Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 74 tema,

QUOTE(saintlina @ 2011 04 13, 17:47)
jaunosios mamytės, parekomenduokit ką nors įdomaus šešiamečiui..  ax.gif 

Mano šešiamečiui labai patinka O. Preusslerio „Herbė su didele skrybėle“. Užgožė ir Petsoną. Nors ir mažesniems ji tiktų.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2011 04 12, 06:25)
Neseniai užklydau į knygyną ir radau mane sudominusių naujienų. Pvz.: pirmojo kino, gavusio Nobelio premiją už savo romaną:

http://www.manoknyga...ios-kalnas.html

Dar pora pradedančių lietuvaičių rašytojų knygelių, kiek supratau, susietų su emigracija. Iš anotacijų visai idomios temos, nors gal kiek rizikinga pirkti nežinomų, pradedančiųjų rašytojų knygeles...

Sveikos 4u.gif
O aš Pegaso akcijoj nusipirkau Melniko "Kelias į rojų"..
http://lentyna.wordp...-kelias-i-roju/
Ir jau pusę prarijau, metus visas anksčiau pradėtas knygas į šoną...
Labai patinka- mistiška, gražu, alegoriška..Yra ir tokių lengvai juokingų vietų, ir šiek tiek liūdnų...Visiems pavargusiems nuo rutinos ir paprastos kasdienybės mirksiukas.gif

QUOTE(caralaite @ 2011 04 12, 09:23)
Man regis, rusiškos sagos, įspūdingesnės už Pasternako "Živago" nieks nebeparašys. Šitas bandymas ("Kazusas") labai seilėtas gavosi. Atsiprašau jei įžeidžiau mėgstamą knygą  4u.gif .
Dar esu skaičius Ulickajos "Sonečką", sakyčiau ji novelės žanro tikrai didelė meistrė. Taigi kai perkėliau savo lūkesčius į jos romaną, teko šiek tiek nusivilti smile.gif.

P.S. Paskaitau aš savo komentarus ir suprantu kad geriau jų nerašyčiau - viskas kaip kirviu - "nieks", "niekada", "nuvilia", "neįtikina". Bet gal kam patiks ir tokie...

O man patinka tokie komentarai mirksiukas.gif
Nors "Kukockis".. man visai patiko, neskaitant tų visų nukrypimų į a-lia biblijinius motyvus, šiek tiek kopijuojant Bulgakovo "Meistrą ir Margaritą"... rolleyes.gif
Vis dar laukia eilėj "Ievos dukros"..
Atsakyti
už kiek Melnikas parsiduoda?
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 04 12, 13:15)
Tai pagriežk  bigsmile.gif žinau, kad ir klopedija tik ką perskaitė

aj vis nespėju doh.gif Jei trumpai, tas patosas, kaip tu įvardinai, mane ten žudė. Daug emocijų ir nelabai kas konkretaus. Man pvz. labai įdomu buvo, už ką konkrečiai tą švietimo sistemą autorius pjauna, kol antroj knygos pusėj neradau ištraukų iš vadovėlių, tol nenurimau. Dar struktūrikškai keistai ta knyga sudėliota man, nelabai supratau, kodėl tiek išsiplėsta apie jūreivio ir to vokietuko mokytojo gyvenimą.. na skaityti gal ir įdomu, bet kodėl būtent apie juos unsure.gif Ir šiaip, tokia labai apibendrinta gėrio kova prieš blogį banaliąja prasme, ir dar knygos pabaigoj visi geriečiai susitinka gerojoj mokykloj smile.gif Emociškai stipri knyga, bet va šitie trukūmai mano akimis kažkaip sugadino visą įspūdį.
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 04 14, 15:02)
už kiek Melnikas parsiduoda?
Tau paskolinčiau neribotam laikui. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(svetima @ 2011 04 14, 15:01)
O aš Pegaso akcijoj nusipirkau Melniko "Kelias į rojų"..
http://lentyna.wordp...-kelias-i-roju/
Ir jau pusę prarijau, metus visas anksčiau pradėtas knygas į šoną...
Labai patinka- mistiška, gražu, alegoriška..Yra ir tokių lengvai juokingų vietų, ir šiek tiek liūdnų...Visiems pavargusiems nuo rutinos ir paprastos kasdienybės mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2011 04 14, 15:42)
aj vis nespėju  doh.gif Jei trumpai, tas patosas, kaip tu įvardinai, mane ten žudė. Daug emocijų ir nelabai kas konkretaus. Man pvz. labai įdomu buvo, už ką konkrečiai tą švietimo sistemą autorius pjauna, kol antroj knygos pusėj neradau ištraukų iš vadovėlių, tol nenurimau. Dar struktūrikškai keistai ta knyga sudėliota man, nelabai supratau, kodėl tiek išsiplėsta apie jūreivio ir to vokietuko mokytojo gyvenimą.. na skaityti gal ir įdomu, bet kodėl būtent apie juos  unsure.gif Ir šiaip, tokia labai apibendrinta gėrio kova prieš blogį banaliąja prasme, ir dar knygos pabaigoj visi geriečiai susitinka gerojoj mokykloj smile.gif Emociškai stipri knyga, bet va šitie trukūmai mano akimis kažkaip sugadino visą įspūdį.

