Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(Arturasss @ 2011 04 08, 21:52)
laba diena,

Esu naujokas (vaikinas) sioje srityje ir prasau pagalbos bei patarimu mano mamai, amanu suprasit...

Pries tris metus mamai rado kruties vezi... Isoperavo, paskyre chemoterapija, na siaip ne taip atlaike ja ir gal metus buvo viskas lyg ir gerai dirbo, nuotaika buvo ir t.t. Bet gal pries gerus puse metu tyrimas parode kad daugeja veziniu lasteliu, padare tyrima ir pasirodo vezines lasteles isplito i kaulus ir kepenis.. Na daktare sako bus sunkus ir alinantis gydymas, siaip ne taip atlaikem ir antra chemoterapija, kuri tikrai buvo sunki 6 dideli sensai trunkantys gal po kokias 5 valandas ir 6 trumpesni gal but po kokias 2 valandas. Po chemoterpaijos padarius tyrima parode kad zidiniai sumazeje ir viskas pristabdyta, paskyre sanatorija kurioje tikejomes kad atsigaus.... Bet...  Pabuvos kelias dienas sanatorijoje pradejo sokineti temperatura 36 C - 37,2 C, kartais budavo kartais nea, padarius kraujo tyrima parode kad kazkur yra uzdegimo pozymiai, dave antibiotikus ir atrodo baigesi... Bet kelios dienos iki isvykimo is sanatorijos pradejo skaudet kairy sona, pradejo sunkiau pakelt ranka ( operuota buvo kaire krutis), paglvojom kad nieko blogo gal praeis.. Po sanatorijos nuvykus pas daktare ir paskius kad skauda sona, nusiunte persisviest sona ir paaiskejo kad keli sonkauliai luze ar tai skile, del to ir skauda. Daktare sako isreteje kaulai ir t.t. ir dave gert harmonus ir nuskausminamuju dezute... O kad stiprint kaulus ir oraganizma nieko...

Papasakojau visa ligos istorija ir prasau pagalbos is jusu kas buvot ar esat susiduria su sia baisia liga, kur kreiptis ir ka daryti toliau, nes dabartine daktare esu nusivyles... Mama dabar sako kad ir sanari peties skaudet pradeda ir lyg koja kaire... Baisu ir gaila man mamos, ziuret i ja tokia, padaro namie pietus ir pusdieni lovoj praleidzia, nepajegia ne namu susitvarkyt . Beje mamai 60 metu..
Papildyta:
Ar cia jau tokia beviltiska padetis, kad padeti nieko neimanoma, lieka gulet lovoj ir laukt....

na mano mamytes situacija galima sakyti panasi pirmiau kruties vezys po kiek laiko skilo stuburo slankstelis po to i kepenis perejo ...mes kiekviena menesi lasinome pomitora jie stabdo metastaziu plitima kauluose bet gan brangoki. tikrai buvo geriau o skilusi slanksteli spinduliavo. o ranka gali buti sunku pakelti del limfos nutekejimo sutrikimo nes buna kad po operacijos buvo pazeistos limfagysles, bent jau mano mamytei buvo...
Atsakyti
QUOTE(Arturasss @ 2011 04 08, 23:52)
laba diena,

Esu naujokas (vaikinas) sioje srityje ir prasau pagalbos bei patarimu mano mamai, amanu suprasit...

Pries tris metus mamai rado kruties vezi... Isoperavo, paskyre chemoterapija, na siaip ne taip atlaike ja ir gal metus buvo viskas lyg ir gerai dirbo, nuotaika buvo ir t.t. Bet gal pries gerus puse metu tyrimas parode kad daugeja veziniu lasteliu, padare tyrima ir pasirodo vezines lasteles isplito i kaulus ir kepenis.. Na daktare sako bus sunkus ir alinantis gydymas, siaip ne taip atlaikem ir antra chemoterapija, kuri tikrai buvo sunki 6 dideli sensai trunkantys gal po kokias 5 valandas ir 6 trumpesni gal but po kokias 2 valandas. Po chemoterpaijos padarius tyrima parode kad zidiniai sumazeje ir viskas pristabdyta, paskyre sanatorija kurioje tikejomes kad atsigaus.... Bet...  Pabuvos kelias dienas sanatorijoje pradejo sokineti temperatura 36 C - 37,2 C, kartais budavo kartais nea, padarius kraujo tyrima parode kad kazkur yra uzdegimo pozymiai, dave antibiotikus ir atrodo baigesi... Bet kelios dienos iki isvykimo is sanatorijos pradejo skaudet kairy sona, pradejo sunkiau pakelt ranka ( operuota buvo kaire krutis), paglvojom kad nieko blogo gal praeis.. Po sanatorijos nuvykus pas daktare ir paskius kad skauda sona, nusiunte persisviest sona ir paaiskejo kad keli sonkauliai luze ar tai skile, del to ir skauda. Daktare sako isreteje kaulai ir t.t. ir dave gert harmonus ir nuskausminamuju dezute... O kad stiprint kaulus ir oraganizma nieko...

