Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai ir plokštelės

alivija, o galejai nusiimti plokstele bet kada? pvz.: pries koki vakareli ar pan.?
Atsakyti
Pjer[COLOR=red]tikrai kada noresi tada nusiimsi plokstles, bet aisku kuo maziau nusiiminesi tuo greiciau bus rezultatas;)
O i vakareli tikrai nebutina eit su plokstelem, nebent labai gerai su jom jautiesi.
Atsakyti
Laba diena, esu rimtai apsisprendus susidet breketus, tik iskilo klausimas-ar galima juos sudeti maitinant kudiki (juk dantys ir taip silpnesni) ar palaukti kol nebemaitinsiu? Bijau kad maitinimo pabaigos dar nesimato, o dantys ir taip labiau pradejo gest. Bijau kad nesugestu po tais metaliukais, emalis turbut ir taip jau susilpnejes. Aciu.
Atsakyti
Bet kuriuo atveju brektai emalio stiprumo tikrai nepadidina. Juos uždėjus turi būti laikomasi ypatingos higienos. Taip pat prieš dedant breketus dantukai turi būti sutvarkyti idealiai. Nors nemanau, kad jums reikėtų laukti vien todėl, kad maitinate. Kaip jau sakiau- ypatinga higiena su specialiomis priemonėmis, teisinga mityba, vitaminai- ir breketai dielės žalos tikrai neturėtų padaryti. Sėkmės! smile.gif
Atsakyti
Norejau paklausti stomatologes, kada galima deti briketus. Mat mano vaikui isdyge tik du apatiniai bei vienas virsutinis. Baisiai kreivi ypac apatiniai. Girdejau ,kad dedama tik jei keturi isdyge (cia gal kad butu uz ko kabinti). Nesinori paveluoti. Dar vienas klausimelis: labi daznai isikanda i zanda kai valgo, ar cia tik ne dantu irgi problema? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
klausimelis stomatologei:vienas mano kruminiu dantu yra tarsi pasisukes apie savo asi(bent jau taip mano stomatologe sake),nes yra platesnis uz kitus ir dygdamas nelabai matyt tilpo tarp kitu dantuku.jeigu kreipsiuosi i ortodonta,ar reikes toki danti pasalinti,ar tiks ir breketai,kad jis griztu i savo vieta?beje,virsutine dantu eile irgi nera visai tiesi.
Atsakyti
Velvet- breketai vaikučiui dabar tikrai nebus uždėti, bet pasikonsultuoti su ortodontu jau nėra per anksti. Dėl įsikandimo į žandą tikrai gali būti kaltas netaisyklingas sąkandis ar dantuko padėtis.
Marmelada- labai sunku man ką nors tavo situacijoje pasakyti nemačius sąkandžio. Prieš dedant breketus yra nuodugniai apžiūrima, padaromos specialios žandikaulių nuotraukos (iš priekio ir iš šono) ir tik tada sudaromas gydymo planas. Taip, kad nepyk, bet internetu tikrai negaliu nieko komentuoti, geriausia išeitis- pasirodyti ortodontui. Nors manogrynai asmeninis patarimas- jei dantis yra visiškai ne dantų eilėje ir jį pašalinus neliks tarpo, tai geriau taip ir padaryti, negu keletą metų vargti su breketais ir stumdyti visus dantukus. Nors aišku, kiek žmonių, tiek nuomonių.
Atsakyti
As gydausi (jei tai galima taip pavadint) salia kliniku 'Ortodontijos klinikose' nu ir nezinau, tikrai nenusivyliau.. aisku cia viskas priklauso nuo to pas koki ortodonta papulsit, bet maniske tai super.. tikrai patariu ten apsilankyt wink.gif
Atsakyti
Gerb. Stomotologė,
mano dantys taip pat negražūs, pradėjau galvoti apie briketus, bet niekaip negaliu ryžtis. Man dabar 23 metai, ar dėl to man briketus galėtų tekti niešioti ilgesni laiką? Gal jus galit pasakyt bent jau apytiksliai kiek tektų nešioti breketus jei yra neteisingas sukandimas ir viršutiniai dantys nelygus. Ar mano amžiaus ir vyresnės iš viso nešioja breketus (neteko matyti)? Ir kiek maždaug galėtų kainuoti pirma konsultacija pas ortodontą?
Atsakyti
Deja turiu nuvilti, kad breketus pradėjus nešioti vyresniame amžiuje, jų nešiojimo laikas iš tikrųjų pailgėja. Kiek tiksliai tau reikės nešioti, nepaskys netgi konsultuojantis ortodontas. Jis gali tik spėti apytikslį laiką. Viskas priklauso nuo to, kaip stipriai dantukai pasiduod stūminui. Bet breketams amžius tikrai ne riba. smile.gif Nešioja ir tavo amžiaus ir net 40 metų žmonės. Taip kad jei dėl savo sąkandžio jauti psichologinį diskomfortą, tikrai patariu ryžtis smile.gif
Atsakyti
Nors manogrynai asmeninis patarimas- jei dantis yra visiškai ne dantų eilėje ir jį pašalinus neliks tarpo, tai geriau taip ir padaryti, negu keletą metų vargti su breketais ir stumdyti visus dantukus. Nors aišku, kiek žmonių, tiek nuomonių.

Noreciau ir as asmeninio Odontologes patarimo, ar as logiskai mastau: O jeigu antrasis dantis labai kreivas, ir norint ji istatyti i vieta, ortodontas sako, kad reiketu traukti 3-4 dantis, tai manau, geriausia iseitis - estetinis plombavimas to kreivo danties (ir galbut jo gyvybingumo praradimas), negu jo istatymas i vieta 3-4 dantu saskaita plius 2-2,5 m breketai?

Atsakyti
Gal kas gali pasakyti kiek apytiksliai kainuoja ortodonto konsultacija Vilniuje, o kiek vėlesni apsilankymai?
Atsakyti