Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 07 28, 13:08)
tada gimdykite ir taskas, jei jus esate nepriklausoma nuo savo tevu finansiskai...siuo atveju jusu tevai elgiasi egoistiskai, nes jus nesate ju nuosavybe ir neatsakinga uz ju paciu svajoniu neissipildyma...

Kad čia man rodos tėvų egoizmu labai apkaltinti negali, jie turbūt gi nė nežino, kad dukra apnėštėjus.

apskritai man rodos, kad čia daugiau prisidenginėjama tomis tėvų svajonėmis, nes mergina vaikinu nepasitiki ir bijo, kad jis ją išduos ir žemins kaip kad tėvas darė.

Atsakyti
QUOTE(Steffany @ 2011 07 27, 15:53)

Karjeriste su vaiku greičiausiai jau nebetaptum, bet galbūt turėtum šeimą ir būtum dar laimingesnė.

nu cia dabar bigsmile.gif man tai gaila moteru, kurios krusasi po 5 ir daugiau metu, padaro karjeras ir iseina i dekreta vaiko gimdyt. Esme ta, kad vistiek po ilgos pertraukos turesi pradet is naujo. Idealus variantas - pagimdai vaikus (tuo paciu metu baigi mokslus, kol jie auga) ir tada i darbo trasa.
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2011 07 28, 16:25)
nu cia dabar  bigsmile.gif  man tai gaila moteru, kurios krusasi po 5 ir daugiau metu, padaro karjeras ir  iseina i dekreta vaiko gimdyt. Esme ta, kad vistiek po ilgos pertraukos turesi pradet is naujo. Idealus variantas - pagimdai vaikus (tuo paciu metu baigi mokslus, kol jie auga) ir tada i darbo trasa.

drinks_cheers.gif is dalies sutinku
Atsakyti
Vaikas tikrai nėra kliūtis nei mokslus pasibaigt, nei darbą dirbt irnesakyk.gif Nu metams gali viskas atsidėt, bet argi čia problema?
Atsakyti
QUOTE(brooken @ 2011 07 28, 02:46)
Et kaip kartais gera, kai visai svetimi zmones pabuna paciais artimiausiais. Siandien buvom pas gnekologa, mano draugo seimos drauga. Nestumas sesios savaites ir 2 dienos. Poto ilgai kalbejomes su ginekologo zmona - kuri dvi valandas buvo mama... ...Kad nors kadanors nors vienu klausimu maniskiai mane butu taip palaike... Jus visos teisios mamytes, tik kaip atrasti stiprybes eiti i prieki svetimam kraste ir kaip pasitiketi kitu, kai desimt metu buvai liudininku isdavystes ir pazeminimo... sad.gif  blush2.gif

Nieko (beveik) nėra amžina. Jūsų mintys dabar turėtų būti pačios pozityviausios. O namai yra ten, kur gyveni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 07 28, 17:01)
Vaikas tikrai nėra kliūtis nei mokslus pasibaigt, nei darbą dirbt irnesakyk.gif Nu metams gali viskas atsidėt, bet argi čia problema?

darba paprasta gal ir metams, bet karjeros galimybes maziausiai 8 metams, nebent darbas is lengvesniu...as is tu, kurios bande ir auginti vaika ir tuo paciu testi savo karjera...deja perdegiau....
Atsakyti
Nelabai suprantu, kodel butent 8 metams nusikeltu?O kad ir 8, mama jauna, po 8 metu jai butu tik 31.

O del santykiu nepatvarumo irgi gal labai nereiketu baimintis. Kiek suprantu tevelis nori vaiko, tai santykiai tuoj pat gal nezlugtu.Esate uzsienyje. Ten vis tiek susirastumete koki darbeli, kad ir viena likusi islaikytumet vaikeli. Cia kaip sakoma, planas B, kurio gal neprireiks. Greiciausiai viskas bus gerai, gerai sutarsite su vyru ir dziaugsites, kad turite vaikeli.
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 07 28, 19:55)
darba paprasta  gal ir metams, bet karjeros galimybes maziausiai 8 metams, nebent darbas is lengvesniu...as is tu, kurios bande ir auginti vaika ir tuo paciu testi savo karjera...deja perdegiau....