Šiaip man šita sirgi kliuvo. O labiausiai tai nesupratau Jūno tėvų pozicijos. Kur jie?! Vaika spabėgo, vaiką skriaudžia, o jie nikeo, nei žodžiu neužsimenama...

Struktūra irgi nustebino. Bet iš esmės man patiko. Vat taip skaitai pradžią ir skauda. Gal dėl to, kad man hiperaktyvui, tarybiniais laikais ne pyragai buvo. Aš dar dabar pravažiuodama pro mokyklą atsiodūstu su džiaugsmu, jog tikrai tikrai nereikės į ją grįžti.
Atsakyti
Sveikos
na va čia užsuki ir vėl užsimanai ko nors išgirto.Šį kart traukiu Melniko "Kelias į rojų", taip sąrašas ir ilgėja doh.gif

Ko tokios visos pasyvios nesiregistruoja bendram knygos aptarimui blush2.gif

Caralaitė geras knygas išrinko, bet gal dar kas parašys ir kitų pasiūlymų..
4u.gif laukiam .
Aš tai norėčiau bendram aptarimui , nes labai traukia iš savų turimų
paskaityti :
Pat Conroy "Pajūrio muzika"
R.Gary "Aitvarai"
Gao Xingjian "Dvasios kalnas".Tik kaži ar jos bus tinkamos aptarimui. ax.gif
Na pagaliau gal ir tas pats Melniko "Kelias į Rojų" tiktų bendram aptarimui ax.gif

QUOTE(caralaite @ 2011
04 12, 16:58)
Tada aš  norėčiau pateikt savo pasiūlymus ką galėtume kartu skaityt. Aš atsižvelgiau, žinia, į savo lentynų turinį ir išsilavinimo spragas, o taip pat patikrinau atsiliepimus temos bloge.
Manau kad atsirastų nemažai neskaičiusių pvz. Charles Dickens "Pomirtiniai Pikviko klubo užrašai", Dostojevskij "Broliai Karamazovai". Jei klasiką visi perskaitė, gal ką sudomintų Ohran Pamuk "Nekaltybės muziejus" arba kaip tik šiuo metu gan aktyviai reklamuojamas Laimono Briedžio opusas "Vilnius: savas ir svetimas" (suprantu kad čia ne visos iš Vilniaus smile.gif ).

kaip tik tavo tas išvardintas visas esu įtraukus į norimų perskaityti knygų sąraša, bet labiausiai linkstu prie "Pomirtiniai pikviko užrašai". ir "Brolių karamazovų".Labai norėčiau kada Briedžio "Vilnius savas ir svetimas ".Vis pavartau knygyne ją, pavarvinu seilę, bet šiuo metu pirktis man per brangu, nors verta dėmesio ir vietos lentynoje knyga.

taigi mane gali traukt prie bet kurios iš tavo išvardintų knygų.

