kaip "parduotuvines" chalvos? Nes ten ja daro speju is kepintu saulegrazu.



Avokadas pirmas reikalas mano mityboje, tik gaunu graziu negaliu atsisakyti 4u.gif saulegrazos man labai padeda kai kasko noriu ir nezinau ko, is lukstentu mirkytu gali tik pasteta pasidaryt arba kokia saldzia kosele , chalva sunkiai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 15 birželio 2011 - 07:21


[quote=*Rūta*,2011 06 15, 08:14]
Labas rytas 4u.gif

16-oji diena 4u.gif

3 bananai
3 dideli kyviai
2 nektarinai
2 puod. valdisku kopustu papriku salotu
3 puod salotu (geltonoji paprika, ziedinis kopustas, cukinija, morka, melynas svogunas, aliejus , slakelis citrinos) bekramtydama sita reikala, susikandziojau zanda doh.gif
sauja didziuju juoduju razinu

svoris 84 4u.gif
o kaip paciai galima jo pasidaryt? is ko?

o del mazai valgau, tai nezinau, kolege mano nervuojasi as visa diena kramtau lotuliukas.gif ir liekneju, o ji tik varskyte jogurtuka ir nu niekaip nekrenta svoris nes puse dienos laikosi, o namie saldytuve sedi, ir man taip buvo, o dabar kaskaip nebera, ir dar as gyvenime tiek daug nevaiksciojau kiek dabar bigsmile.gif 10 km i diena minimum, 2-3 val zygiuojant pestute, valanda i darba, valanda atgal, ir dar su dukriuku aplink rajona, nebenoriu sedeti namie, nebegaliu nieko neveikti, o jei tenka prisesti tai tada jau turiu mastyt kad nesamoniu valgyt nepradeciau

ir manau kai pastoviai t.y. kas val ar pusantros uzkandu ir dazniausiai pirmoje dienos puseje saldus produktai, kraujyje nekrenta cukraus kiekis ir nejauciu didelio alkio 4u.gif
super, kaip sekasi dabar? mas itartinai legva vasara nes kitu metu laiku nu niekaip nesigaudavo ax.gif

thumbup.gif MB jau irgi zoleedis darosi, mesa tik savaitgaliais ir tai pagrilinta, dukriukas irgi jau i migdolu piena nebespjauna ir saldainukais datules patapo bigsmile.gif va su pienu pas mus tragedija doh.gif dreba kaip nori, tevai atsilaiko va seneliai iskysta, o sveikateles ji neturi tai dar vargstam doh.gif

Ruta,

O neplanuoji savuju Raw valgymo budu susisteminti ir ideti i viena psl. kad ir i truputikitaip.lt ? g.gif Visai idomu butu pamatyti vienoje vietoje visas dienas kaip ir kas kito 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 06 15, 07:51)
Ruta,

O neplanuoji savuju Raw valgymo budu susisteminti ir ideti i viena psl. kad ir i truputikitaip.lt ?  g.gif  Visai idomu butu pamatyti vienoje vietoje visas dienas kaip ir kas kito  4u.gif


bandysiu, t.y. konspektuoju viska ka galiu, tik kada tas puslapis bus velnias zino doh.gif sunku spausti vyra, kad laika per kuri gali seimai uzdirbti kapeiku skirti man, ir nerandu fotografo paiekalams, pati ka darau nu negaliu ziureti verysad.gif gal kas KLP pazystate koki zaliavalgi mokanti fotografuoti ax.gif nes kai kiti uzsipraso doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 15 birželio 2011 - 07:55
Sekasi neblogai, bet buna silpnumo akimirku, ypac sunku kai vyrui tenka gaminti ivairiausius patiekalus, kai grizta is darbo 20 - 21 val valgo, visoki bruda, cia tai buna isbandymas mano ryztui doh.gif


Ryta pradedu nuo vaisiu, veikliau nuo vandens, ypac kai nusidedu unsure.gif
Tarp 14- 16 val buna riesutai, seklos, o vakare darzoves iki 20 val, o iki miego visagalis vanduo biggrin.gif