Papasakojau visa ligos istorija ir prasau pagalbos is jusu kas buvot ar esat susiduria su sia baisia liga, kur kreiptis ir ka daryti toliau, nes dabartine daktare esu nusivyles... Mama dabar sako kad ir sanari peties skaudet pradeda ir lyg koja kaire... Baisu ir gaila man mamos, ziuret i ja tokia, padaro namie pietus ir pusdieni lovoj praleidzia, nepajegia ne namu susitvarkyt . Beje mamai 60 metu..
Papildyta:
Ar cia jau tokia beviltiska padetis, kad padeti nieko neimanoma, lieka gulet lovoj ir laukt....

Parašiau į A.Ž.
Sutinku su Kristinute27 - gali ranka skaudėti ir dėl limfos. Ar nėra rankelė patinusi?
Dar užmiršau tau parašyti, kad mamytė pastoviai beveik vartojo Kalcį su D vitaminu. Taip pat darydavosi biocheminį kraujo tyrimą Ca kiekio nustatymui. Kitką parašiau į a.ž.
Tiesiog klausk, kas rūp i- kas žinos čia tau atsakys tikrai, nes patirtis sukaupta nemaža.
Dar mąstau g.gif , gal kojelėj skausmai gali būti ir nervinio pobūdžio - tiesiog gal nevalingai mamytė laukia , kada iš kur vėl pasirodys skausmas??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 balandžio 2011 - 22:01
Ei, Šerkšnai šerkšneli, užbanins tave dabar. Išmes. Aš net administratoriaus įspėjimą čia, onkoforume, esu gavęs. Nors nieko nepadariau.
Šaunuolis. Mąstai gerai ir pozityviai.
Atsakyti
QUOTE(Šerkšnas @ 2011 04 09, 22:42)
Vaizdas toks, kad onkologija pirmiau lizdą susisuka smegenyse. Arba tiksliau taške, atsakingam už jautrumą. Kodėl?

Kodėl visi taip reaguoja? Kur dingo sveikas protas? Mąstymas?
Valstybė kompensuoja gydymą. Pilnai. Ko dar trūksta? Kas dar negerai?

Pabandykit kada užsiduot klausimą, ar rytojus, apskritai ateis.

Sotus alkano niekada nesupras...Jeigu butu galima,mielai pasidalinciau su jumis savo liga,priminsiu agresyvi neXodzkino limfoma 3 stadija,savo gydymu,standartiniu:operacija,chemija ,svitinimas,ar paimsite? rolleyes.gif

Valstybe kompensuos jums gydyma,galesite issivemti i savo grazu kibira wub.gif Jums nieko netruks,viskas bus gerai thumbup.gif
Galesite praktikoje isbandyti vaistu veikima ir smegenyms ir visiems taskams,atsakingiems uz jautruma ir ne tik.

O tas klausima ar ateis rytojus mes uzduodam,patikekite mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 09 balandžio 2011 - 23:28
Tai ar galit kas nors atsakyti i mano klausimą.
Pasikartosiu.
Ar gydytojas pries atlikdamas chemoterapija israso vaistu kepenims,ar cia paciai reikia pasirupinti?
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 04 10, 01:38)
Pasikartosiu.
Ar gydytojas pries atlikdamas chemoterapija israso vaistu kepenims,ar cia paciai reikia pasirupinti?

Man neisrase ir nieko negeriau chemijos metu ir viskas gerai buvo su kepenims po gydymo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 09 balandžio 2011 - 23:42
QUOTE(Šerkšnas @ 2011 04 09, 21:42)
Joa... Prasisukau kaip dramblys, Jiesios firminėj...

