Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

Zuzu,aš esu tapus nėščia kai mylėjaus likus 3 dienoms iki mėnesinių,tas metodas ne visoms tinka.Mane sėkmingai saugo KT,bet aš puikiai žinau kad ne visoms jos tinka,todėl nesakau,kad gerit homonus,ir abortų tema bus nebeaktuali.Man tik keista,kad šiuo klausimu smerkiamos moterys,jos ten tokios anokios žmogžudės,o nepripažįstama kad tai rimta problema,kad moterų kaltės nėra tame kad nori mylėtis,ir kodėl nėra valstybiniame lygyje dirbama apsaugos priemonių srityje-kad apsaugos priemonių būtų kuo naujesnių variantų,kuo geresnių,kad jų kainos nebūtų tokios didelės,kad būrų kažkokie tyrimai vykdomi kas kokiai moteriai konkrečiai labiausiai tinka,o ne numetami keli reklaminiai lapeliai pasakant išrink iš jų ką nors.
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2011 03 29, 12:04)
aš esu tapus nėščia kai mylėjaus likus 3 dienoms iki mėnesinių,tas metodas ne visoms tinka.

akivaizdu, kad truksta tikslios informacijos apie "ta metoda"...

ka ir rasiau - vaisingumo pazinima supa gausybe klaidingu isitikinimu, o issamios info - truksta...
Atsakyti
Zuzu,aš esu tapus nėščia kai mylėjaus likus 3 dienoms iki mėnesinių,tas metodas ne visoms tinka.Mane sėkmingai saugo KT,bet aš puikiai žinau kad ne visoms jos tinka,todėl nesakau,kad gerit homonus,ir abortų tema bus nebeaktuali.Man tik keista,kad šiuo klausimu smerkiamos moterys,jos ten tokios anokios žmogžudės,o nepripažįstama kad tai rimta problema,kad moterų kaltės nėra tame kad nori mylėtis,ir kodėl nėra valstybiniame lygyje dirbama apsaugos priemonių srityje-kad apsaugos priemonių būtų kuo naujesnių variantų,kuo geresnių,kad jų kainos nebūtų tokios didelės,kad būrų kažkokie tyrimai vykdomi kas kokiai moteriai konkrečiai labiausiai tinka,o ne numetami keli reklaminiai lapeliai pasakant išrink iš jų ką nors.

Pilnas naturalus seimos planavimas matuojant kas ryta temparatura ir stebint save, yra gana patikimas. be to seima ,manau , turi buti visada atvira vaikeliui, gali pasiplanuoti kazka, bet juk ne visada viskas pgl tos planus iseina. O siuo metu tiek moteru vargsta del pastojimo isnesiojimo, kad su laiku manau bus kita problema aktualesni ne kaip nepastoti , bet kaip pastoti. O jei nerseimos, nera mylimo vyro tai tada jau reiktu susilaikyti, cia mano nuomuone.
Del tu etikeciu, tai manau, reiktu kuomaziau visiems jas klijuoti, zudike, nezudike , gerietis , blogietis ...Aisku moteris nekalta ,kad nori myletis, bet juk yra mastanti butybe galinti valdyti savo norus ax.gif
Bet pacius veiksmus ,tai butinai reikia ivardinti, kad butu aisku, juk nepriklausomai nuo motyvu ir aplinkybiu, abortas yra zmogaus nuzudymas. Dauguma kontraceptiku daro ta pati ir dar vis daugiau studiju rodo ,kad jie gali kenkti busmiems vaikams . Kaip ir po aborto gimusiems vaikams gali pasireiksti psichologines problemos, nes kunas turi pasamonine atminti ,kuri pereina ir vaikams, daug cia labai informacijo ir labai plati tema.... Reikia suteikti zmonems informacija, kad ja turedami galetu laisvai rinktis, kaip jiems geriau pasielgti. Abejoju ar labai daug i tai gilinasi gydytojai ir moterys, kurios naudoja kontraceptikus ar darosi abortus. Man viena kart ginekologe buvo pasiuliusi siaip pagerti kontraceptikus, sako odai gerai, ciklas susitvarko doh.gif Dabar rinkdamasi ginekologe atkreipiu demesi ar ji daro abortus, tokios kitaip ziuri ir i gyvybe...
O valstybiniame lygmeny labiau reiktu rupintis seimu gerbuviu, vaiku , moteru, geresniu gyvenimu, parama vienisoms mamaos ar tevams. Pagalba esant nelauktam nestumui, normalios ivaikinimo sistemos sukurimu.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2011 03 29, 11:35)
O kodėl ne vazektomija vyrui? Paprasta, tik į naudą.

