Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Sveikos 4u.gif
ateinu žemai nusilenkti Nataliuncik Borodino duonelei aciuks.gif , super duonytė, tikrai labai labai skani, tikra juoda duona thumbup.gif , pagaliau ir man pavyko išsikept tokią kokią mėgstu biggrin.gif assa.gif , tik aš dar su klausimuku blush2.gif , aš dar į duonelę saulėgrąžų prisidėjau ( mėgstu būtent su saulėgrąžom, tai kraunu jas beveik visur lotuliukas.gif ) ir duonelė man gavosi su įdubusiu viduriuku unsure.gif , gal galėtumėt pakomentuot kodėl, ar dėl saulėgrąžų ar šiaip kažką ne taip darau g.gif , produktus visus svėriau ir pagal receptą dėjau. Bet vistiek duonytė tikrai skani thumbup.gif , dar kartą ačiū už receptuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luana @ 2011 03 15, 10:47)
Sveikos 4u.gif
ateinu žemai nusilenkti Nataliuncik Borodino duonelei aciuks.gif , super duonytė, tikrai labai labai skani, tikra juoda duona thumbup.gif , pagaliau ir man pavyko išsikept tokią kokią mėgstu biggrin.gif  assa.gif , tik aš dar su klausimuku blush2.gif , aš dar į duonelę saulėgrąžų prisidėjau ( mėgstu būtent su saulėgrąžom, tai kraunu jas beveik visur lotuliukas.gif ) ir duonelė man gavosi su įdubusiu viduriuku unsure.gif , gal galėtumėt pakomentuot kodėl, ar dėl saulėgrąžų ar šiaip kažką ne taip darau  g.gif , produktus visus svėriau ir pagal receptą dėjau. Bet vistiek duonytė tikrai skani thumbup.gif , dar kartą ačiū už receptuką 4u.gif

labai malonu wub.gif ne, saulėgrąžos čia neturi pakenkt(svarbu nepadaugint), jei darot su mielėm(ypač jei iš raudono pakelio), pamažinkit jų
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 15, 12:25)
labai malonu  wub.gif ne, saulėgrąžos čia neturi pakenkt(svarbu nepadaugint), jei darot su mielėm(ypač jei iš raudono pakelio), pamažinkit jų

dariau su raugu g.gif , bandysiu dar kartą kept biggrin.gif
Atsakyti
Na va, iškepė Terros sveikuolių duonelė. Tikrai skani, bet man per rūgšti. Turbūt raugas labai aktyvus, netinka jį laikyt pernakt g.gif Nes įprastai, pamaitinus apie 9 val. ryto, duoną maišau apie 15 val.
Kažin, gal užtektų man tuos priedus užplikyti ryte ir daryt viską, kaip jau įpratusi esu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Luana @ 2011 03 15, 14:39)
dariau su raugu  g.gif , bandysiu dar kartą kept  biggrin.gif

tada pamažinkit vandens ~20-30ml

QUOTE(laukinukė @ 2011 03 15, 15:02)

Kažin, gal užtektų man tuos priedus užplikyti ryte ir daryt viską, kaip jau įpratusi esu g.gif

aišku užteks, juk čia ne grūdai
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 03 15, 16:02)
Na va, iškepė Terros sveikuolių duonelė. Tikrai skani, bet man per rūgšti. Turbūt raugas labai aktyvus, netinka jį laikyt pernakt g.gif Nes įprastai, pamaitinus apie 9 val. ryto, duoną maišau apie 15 val.
Kažin, gal užtektų man tuos priedus užplikyti ryte ir daryt viską, kaip jau įpratusi esu g.gif