Nu taip, karjeros darymo metu vaikas procesą gali sustabdyti ir ilgesniam laikui (nu bet tikrai nebūtinai 8 metams rolleyes.gif ), bet tos mergaitės atveju tai jai dar mokslus pabaigt reik, tada tą karjerą kažkokią pradėt daryt, tai laiko - per akis smile.gif Jei pagalba bus bent iš vaiko tėvo pusės, viskas įmanoma.
Atsakyti
Na su karjera nevisai taip - mokslus pabaigt man reikia, bet lietuvoj as turiu visas galimybes test savo karjera (kuria jau turiu labai sekminga) ir darba kuri dariau pries tai.. Tevelis vaiko manau isties saunus butu, tik kad as pati visko bijau. Bijau pradeti nuo nulio, netaip paprasta buti viena ir priklausoma... Teveliui sakiau, bet jis nelabai supranta ko a noriu, o as suprantu kodel nesupranta, nes jis man labai geras, labai myli ir labai rupinasi. Gal tik vienas negerumas, kad jis myli labiau negu as... Ir siaip sunku dabar pagalavojus, visa gyvenima su tuo paciu zmogumi... Bet labai aciu mamytes uz palaikyma ir siltus zodzius... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(brooken @ 2011 07 29, 14:28)
Na su karjera nevisai taip - mokslus pabaigt man reikia, bet lietuvoj as turiu visas galimybes test savo karjera (kuria jau turiu labai sekminga) ir darba kuri dariau pries tai.. Tevelis vaiko manau isties saunus butu, tik kad as pati visko bijau. Bijau pradeti nuo nulio, netaip paprasta buti viena ir priklausoma... Teveliui sakiau, bet jis nelabai supranta ko a noriu, o as suprantu kodel nesupranta, nes jis man labai geras, labai myli ir labai rupinasi. Gal tik vienas negerumas, kad jis myli labiau negu as... Ir siaip sunku dabar pagalavojus, visa gyvenima su tuo paciu zmogumi... Bet labai aciu mamytes uz palaikyma ir siltus zodzius...  wub.gif

Džiaukis, o kai būna atvirkščiai, tai po to visas forumas verkia dėl meilės nebuvimo ar trūkumo.
Atsakyti
o pavyzdziui butu idomu suzinoti nuomones i tokia situacija.

Merginai- 21metai, pirmo kurso studente.
Vaikinui- 18metu, baigineja mokykla.

Ivyksta neplanuotas nestumas, pora saugojosi.
Tevai greiztai pareiskia, kad jei vaika gimdys, nutrauks, bet kokia parama.
Darbo patirties nera.
Gyvenamosios vietos nera savos, nuomuojamas bendrabucio tipo butukas, kaina su viskuo apie 500 lt i menesi.

Mergina negali gauti akademiniu atostogu, nes yra 1 akademine skola. mokslu metimo atveju, prasiskolintu virs 4 tukst. litu. Taigi, ji privales mokytis toliau.

Taigi, ka tokiu atveju daryti?

Abortas ar gimdymas?
Ir jai antrasis variantas, kaip isgyventi ir islaikyti vaika? g.gif
Atsakyti
QUOTE(xanonymousx @ 2012 03 06, 18:59)
o pavyzdziui butu idomu suzinoti nuomones i tokia situacija.

Merginai- 21metai, pirmo kurso studente.
Vaikinui- 18metu, baigineja mokykla.

Ivyksta neplanuotas nestumas, pora saugojosi.
Tevai greiztai pareiskia, kad jei vaika gimdys, nutrauks, bet kokia parama.
Darbo patirties nera.
Gyvenamosios vietos nera savos, nuomuojamas bendrabucio tipo butukas, kaina su viskuo apie 500 lt i menesi.

Mergina negali gauti akademiniu atostogu, nes yra 1 akademine skola. mokslu metimo atveju, prasiskolintu virs 4 tukst. litu. Taigi, ji privales mokytis toliau.

Taigi, ka tokiu atveju daryti?

Abortas ar gimdymas?
Ir jai antrasis variantas, kaip isgyventi ir islaikyti vaika? g.gif

Aš pirmiausia atsižvelgčiau į tai kokia yra vaikino nuomonė ir kokią išeitį mato jis. Vienai tokiu atveju išgyventi būtų be galo sunku, dviese jau galima rasti išeitį. Vaikinas dar visai jaunas, bet tai nebūtinai garantija, kad pabėgs, kartais žmonės būna anksčiau subrendę. Natūralu, kad abiejų tėvai nori, kad vaikai gautų aukštesnį išsilavinimą, ypač vaikino, nes jo kaip tėvo pareiga būtų rūpintis šeima ir uždirbti pinigus, todėl greičiausiai po mokyklos tektų eiti dirbti. Todėl jo tėvams abortas ir priimtinesnis.

Klausimas ar abiejų tėvai vienodai pasisako už abortą ir abieji planuoja nepadėti nei finansiškai, nei morališkai, nei galbūt turimais daiktais vaikui? g.gif Kartais pirminė reakcija būna žaibiška, o vėliau nurimstama ir pamatomas kitoms vaizdas.

Kitas klausimas ar pora aborto atveju planuoja ateityje turėti vaikų? Nedetalizuosiu, bet manau minties dvipusiškumas aiškus.

Kaip išgyventi?
1. Tėvas eina dirbti baigęs vidurinę.
2. Tėvas studijuoja ir dirba.
3. Gaunama socialinė parama maistu, socialinė stipendija.
4. Paaugus vaikui motina derina studijas su darbu.
Atsakyti