Įkraunama...
Įkraunama...

kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Ilonalit @ 2011 04 06, 07:05)
Pagaliau nusipirkau "Actara", bet pamaciau, kad keleta kaktusiuku isleidzia pumpurus. Ar purksti dabar ar palaukti? Ir vienam straipsny perskaiciau, kad galima su "Actara" ir palaistyti, kad nereiketu viska isimineti? Tiket ar ne?

Gali purkšti. Ir lieti gali,nes dažnia vabaliukia spiečiasi ir ant šaknų.
Atsakyti
QUOTE(Ilonalit @ 2011 04 06, 08:05)
Pagaliau nusipirkau "Actara", bet pamaciau, kad keleta kaktusiuku isleidzia pumpurus. Ar purksti dabar ar palaukti? Ir vienam straipsny perskaiciau, kad galima su "Actara" ir palaistyti, kad nereiketu viska isimineti? Tiket ar ne?

kambario sąlygomis Actara laistyti patogiau - kadangi tai sisteminis insekticidas, tai augalas šaknimis įsiurbia "vaistą" į savo kūną ir tokiu būdu žūva ir tie kenkėjai, apie kurių buvimą Jūs net neįtariate bei plika akim nepastebite .
Atsakyti
Ir as noriu parodyti savo augintinius rolleyes.gif
Gl net ir ju tikruosius pavadinimus suzinosiu.
user posted image

user posted image

user posted image

o tiesa, kad jei kaktusui leidi auginti vaikus, jis tada pats maaziau auga? Tai man juos gal tada nuskabiti?

user posted image
sitas labai graziai zydi kiekvienais metais, stai ir dabar sukroves gal net 7 ziedus wub.gif
user posted image
man patinka va tas labai, vyras sako jis kazkoks keistas, pazek kaip jis apzeles lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
4as is apacios ziurint man ytartinas g.gif lyg voratinklio mazo aplink spyglius yzvelgiu,nupurksti reiketu,o ir persodinti kai kuriuos noretusi.Geriau y molinukus.
Atsakyti
[QUOTE][quote=MisLa,2011 04 06, 11:37]
Ir as noriu parodyti savo augintinius rolleyes.gif
Gl net ir ju tikruosius pavadinimus suzinosiu.
user posted image[/QUOTE]

Aš tokį turėjau kažkada. Kaip jis man patiko, ale palaisčiau gerai ir numiro... doh.gif Dar žiopla buvau. Jis gal tokiais miniatiūriniais baltais žiedeliais žydi?

Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 04 06, 09:34)
Gali purkšti. Ir lieti gali,nes dažnia vabaliukia spiečiasi ir ant šaknų.

aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2011 04 06, 10:30)
kambario sąlygomis Actara laistyti patogiau - kadangi tai sisteminis insekticidas, tai augalas šaknimis įsiurbia "vaistą" į savo kūną ir tokiu būdu žūva ir tie kenkėjai, apie kurių buvimą Jūs net neįtariate bei plika akim nepastebite .

thumbup.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(elitarai @ 2011 04 06, 13:18)
4as is apacios ziurint man ytartinas g.gif lyg voratinklio mazo aplink spyglius yzvelgiu,nupurksti reiketu,o ir persodinti kai kuriuos noretusi.Geriau y molinukus.

ai, jam viskas gerai, ten katino plaukai biggrin.gif mat labai megsta ant palanges guleti, tai neiseina visu plauku nuimti.
Papildyta:
QUOTE(nojura @ 2011 04 06, 13:51)
Aš tokį turėjau kažkada. Kaip jis man patiko, ale palaisčiau gerai ir numiro...  doh.gif Dar žiopla buvau. Jis gal tokiais miniatiūriniais baltais žiedeliais žydi?

jo jo ir labai daug tu zedeliu buna. Va kazkaip uzbludijo sia ziema zydejo g.gif
Papildyta:
QUOTE(elitarai @ 2011 04 06, 13:18)

nu nemanau, kad molinukai geri indai kaktusams, nes va ka raso:

"Dar neseniai buvo paplitusi nuomonė, kad indai kaktusams turi būti moliniai, neglazūruoti. Ilgainiui įsitikinta, kad, garuojant drėgmei, atšąla molinių indų sienelės, o tai kenkia šilumą mėgstantiems kaktusams. Ištirtam jog molinių indų sienelių temperatūra 4° žemesnė, negu plastmasinių."
Atsakyti
QUOTE(MisLa @ 2011 04 06, 18:26)
Ištirtam jog molinių indų sienelių temperatūra 4° žemesnė, negu plastmasinių."

O vasarą plastikiniuose aukštesnė nei moliniuose. Nuo to kenčia augalų šaknys. Kelių metų patirtis privedė iki to,kad aš atsisakau plastikinių vazonų.
Atsakyti
As taip pat jau ysitikinau,kad sunta plastikiniuose ir labai.
Atsakyti
nEKINTANČIOS diskusijų temos.
Man tai atrodo kas viskas nuo augintojo budo ir įpročių priklauso.
Geriau sakykit aip viską suspėti ?
Mirštu nuo darbų...Manau , kad svarbiausia kaktusams dėmesys smile.gif Ovazonas po to lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ortija @ 2011 04 06, 19:46)
nEKINTANČIOS diskusijų temos.
Man tai atrodo kas viskas nuo augintojo budo ir įpročių priklauso.
Geriau sakykit aip viską suspėti ?
Mirštu nuo darbų...Manau , kad svarbiausia kaktusams dėmesys smile.gif Ovazonas po to lotuliukas.gif

g.gif Kažin o tinkamas vazonas augalui tai ne dėmesys??? smile.gif Persodinėjau neseniai saviškius iki vėlyvos nakies...vyras 12 val ateidavo į rūsį pažiūrėt ar aš gyva laugh.gif o aš kol visus kelioliką kartų apvartau,apžiūriu,"paglostau" laiko pojūtis kažkur dingsta ax.gif

Šiaip nesu prieš plastikinius vazonus ir visada būtent juose auginau-ilgiau išlieka drėgmė,rečiau reikia lieti,jie lengvesni,pigesni,paprasčiau iš jų išimti kai priauga labai daug šaknų...bet širdis plyšdavo,kai matydavau nušutusias šaknis...po tokių nelaimių kaktusiukas ilgai gydosi-kartais ir poros metų reikia....

Ortja,žiūriu neseniai prisijungei prie SM ir bendrauji šitoje temoje. Kaip suprantu iš postų nesi naujokė šiame reikale smile.gif Papasakok plačiau apie savo kolekciją. Gal ir albumą turi? O gal esi bendravus čia,tik dabar nauju vardu prisijungei bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 06 balandžio 2011 - 20:03
@asta, o kada rinksit augalus i ekspozicija kita savaite? ax.gif
Atsakyti