Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai ir plokštelės

Dėl keramikinių breketų - kaip ten su Ortodontijos klinika? Prieš pora mėnesių žmonės dėjosi keramikinius tik už 1900 Lt (viršus +apačia), o dabar sako, kad keramikiniu pas juos nėra! Pasiūlė kreiptis į privačias klinikas sad.gif Čia taip išeina, kad ne visiems deda ar kaip?
Atsakyti
Nors manogrynai asmeninis patarimas- jei dantis yra visiškai ne dantų eilėje ir jį pašalinus neliks tarpo, tai geriau taip ir padaryti, negu keletą metų vargti su breketais ir stumdyti visus dantukus. Nors aišku, kiek žmonių, tiek nuomonių.

Noreciau ir as asmeninio Odontologes patarimo, ar as logiskai mastau: O jeigu antrasis dantis labai kreivas, ir norint ji istatyti i vieta, ortodontas sako, kad reiketu traukti 3-4 dantis, tai manau, geriausia iseitis - estetinis plombavimas to kreivo danties (ir galbut jo gyvybingumo praradimas), negu jo istatymas i vieta 3-4 dantu saskaita plius 2-2,5 m breketai?

Atsakyti
Nors manogrynai asmeninis patarimas- jei dantis yra visiškai ne dantų eilėje ir jį pašalinus neliks tarpo, tai geriau taip ir padaryti, negu keletą metų vargti su breketais ir stumdyti visus dantukus. Nors aišku, kiek žmonių, tiek nuomonių.

Noreciau ir as asmeninio Odontologes patarimo, ar as logiskai mastau: O jeigu antrasis dantis labai kreivas, ir norint ji istatyti i vieta, ortodontas sako, kad reiketu traukti 3-4 dantis, tai manau, geriausia iseitis - estetinis plombavimas to kreivo danties (ir galbut jo gyvybingumo praradimas), negu jo istatymas i vieta 3-4 dantu saskaita plius 2-2,5 m breketai?

Oi visai pasimeciau. Nuejau pas kita ortodonta, sako, nereikia jokiu dantu traukti, be to, prognozuoja breketu nesiojima 8 - 12 men, dziugios naujienos, o kuo tiketi, kodel tokios skirtingos nuomones?...

Atsakyti
Oi Vilnele, man visada būna labai sunku patarinėti ortodontiniais klausimais visų pirma todėl ,kad nesu ortodontė, visų antra, sunku įsivaizduoti situaciją jos nemačius. Na bet bandom smile.gif
Jie pirmasis ortodontas pasiūlė ištraukti tiek dantų- kiek suprantu, po vieną kiekviename burnos ketvirtyje- galiu daryti išvadą, kad pas tave žandikaulyje trūksta vietos dantukams- tokiu būdu būtų tiesinamas ne tik tas vienas dantukas, bet ir koreguojama visa žandikaulių padėtis. Pataisyk mane, jei jauti, kad kažkur tikrai klystu. Kodėl taip stipriai skiriasi kito ortodonto nuomonė, pasakyti sunku. Pabandyk paklausti kokie pokyčiai pas tave burnoje įvyks per ta laiką- kokia recidyvo (t.y. dantukų gryžimo į tą pačią padėtį) tikimybė.
Ir dar viena mintis tau pamastymui. Ar esi nepatenkinta tik vieno dantuko padėtimi, ar ir daugiau, gal pas tave ir kiti dantukai susigrūdę, netaisyklingas sąkandis, kurį norėtum taisyti. Tai va. Jei yra daugiau bėdų- breketus dėti tikrai verta.
O jei ramybės neduoda tik vienas dantukas.... Kaip čia tau pasakius.. Na, tarkim, jei tokia situacija būtų man, aš rinkčiausi estetinį plombavimą ir tikrai nevargčiau, kad ir metus su breketais. Visi tie nepatogumai liežuviui, daug rimtesnė dantų higiena kas vakarą, jei nori išvengti papildomų kariesų ir t.t. O čia- rezultatas iš karto. Bet ir vėl. Galbūt pamačius situaciją patarčiau visai kitaip..
Įtariu Vilnele, nieko tau nepadėjau, tik dar labiau supainiojau doh.gif
Atsakyti
Įtariu Vilnele, nieko tau nepadėjau, tik dar labiau supainiojau