Irgi labai geras metodas, tik va ne visoms ir visada prieinamas mirksiukas.gif

QUOTE(ragnez @ 2011 03 29, 11:55)
taip iseitu, kad vyrams aktualu tik vartoti moteris...

Deja, daug yra tokių ir ne jo partnerės kaltė tai, o jo motinos ir tėvo g.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2011 03 29, 12:48)
Čia tipo iš serijos, kad tik vyrai sekso nori? biggrin.gif Įmanoma viskas, tik ne visos moterys norėtų pačios atsisakyti šios savo intymaus gyvenimo dalies. Ir vyro sąmoningumas ar ne čia visiškai niekuom dėtas.
Papildyta:

Taip iš tos serijos. Yra ir kitų serijų - kur pvz. moterys labai trokšta sekso, bet aš ne iš tų - aš - frigidiška, taigi susilaikymas man visiškai tinka ax.gif

Vyro sąmoningumas čia labai kuo dėtas, kitaip darosi taip, kad kuriamos temos ''padėkite pamiršti, susidėjau su vedusiu, gimė vaikutis'' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 03 29, 13:13)

na, tiesiog - jei vyrai vartoja moteris, tai moterys, savo ruoztu, leidziasi vartojamos (arba pacios vartoja vyrus...) g.gif

nors tevu itaka ir didziule, vis tik suaugusiems zmonems kaip ir laikas atjunkti nuo spenio ir tapti atsakingiems uz savo gyvenima... ir vyrams, ir moterims...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 29 kovo 2011 - 12:24
Dėl vazektomijos vyrui - taip, yra svarstomas ir šis variantas.

Dėl NŠP - yra moterų, kurioms saugių dienų išvis nėra, čia tuo atveju, jei nenorima mylėtis tiesiog per mėnesines. Dėl organizmo ypatybių, ciklo trukmės ir pan. Įtariu, kad esu viena iš jų. Todėl gan jautriai reaguoju į NšP-isčių propagandą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 29 kovo 2011 - 14:52
flight, nenoriu buti ikyri, bet tai, ka tu sakai - tiesiog biologiskai neimanoma ir tavo pasakymui tikrai jokiu budu negaliu pritarti. taciau imanomi netiketi ciklo pokyciai, - kai ovuliacija ivyksta gerokai anksciau, gerokai veliau arba is viso neivyksta, - kuriuos gerai save pazistant ir atidziai stebint, butu galima pastebeti.

NSP temoje diskutuoja moterys, kuriu ciklai reguliarus, bet ir tokios, kuriu labai ilgi ar nereguliarus. taip pat zindancios motinos, kuriu cikla iskreipia hormono prolaktino poveikis - ir visiems atvejams jos randa atsakymus.

as nepraktikuoju tikrojo NSP, greiciau jau Horo apibudinta VP (vaisingumo pazinima), kai kuno pokyciu pazinimas derinamas su barjerinemis apsaugos priemonemis. gyvenime nesu vartojusi kontraceptiku, o vaisingumo pazinima pradejau nuo pirmuju menesiniu (aciu mamai), todel iki siol uzteko remtis subjektyviais vaisingumo pozymiais.

be abejo, vaisinguma gerokai keicia amzius, nestumai, zindymas, ligos - tarkim, dabar, praejus dvejiems metams po gydymo, imu jausti salutinius chemoterapijos pozymius... ir sudejus tuos du dalykus (kad pasikeite vaisingumo pozymiai ir kad dabar nestumas galetu kelti gresme mano sveikatai ar net gyvybei), i lytinius santykius is tikruju ziuriu labai atsargiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 29 kovo 2011 - 14:56
QUOTE(ragnez @ 2011 03 29, 11:58)
manau, kad ismokus pazinti savo kuna (tiek vaisinguma, tiek seksualuma), derinant susilaikyma, alternatyvias sekso formas ir barjerines kontracepcijos priemones galima pasiekti pakankamai optimalaus kompromiso...

Dėl šito tai nesiginčysiu.

kodėl nėra valstybiniame lygyje dirbama apsaugos priemonių srityje-

Na, kadangi valstybiniu lygiu mes čia turbūt dabar nieko nepakeisim smile.gif tai galima pradėti nuo savęs ir savo šeimos, nuo tinkamo vaikų paruošimo būsimam (ar jau esamam) vaisingam jų gyvenimo tarpsniui.

QUOTE(Keli Mutu @ 2011 03 29, 13:13)

Kadangi šiais laikais mūsuose partnerį jau retai kuriai parenka tėvai ar kiti pašaliniai žmonės, moteriai nereiktų kratytis atsakomybės už savo pačios pasirinkimą. Kažkas matyt ir joje nėra visai "tvarkoj", jei renkasi tik būti vartojama...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 03 29, 15:51)
Dėl šito tai nesiginčysiu.
Na, kadangi valstybiniu lygiu mes čia turbūt dabar nieko nepakeisim smile.gif tai galima pradėti nuo savęs ir savo šeimos, nuo tinkamo vaikų paruošimo būsimam (ar jau esamam) vaisingam  jų gyvenimo tarpsniui.

O kas tai yra-tinkamas paruošimas,ir ką jis gali įtakoti.
Na manau yra du dalykai-jei nenori vaikų reikia naudotis apsaugos priemonėm,ir kitas-kokios bebūtų apsaugos priemonės,nėra jokių garantijų kad jos apsaugos nuo neplanuoto nėštumo,šitą manau mūsų suaugę vaikai žino geriau už mus.
Variantas-nesimylėk jei nenori vaikų-čia jau pagal mane iš viduramžių laikų kažkas,ir taikyti jį galima nebent nepilnamečiams,o ne tiems kuriems 20+.
O dar koks tinkams paruošimas gali būti?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 03 29, 15:41)
Dėl vazektomijos vyrui - taip, yra svarstomas ir šis variantas.

Dėl NŠP  - yra moterų, kurioms saugių dienų išvis nėra, čia tuo atveju, jei nenorima mylėtis tiesiog per mėnesines. Dėl organizmo ypatybių, ciklo trukmės ir pan. Įtariu, kad esu viena iš jų. Todėl gan jautriai  reaguoju į NšP-isčių propagandą.

Nu tikriausiai kazka maisot negali jums ovuliacija testis vos ne menesi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2011 03 29, 17:21)
O kas tai yra-tinkamas paruošimas,ir ką jis gali įtakoti.

O dar koks tinkams paruošimas gali būti?

Gal pirmiausia reiktų pradėti ne nuo to, ką užsimauti ar ką išgerti, kad vaikų nebūtų, o nuo pačio seksualumo, lytiškumo, vaisingumo? Gal nuo to, kad išauginti mergaites taip, kad jos nesileistų "vartojamos", o vaikinus taip, kad jie netaptų tik "vartotojais"?
Čia tik mintys.
Aš auginu berniuką ir man norisi jį užauginti taip, kad vaisingumo kontrolė jam nebūtų tik "užsidėsiu preziką, jei jau jai per sunku tabletę išgert" ir kad netyčia merginai pastojus jis nenumestų "susitvarkyk, arba pati tą vaiką ir auginsies"... Kol kas aš dar paieškose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 03 30, 07:18)
<...>
Aš auginu berniuką ir man norisi jį užauginti taip, kad vaisingumo kontrolė jam nebūtų tik "užsidėsiu preziką, jei jau jai per sunku tabletę išgert" ir kad netyčia merginai pastojus jis nenumestų "susitvarkyk, arba pati tą vaiką ir auginsies"... Kol kas aš dar paieškose smile.gif

Šiaip, iš tų minčių apie vaikinų atsakomybę: man kartais susidaro įspūdis, kad šiuolaikiniai vyrai stipriai įtakoti savo mamų. Ne visi, bet nemaža dalis.
Dabar gi, labai stipriai iškreipiamas pats lytiškumas per feministinę prizmę, kas bėje sudaro labai nemažą argumentaciją - turi mylėtis, nes esi laisva, savo pasirinkime ir ne viduramžiai. Jeigu nesimyli - frigidiška. O jei myliesi, išlenda senasis puritonizmas - laisvo elgesio mergina.
Aš matyt senstu, o gal šiaip neigiama patirtis, kai prasėdi daug daug metų prie neigiamo nėštumo testo, prie NŠP (tik naudojamas visai kitiems reikalams), kai tai paveikia santykius su vyru... na aš nesmerkiu aborto, neturiu teisės smerkti. Tai moters ir vyro pasirinkimas, ką jie kartu ar kiekvienas atskriai nuspręs.
Gaila, bet nepageidaujamo nėštumo atskiratymas yra ne šių dienų atradimas, jis eina iš labai seniai seniai. Ir galim tik būti dėkingi, kad medicina vis tik perėmė šią sritį iš vietos bobučių rankų.
Atsakyti