Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food


QUOTE(dovilyte48 @ 2011 08 27, 09:07)
Sveikos merginos,
ir as jungiuosi prie jusu.


Va pvz vakar susidziovinau lekste duoneles (nuo trapuciu ir duoniuku skiriasi tuo, kad nera sausa iki trupejimo, ji daugiau tokia kaip tikra duona), vysniu kauliuku (pagalvelei vaikui renku), krapu ziemai ir eksperimentinini migdolu jogurta pasidariau - nzn kaip cia gausis, nes pirma karta dariau, bet gavos tiesiog kazkokia fantastika, vos prisiverciau visko nesuvalgyt is karto. Ir viskas tik per kazkur 4,5val.

Beje duoniukus ir duoneles darau paprasciausiai is per diena likusiu sulciu isspaudu, man tai puikus atradimas tiek taupaus maisto naudojimo, laiko klausimu (nereik specialiai ruost teslos duoniukams), tiek skoniu ivairoves (siandienai turim pvz. kalafijoru ir pomidoru duonos).

Na tai tiek pirmam kartui, kazkaip smagu kai kazkam galiu pasipasakot biggrin.gif


Sveika prisijungus smile.gif
O tai i ta darzoviu duona tik darzoviu isspaudas dedi ar dar kokiu semenu ar ko?

Ir kas ten per migdolu jogurtas???
Atsakyti
QUOTE(dovilyte48 @ 2011 08 27, 11:07)

Beje duoniukus ir duoneles darau paprasciausiai is per diena likusiu sulciu isspaudu, man tai puikus atradimas tiek taupaus maisto naudojimo, laiko klausimu (nereik specialiai ruost teslos duoniukams), tiek skoniu ivairoves (siandienai turim pvz. kalafijoru ir pomidoru duonos).



Kaip supratau tiesiog reikia iki galo neisdziovinti duoneliu?
As dabar irgi mokinuosi visokius duoniukus gaminti, kol kas eksperimentuoju daug, o rezultatu geru nelabai yra.
Vienu duoniuku nesudziovinau iki galo, galvojau, kad savaime isdzius, kiek truksta, tai prarugo.. Jus gal savo duoneles greitai suvalgote?

vieni duoniukai gavosi super, tai rasau ju recepta:
2 puodeliai linu semenu
1 raudona paprika
1/2 puodelio sauleje dziovintu pomidoru
2 puodeliai svieziu pomidoru
vienos citrinos sultys
1 skiltele cesnako ir/arba 1/2 svoguno pjaustyto

as gaminau tiesa be censako ir svoguno, vistiek buvo super skanu smile.gif


Atsakyti
4u.gif labuka,


o kur dziovinate duoniukus? persiprasau jei rasete ir as neuzmaciau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 30 rugpjūčio 2011 - 08:21
sveikos, gal kuri vartojate pastarnoka? gal galite pasidalinti kaip ji valgote? blush2.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte pasidalinti, kur ir kokį geriausia nusipirkti blenderį (kaip kokteilinę, ne tą su metaliniu kotu), kad viską sutrintų į kokteilį. Turiu šiokią tokią kokteilinę, bet ji man nepaveža schmoll.gif

Pasidalinkite, prašau, patirtimi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 01 rugsėjo 2011 - 22:41
QUOTE(Ice @ 2011 09 01, 22:41)
Gal galėtumėte pasidalinti, kur ir kokį geriausia nusipirkti blenderį (kaip kokteilinę, ne tą su metaliniu kotu), kad viską sutrintų į kokteilį. Turiu šiokią tokią kokteilinę, bet ji man nepaveža  schmoll.gif

Pasidalinkite, prašau, patirtimi  blush2.gif


kokia suma planuoji isleisti? ir ar ieskai tik kokteilines ar ir smulkintuvo tuo paciu?
Atsakyti
mes turime Blendtec'ą nors šis žvėris ir kainuoja nemažai, bet jau n kartų atsipirko thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 09 02, 07:31)
mes turime Blendtec'ą   nors šis žvėris ir  kainuoja nemažai, bet jau n kartų atsipirko  thumbup.gif   biggrin.gif