QUOTE(klopedija @ 2011 04 12, 17:19)
O Tu žiūrėk ne į herojų "skūką", o į tai, kaip Dostojevskis vaizduoja tuos savo nuobodžiaujančius herojus. Pamatysi, ko nemačius.  thumbup.gif  lotuliukas.gif

Kaip tik dabar klausau Dostojevskio apsakymus. Jo humoras už anglų geresnis.  thumbup.gif

Pavyzdžiui, "КРОКОДИЛ" http://magister.msk....evs/dostf14.htm
arba "СКВЕРНЫЙ АНЕКДОТ" http://magister.msk....evs/dostf29.htm

Klopedija o tu ko nesiregistruoji bendram knygos aptarimui. 4u.gif
beje margų raštų leidykloje man sakė , kad jie išleis visą dostojevskį.O apsakymų bus trys tomai.Trečiajame bus vėl dar nebuvę išversti jo apsakymai.
Atsakyti
Pajauta, galėsiu "Vilnių" paskolinti. Kai perskaitysiu smile.gif

klopedija, ačiū, būtinai. tik dar ne dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 04 14, 20:30)
Šiaip man šita sirgi kliuvo. O labiausiai tai nesupratau Jūno tėvų pozicijos. Kur jie?! Vaika spabėgo, vaiką skriaudžia, o jie nikeo, nei žodžiu neužsimenama...

Struktūra irgi nustebino. Bet iš esmės man patiko. Vat taip skaitai pradžią ir skauda. Gal dėl to, kad man hiperaktyvui, tarybiniais laikais ne pyragai buvo. Aš dar dabar pravažiuodama pro mokyklą atsiodūstu su džiaugsmu, jog tikrai tikrai nereikės į ją grįžti.

na va, kaip emocinė knyga tai ir pataiko į išgyventą patirtį.. man šitoj vietoj nepataikė, bet užtat tėvų pasyvumą suprantu, nes ir manieji nekovotojai. Jūno tėvai - paprasti, nemokyti žmonės, o mokytojas - autoritetas, šviesulys tiesiog, kaip pasakė, taip ir bus. O pabėgimo scena man išvis keistoka, nelabai reali g.gif Nurašau tai kitam laikmečiui unsure.gif

Prie bendros knygos skaitymo ir aptarimo prisijungčiau, jei tik knyga būtų man pasiekiama. Pasiūlymų neturiu, o iš jau esančių sąraše nieko nežinau, išskyrus "Brolius Karamazovus". Galvoju, šiek tiek per didelės apimties knyga aptarimui unsure.gif
Atsakyti
Aš galėčiau irgi skaityti kartu, nes ir anas skaičiau, tik kad būtų pasiekiama bibliotekoje arba pasiskolinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 04 14, 20:30)

o ka jie turetu daryti? tevai, turiu omeny. nueit ir pasakyt "patyciukams": siukstu nesityciok is mano vaiko??? nuo to bus tik blogiau. nueiti pas mokytojus, kelt skandala? vaikas, is kurio tyciajamasi, veliau atsiims dvigubai...
vienintelis budas - pamokyti vaika, kaip apsiginti, atsikirsti.
kitas dalykas tas, kad ne visi vaikai "pasigiria" apie tai, kad is ju tyciojasi. jei tevai aria per kelis darbus, kad galas su galu sueitu, iseina, kai vaikas dar miega, o grizta, kai jau miega, tai jie niekada ir nesuzinos.
p.s. knygos neskaiciau, bet man tai siaip jautri tema.

o kas liecia mokykla, pazistu tik viena zmogu, kuris su dziaugsmu sugriztu i mokykla rolleyes.gif man paciai vis dar siurpas per kuna nubega vien pagalvojus apie ta katorga...
Atsakyti
Bronte "Vėtrų kalnas"..sugrįžau ir neapsirikau. pirmasis trečdalis gal kiek vangus, bet veliau pačiupo įsuko ir nepaleido. thumbup.gif daugžodžiauti nenoriu - patiko thumbup.gif skaitykit, kas neskaite, nes klasika yra klasika smile.gif
Atsakyti