Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 74 tema,

QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 03 20, 21:10)
1. Na, man ir HP lengvai sulindo, bet aš mėgstu tokias knygas, o MF... aišku, galima su HP lyginti, juk ir ten , ir ten... lengva fantastika  g.gif Bet daugiau panašumų kaip ir nematau. Pirmiausia man MF humoras patinka, ir posakiai, ir tai, kaip reikia elgtis darbe, ir situacijos, ir... ką čia begirsiu. Man jis labai patinka... ir "vampyrą jums po antklode"  biggrin.gif
2. Suintrigavai  bigsmile.gif Greitai išduok kokia... arba skaityk greičiau  4u.gif

1. Oi, tik pasiimk ta savo vampyra! lotuliukas.gif Jau geriau tada grazu vyruka. bigsmile.gif

2. tongue.gif Megstu buti paslaptinga. biggrin.gif
Ir, kas svarbiausia, puoliau ja skaityti su intencija padovanoti, nes antraip buciau priejus gal tik po keliu meteliu, bet siurprizas, kiek supratau, suzlugo, o mano malonumui (kol kas) nera ribu... cool.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 03 20, 21:02)
1.tutele, viskas, ka sakai, galbut galetu buti tiesa, bet diskutuoti su tavim apie si autoriu galeciau tik tuo atveju, jei tu moketum olandu kalba. Sikart pasakysiu tik tiek - abi mano drauges sia kalba moka puikiai.
2.O tu, kaip visada, ieskai slieku - ir labai man primeni Greta  rolleyes.gif

1. Aisku. Daugiau ta tema nebediskutuosiu. pioneer.gif

2. Kaip lengva klijuoti etiketes vien tik todel, kad issakoma kitokia nuomone... Lyg buvo kalbeta, kad sioje temoje diskutuojama apie knygas ir ju rasytojus. rolleyes.gif
Atsakyti
Shahriar Mandanipour "Censoring an Iranian love story" (Cenzuruota iranietiska meiles istorija). Irano rasytojo knyga (vertimas is farsi, knyga parasyta jau gyvenant Vakaruose) apie rasytojo dilema Irane (ir bet kurioj totalitarinej visuomenej) - rasyti taip, kaip norisi, ar taip, kad knyga galetu buti isleista? (Kiek supratau, si knyga irgi buvo isleista tik Vakaru pasaulyje.) Savo idejoms issakyti autorius pasirinko dvieju jaunuoliu meiles istorija, kuria romano herojus - irgi vardu Shahriar Mandanipour - raso ir iskart cenzuruoja, megindamas nuspeti, kurios knygos frazes ir scenos uzklius cenzoriui, Porfirijui Petroviciui (kazka primena? tikrai taip, "Nusikaltima ir bausme"). Nes ajatolu valdomame Irane, kur mergina ir vaikinas gali buti suimti ir imesti i kalejima vien tik uz tai, kad laikysis uz ranku viesoje vietoje (arba ir savo namuose, jei juos ten uztiks morales policija), knygos, kaip ir muzika bei filmai, yra labai grieztai cenzuruojamos - viskas, kas nesiderina su grieztomis islamo morales normomis, yra draudziama. Taigi autorius, parases nauja meiles istorijos scena, pats is jos isbraukia "netinkamus" sakinius. Tie knygos paragrafai atspausdinti pariebintu sriftu, "netinkami" sakiniai perbraukti, o visa kita - tai, kas vyksta tarp veikeju, bet netinka "teisingai" islamiskai meiles istorijai, pasakojama tarpuose (ir sudaro didziaja knygos dali). Labai daug idomios informacijos apie Irano kasdienybe, apie politines, moralines ir kitokias problemas, apie senoves Irano literatura, apie ivairiausius apribojimus ir cenzura... Daug pamastymu, polemikos, satyros, nevilties... daug simboliu, aliuziju i ivairias knygas ir filmus, truputis magiskojo realizmo... Kiek eklektiska knyga, bet man patiko. Ir labai stipri savo autentiskumu. O mums, dar prisimenantiems gyvenima buvusioje TSRS, gal ir kiek pazistama pasirodys ta nuolatinej baimej gyvenanti visuomene - nes nors Irano cenzuros turinys kitoks, bet metodai tai tie patys... cool.gif

Kas domites kitomis kulturomis, rekomenduociau sia knyga. Ji yra isleista vokiskai ir lenkiskai. Jokiu ziniu apie rusiska vertima neaptikau, bet siulau paskaityti "Radio Svoboda" apzvalga.

Vienas istriges cenzuros pavyzdys - kai Irane buvo rodomas filmas "Otelo", Dezdemona buvo parodyta tik keleta sekundziu pacioje pabaigoje. Nes filme ji vilkejo suknele be rankoviu. Tokiu pavyzdziu knygoje gausybe... rolleyes.gif

QUOTE(tutele @ 2011 03 20, 22:46)
Kaip lengva klijuoti etiketes vien tik todel, kad issakoma kitokia nuomone... Lyg buvo kalbeta, kad sioje temoje diskutuojama apie knygas ir ju rasytojus. rolleyes.gif

Tai ir kalbek apie knygas ir rasytojus, o ne destyk savo speliones apie lietuviska ir olandiska poziuri, tada ir del etikeciu problemu nekils. O tavo kitokia nuomone man nekliudo - kas tikrai uzkliuva, tai senu gincu priminimas, ir jau ne pirma karta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 20 kovo 2011 - 23:07
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 03 20, 22:10)

