Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(dovilyte48 @ 2011 09 05, 20:43)
I visas duonas stengiuosi ideti maltu, mirkytu semenu (jie sulipdo gerai). O bendrai tai taip jau yra, zalias maistas be konservantu (druska ir cukrus konservuoja) greit sugenda, tokia naturalumo kaina:)

Db apie jogurtus - toks zaliavalgis jau 38metai, labai propoguoja raugintus produktus (rauginti kopustai, agurkai, kt. darzoves) tarp ju ir risutu, seklu pieno jogurtus ir surius. Jo teigimu tai geriausias baltymu saltinis, tiems kas nenori zaliavalgiaudamas stipriai prarasti raumenu mases. Fermentacijos metu baltymai suskaidomi i aminorugstis, todel kasai nebereikia vargti isskiriant papildomus fermentus juos skaidant, na ir zinoma augalines aminorug., jo teigimu, zymiai lengviau pasisavinamos nei gyvulines. Kita vertus reikia su tais baltimingais produktais atsargiai, nes mes ir taip per daug ju vartojam. Bet as pasidarau koki karta i savaite ir man baisiai patinka:)

Gaminimas lb paprastas: seklas ar riesutus reikia pamirkyti (geriausia 24h, kas 8-10h pakeiciant vandeni), kad suirtu enzimu inhibitoriai, tada supilam viska i blenderi, uzpilam dvigubai daugiau vandens, idedam sauksta naturalaus jogurto (pvz dobilo) arba bakteriju parduodamu vaistinese, ir malam iki kiek imanoma vientisesnes mases. Tada i uzdengiama indeli ir siltai paliekam, rugsta nuo 3 iki 24 val.priklausomai nu aplinkos temp. As pvz dedu i dehidratoriu ir jau po triju valandu turim jogurtuka, o jei virtuvej palieku per nakti, tai ryte jau uzsipilimam dribsnius:)

Suris: viskas taip pat, tik po sublenderinimo pilam mase i merliuka ir nusunkiam, pamaigom. Tai kas lieka merliuke paspaudziam po kokiu sunkiu daiktu ir va varskes suris po paros mazdaug, jei nepaspaudziam, po mazdaug paros gaunam varske riesutu (skonis bais jau tikroviskas), o skystis geriamas kaip pienas arba parauginamas ir gaunamas raugintas pienas (viskas tradiciskai, tik karves produktai keiciami i augalinius produktus).

o koks tu suriu ir jogurtu skonis, ar skanus, ar Idomus" toks ?
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2011 08 08, 14:05)
Ar pradejusios si buda praktikuoti, gali pasakyti, kad zenkliai pagerejo odos kokybe,grozis? Po kiek laiko tai pasijunta. Zinau, kad zaliavalgiai gali valgyti ir zalia mesa, ar ja kaip nors galima siek tiek apdoroti. Man labai idomus zmoniu pasidalinimais apie savijauta, sveikata, pradejus tai praktikuoti. Jau seniai stebiu sia "mada", jei galima tai pavadinti. Labai noriu isbandyti, bet megstu sokolada, mesa. Nevartoju tik pieno produktu, beto zindau vaika...

Taip, labai oda pastebimai pagrazejo, pasvelnejo. Svarbiausias man pliusas viso sio valgymo- pamirsau pilvo putimus ir su tuo susijusias pasekmes... Ir numeciau 5 kg tongue.gif , zinoma, ne vien del to- as nesu zaliavalge, tik labai stengiuosi, kad didesne dienos norma butu "zalia", aisku grieztas maitinimosi laikas , sportas- tie kg ne vien del to nukrito, BET IR DEL TO smile.gif


Ruta, ir as su vynu doh.gif , tas krepsinis pragirdyti baigia biggrin.gif Alaus nemegstu.

Is idomybiu, tai teko paragauti starkio karpacio smile.gif Zalias starkis,plonai supjaustytas, visko ten uzspausta ant jo- KAIP MAN BUVO SKANU!! MB tai ziurejo i mane kaip i nenormalia lotuliukas.gif , bet man labai patiko! Zalia zuvi valgiau pirma karta. Itariu pasidaryti visai nesunku, tik jau apsaugok viespatie,kad sviezia zuvis butu!!! Nelyginu su lasisa zalia, ten balta zuvis- visai kitoks pojutis,lasisa yra lasisa- ji skaniausia zalia, bet vat baltosios zuvys...labai idomu buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 06 rugsėjo 2011 - 12:00
Sveikutes,merginos 4u.gif
As irgi labai pradejau dometis zaliavalgyste,tik nera taip lengva keisti is esmes mityba,nes tie isiseneje yprociai doh.gif
Nusipirkau kelias knygas apie zaliavalgyste,nemazai receptu ten ir tikrai skamba viliojanciai,kai ka jau isbandziau.Tik nesu bandziusi dziovinti duoneles. Noriu paklausti jusu,ar dziovinate tik spec dziovintuvej ar galima ir orkaitej dziovinti?
Atsakyti
QUOTE
o koks tu suriu ir jogurtu skonis, ar skanus, ar Idomus" toks ?


