Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(keistuole @ 2011 03 15, 20:03)
o spalva nesiskiria?

tie birus yra pilkesni, o tie kurie bando sukristi i gabalus gelsvesni bet tik siek tiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 03 15, 21:06)
Mergaites turiu ir aš klausimą. Jei rašo kad duoną atvėsint ant grotelių? Tai iškepu duoną, išimu iš skardos, ją uždengiu šlapiu audeklu ir dedu į šiltą orkaitę atvėst ant grotelių? Ar taip supratau?  blush2.gif Ačiū 4u.gif

as tai suprantu,kad ant stalo gulinciu groteliu, o ne i orkaite blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, duonos kepėjos.Aš vis bandau gaminti raugą, bet man neišeina.Raugas auga dvi paras, o paskui sustoja, atsiskiria vanduo paviršiuje .Kvapas labai aštrus, kaip vėmalų.Bandžiau su ruginiais ir su kvietiniais miltais.Gal galėtumėt patarti, kas negerai? Dariau pagal receptą, pamaitinu kas 24 val.Bet daugiau nekyla g.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles,

Nors siame forume esu naujoke, bet ji skaitau senai, turiu issikelus beveik visus receptus, namine duonute kepu jau daugiau nei metus, vis eksperimentuoju, bet va, turiu rimta beda ir niekaip negaliu jos isspresti.
Su rugine duona su raugu, viskas gerai, bet bedos su batono gamyba. Esu bandziusi batona gaminti tik is miltu, vandens, druskos ir mieliu, kita kart vandeni keiciau pienu, dedavau sviesto, kiausiniu, kepdavau duonkepej. Iskepdavo ji skani, saldi, bet vidus, kad ir koks jis bebutu purus, niekada nebuna baltas. Jis arba pageltes (kai kepu su sviestu ir kiausiniu, tai manau normlu), arba labai panasus toks kaip senovine formine duona budavo. Bet to baltumo nera, nesuprantu kodel:( Taip noriu issikepti orkaitej traskiu prancuzisku batonu, bet kiek bandziau receptu, nei vienas nesigauna sad.gif juk ten tik miltai mieles ir vanduo, bet nei duonkepej, nei orkaitej man jie nesigauna, jie turetu buti tokie oriniai beveik, o man niekaip unsure.gif
Atsakyti
Rasskee,teisingai viską pasakėt, juk ten tik miltai mieles ir vanduo, bet miltai juk būna įvairiu rūšių, ir nuo to skiriasi baltumas
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2011 03 15, 20:18)
tie birus yra pilkesni, o tie kurie bando sukristi i gabalus gelsvesni bet tik siek tiek doh.gif

pilkesni turėtų būt ruginiai, gelsvesni - kvietiniai
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 15, 21:55)
pilkesni turėtų būt ruginiai, gelsvesni - kvietiniai

Pritarčiau, bent pas mane pilkesni - ruginiai, gelsvesni - kvietiniai. Ir šiaip tie kvietiniai kaip ir daugiau spalvos turi smile.gif o ruginiai pilkai pablyškę lens.gif
Iš tikro tai visai ne gėda tokius miltus sumaišyt, nes tikrai panašūs.
O spręst iš birumo nesiryžčiau... Nes gi priklauso ir nuo malimo rupumo, ir gal nuo to, kiek drėgmės miltuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maraboo: 15 kovo 2011 - 22:36
QUOTE(zmonele @ 2011 03 15, 19:48)
Sveikos,
ar nieks negaletu parduoti ruginio raugo? g.gif Kaune arba Kedainiuose 4u.gif

Jums tikrai nė viena gera šeimininkė neparduos raugo. Šeimininkė pardavusi ragą, niekada nebeišsikeps kokybiškos duonos, taip kaip ir ta , kuri nusiprko. Čia toks senų žmonių prietaras. Norit tikėkit, norit ne.
jei būtumėt Klaipėdoje, mielai pasidalinčiau.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 15, 21:33)
Rasskee,teisingai viską pasakėt, juk ten tik miltai mieles ir vanduo, bet miltai juk būna įvairiu rūšių, ir nuo to skiriasi baltumas

Na, taip, pritariu, kad miltai cia gali buti kalti, tik as jau isbandziau visu rusiu, ir karaliskus ir vistiek nieko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 16, 08:21)
Jums tikrai nė viena gera šeimininkė neparduos raugo. Šeimininkė pardavusi ragą, niekada nebeišsikeps kokybiškos duonos, taip kaip ir ta , kuri nusiprko. Čia toks senų žmonių prietaras. Norit tikėkit, norit ne.
jei būtumėt Klaipėdoje, mielai pasidalinčiau.

drinks_cheers.gif manau kiekvienam mieste yra žmonės, kurie mielai pasidalins

QUOTE(Rasskee @ 2011 03 16, 08:30)
Na, taip, pritariu, kad miltai cia gali buti kalti, tik as jau isbandziau visu rusiu, ir karaliskus ir vistiek nieko  schmoll.gif

kepkit batonus iš 550C, bet jei norit tokiu kaip pirktiniai baltutėliai, tai neišgausit be priedų, nes ten visokių puriklių, balintojų... deda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2011 03 15, 20:31)
Sveikos, duonos kepėjos.Aš vis bandau gaminti raugą, bet man neišeina.Raugas auga dvi paras, o paskui sustoja, atsiskiria vanduo paviršiuje .Kvapas labai aštrus, kaip vėmalų.Bandžiau su ruginiais ir su kvietiniais miltais.Gal galėtumėt patarti, kas negerai? Dariau pagal receptą, pamaitinu kas 24 val.Bet daugiau nekyla  g.gif

mhm, ir pas mane tas pats. Vieną porciją išmečiau, antra elgiasi taip pat. Bandysiu kokią nedidelę duonelę iškept, nes skaičiau kad raugas sugedęs tik tada kai atsiranda pelėsis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 16, 09:24)
kepkit batonus iš 550C, bet jei norit tokiu kaip pirktiniai baltutėliai, tai neišgausit be priedų, nes ten visokių puriklių, balintojų... deda  doh.gif

Dekoju, vis kepdavau is 550D, gal pavyks g.gif Reiks siandien pabandyt, tik receptuka reik susirast koki paprastesni smile.gif

Taip pat klausimelis, ar nebandet kepti ciabatos, man ji super, bet va receptuko neturiu sad.gif juk ten kiek pamenu reikia labai ilgai minkyt ir minkyt ir taip su paminkymais kelias dienas... gal kas zinot? ax.gif
Atsakyti