Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 74 tema,

QUOTE(Jurzole @ 2011 03 20, 20:51)
Atveju, kai nuo saskaitos dingsta pinigai, pas mus daug - tik ne i kompiuterius lauziamasi, o i bankomatus, skimming vadinasi tas reikalas  rolleyes.gif

Anglijoje tapatybės vagystė (identity theft) - gan rimta problema, nuo jos ir 'paprasti žmonės' nukenčia, tam nereikia savo sąskaitoje turėti milijonų drinks_cheers.gif Ten gyvendama net ir dokumentų naikiklį buvau nusipirkusi, tai tas įprotis neišmesti sąskaitų ir kitų popierių, ant kurių nemažai asmeninės informacijos yra, o juos naikinti, iki šiol išlikęs.
Tarp kitko, ši problema jau ir Lietuvoje yra - vienas mano pažįstamas per klasės susitikimą pasakojo. Prieš keletą metų kažkas pavogė jo tapatybę ir pasiėmė 'greitąjį kreditą', o jis ir dabar dar turi įrodinėti, jog nėra kupranugaris, ir net mobilaus telefono sutarties pasirašyti negali, nes niekaip iš juodų sąrašų jo neištrina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 03 21, 15:49)
Leidykla KRONTA tik šią savaitę (2011.03.21-2011.03.25) skelbia IŠPARDAVIMĄ!!! Visoms knygoms taikoma 50% nuolaida (išskyrus naujienas nurodytas http://www.kronta.lt...ction=new_books puslapyje). Nuolaida taikoma TIK atsiskaitant grynaisiais pinigais.

taip suprantu, leidykloje pirkti reikia smile.gif

Gal kas ruošiasi ten per akciją ir gyvena kažkur tarp Pašilaičių, Justiniškių, Pilaitės?.. Pajauta, gal tu žadi ištrūkti? Suradau knygutę - Tests français - tai paprašyčiau paimti.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 03 21, 11:25)

QUOTE(martux @ 2011 03 21, 15:56)
Tikrai taip!
Vieta ir laikas nesikeičia. biggrin.gif

Kaunietės! Užuominas supratot? g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2011 03 20, 22:46)

2. tongue.gif Megstu buti paslaptinga. biggrin.gif
Ir, kas svarbiausia, puoliau ja skaityti su intencija padovanoti, nes antraip buciau priejus gal tik po keliu meteliu, bet siurprizas, kiek supratau, suzlugo, o mano malonumui (kol kas) nera ribu... cool.gif

Ir ilgai dar tokia busi? g.gif Greit sakyk pavadinima,noriu gero detektyvo,gal kartais turiu ja tai griebciau skaityti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 03 21, 20:23)
Tiesą sakant, jau buvau kažkada prisijungusi, netgi rašiau apie šią knygą.  smile.gif Ji sudaryta iš trijų dalių, kuriose pasakojamos trijų skirtingų laikmečių tos pačios giminės moterų istorijos (pirmosios veiksmas vyksta kažkur apie 1863 metus, paskutinės- mūsų dienomis). Labai patiko visos trys moterys, tokios drąsios ir stiprios, kokių gana retai būna lietuvių literatūroj, nebijančios išsiskirti, pasirodyti kitokios. Ypatingai patiko pati romano kalba- pasakysiu visai banaliai- labai graži. Nesu skaičiusi kitų rašytojos knygų, bet šitą drąsiai dėčiau šalia Allende ar Markeso kūrinių.

na, vadinas, as dar sioj temoj nesilankiau. aciu uz atsiliepima, pagal parsyma man turetu patikti g.gif

