Įkraunama...
Įkraunama...

kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Ortija @ 2011 04 02, 15:38)
Tai, kad ner del ko dekoti. Skanus keramzitas yra...

Yra dėl ko dėkoti wink.gif O jus pati į kokį drenažą persodinat kaktusus? bigsmile.gif
Atsakyti
Naudoju keramzitą arba molines duženas. Kartais supilu senas panaudotas žemes.
Bet šiaip kaktusai ir be vadinamojo drenažo apseina. Tai jau daugiau tradicija, arba žemių taupymas- nes žemės nėra pigu, jei vazonėlių daugiau nei 20 g.gif
Aišku, iš kitos pusės, keramzito sluoksnis dar ir pravedina kaktusų šaknis...
Atsakyti
Oi kaip kaktusai myyyli daužytą raudoną plytą. Anksčiau naudodavau tik keramzitą,dabar nenaudoju jokio drenažo unsure.gif Patį substratą darau rupios frakcijos-įmaišydama žvyro,vermiklulito,smėlio,plytos ir medžio anglies (dezinfekcijai )
Atsakyti
Ortija, pasinaudosiu patarimais mirksiukas.gif Auginu kaktusus senokai ir persodindavau paprastai, drenažui naudodavau paprastus akmenukus. Tačiau susimąsčiau, kodėl pas mane per tiek auginimo metų nei vienas taip ir nežydėjo blink.gif doh.gif blush2.gif O tiek grožybių prisižiūriu SM bigsmile.gif Todėl ir bandysiu kitaip persodinti, nei įprastai. Gal vieną dieną mane žiedais pradžiugins kaktusai bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kazin,oi kazin ar verta tiketis TIK persodinant ziedu?Didziausia darba padaro ziemojimas.10metu auginu kaktusus,pries 3m netiketai atradau sita foruma,jo deka 3m dziaugiuosi kaip vaikas,nu sitiek ziedeliu wub.gif ir tieeeek suzinojau.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kaip miela akiai wub.gif
Atsakyti
sveikos!
Man labai reikia Jusu pagalbos. As turiu kaktusa - http://www.fototisen...1...2 D 005.jpg. va toki geltona. Ir dbr jis pradejo puti, visas tas geltonas pumpuras supuvo ir as ji tiesiog nuemiau. Ar imanoma, kaip nors ji isgelbeti? Nes vyras juokiasi, kad kaktusa ir ta pribaigiau. verysad.gif
Nznau priezasties. laisciau tai tikrai negausiai, gal karta i menesi po nedaug ir va vis tiek taip.
Kzkur buvau radusi, kad reikia nupjauti iki sveikos vietos, bet bijau nepasitarus daryti ka.
Atsakyti
QUOTE(pantera:) @ 2011 04 03, 00:49)
sveikos!
Man labai reikia Jusu pagalbos. As turiu kaktusa - http://www.fototisen...1...2 D 005.jpg. va toki geltona. Ir dbr jis pradejo puti, visas tas geltonas pumpuras supuvo ir as ji tiesiog nuemiau. Ar imanoma, kaip nors ji isgelbeti? Nes vyras juokiasi, kad kaktusa ir ta pribaigiau. verysad.gif
Nznau priezasties. laisciau tai tikrai negausiai, gal karta i menesi po nedaug ir va vis tiek  taip.
Kzkur buvau radusi, kad reikia nupjauti iki sveikos vietos, bet bijau nepasitarus daryti ka.

Labas, tas geltonas, tai ne pumpuras, čia vienas kaktusas įskiepytas į kitą, tai dirbtinai užaugintas ,,mutantas", neturis jis chlorofito ir vienas negalės egzistuoti, liks tik poskiepis. O galėjot jau nusipirkti su puviniu ir ne jūsų čia kaltė, kad nusimiriojo. Man dukrytė buvo su tokiu puviniu padovanojus (mato, kad vaikas perka, tai galima ir supuvusį prakišt), tai išoperavau poskiepį, pabarsčiau angliuku-gyvas iki šiol, tik vaizdo nėr sad.gif
Atsakyti
panteros įdėti kaktusai nereikalauja kitokios priežiūros nei įprastai? turiu ir tokį kaktusą, tik maniškis rožinis.

elitara, kokie nuostabūs žiedai wub.gif Įkėlėt foto tikriausia norėdama mane paerzinti lotuliukas.gif juokauju žinoma mirksiukas.gif Maniškiai kaktusai žiemojo šaltai (patalpa be radiatorių) tiek, kad šviesoje, nes dideli langai. . .
Atsakyti
Bet tai vis tiek galima isgelbeti. o tas angliukas - tai cia aktyvinta anglis?
O as galvojau, kad tas geltonas dar uzaugs, kai atsigaus. tai nieko keisto, kad pirmas nuvirto, jei tik is to zalio maitinosi.
Atsakyti
sirdelyte,nesierzinu as 4u.gif tik po zodziais garanto ydejau,kad zinant ir elgiantis pagal informacija,galima sulaukti rezultato.
Atsakyti
QUOTE(sirdelyte @ 2011 04 03, 10:41)
panteros įdėti kaktusai nereikalauja kitokios priežiūros nei įprastai? turiu ir tokį kaktusą, tik maniškis rožinis.

elitara, kokie nuostabūs žiedai wub.gif  Įkėlėt foto tikriausia norėdama mane paerzinti lotuliukas.gif juokauju žinoma mirksiukas.gif Maniškiai kaktusai žiemojo šaltai (patalpa be radiatorių) tiek, kad šviesoje, nes dideli langai. . .

Kad šviesoje, tai gerai. Tamsoje laiko tik iš bėdos - kas neturi šviesios vėsios patalpos. Ir žiedų tikrai sulauksi smile.gif
Atsakyti