... nu ir? Gerai jautiesi "prasisukęs"? Ar gerai miegojai? Gyvenime lenkiu tokius, kaip tu, kuo didesniu ratu. Ir pagalvoju dar lenkdama: "vargšas"... Linkiu ir toliau gyventi savo nesveikame pasaulyje su akmenim vietoj širdies, ir prašau nesibrauti į tokias temas. Eikit kitur, pilna temų, kur galima savo cinizmui leisti lietis laisvai.

Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2011 04 10, 00:24)
...,galesite issivemti i savo grazu kibira wub.gif

thumbup.gif super, SVETA lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 10 balandžio 2011 - 08:23
QUOTE(rasų lanka @ 2011 04 09, 22:26)
pastoviai beveik vartojo Kalcį su D vitaminu. Taip pat darydavosi biocheminį  kraujo tyrimą Ca kiekio nustatymui.

Atsiprašau..norėjau paklausti-ar kalcį gryną ar gal galima pvz. su kokiu cinku dar..?
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 04 10, 10:34)
Atsiprašau..norėjau paklausti-ar kalcį gryną ar gal galima pvz. su kokiu cinku dar..?

Naudojo kalcį vieną su vitaminu D be jokių priedų.

Papildyta:
QUOTE(Elijana @ 2011 04 10, 01:38)
Pasikartosiu.

Mūsų atveju ne išrašė, o pasakė, kokius reiktų panaudoti (Hepatyl) chemoterapijos metu. Jie nekompensuojami. Vėliau dar klausiau apie arbatėles kepenėlėms valyti. Taip pat leido. Gėrėme J. Balvočiūtės Nr. 5 - arbata gerinanti tul-iesir kepenų veiklą. Tai naudodavom ir šitą. Paskutineę savaitę prieš naują lašinimą nutraukdavome visas papildomas priemones, kad pailsėtų...
Atsakyti
QUOTE(A. Oželis @ 2011 04 10, 00:10)
Ei, Šerkšnai šerkšneli, užbanins tave dabar. Išmes. Aš net administratoriaus įspėjimą čia, onkoforume, esu gavęs. Nors nieko nepadariau.
Šaunuolis. Mąstai gerai ir pozityviai.

Nu tegu. Tegu meta, įspėja, bet tai mano klausimai, tai mano nuomonė ir pamąstymai.
Kas nutinka žmonėm, kurie suserga onkologinėm ligom.

QUOTE(SVETA K. @ 2011 04 10, 01:24)
Sotus alkano niekada nesupras...Jeigu butu galima,mielai pasidalinciau su jumis savo liga,priminsiu agresyvi neXodzkino limfoma 3 stadija,savo gydymu,standartiniu:operacija,chemija ,svitinimas,ar paimsite?  rolleyes.gif

Valstybe kompensuos jums gydyma,galesite issivemti i savo grazu kibira wub.gif Jums nieko netruks,viskas bus gerai thumbup.gif
Galesite praktikoje isbandyti vaistu veikima ir smegenyms ir visiems taskams,atsakingiems uz jautruma ir ne tik.

O tas klausima ar ateis rytojus mes uzduodam,patikekite mirksiukas.gif

Aš ne apie supratimą. Alkano, ar persisotinusio žmogaus, rašiau. Aš apie protingas pastabas apie papildus, ir tiesų parašymą, kuris neįtinka. Kur sveikas parašymas ir palyginimai tampa skaitančiojo galvoje kaip pasityčiojimas iš jo būsenos. Ne, iš būsenos, ligos ir diagnozės niekas nesityčioja. Juoko forma parodoma mąstymo nebuvimas arba betikslis mitų vaikymasis. Kodėl taip jautriai tai priimti, aš neįsivaizduoju.

