Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 74 tema,

QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 03 20, 14:01)
Sakyčiau, kad neskubėk grąžinti. Knyga tikrai  thumbup.gif O mums juk gana panašios knygos patinka  mirksiukas.gif Ir manęs nei Metai Provanse, nei Sesers globėjas nesužavėjo, na, perskaičiau, neblogos knygos, bet... nieko labai ypatingo, o Vanduo drambliams patiko, labai patiko. Sakyčiau labai gerai subalansuota biggrin.gif Ar jau įkalbėjau skaityti  ax.gif

Nu beveik biggrin.gif

QUOTE(klopedija @ 2011 03 20, 16:21)
Aš Tau pardaviau?! Neprisimenu.  doh.gif  blush2.gif

Aga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 03 17, 17:16)
Sveikutės,
trimis prisėdimais perskaičiau A. Miuntės "Knyga apie San Mikelę". Rekomenduočiau, tiems, kas pasinėrė į pesimizmo liūną arba jaučiasi pavargę nuo gyvenimo ir trūksta optimizmo lašelio ar tiesiog kito požiūrio į gyvenimą.
Lengvai skaitosi ir įtraukia. Skaitydamas jautiesi, lyg suptumeisi laivelyje, ramiame užutėkyje. Tik, vat,  nežinau, kodėl skaitydama patį paskutinį puslapį susigraudinau. Matyt, hormonų audros.
Kai tik rasiu laiko, sėsiu prie Susannos Jones "Vandens lelija". Pažiūrėsim, ar mano įspūdis sutaps su vyro.

Man šita knyga viena iš geriausių wub.gif .Tikrai priverčia susimąstyti,praskaidrina mintis,nes rašo su lengvu jumoru:).O pabaigoje ir aš ašarą nubraukiau.
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 03 18, 12:31)
O jei is saskaitos pinigai viena diena dings, tai irgi kaip nuo zasies vanduo ?  biggrin.gif

Aišku tai labai baisu tiems, pas kuriuos toj sąskaitoj pinigai netelpa tongue.gif
Bet paprastiems žmogeliams...Aišku nemalonu, bet dar ne tragedija...
Ir kiek žinot tokių realių atvejų, kad sąskaitoj staiga dingo pinigai? Aišku jei kažkam neatidavei arba kur nepametei kodų...Kol kas-tai tik šiaip scenarijai..

QUOTE(Gemma @ 2011 03 18, 19:07)
sakyciau, naivokas poziuris. tikrai ne visi hakeriai atitole nuo realybeso ar bus kompiuteris ijungtas ar isjungtas - jokio skirtumo...

QUOTE(Jurzole @ 2011 03 18, 21:14)
Tikrai taip. Be tik tol, kol vel ji ijungsi - o jei jau naudojiesi kompiuteriu, taigi ne visa laika ji isjungta laikai? biggrin.gif O programisiu nuvertinti nereiketu - ju yra visokiu, tame tarpe ir labai pavojingu. Tik jie, zinia, neprasideda su tokiom smulkiom zuvelem kaip tu ir as  mirksiukas.gif

Na, "išjungt kompiuterį" čia buvo sąvoka ne visai apibūdinanti patį fizinį veiksmą mirksiukas.gif
Baimė-geriausia prekė, kurią ypatingai reklamuoja visos tos hakeriškos istorijos, tame tarpe ir tokios knygos.....Bet vėl gi-kol kas dar esame laisvi jos tiesiog NEPIRKTI mirksiukas.gif
Ypač, kai esi ta paprasta "maža žuvis" rolleyes.gif

Na ir tiek to-tegul gyvena tie hakeriai, grįžkim prie savo knygų mirksiukas.gif

Aš vis dar su Styrono "Ir padegė šiuos namus"...Jau truputį taupau-nebedaug beliko ax.gif

Gal gas susipažinęs su Vidmante Jasukaityte labiau..Mačiau išpardavimuose jos knygų-sudomino, tik nežinau nuo ko geriausia pradėt.. rolleyes.gif Nusižiūrėjau "Golgotos vynuoges"-, sudomina tematika ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2011 03 19, 17:44)
biggrin.gif Tikra teisybe... drinks_cheers.gif  mirksiukas.gif

Smagu, kad is naujo isleido sia monografija. Ko gero, skandalo sukelejams reiketu padekoti uz tai? Nors tiek naudos bus...

Acha, mane irgi suintrigavo tas skandaliukas-reikės paieškot knygos, jei sakot jau perleista, nors iš straispnio buvo galima suprast, kad bus uždrausta cool.gif
Ir Daujotytė paskelbta persona non grata, kaip koks Rushdie už "Šėtoniškas eiles" tongue.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 03 19, 21:05)
Isvada? Nesuprantu, kodel sis rasytojas, rasantis gal ir idomias istorijas, bet be galo skurdzia kalba, Olandijoje toks populiarus. Negi tikrai tik del to, kad uzsienietis ir dar musulmonas? Bandoma kazkam (ir patiems sau) kazka irodyti?  cool.gif

Sprendžiant iš visko, būtent čia ir bus priežastis mirksiukas.gif
Gera analizė-kaip visada mirksiukas.gif
Tik net nežinau ar tokiam kontekste verta skaityti knygą biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 20 kovo 2011 - 18:09
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 03 18, 20:53)

2. Maniškė "Kartą Amerikoje" iš bibliotekos  ax.gif Saintlina taip pat ją skaitė, gal jos nuosava  g.gif

ne, ne mano. Iš bibliotekos smile.gif

O ką paėmei McEwano ir Ulickajos?
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2011 03 20, 18:19)
Gal gas susipažinęs su Vidmante Jasukaityte labiau..
Negaliu teigti, kad susipažinus, nes tik vieną knygą, "Aš nužudžiau savo dukterį", bandžiau skaityti. Nesupratau, aš knygą, ar knyga mane kankino, nė neįpusėjau... schmoll.gif
Atsakyti
V. Jasukaitytės esu skaičiusi vienintelę knygą – „Po mūsų nebebus mūsų“. Skaičiau taip seniai, tad pamenu tik nuotrupas, bet žinau, kad patiko.

Panaršiau internete, neįtikėtina, koks buvo šios knygos tiražas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2011 03 20, 13:08)
Kodėl gi Tu kaskart atsiprašinėji?  blink.gif 

biggrin.gif Bijau ikyreti, ir baisu, kad tiek daug vietos lape uzimu... lotuliukas.gif

QUOTE(Stikliukas @ 2011 03 20, 15:31)
smalsu, o kas yra pirmoji? ax.gif

Tai kad ir nezinau... vis dar neradau laiko pasidometi blush2.gif biggrin.gif

Tik net nežinau ar tokiam kontekste verta skaityti knygą biggrin.gif  mirksiukas.gif

Jei domina kitos kulturos ir nesibaidai islamo tematikos, skaityk. Man knygoje patiko butent sie dalykai.

O del hakeriu, tai nepritariu nei perdetai baimei, nei per didelei bravurai, kad mes juos girdi kepurem uzmetysim tongue.gif Bijot nereikia, o va pasisaugot net labai verta mirksiukas.gif

Atveju, kai nuo saskaitos dingsta pinigai, pas mus daug - tik ne i kompiuterius lauziamasi, o i bankomatus, skimming vadinasi tas reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 20 kovo 2011 - 20:54
Gal gas susipažinęs su Vidmante Jasukaityte labiau..Mačiau išpardavimuose jos knygų-sudomino, tik nežinau nuo ko geriausia pradėt.. rolleyes.gif  Nusižiūrėjau "Golgotos vynuoges"-, sudomina tematika ax.gif

as kazkada skaiciau "As nuzudziau savo dukteri". labai lengvai ir greit persiskaite, buvo keletas idomesniu minciu, bet man pati pagrindines veikejos pozicija nepriimtina buvo - labai daug jausmingumo, emocingumo, kas mane siaip atbaido. daugiau nelabai pamenu, nes senokai skaiciau...
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 03 19, 22:05)
Kaip zadejau, ateinu pasidalinti savo abejonemis apie Kader Abdolah fenomena Olandijoje.
... mane apstulbino (blogaja prasme) knygos kalba ir stilius. Buitine, skurdi kalba, minimalus zodynas, "medines" frazes, paprastuciai sakiniai, nuo pradzios iki pabaigos tiesiogine pasakojamoji nuosaka...

Paskui perskaiciau ta interviu su Abdolah. Keistai man nuskambejo jo zodziai, kad jis planuoja tapti didziu rasytoju, ir kad tam dar turi pakankamai laiko. Pagalvojau, kad bent jau "Mecetes namuose" as neiziurejau potencialo, kuris galetu jam padeti kada nors tapti didziu. Apimta abejoniu, knygyne pavarciau keleta kitu jo knygu - visur tas pats, iki primityvumo paprastas stilius, buitine kalba, ir t.t., ir t.p. Paklausinejau pazistamus olandus, ka mano apie ji - neradau nei vieno, kas butu skaites jo knygas, bet visi ji gyre uz tai, kad va iranietis, o raso olandiskai, ir sekmingai. Galiausiai nusprendziau paklausti savo draugiu lietuvaiciu, ka jos mano apie Abdolah. Gavau du atsakymus. Cituoju:

1) "Kader Abdolah as neskaiciusi nei vieno kurinio. "
...Palyginu ji su Lulu Wang [--kiniete imigrante, rasanti olandiskai--] olandu kalbos turtingumu, tai skirtumas kaip tarp kinietisko ispuoseleto sodo ir arabiskos dykumos. Manau, kad olandai pasigavo Kader Abdolah propagandai: "jo gyvenimo istorija irodo, kad pabegeliai gali daug pasiekti Olandijoje", "jo deka olandai jauciasi geresniais".

2) "Buvau kurybiniame Abdolah vakare. Labai rekomenduociau nueiti. Vien tam, kad pamatytum, kaip zmogus nesugeba kalbeti olandiskai."

Isvada? Nesuprantu, kodel sis rasytojas, rasantis gal ir idomias istorijas, bet be galo skurdzia kalba, Olandijoje toks populiarus. Negi tikrai tik del to, kad uzsienietis ir dar musulmonas? Bandoma kazkam (ir patiems sau) kazka irodyti?  cool.gif

Dar apie "Mecetes namus". Tikrai nenoriu sia super ilga paklode atbaidyti nuo knygos tu, kurios ruosiates ja skaityti. Atvirksciai - manau, kad sia knyga reiketu skaityti butent kitom kalbom, su salyga, kad vertejas bus geras. Amazon internetiniam knygyne paskaiciau angliskojo vertimo pirmaji skyriu - patiko, ir skaitesi gerai. Daug geriau negu originalas. Lietuviskojo vertimo nesu varciusi, bet jei verteja tikrai buvo nominuota metu vertimo prizui, tai tikiu, kad isverte gerai. Zodziu, skaitykite ir megaukites! 4u.gif O as galvoju, kodel Abdolah negaletu rasyti farsi kalba ir susirasti verteja i olandu kalba?

Minimo rasytojo knygos neskaiciau, taciau nesusilaikiau nesulyginus dvieju poziuriu - lietuvisko ir olandisko. cool.gif

Man rodos, bet kuris rasantis ne sau, turi uzmoji tapti didziu rasytoju, tik gal ne visi tai issako garsiai. smile.gif Del potencialo - velgi, cituoju tik zinutes turini, nes daugiau jokios informacijos tuo klausimu neturiu, bet gal butent tame ir yra sio rasytojo potencialas, jog uzuot pasirinkes lengvesni kelia ir rases savo gimtaja, uzsibreze tiksla tai padaryti kalba salies, kuri, kiek supratau, ji prieme ir butent uz tai ji ivertino (beje, susiduriant su Vakaru valstybiu poziuriu i musulmonus, paminetas aziotazas kiles del autoriaus populiarumo man daugiau asocijuotusi su jo kilmes salimi nei su religine priklausomybe) ->

QUOTE(Jurzole @ 2011 03 20, 10:43)
Apie tekstu palyginima - ta istraukele, kuria idejai, lietuviskai man skamba graziau negu olandiskai, bet kol kas angliskas vertimas atrodo geriausias. (Kam idomu, pasiieskokit amazon). Manau, kad butu tas pats su bet kuria kita knygos istrauka. Lietuve verteja, man rodos, ne profesionale (pataisykit, jei klystu  ax.gif), bet kalbos jausma turi - be to, tai jos gimtoji kalba. Abdolah gi raso svetima jam kalba, ta kalba yra ivaldes tik baziniam lygmeny, ir tai labai akivaizdu. Bet nera kaip perteikti ta akivaizduma tam, kas nemoka olandiskai ir negali pats paskaityti ax.gif

-> nes jei imanoma pripazinti, kad vertimuose ta potenciala galima izvelgti, tad gal skaitant olandiska minimos knygos teksta vertejo pagalvoti ir apie tokia galimybe? mirksiukas.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 03 17, 09:34)
o man atrodo, kad tau MF patiktų  g.gif

Sakai? g.gif Kazkada buvau uzsidegus nusipirkti pabandymui (vidine nuojauta, tpsknt lotuliukas.gif ), bet, kai isgirdau lyginimus su HP (kurio, nu, niekaip, niekaip neprisijaukinau), tai ta minti atmeciau... rolleyes.gif

QUOTE(Masako @ 2011 03 16, 08:09)

Aisku, mano rekomendacija nieko nereiskia, bet jei kas paprasytu ivardyti nebanalu, netiketa, nestandartini, gera trileri - detektyva, nedvejodama siulyciau paskaityti Theorin Prieblanda.

Oi, koks sutapimas, nes tik isejus siai knygai buvau uzsidegus ja isigyti, bet tuo metu ji buvo gana brangi, o veliau uzdare e-knygyna... Jei tik pasitaikys proga, butinai perskaitysiu. 4u.gif

Beje, suradau detektyva, kuriam galeciau priskirti visu kitu panasaus zanro kuriniu trukumu nebuvima, bet kol viso neperskaiciau, tai galutines nuomones dar nerasysiu. cool.gif

Baigiau T. Capote "Kiti balsai, kiti kambariai" - uzliuliavo, itrauke, uzbure, bet... kazko pritruko... Patiko kuriama itampa, aliuzijos i magiskaji realizma, rasymo stilius, bet, kiek vienu, net ir nelabai svarbiu, momentu destymai buvo istempti, tiek kitu ilgesnio veiksmo ivykiu aprasymai netiketu pagreiciu nueidavo i antra plana... Knyga pasibaige, atsakymas skaitytojui kaip ir duotas, bet iki visisko sedevro pritruko didesnes knygos apimties...

Tarp kitko, pirma syki lieciau pastelines kolekcijos romana - nustebino popieriaus kokybe, stori ir svelnus lapai. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 20 kovo 2011 - 21:59
tutele, viskas, ka sakai, galbut galetu buti tiesa, bet diskutuoti su tavim apie si autoriu galeciau tik tuo atveju, jei tu moketum olandu kalba. Todel pasakysiu tik tiek - abi mano drauges sia kalba moka puikiai.

O pripazinimas uz tai, kad ryztasi rasyti svetima kalba, tai man atrodo labai abejotinas reikalas... knyga arba gera, arba ne, ir nesvarbu, kokiom paskatom remiantis ji buvo parasyta rolleyes.gif

Ne i tema - bet labai priminei Greta ta savo zinute... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 20 kovo 2011 - 22:29
QUOTE(luiziana @ 2011 03 20, 19:16)
Nu beveik  biggrin.gif

Ech, dabar rūpės, kad tau knyga patiktų, na, tikiuosi, kad patiks biggrin.gif
QUOTE(saintlina @ 2011 03 20, 20:28)

O ką paėmei McEwano ir Ulickajos?

Ulickajos "Medėja ir jos vaikai", o McEwan "Česlio pakrantėje". O tau Ulickaja patinka? Kažkaip neužfiksavau, o kad McEwan patinka, žinau biggrin.gif

QUOTE(tutele @ 2011 03 20, 23:53)

1. Sakai? g.gif Kazkada buvau uzsidegus nusipirkti pabandymui (vidine nuojauta, tpsknt lotuliukas.gif ), bet, kai isgirdau lyginimus su HP (kurio, nu, niekaip, niekaip neprisijaukinau), tai ta minti atmeciau... rolleyes.gif

2. Beje, suradau detektyva, kuriam galeciau priskirti visu kitu panasaus zanro kuriniu trukumu nebuvima, bet kol viso neperskaiciau, tai galutines nuomones dar nerasysiu. cool.gif

1. Na, man ir HP lengvai sulindo, bet aš mėgstu tokias knygas, o MF... aišku, galima su HP lyginti, juk ir ten , ir ten... lengva fantastika g.gif Bet daugiau panašumų kaip ir nematau. Pirmiausia man MF humoras patinka, ir posakiai, ir tai, kaip reikia elgtis darbe, ir situacijos, ir... ką čia begirsiu. Man jis labai patinka... ir "vampyrą jums po antklode" biggrin.gif
2. Suintrigavai bigsmile.gif Greitai išduok kokia... arba skaityk greičiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 03 20, 22:10)
Ulickajos "Medėja ir jos vaikai",
SOFIJA5, skaičiau, "Medėją ir jos vaikus". mirksiukas.gif Gal jau nusibodau, bet "ne mano" knyga.
Bet! Turi savito išskirtinumo. Gal slaviško nuoširdumo? Kaip rusai sako, широкое сердце. Štai ką mes rašėme: http://smknyguklubas...=...i&Itemid=54
Tai, kad lig šiol ją prisimenu, turėtų reikšti: SKAITYK! mirksiukas.gif hihihi.gif
Atsakyti