Oi, skonis geras, avizu jogurtas labiausiai artimas yprastam naturialiam jogurtui, migdolu toks sodresnis (labai baltymu daug), megstantiems saldziau ir sociau geriausiai tinka migdolu-kokosu jogurtas (idedama kokoso mesa, o vietoj yprasto vandens i blenderi pilamas kokosu vanduo) gaunasi naturaliai saldaus skonio beveik grietine thumbup.gif . Mes tiesa gyvenam anglijoj, tai cia is babaju perkam jaunus kokosus, o Lt nesu niekur tokiu macius:

http://t2.gstatic.co...uAimcniIbW7Iv5U

Sezamo seklu jogurtas gavos kartus ir net astrokas, bet kazkodel man jo vis norejosi, tai net nepastebejau kaip neliko, matyt kokiu medziagu man reikalingu jame buvo:)
O su suriais dar nesu per daug eksperimentavus, dariausi mieziu ir saulegrazu suri, tai skonis kaip rauginto pieno,sausoko, varzkes surio. Net paciai buvo keista, kd taip panasu:)
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2011 09 02, 14:20)


Būtų įdomu sužinoti atsiliepus, jeigu įsigysite. Kaina tokia dar padoresnė rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(neiruke @ 2011 09 02, 20:05)
as 700Watu pirkaus blederi, tai superinis.


Gal pasidalintumėte konkrečiau - kokį? rolleyes.gif
Atsakyti
http://zoevblog.com/...onut-ice-cream/

Man labai patiko šitas blog'as smile.gif Pamaniau, pasidalinsiu ax.gif Kaip norėčiau paragauti tooooookių ledų wub.gif
Papildyta:
O dabar norėčiau Jūsų paklausti blush2.gif

Nuo ko Jūs pradėjote keisti savo mitybą į žaliavalgystę? Kokie buvo pirmieji žingsniai? Ar gyvenant Lietuvoje ne kaime, o vos ne didmiesčio viduryje, ji įmanoma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 07 rugsėjo 2011 - 17:04
QUOTE(Ice @ 2011 09 07, 17:04)
Nuo ko Jūs pradėjote keisti savo mitybą į žaliavalgystę? Kokie buvo pirmieji žingsniai? Ar gyvenant Lietuvoje ne kaime, o vos ne didmiesčio viduryje, ji įmanoma?



gyvenu miesto centre, blaivia galva viskas imanoma (t.y. nepamisus nuo zodzio eko)

o nuo ko? nuo noro gyventi sveikiau, ir daugiau darzoviu vaisiu racione
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 09 07, 15:55)
Būtų įdomu sužinoti atsiliepus, jeigu įsigysite. Kaina tokia dar padoresnė  rolleyes.gif

As turiu toki isigijus. Nesigailiu, nors nesu jokios kitokios ciupinejusi, tai palyginti nelabai galiu. Zaliuju kokteiliu nepamegau, gerdavau nuspaustas sultis. Gal kita vasara pamegsiu.

QUOTE(Ice @ 2011 09 07, 17:04)
Nuo ko Jūs pradėjote keisti savo mitybą į žaliavalgystę? Kokie buvo pirmieji žingsniai? Ar gyvenant Lietuvoje ne kaime, o vos ne didmiesčio viduryje, ji įmanoma?

Domejimusi kas yra sveika mityba, ivairiu autoriu literaturos skaitymu. Pirmieji zingsniai: atisakiau mesos ir pradejau i meniu itraukti kuo daugiau zaliu vaisiu, darzoviu, kazkiek riesutuku, kt. seklu. Karts nuo karto vis koki receptuka isbandau, stengiuosi, kad ir seimynai butu skanu. Gyvenu didmiescio viduryje, su skausmu palikau salotu pilna darza kaime, kur vasarojau... Nemazai darzoviu, vaisiu gaunam is kaimo, sodu. As ne fanatike, po zingsniuka po zingsniuka keiciu meniu ir stebiu, ar tinka man, ar ne. Beje, vien zaliavalgiaujant- vegetariaunant man salta net ir vasaros metu, tenka uzkast mociutes darytu rukytu lasinuku.
Atsakyti
Ar pradejus zaliavalgiauti neatsirado siek tiek salytiniu poveikiu kaip padidejes prakaitavimas ? mes gi pradzioje kol viskas valosi blink.gif
Atsakyti
Dėkui už pasidalinimą patirtimi 4u.gif Aš irgi stengiuosi taip daryti - po žingsniuką, po žingsniuką...O kad šalta vegetariaujant - esu tai pastebėjusi, todėl visai mėsos negaliu atsisakyti blush2.gif bet mėsą valgome - tai tikrai ne kasdien rolleyes.gif
Atsakyti
O mes su vyru, jei ko silto norisi, tiesiog isimetam idehidratoriu 10min. Suiltis, mirkytas koses, smufius, ka tik norim pasisildom, o svarbiausia temperatura visada tolygi ir aiskiai kontroliuojama:)
Atsakyti
O kaip ruošiat žalumynus žiemos sezonui? Šaldot? Džiovinat?
Atsakyti