Ka kankina alkio jausmas, tinka dar nerafinuotas, saltai spaustas aliejus 4u.gif
Atsakyti
Kodėl neverta gerti gazuoto vandens
Ir sporto medicinos atstovai ir Pasaulinės Sveikatos Organizacijos gydytojai pažymi, jog visuomenė mažai mokoma apie teisingus gėrimus ir teisingą jų naudojimą – o tai kertinis akmuo saugant mūsų sveikatą.
Labai dažnai pasitaikanti klaida – tai gazuoto mineralinio vandens naudojimas karštą dieną.
Kalbėdamas apie mineralinį vandenį norėčiau pacituoti garsaus profesoriaus R. Bacevičiaus mintis, išsakytas vienos mokslinės konferencijos metu: „Gaminti gazuotą mineralinį vandenį – tai farmakologinis analfabetizmas, o jį naudoti – tai nusikaltimas prieš save“.
Visų pirma reikėtų prisiminti skysčių tekėjimo kūne taisykles: skystis teka ten, kur mineralų koncentracija yra didesnė. T.y. jei jūsų išgertame skystyje mineralų koncentracija mažesnė nei jūsų ląstelėje – jūs skystį pasisavinsite labai greitai ir toks skystis bus vadinamas hipotoniniu.
Jei koncentracija panaši kaip ląstelėje – skystis bus pasisavinamas lėtai, tačiau ši apykaita vyks teigiamai ir optimaliu greičiu – skysčių atstatymo linkme.
Tačiau jei jūs geriate skystį, kuriame yra didelė ištirpusių druskų koncentracija – toks skystis bus vadinamas hipertoniniu ir pirmuoju pasisavinimo etapu vanduo tekės iš ląstelės, o ne į ją, ląstelė pradės raukšlėtis kaip seno beržo tošis. Žinoma, sudėtingo mechanizmo eigoje skystis bus vėl rezorbuojamas žarnyne, tačiau jūs
prarasite brangų laiką, reikalingą skysčių atstatymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 15 birželio 2011 - 17:15
Merginos, gal kuri turit receptų vaikams (maniškei 2 metai). Gali būti anglų ar rusų kalba, išversčiau ir įdėčiau. Arba kokių nuorodų gal turit būtent į vaikiškus receptus. Dėkavoju iš anksto

P.S. Pati tai daugiausia iš Rūtos blog'o skanėstus darausi wink.gif Šaunuolė Rūta!!!
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2011 06 15, 18:14)
Kodėl neverta gerti gazuoto vandens
Ir sporto medicinos atstovai ir Pasaulinės Sveikatos Organizacijos gydytojai pažymi, jog visuomenė mažai mokoma apie teisingus gėrimus ir teisingą jų naudojimą – o tai kertinis akmuo saugant mūsų sveikatą.
Labai dažnai pasitaikanti klaida – tai gazuoto mineralinio vandens naudojimas karštą dieną.
Kalbėdamas apie mineralinį vandenį norėčiau pacituoti garsaus profesoriaus R. Bacevičiaus mintis, išsakytas vienos mokslinės konferencijos metu: „Gaminti gazuotą mineralinį vandenį – tai farmakologinis analfabetizmas, o jį naudoti – tai nusikaltimas prieš save“.
Visų pirma reikėtų prisiminti skysčių tekėjimo kūne taisykles: skystis teka ten, kur mineralų koncentracija yra didesnė. T.y. jei jūsų išgertame skystyje mineralų koncentracija mažesnė nei jūsų ląstelėje – jūs skystį pasisavinsite labai greitai ir toks skystis bus vadinamas hipotoniniu.
Jei koncentracija panaši kaip ląstelėje – skystis bus pasisavinamas lėtai, tačiau ši apykaita vyks teigiamai ir optimaliu greičiu – skysčių atstatymo linkme.
Tačiau jei jūs geriate skystį, kuriame yra didelė ištirpusių druskų koncentracija – toks skystis bus vadinamas hipertoniniu ir pirmuoju pasisavinimo etapu vanduo tekės iš ląstelės, o ne į ją, ląstelė pradės raukšlėtis kaip seno beržo tošis. Žinoma, sudėtingo mechanizmo eigoje skystis bus vėl rezorbuojamas žarnyne, tačiau jūs
prarasite brangų laiką, reikalingą skysčių atstatymui.

O kodėl tik gazuoto? g.gif Argumentuose nieko nekalbama apie vandens prisotinimą angliarūgšte g.gif Pagal šį aprašymą, tai gerti bet kokį natūralų mineralinį vandenį - 'nusikaltimas prieš save', nes ir negazuotame mineraliniame vandenyje ištirpusių druskų koncentracija dažnu atveju vis tiek bus didesnė nei izotoniniame (t.y. citatoje neįvardintas antrasis variantas, kai abiejose membranos pusėse ištirpusių medžiagų koncentracija yra tokia pati) g.gif
Atsakyti