Ulickajos "Medėja ir jos vaikai", o McEwan "Česlio pakrantėje". O tau Ulickaja patinka? Kažkaip neužfiksavau, o kad McEwan patinka, žinau  biggrin.gif

patinka. Medeja kaip tik neseniai skaiciau wub.gif
O 'Cesilo pakrantes' dar neperskaiciau, nors ir turiu. Vis laukiu ramaus periodo, kad galeciau 'igriut' i knyga niekieno netrukdoma. I McEwano knygas reik isijaust, pavirsautiniskai lekiant jokio malonumo nebus.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2011 03 20, 19:19)

Gal gas susipažinęs su Vidmante Jasukaityte labiau..Mačiau išpardavimuose jos knygų-sudomino, tik nežinau nuo ko geriausia pradėt.. rolleyes.gif  Nusižiūrėjau "Golgotos vynuoges"-, sudomina tematika ax.gif
Papildyta:
Acha, mane irgi suintrigavo tas skandaliukas-reikės paieškot knygos, jei sakot jau perleista, nors iš straispnio buvo galima suprast, kad bus uždrausta  cool.gif
Ir Daujotytė paskelbta persona non grata, kaip koks Rushdie už "Šėtoniškas eiles"  tongue.gif
Sprendžiant iš visko, būtent čia ir bus priežastis mirksiukas.gif
Gera analizė-kaip visada mirksiukas.gif
Tik net nežinau ar tokiam kontekste verta skaityti knygą biggrin.gif  mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2011 03 20, 21:04)
Negaliu teigti, kad susipažinus, nes tik vieną knygą, "Aš nužudžiau savo dukterį", bandžiau skaityti. Nesupratau, aš knygą, ar knyga mane kankino, nė neįpusėjau...  schmoll.gif

Svetima, tik nepirk šitos biggrin.gif ni ni ni...užknis tave garantuotai, aš užbaigiau, bet man tai ji gal sakyčiau paaugliška.... draskės draskės ta moterėlė, o vardan ko ir kas iš to ir neaišku

QUOTE(Jurzole @ 2011 03 20, 21:51)
biggrin.gif Bijau ikyreti, ir baisu, kad tiek daug vietos lape uzimu...  lotuliukas.gif

Tai jau gal įkyrėk cool.gif kas nenori skaityt praleidžia, o kas nori ir skaito džiaugiasi.

Dar labiau suintrigavo ta meilės istorija....
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 03 20, 23:01)
Shahriar Mandanipour "Censoring an Iranian love story" (Cenzuruota iranietiska meiles istorija).

Labai sudominai, ačiū thumbup.gif
Atsakyti
Tai ryt? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2011 03 20, 19:19)
Gal gas susipažinęs su Vidmante Jasukaityte labiau..Mačiau išpardavimuose jos knygų-sudomino, tik nežinau nuo ko geriausia pradėt.. rolleyes.gif  Nusižiūrėjau "Golgotos vynuoges"-, sudomina tematika ax.gif

Negaliu neįsiterpti. smile.gif Jasukaitytės esu skaičiusi tik "Stebuklinga patvorių žolė"- man be galo patiko, labai gražiai parašyta knyga.
Atsakyti
Leidykla KRONTA tik šią savaitę (2011.03.21-2011.03.25) skelbia IŠPARDAVIMĄ!!! Visoms knygoms taikoma 50% nuolaida (išskyrus naujienas nurodytas http://www.kronta.lt...ction=new_books puslapyje). Nuolaida taikoma TIK atsiskaitant grynaisiais pinigais.

taip suprantu, leidykloje pirkti reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 03 21, 12:25)

Tikrai taip!
Vieta ir laikas nesikeičia. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos ir sveiki 4u.gif Senai nebuvau blush2.gif , bet skaitau siuo metu na visai nebloga knyga, tai sugalvojau "uzbegti" smile.gif

Sebastian Faulks "A Week in December" (Gruodzio savaite), apie siu dienu Londona ir londoniecius, kunkuliuojanti ivairiu tautybiu, profesiju, religiju gyvenima, nors labiausiai dominuoja negerieciai bankai/ju praktika ir jaunimo islamines grupes/ju nariai. Idomu, meistriskai parasyta,is pirmo zvilsnio atrodo toks paprastas pasiskaitymas, bet "uzgauna stygeles", yra apie ka pagalvoti. Dar ketvirtadalis liko...
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 03 21, 12:35)
Negaliu neįsiterpti.  smile.gif Jasukaitytės esu skaičiusi tik "Stebuklinga patvorių žolė"- man be galo patiko, labai gražiai parašyta knyga.

sveika prisijungus 4u.gif
gal galima placiau butu apie knyga?
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2011 03 21, 20:51)
sveika prisijungus  4u.gif
gal galima placiau butu apie knyga?

Tiesą sakant, jau buvau kažkada prisijungusi, netgi rašiau apie šią knygą. smile.gif Ji sudaryta iš trijų dalių, kuriose pasakojamos trijų skirtingų laikmečių tos pačios giminės moterų istorijos (pirmosios veiksmas vyksta kažkur apie 1863 metus, paskutinės- mūsų dienomis). Labai patiko visos trys moterys, tokios drąsios ir stiprios, kokių gana retai būna lietuvių literatūroj, nebijančios išsiskirti, pasirodyti kitokios. Ypatingai patiko pati romano kalba- pasakysiu visai banaliai- labai graži. Nesu skaičiusi kitų rašytojos knygų, bet šitą drąsiai dėčiau šalia Allende ar Markeso kūrinių.
Atsakyti