Panasui tai, bet vistiek

labai labai labai ODONTOLOGE aciu uz malonu bandyma nagrineti mano situacija...Jau kaip pavargau galvoti ka daryti....
Siaip man neduoda ramybes tik vienas kreivas 2 dantis. Jis yra viduj gana nemazai ilindes, bet atrodo, kad vietos jam tik truputi truksta (todel dantu rovimas man visiska nesamone atrode). Buvau jau pasiryzus tam estetiniam plombavimui, bet antroji ortodonte pasake, kad tas uzplombuotas dantis storas toks iseis, na ar suprantate, ka noriu pasakyti... Is apacios kada nors juokiantis gali matytis, atrodyti kaip kruminis. Nu ir vistiek tai didele intervencija., danties beveik neliks..
O cia kai pasake, kad "tik" 8-12 men, ir be dantu rovimo...
Nu tas pirmasis ortodontas gan jaunas, mano vienai draugei pasake,irgi kad reikes rauti, bet vyresnis jo kolega pasake, kad ne, ir va po dvieju metu ji be jokio rovimo dabar su tiesiais dantimis.. Tai gal ir mano atveju jis suklydo...
Del danties grizimo i ankstesne vieta, tai antroji ortodonte pasake, kad negris, nes mano atveju nereikia sakandzio taisyti (atrodo taip).
Nu zodziu, atsibodau as ir Jums, ir sau doh.gif
Atsakyti
Na nežinau ar gali labai jau matytis juokiantis antrojo dantuko storis.. Viršutinis antras?
Atsakyti
Viršutinis antras

antras is virsaus ( galeciau atsiusti fotke i el. pasta, bet jo nerodo, bet man jau geda blush-anim-cl.gif ).
Atsakyti
Žinai, su fotkėmis čia nelabai išsiversi, nes reikia detaliai apžiūrėti, sąkandį pažiūrėti. Tiesiog pasitikėk savo gydytoja ir viskas bus o.k. smile.gif
Atsakyti
Vistiek ACIU!
Atsakyti
NORECIAU PASIDOMETI KOKIOS YRA BREKETU KAINOS KAUNE?
PATI BUVAU ORDONTOLODIJOS KLINIKOJE IR GYDYTOJA PAS KURIA PAPUOLIAU PASAKE ,KAD PAS JA BREKETAI VIRSUJE IR APACIOJE KAINUOJA 2400 LT. TEKO GIRDETI ,KAD TOJE PACIOJE KLINIKOJE PAS KITUS GYDYTOJUS BREKETAI DEDAMI NUO 800 LT.(JEI VIRSUJE IR APACIOJE TAI 1600LT).NA KAZKAS PANASAUS.
NORECIAU SMULKESNES INFORMACIJOS,GAL KAS ZINO IR KITU TOKIO PROFILIO GYDYMO ISTAIGU,GAL GALIT PAKONSULTUOTI DEL KAINU .
DEKUI
Atsakyti
QUOTE(Astai1 @ 2005 01 23, 20:09)
-------------------------
Kokioj klinikoj ir pas kokia gydytija tokia kaina ,jei galetum nurodyk. Labai aktualu.Dekui

Pas D.Latkauskiene klinikoje "Angitia". Bet kiek supratau, ji ten tik kede nuomojasi unsure.gif
Atsakyti
kai nueme berektus, man uzdejo sutvirtinima, na toki is kitos dantu puses, kuri reikejo kuri laika panesioti, kad dantys "uzsifiksuotu". Man jis sutruko ir vienas dantukas pakrypo lygiai taip, kaip pries breketu nesiojima. Ar butu imanoma ji atitiesinti kaip nors paprasciau, nei vel breketus detis? O gal tai reiskia, kad jo istiesinti nebeimanoma? Is anksto dekinga uz atsakyma...
Atsakyti