Kodėl turiu iš jūsų kažką imti? Gal norite lauko tualeto, kai lauke minus dvidešimt šeši? Gal norite kasdien tįstis po penkis kibirus vandens iš šulinio? Gal norite stovimo aštuonias valandas per parą darbo? Gal norite šuns, kuris sveria du kartus daugiau nei jūs pati, ir kuris praėda, gyvulys nelaimingas, visus jūsų pinigus? Gal norite neturėti pastovios gyvenamosios vietos ir glaustis ten, kur laikinai galite apsistoti, ir nežinoti, dar metus turėsit stogą, ant supelyjusių sienų virš galvos, ar ne? Gal norite iškrypusio stuburo, ir klubo skausmo? O kelių skausmo? Man paaiškino, kad gydymas yra baseinas, už savus pinigus, masažas, irgi iš tų pačių, o ateity protezavimas...

Mes kiekvienas turim tą, kuo norėtume atsikratyt. Jūs nesat vienintelė, kuriai skauda, ar kuri pasaulyje yra nelaimingiausia asmenybė. Na nereikia pykt, kad šalia yra žmonių, kurie yra laisvi nuo valstybės kompensuojamo gydymo.

Niekas man. Niekas mano kaimynams. Niekas mano pažįstamiems žmonėms negarantuoja, kad ryt ryte tu galėsi atsikelt, galėsi būti sveikas, galėsi mąstyt, pasirūpinti savimi, užsidirbti duonai, ar matyti saulės šviesą. Visi tuo tikim. Tyliai tikim, turim viltį, kad įvažiavus iš šalutinio į pagrindinį, niekas neįvažiuos į subinę, ir galėsi sveikas nuvažiuot darban. Nes galbūt kažko nepastebėjai. Visi mes tokie laikini. Taip mirtis šalia, kiekvieną dieną. Kad klausimas ar aš atlaikysiu chemiją, mane jau prajuokina. Aš galiu rytojaus neatlaikyt, be jokių chemijų. Nu galiu. Visko būna.

Tikėti reikia. Tas padeda. bet nereikia pykti ant sveikųjų, kurie būdami šalia bando gyventi, ir bando neišskirti, kad va, tu esi ligonis, tau jau diagnozė, kaip giltinės dalgė, rymo virš galvos.

Gyventi bandau. Bandau žiūrėt kaip į gyvenantį žmogų, kuris serga. Nes pripažint, kad čia jau labai labai nekaip skamba tavo diagnozė, tai tolygu pasiskambint draugam, ir užsisakyt gražias įkapes su grabeliu. To dar nemąsčiau. Bandau išgyventi ir kviečiu išgyventi tą, kuris serga. Ne sirgti, o gyventi. Neišskiriant, neizoliuojant.

Jei jau vadinsit mane drambliu, tai norėčiau būti arkliu, geriau...
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 04 10, 09:43)
Naudojo kalcį vieną  su vitaminu D be jokių priedų.

Ačiū už atsakymą..

Dar norėjau paklausti-ar darė kam rekonstrukcinę operaciją..? (krūties)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liudvika53: 10 balandžio 2011 - 08:58
QUOTE(Šerkšnas @ 2011 04 10, 09:45)
bet nereikia pykti ant sveikųjų, kurie būdami šalia bando gyventi, ir bando neišskirti, kad va, tu esi ligonis, tau jau diagnozė, kaip giltinės dalgė, rymo virš galvos.

teoriskai pasvarstyti apie mirti lengva, o visiskai aiskiai suvokti, kad va si sekmadieni galbut paskutini karta gyvenime skaitau savo vaikams pasaka, nes rytoj guluosi operacijai/chemoterpijai/svitinimui, po kurio galbut namo nebegrysiu - nu patikek manim, stipru. ir visai nenuostabu, kad zmones reaguoja, kai kas nors pradeda laupyti sasus nuo nespejusiu uzsitraukti zaizdu.

QUOTE(Šerkšnas @ 2011 04 10, 09:45)
Gyventi bandau. Bandau žiūrėt kaip į gyvenantį žmogų, kuris serga. Nes pripažint, kad čia jau labai labai nekaip skamba tavo diagnozė, tai tolygu pasiskambint draugam, ir užsisakyt gražias įkapes su grabeliu. To dar nemąsčiau. Bandau išgyventi ir kviečiu išgyventi tą, kuris serga. Ne sirgti, o gyventi. Neišskiriant, neizoliuojant.

tai vadinasi neigimu. nes per sunku suvokti, kad dalge virs galvos is tikruju rymo.
ir tai tik viena is gyvenimo po diagnozes pakopu. linkiu sekmingai perlipt i kita lygi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 10 balandžio 2011 - 10:59