Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai ir plokštelės

QUOTE(fukuotukaf @ 2005 05 12, 16:44)
Skalauju su skalavimo skysčiu ir valausi su daug fluoro turinčia dantų pasta (su paprastu ir tarpdančių šepetuku). Manau tiek priežiūros pilnai užtenka, nes per 2 metus nei vienos skylutes neatsirado thumbup.gif

Aga. Aš irgi su gera pasta valau dantukus, skalauju su skysčiu ir valau su tarpdančių šepetėliu po vielutėm...
Kartais su siūlu (nors jis man nėra būtinas, nes dantukai pakankamai reti..)
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2005 05 12, 18:00)
Aga. Aš irgi su gera pasta valau dantukus, skalauju su skysčiu ir valau su tarpdančių šepetėliu po vielutėm...
Kartais su siūlu (nors jis man nėra būtinas, nes dantukai pakankamai reti..)

Aš iš pradžių irgi žaisdavau su siūlu, paskui atsibodo, tai dabar su dantų krapštukais per tarpus praeinu prieš valydama dantis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(fukuotukaf @ 2005 05 12, 20:53)
Aš iš pradžių irgi žaisdavau su siūlu, paskui atsibodo, tai dabar su dantų krapštukais per tarpus praeinu prieš valydama dantis tongue.gif

Aš su siųlu akas 3 dieną pažaidžiu. O paprastai tik su šepetuku valau.
Kai netingiu - kruopščiai iššveičiu dantukus ir tarpukus, bet ne daugiau nei 1 kartą per savaitę... Gaučiau į kailį jei ortodontas pamatytų....
Atsakyti
Ei tai kaip ten uzdeda tuos breketus. Ka tiesiog nueini paskirtu laiku ir per pora valandu priklijuoja ploksteles ir tarp ju praverai paprasta viela. Tai yra - ar viela yra standartine visiems pacientams vienoda? Negi jos nepagamina specialiai pagal paciento burna?
Atsakyti
QUOTE(Kuka @ 2005 05 13, 15:34)
Ei tai kaip ten uzdeda tuos breketus. Ka tiesiog nueini paskirtu laiku ir per pora valandu priklijuoja ploksteles ir tarp ju praverai paprasta viela. Tai yra - ar viela yra standartine visiems pacientams vienoda? Negi jos nepagamina specialiai pagal paciento burna?

Tos vielos syra skirtingos: kai kurios paprastos, reguliuojasi tamprumas nuo temperatūtos (kuo šilčiau tuo labiau veržia), kitos - stangrios, kai reikia formą tvarkyti. Gydymo metu tos vielos yra keičiamos. Dėl to, kas kokį 2 kartą apsilankymai kainuoja daugiau nei tie apsilankymai, kada tik vielų tvirtinimą keičia.
Priklijuoja paprastai breketus prie dantukų (ale super klijai...)
procedūra tikrai neskaudi.
Atsakyti
Na jau bus suejusios 5dieneles kai juos turiu rolleyes.gif jau baigiu apsiprasti..tik gaila kad valgyt normaliai neiseina cry.gif ..
O del dejimo proceduros,tai mane tik nervavo mano seiles biggrin.gif ju buvo daug ... biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuka @ 2005 05 13, 15:34)

Klijuoja ne plokšteles, o ant kiekvieno danties atskirus metaliukus. Tada į jų griovelius deda vielą ir tą vielą prikabina su gumom. Vaizdas maždaug toks:
user posted image
Vielos yra bent jau dviejų tipų: lanksčios ir ne. Lanksčios dedamos, kai reikia dantį atsukti į savo vietą, o nelanksčios, kai reikia sumažinti arba padidinti tarpus tarp dantų. Lanksčios vielos būna kelių storių: nuo visiškai plonų (kurios labai pjausto žandus ir lūpas) iki labai storų (kurios vos įsikiša į galinius breketus). Kai dantys nebesijudina iš kažkokios padėties, vielą keičia storesne. Nelanksčią vielą deda gydymo pabaigoj, kai dantys stovi savo vietose, bet tarp jų yra tarpai. Vielos forma yra tokia, koks turėtų būti idealus dantų lankas (yra speciaus pažymėjimas, kurioje vietoje turėtų būti tarpas tarp priekinių dantų), ilgis reguliuojasi tiesiog nukerpant nereikalingą galą. Taigi gydymo pabaigoje dantys išsirikiuoja pagal vielos formą. Nelabai žinau, kokią specialią vielą kiekvienam pacientui reikėtų gaminti ir kokia iš jos nauda būtų biggrin.gif
Atsakyti
Šaunuolė fukuotukaf thumbup.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif Jeigu kada labai nusišnekėsiu, tai būtinai pataisykit, nes pasakoju tik iš savo patirties (t.y. iš to, ką man daro) ir labai lengvai galiu į pievas nusivažiuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fukuotukaf @ 2005 05 15, 22:50)
drinks_cheers.gif Jeigu kada labai nusišnekėsiu, tai būtinai pataisykit, nes pasakoju tik iš savo patirties (t.y. iš to, ką man daro) ir labai lengvai galiu į pievas nusivažiuoti biggrin.gif

thumbup.gif: tikliai taip papasakojai kaip ir man darė.
A, dar dėl to prikabinimo... Man kas antrą kartą būna ne gumos, i užveržtos vielutės. Tipo labiau suspaudžia su jomis. O dabar tarpų naikinimui uždėjo kažkokią elastinę dumytę. Ji viena eina per visus dantukus.
Žodžiu, sudėtinga ten technologija...
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2005 05 16, 09:03)
thumbup.gif: tikliai taip papasakojai kaip ir man darė.
A, dar dėl to prikabinimo... Man kas antrą kartą būna ne gumos, i užveržtos vielutės. Tipo labiau suspaudžia su jomis. O dabar tarpų naikinimui uždėjo kažkokią elastinę dumytę. Ji viena eina per visus dantukus.
Žodžiu, sudėtinga ten technologija...

Man dabar viršuj nuo vieno iltinio iki kito vielutėmis prispausta ir ta grandinėlė iš gumyčių uždėta. Dar teko turėti vieną prietaisėlį - spiruoklę, tokią ploną ir mažą (bet kaip supratau būna ir stipresnių, panašiai kaip ir vielų), dėjosi ant vielos (tos nesilankstančios) ir tvirtinosi prie breketų, reikalinga buvo praplatinti tarpui tarp dantų rolleyes.gif Kartais kai reikia labiau vielą paveržti, gumos dedasi ne 0 forma, o yra į 8 sukryžiuojamos, tai vielutės dar stipriau veržia negu gumos aštuoniukės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(fukuotukaf @ 2005 05 16, 12:01)
Man dabar viršuj nuo vieno iltinio iki kito vielutėmis prispausta ir ta grandinėlė iš gumyčių uždėta. Dar teko turėti vieną prietaisėlį - spiruoklę, tokią ploną ir mažą (bet kaip supratau būna ir stipresnių, panašiai kaip ir vielų), dėjosi ant vielos (tos nesilankstančios) ir tvirtinosi prie breketų, reikalinga buvo praplatinti tarpui tarp dantų  rolleyes.gif Kartais kai reikia labiau vielą paveržti, gumos dedasi ne 0 forma, o yra į 8 sukryžiuojamos, tai vielutės dar stipriau veržia negu gumos aštuoniukės rolleyes.gif

Bet vistik malonu kai veržia biggrin.gif
Atsakyti