ateinu žemai nusilenkti Nataliuncik Borodino duonelei
                Sveikos 
 
ateinu žemai nusilenkti Nataliuncik Borodino duonelei
 , super duonytė, tikrai labai labai skani, tikra juoda duona 
 , pagaliau ir man pavyko išsikept tokią kokią mėgstu 
  
 , tik aš dar su klausimuku 
 , aš dar į duonelę saulėgrąžų prisidėjau ( mėgstu būtent su saulėgrąžom, tai kraunu jas beveik visur 
 ) ir duonelė man gavosi su įdubusiu viduriuku 
 , gal galėtumėt pakomentuot kodėl, ar dėl saulėgrąžų ar šiaip kažką ne taip darau  
 , produktus visus svėriau ir pagal receptą dėjau. Bet vistiek duonytė tikrai skani 
 , dar kartą ačiū už receptuką 
                
                                    
                
                
                
            ateinu žemai nusilenkti Nataliuncik Borodino duonelei
QUOTE(Luana @ 2011 03 15, 10:47)
Sveikos 
 
ateinu žemai nusilenkti Nataliuncik Borodino duonelei
 , super duonytė, tikrai labai labai skani, tikra juoda duona 
 , pagaliau ir man pavyko išsikept tokią kokią mėgstu 
  
 , tik aš dar su klausimuku 
 , aš dar į duonelę saulėgrąžų prisidėjau ( mėgstu būtent su saulėgrąžom, tai kraunu jas beveik visur 
 ) ir duonelė man gavosi su įdubusiu viduriuku 
 , gal galėtumėt pakomentuot kodėl, ar dėl saulėgrąžų ar šiaip kažką ne taip darau  
 , produktus visus svėriau ir pagal receptą dėjau. Bet vistiek duonytė tikrai skani 
 , dar kartą ačiū už receptuką 
ateinu žemai nusilenkti Nataliuncik Borodino duonelei
labai malonu
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 15, 12:25)
labai malonu  
 ne, saulėgrąžos čia neturi pakenkt(svarbu nepadaugint), jei darot su mielėm(ypač jei iš raudono pakelio), pamažinkit jų
dariau su raugu
                Na va, iškepė Terros sveikuolių duonelė. Tikrai skani, bet man per rūgšti. Turbūt raugas labai aktyvus, netinka jį laikyt pernakt 
 Nes įprastai, pamaitinus apie 9 val. ryto, duoną maišau apie 15 val. 
Kažin, gal užtektų man tuos priedus užplikyti ryte ir daryt viską, kaip jau įpratusi esu
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Kažin, gal užtektų man tuos priedus užplikyti ryte ir daryt viską, kaip jau įpratusi esu
QUOTE(Luana @ 2011 03 15, 14:39)
tada pamažinkit vandens ~20-30ml
QUOTE(laukinukė @ 2011 03 15, 15:02)
Kažin, gal užtektų man tuos priedus užplikyti ryte ir daryt viską, kaip jau įpratusi esu
aišku užteks, juk čia ne grūdai
QUOTE(laukinukė @ 2011 03 15, 16:02)
Na va, iškepė Terros sveikuolių duonelė. Tikrai skani, bet man per rūgšti. Turbūt raugas labai aktyvus, netinka jį laikyt pernakt 
 Nes įprastai, pamaitinus apie 9 val. ryto, duoną maišau apie 15 val. 
Kažin, gal užtektų man tuos priedus užplikyti ryte ir daryt viską, kaip jau įpratusi esu
Kažin, gal užtektų man tuos priedus užplikyti ryte ir daryt viską, kaip jau įpratusi esu
Grūdams mirkti užtenka ir pora valandų, bet juk ne nuo jų rūgštesnė duona. Greičiausiai jūsų raugas tikrai labai aktyvus. Galima pradinio raugo maitinimui imti mažesnį kiekį.
                Daug yra visokių receptų baltos duonos. Gal jau kas ir dalinosi panašiu receptu, tai jau man atleiskit, nes tikrai ne nuo jūsų kopijavau. Recepto idėja iš rusiško saito. Daug kartų bandžiau vis kitom proporcijom, kol pagaliau išgavau ko norėjau. Forma žinoma ne tokia rurėtų būti, bet kažkas panašaus. naudoju tai, ką turiu. Taigi
BALTA PAGERINTA DUONA( tarp kitko idealiai tinka ir tostams)
Produktai:
450gr I rūšies miltų
200ml pieno
200gr varškės
1 kiaušinis
50ml. aliejaus
1v.š cukraus(be kaupo)
1a.š.druskos
1a.š. sausų mielių
peletrūnas(dėjau pirmą ir paskutinį kartą
 )
Eiga:
Šiltam piene ištirpinti cukrų ir mieles. Uždengus palikti 20min, kol susidarys "kepurė". Per tą laiką sutrinti varškę su kiaušiniu ir druska iki vienalytės masės.
Viską sudėti į duonkepę maišymui. Po sumaišymo, išjungti duonkepę ir duoti tešlai pailsėti pusvalanduką. Tada ant miltais pabarstyto stalo(aš naudiju kukurūzų miltus) suformuoti kepaliuką ir dėti į formą. Galima ir batoną formuoti, bet aš būtent jaučiu nostalgiją plytos formos tarybinei baltai duonai. Tešla labai elastinga ir išlaiko bet kokią formą. Viršų aptryniau miltais. Palikti pakilimui apie valandą. Turi pakilti dvigubai. Tada dėti į įkaitintą iki 200* orkaitę. Apačioje dubuo su vandeniu garui. Po 10min. išimti vandenį, sumažinti temperatūrą iki 180* ir dar kepti 30min. Viso kepimui reikia 40min. Pastuksenus į duonos apačią - garsas skardus - reiškia iškepė. Ištraukus iš orkaitės , uždengti sausu( jokiu būdu ne drėgnu) rankšluoščiu ir laukti , kol atvės. Čia toks mano, gal kam dar nežinomas pastebėjimas, kodėl negalima baltos duonos ar batono uždengti drėgnu rankšluoščiu. Baltos duonos pluta bus ne traški, o minkšta ir pluta beveik visada atšoka .