Grūdams mirkti užtenka ir pora valandų, bet juk ne nuo jų rūgštesnė duona. Greičiausiai jūsų raugas tikrai labai aktyvus. Galima pradinio raugo maitinimui imti mažesnį kiekį.
Atsakyti
Daug yra visokių receptų baltos duonos. Gal jau kas ir dalinosi panašiu receptu, tai jau man atleiskit, nes tikrai ne nuo jūsų kopijavau. Recepto idėja iš rusiško saito. Daug kartų bandžiau vis kitom proporcijom, kol pagaliau išgavau ko norėjau. Forma žinoma ne tokia rurėtų būti, bet kažkas panašaus. naudoju tai, ką turiu. Taigi
BALTA PAGERINTA DUONA( tarp kitko idealiai tinka ir tostams)
Produktai:
450gr I rūšies miltų
200ml pieno
200gr varškės
1 kiaušinis
50ml. aliejaus
1v.š cukraus(be kaupo)
1a.š.druskos
1a.š. sausų mielių
peletrūnas(dėjau pirmą ir paskutinį kartą biggrin.gif )
Eiga:
Šiltam piene ištirpinti cukrų ir mieles. Uždengus palikti 20min, kol susidarys "kepurė". Per tą laiką sutrinti varškę su kiaušiniu ir druska iki vienalytės masės.
Viską sudėti į duonkepę maišymui. Po sumaišymo, išjungti duonkepę ir duoti tešlai pailsėti pusvalanduką. Tada ant miltais pabarstyto stalo(aš naudiju kukurūzų miltus) suformuoti kepaliuką ir dėti į formą. Galima ir batoną formuoti, bet aš būtent jaučiu nostalgiją plytos formos tarybinei baltai duonai. Tešla labai elastinga ir išlaiko bet kokią formą. Viršų aptryniau miltais. Palikti pakilimui apie valandą. Turi pakilti dvigubai. Tada dėti į įkaitintą iki 200* orkaitę. Apačioje dubuo su vandeniu garui. Po 10min. išimti vandenį, sumažinti temperatūrą iki 180* ir dar kepti 30min. Viso kepimui reikia 40min. Pastuksenus į duonos apačią - garsas skardus - reiškia iškepė. Ištraukus iš orkaitės , uždengti sausu( jokiu būdu ne drėgnu) rankšluoščiu ir laukti , kol atvės. Čia toks mano, gal kam dar nežinomas pastebėjimas, kodėl negalima baltos duonos ar batono uždengti drėgnu rankšluoščiu. Baltos duonos pluta bus ne traški, o minkšta ir pluta beveik visada atšoka .
user posted image
user posted image
Tiesa, tokia pat duonos struktūra gaunasi, jei vietoj varškės stambia tarka įtarkuosim virtą didelę bulvę.
Atsakyti
Sveikos,
ar nieks negaletu parduoti ruginio raugo? g.gif Kaune arba Kedainiuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2011 03 15, 18:48)
Sveikos,
ar nieks negaletu parduoti ruginio raugo? g.gif Kaune arba Kedainiuose 4u.gif


As tai uz dyka duociau, kaip ir visiems kitiems blink.gif bet kad Druskininkuose gyvenu.
Atsakyti
noriu patarimo blush2.gif
gavau du maiselius rupiu miltu (is turgaus) vienam sake kad rupus kvietiniai, o kitame rupus ruginiai...kaip dabar atskirti kur kokie? doh.gif isvaizda labai panasus, tik vieni visiskai birus, o kiti siek tiek linke ale veltis, biski susokantys i gabaliukus, lyg butu dregnesni... ax.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2011 03 15, 20:01)
noriu patarimo blush2.gif
gavau du maiselius rupiu miltu (is turgaus) vienam sake kad rupus kvietiniai, o kitame rupus ruginiai...kaip dabar atskirti kur kokie? doh.gif isvaizda labai panasus, tik vieni visiskai birus, o kiti siek tiek linke ale veltis, biski susokantys i gabaliukus, lyg butu dregnesni... ax.gif
aciu 4u.gif


o spalva nesiskiria?
Atsakyti
Mergaites turiu ir aš klausimą. Jei rašo kad duoną atvėsint ant grotelių? Tai iškepu duoną, išimu iš skardos, ją uždengiu šlapiu audeklu ir dedu į šiltą orkaitę atvėst ant grotelių? Ar taip supratau? blush2.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti