Geriausia būtų, jei savo situaciją aptartumėte su ortodontu. Kadangi labai sunku ką nors prognozuoti ortodontiniais klausimais, ypač, nematant paciento

QUOTE(Astai1 @ 2005 01 24, 21:01)
-----------------
AISKU O GAL ADRESA GALETUM PARASYTI ,ARBA KOKI KONTAKTINI TELEFONA.
AISKU O GAL ADRESA GALETUM PARASYTI ,ARBA KOKI KONTAKTINI TELEFONA.

Aš irgi galvoju eiti į Angitia, bent jau konsultacijai, nes jau buvau pas dvi ortodontes: viena sako, kad man breketų reikia, kaita - kad nereikia

Kažkiek info yra www.angitia.lt bet labai jau mažai...
Na ką... iš pradžių buvo problema pas kurį ortodontą eiti, dabar atsirado dar viena - kokius breketus dėtis
Ką tik skambinau į "Angitia", tai sakė tie breketai kur už 800 yra ne pačios geriausios kokybės. Jie turi visokių rūšių breketų - net pvz. gali skirtis jų forma arba gali būt mažiau atsikišę... Nu tai ką žinau.. Negi dabar išeina taip, kad visur, kur breketai kainuoja 800 lt (taip pat ir Ortodontijos klinikoj) jie yra nekokybiški??? Nu negaliu, susinervinau

Normali ta kokybe, tik su Angitios antkainiu gaunasi prastesni breketai uz tokia kaina. As dejausi privaciai pas ortodonte, kuri dabar Angitijoj kede nuomojasi ir berods Angitios klientus irgi aptarnauja. Bet kiek man ji pati sake, kaina jos asmeniniams ir Angitios klientams skiriasi
O sededama Angitijoj pavarciau bukleteli su breketais, tai jie buna
patys paprasciausi (tokie kaip pas mane dabar);
buna labai maziukai (itariu tokio dydzio panasiai kaip ant priekiniu apatiniu dantu, tik juos tada ant visu dantu tokius sudeda);
buna keraminiai-permatomi;
auksinio atspalvio;
tokie, kuriems nereikia deti gumu (kazkaip patys viela uztvirtina);
ir dedami is vidines dantu puses.
Gal ir daugiau kokiu yra, bet jau nebepamenu
Jeigu nori, kazkaip isskirtinai atrodyti, rinkis kokius auksinio atspalvio ir pan. Man gerai ir paprasti, nes juos dejaus, kad paskui grazu butu, o dabar ir taip gerai
Be to pinigu gaila visokiems "pagerintiems" breketams

patys paprasciausi (tokie kaip pas mane dabar);
buna labai maziukai (itariu tokio dydzio panasiai kaip ant priekiniu apatiniu dantu, tik juos tada ant visu dantu tokius sudeda);
buna keraminiai-permatomi;
auksinio atspalvio;
tokie, kuriems nereikia deti gumu (kazkaip patys viela uztvirtina);
ir dedami is vidines dantu puses.
Gal ir daugiau kokiu yra, bet jau nebepamenu

Turiu visai neprofesionalų klausimą
- o breketus būtinai ant kiekvieno danties tvirtina, ar nebūtinai? Na, jei tik pora dantų kreivi. Gal tokiu atveju labiau apsimoka pakloti kad ir 2 tūkst. dr. Ivanciūtei, kad išlygintų juos (tris priekinius) plombomis, kaip tose jos klinikos nuotraukose, kur atrodo iš fantastikos srities?
Iš anksto ačiū už atsakymą!

Iš anksto ačiū už atsakymą!
QUOTE(Astai1 @ 2005 01 23, 20:11)
Uz pacius breketus mokejau po 800lt kiekvienam zandikauliui ir dar dejo lanka toki kuris kainavo 100lt, po visko kiek zinau dar teks susimoketi uz plokstele ir viskas. Uz visokius apsilankymus pas ortodonta ir keiciamas vielas nieko nemoku, nes esu studente ir toj klinikoj valstybe apmoka ar kazkaip ten.
Gydytoja Buskiene ar Buksiene

Ner-ko, breketai dedami ant visų dantų.
O dėl estetinio plombavimo- tai tikrai ne iš fantastikos srities ir tikrai ne vien estetinio plombavimo klinikose. Dabarlabai daug odontologų tuo užsiima (aš tame tarpe
), nes su šiuolaikinėsmis plombinėmis medžiagomis tam yra visos sąlygos
O dėl estetinio plombavimo- tai tikrai ne iš fantastikos srities ir tikrai ne vien estetinio plombavimo klinikose. Dabarlabai daug odontologų tuo užsiima (aš tame tarpe

Labai ačiū už info mielai Odontologei.
Ko gero, vis vien eisiu į Žalgirio polikl. pasikonsultuot dėl breketų... Prisiminiau (įsivaizduokit, buvau pamiršus
), kad mano ir sąkandis blogas, ir dantys (visoj burnoj) labai susispaudę, vyresniam amžiuj gali būt bėdų dėl priežiūros. Be to, mano stomatologė sakė, kad visi mano krūminiai be kauburėlių, "nuvalgyti" (iš tiesų mano atveju paveldėta
), dėl to galiu vėliau turėt problemų ir su žandikaulio sąnariais, ir raiščiais...
Sakau, gal ir šiuo atveju breketai, lygindami sąkandį, pasitarnautų
? (Čia daugiau retorinis klausimas)
Ko gero, vis vien eisiu į Žalgirio polikl. pasikonsultuot dėl breketų... Prisiminiau (įsivaizduokit, buvau pamiršus

Va jeigu ir su sąkandžiu yra problemos, dantukai linkę nusivalgyti, tada breketai iš tikrųjų puikus sprendimas.Jūsų odontologė visiškai teisi. Jei užtenka finansų ir kantrybės, tada galiu palinkėti tik sėkmės

Odontologe, o ar imanoma viska pagreitinti.. pvz. apsilankymai pas ortodonta skiriami taip mazdaug kas pusantor menesio, pradzioj jauti kad kazkas vyksta, o kai praeina kelios dienos atrodo kad nieko jau nebevyksta.. ta prasme dantys nebesislenka.. pvz jeigu vaiksciociau pas ortodonta kas pora savaiciu nesutrumpetu tas breketu nesiojimo laikas?
jau kazkaip nusibodo man jie
norisi greiciau atsikratyti.. vasara kai gal but jau galesiu dziaugtis grazia sypsena atrodo tokia tolima

jau kazkaip nusibodo man jie

Deja, turiu nuliūdinti, kad nuo dažnesnio vaikščiojimo tikrai nepagreitės visi procesai. Iš pradžių visada stipriau jaučiasi tempimas dantų srityje. Ortodontai parenka optimalų spaudimą dantukams. Per stiprus tempimas gali sukelti periodonto ligas. Taip kad kantrybės ir jūsų šypsena bus stulbinama