Sveikos kepejeles,
Nors siame forume esu naujoke, bet ji skaitau senai, turiu issikelus beveik visus receptus, namine duonute kepu jau daugiau nei metus, vis eksperimentuoju, bet va, turiu rimta beda ir niekaip negaliu jos isspresti.
Su rugine duona su raugu, viskas gerai, bet bedos su batono gamyba. Esu bandziusi batona gaminti tik is miltu, vandens, druskos ir mieliu, kita kart vandeni keiciau pienu, dedavau sviesto, kiausiniu, kepdavau duonkepej. Iskepdavo ji skani, saldi, bet vidus, kad ir koks jis bebutu purus, niekada nebuna baltas. Jis arba pageltes (kai kepu su sviestu ir kiausiniu, tai manau normlu), arba labai panasus toks kaip senovine formine duona budavo. Bet to baltumo nera, nesuprantu kodel:( Taip noriu issikepti orkaitej traskiu prancuzisku batonu, bet kiek bandziau receptu, nei vienas nesigauna

juk ten tik miltai mieles ir vanduo, bet nei duonkepej, nei orkaitej man jie nesigauna, jie turetu buti tokie oriniai beveik, o man niekaip