Kaunietes auksarankes gal kuri nors perkate zurnaliukus "Rankdarbiu kraitele" noreciau pasiskolinti pora numeriu, nusiskanuot ar atsikopijuot
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 03 21, 21:10)
Kaunietės! Užuominas supratot?  g.gif  mirksiukas.gif

suprast tai supratom, bet aš ir vėl antradienį Vilniuje dirbu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 03 21, 22:10)
Kaunietės! Užuominas supratot?  g.gif  mirksiukas.gif

tikrai taip pioneer.gif
Tačiau šį kartą pasuoju. Gero pasisėdėjimo smile.gif
Atsakyti
O aš skaitau Anne Tyler ,,Antrasis kvėpavimas" iš XX a. aukso fondo serijos. Ir padariau išvadą, kad man įdomiai su tuo fondu išeina. Mažne visos iš jo skaitytos knygos patiko, o ir buvo tikrai neprastos, bet tiesiog nepamenu apie ką jos doh.gif Šitos viršelį prisimenu, tikrai žinau, kad skaičiau, o skaitau kaip naują. Neblogas pasakojimas apie kelionę, per kurią dar kartą nugyvenama ir iš tų prisiminimų išsikristalizuoja tikrosios vertybės. Sakyčiau, šio pasakojimo vinis yra Merės paveikslas, labai jau kontrastingas autoriaus patikėtai misijai - skelbti amžinas šeimos ir meilės vertybes. Labai gyvai sukurtas charakteris. Lengvai skaitoma knyga ir, nors turėtų būti neįdomi, yra atbulai. Gal trečią kartą skaitant dar kitaip pasirodys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 03 21, 08:29)
Svetima, tik nepirk šitos  biggrin.gif  ni ni ni...užknis tave garantuotai, aš užbaigiau, bet man tai ji gal sakyčiau paaugliška.... draskės draskės ta moterėlė, o vardan ko ir kas iš to ir neaišku
Tai jau gal įkyrėk  cool.gif  kas nenori skaityt praleidžia, o kas nori ir skaito džiaugiasi.

Supratau mirksiukas.gif
Na, šitos man jau vien pavadinimas kažko nelabai gerai nuteikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2011 03 21, 15:56)
Tikrai taip!
Vieta ir laikas nesikeičia. biggrin.gif

cool.gif
Atsakyti
Kas čia per tvarka?! Skaityt visos metėt?! temą marinat? unsure.gif

Jeffrey Eugenides "Midlseksas"- daugiasluoksnis graikų imigrantų, gyvenančių Detroite (kurio vaiduokliškas foto buvau įdėjusi) šeimos epas. Būtų paprastų paprasčiausia šeimos istorija, bet....taip jau atsitiko, kad šeimoje dėl kai kurų aplinkybių mutavo genas ir gimė gražuolė mergaitė Kalopė, kuri vis dėl to buvo berniukas. Knyga apie tai, ką reiškia gyventi suprantant, kad esi visai ne toks, o kas negerai nežinai. Apie tai kaip šeima ir visuomenė nori padaryti tave tokiu kaip visi, o tavęs net neklausia. Apie gražią meilę, komplikuotus šeimos santykius ir netgi graikiškas tradicijas. Tuo pačiu ir medicinos (niekada nežinojau kaip tiksliai būna pas hermafroditus). Joje yra visko. Stilius nuostabus, ironiškas, sarkastiškas, mielas ir tuo pačiu rimtas.

Rekomenduoju visoms, kas dar neskaitė. Marta su Saule, ją jau turi. Svetimai, manau, irgi patiktų.

vakar grįžusi po susitikimo pradėjau skaityti Kirkės paskolintą Jens Bjorneboe "Jūnas". Šimtas puslapių ėjosi su gniužulu gerklėje unsure.gif Nors manęs mokykloje niekas neskriaudė, bet knygą priėmiau asmeniškai ir skaitau ypatingai jautriai...
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 03 23, 09:19)
vakar grįžusi po susitikimo pradėjau skaityti Kirkės paskolintą Jens Bjorneboe "Jūnas". Šimtas puslapių ėjosi su gniužulu gerklėje  unsure.gif  Nors manęs mokykloje niekas neskriaudė, bet knygą priėmiau asmeniškai ir skaitau ypatingai jautriai...

šitą perskaičiau neseniai. Daug dalykų nepatiko, nors knyga ir nebloga. Jaučiu pats rašytojas man kažko nesimpatiškas - be reikalo lindau į googlę prieš pradėdama skaityti knygą.
Atsakyti