Tiesa, tokia pat duonos struktūra gaunasi, jei vietoj varškės stambia tarka įtarkuosim virtą didelę bulvę.
                
                
            BALTA PAGERINTA DUONA( tarp kitko idealiai tinka ir tostams)
Produktai:
450gr I rūšies miltų
200ml pieno
200gr varškės
1 kiaušinis
50ml. aliejaus
1v.š cukraus(be kaupo)
1a.š.druskos
1a.š. sausų mielių
peletrūnas(dėjau pirmą ir paskutinį kartą
Eiga:
Šiltam piene ištirpinti cukrų ir mieles. Uždengus palikti 20min, kol susidarys "kepurė". Per tą laiką sutrinti varškę su kiaušiniu ir druska iki vienalytės masės.
Viską sudėti į duonkepę maišymui. Po sumaišymo, išjungti duonkepę ir duoti tešlai pailsėti pusvalanduką. Tada ant miltais pabarstyto stalo(aš naudiju kukurūzų miltus) suformuoti kepaliuką ir dėti į formą. Galima ir batoną formuoti, bet aš būtent jaučiu nostalgiją plytos formos tarybinei baltai duonai. Tešla labai elastinga ir išlaiko bet kokią formą. Viršų aptryniau miltais. Palikti pakilimui apie valandą. Turi pakilti dvigubai. Tada dėti į įkaitintą iki 200* orkaitę. Apačioje dubuo su vandeniu garui. Po 10min. išimti vandenį, sumažinti temperatūrą iki 180* ir dar kepti 30min. Viso kepimui reikia 40min. Pastuksenus į duonos apačią - garsas skardus - reiškia iškepė. Ištraukus iš orkaitės , uždengti sausu( jokiu būdu ne drėgnu) rankšluoščiu ir laukti , kol atvės. Čia toks mano, gal kam dar nežinomas pastebėjimas, kodėl negalima baltos duonos ar batono uždengti drėgnu rankšluoščiu. Baltos duonos pluta bus ne traški, o minkšta ir pluta beveik visada atšoka .


Tiesa, tokia pat duonos struktūra gaunasi, jei vietoj varškės stambia tarka įtarkuosim virtą didelę bulvę.
QUOTE(zmonele @ 2011 03 15, 18:48)
As tai uz dyka duociau, kaip ir visiems kitiems
                noriu patarimo 
 
gavau du maiselius rupiu miltu (is turgaus) vienam sake kad rupus kvietiniai, o kitame rupus ruginiai...kaip dabar atskirti kur kokie?
 isvaizda labai panasus, tik vieni visiskai birus, o kiti siek tiek linke ale veltis, biski susokantys i gabaliukus, lyg butu dregnesni... 
 
aciu
                
                                    
                
                
                
            gavau du maiselius rupiu miltu (is turgaus) vienam sake kad rupus kvietiniai, o kitame rupus ruginiai...kaip dabar atskirti kur kokie?
aciu
QUOTE(dzhina @ 2011 03 15, 20:01)
noriu patarimo 
 
gavau du maiselius rupiu miltu (is turgaus) vienam sake kad rupus kvietiniai, o kitame rupus ruginiai...kaip dabar atskirti kur kokie?
 isvaizda labai panasus, tik vieni visiskai birus, o kiti siek tiek linke ale veltis, biski susokantys i gabaliukus, lyg butu dregnesni... 
 
aciu
gavau du maiselius rupiu miltu (is turgaus) vienam sake kad rupus kvietiniai, o kitame rupus ruginiai...kaip dabar atskirti kur kokie?
aciu
o spalva nesiskiria?
                Mergaites turiu ir aš klausimą. Jei rašo kad duoną atvėsint ant grotelių? Tai iškepu duoną, išimu iš skardos, ją uždengiu šlapiu audeklu ir dedu į šiltą orkaitę atvėst ant grotelių? Ar taip supratau?  
 Ačiū 
                
                                    
                
                
                
            
    