Aš jau vakare buvau dėl šito beveik apsisprendusi. Susiradau internete informaciją. Bet teks dabar tik pasvajoti verysad.gif po naktį atsitikusios mūsų šeimai nelaimės... dėl ko dabar finansiškai negaliu leisti sau to...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 02 rugsėjo 2011 - 07:58
QUOTE(irmulia @ 2011 09 02, 09:31)
mes turime Blendtec'ą  nors šis žvėris ir  kainuoja nemažai, bet jau n kartų atsipirko  thumbup.gif  biggrin.gif

o kokia jo kaina ir galingumas? jauciu pigiau iseina nei vitamix pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 09 01, 22:41)
Gal galėtumėte pasidalinti, kur ir kokį geriausia nusipirkti blenderį (kaip kokteilinę, ne tą su metaliniu kotu), kad viską sutrintų į kokteilį. Turiu šiokią tokią kokteilinę, bet ji man nepaveža  schmoll.gif

Pasidalinkite, prašau, patirtimi  blush2.gif

As tokia kokteiline nuziurejus esu... 1000W galingumas.
Atsakyti
as 700Watu pirkaus blederi, tai superinis.
Atsakyti
QUOTE
Sveika prisijungus smile.gif
O tai i ta darzoviu duona tik darzoviu isspaudas dedi ar dar kokiu semenu ar ko?

Ir kas ten per migdolu jogurtas???


I visas duonas stengiuosi ideti maltu, mirkytu semenu (jie sulipdo gerai). O bendrai tai taip jau yra, zalias maistas be konservantu (druska ir cukrus konservuoja) greit sugenda, tokia naturalumo kaina:)

Db apie jogurtus - toks zaliavalgis jau 38metai, labai propoguoja raugintus produktus (rauginti kopustai, agurkai, kt. darzoves) tarp ju ir risutu, seklu pieno jogurtus ir surius. Jo teigimu tai geriausias baltymu saltinis, tiems kas nenori zaliavalgiaudamas stipriai prarasti raumenu mases. Fermentacijos metu baltymai suskaidomi i aminorugstis, todel kasai nebereikia vargti isskiriant papildomus fermentus juos skaidant, na ir zinoma augalines aminorug., jo teigimu, zymiai lengviau pasisavinamos nei gyvulines. Kita vertus reikia su tais baltimingais produktais atsargiai, nes mes ir taip per daug ju vartojam. Bet as pasidarau koki karta i savaite ir man baisiai patinka:)

Gaminimas lb paprastas: seklas ar riesutus reikia pamirkyti (geriausia 24h, kas 8-10h pakeiciant vandeni), kad suirtu enzimu inhibitoriai, tada supilam viska i blenderi, uzpilam dvigubai daugiau vandens, idedam sauksta naturalaus jogurto (pvz dobilo) arba bakteriju parduodamu vaistinese, ir malam iki kiek imanoma vientisesnes mases. Tada i uzdengiama indeli ir siltai paliekam, rugsta nuo 3 iki 24 val.priklausomai nu aplinkos temp. As pvz dedu i dehidratoriu ir jau po triju valandu turim jogurtuka, o jei virtuvej palieku per nakti, tai ryte jau uzsipilimam dribsnius:)

Suris: viskas taip pat, tik po sublenderinimo pilam mase i merliuka ir nusunkiam, pamaigom. Tai kas lieka merliuke paspaudziam po kokiu sunkiu daiktu ir va varskes suris po paros mazdaug, jei nepaspaudziam, po mazdaug paros gaunam varske riesutu (skonis bais jau tikroviskas), o skystis geriamas kaip pienas arba parauginamas ir gaunamas raugintas pienas (viskas tradiciskai, tik karves produktai keiciami i augalinius produktus).
Atsakyti