QUOTE(Basa_miske @ 2011 03 17, 15:22)
Radau tokias ekologines trąšas:
ragų miltai: juos reikia tik barstyti, laistant iš jų išsiskiria vertingos medžiagos.
Pelenai - kaip supratau irgi tik barstyti
Dilgėlės - jas reikia kibire vandeny surauginti ir skiesti vandeniu, nepadauginti, kad neišdeginti daigų.
Presuotas paukščių mėšlas - tirpinti vandeny, nepadauginti, jog neišdegtų.
Taigi, ar visa šitai tinka pomidorams, prieskoniams, agurkams? Gal kuri taip esat tręšusi? Norisi kuo ekologiškesnių daržovyčių, bet ir derliaus gausesnio...
Pasidalinkit savo patirtimi apie trąšas.
Ragų miltai turbūt kalciui, neįsivaiduoju kur tokių gaut...
Pelenai - galima pabarstyt, tinka tik lapuočių medžių, nes spygliuočiai gali rūgštint dirvą, galima sumaišius su vandeniu tuo murzinu vandeniu paliet - nepersistengt, nes galima nudegint daigus...
Dilgėlės - raugą galima daryti dar pridedant pinių lapų, vaistinės taukės. Skiest kažkur 1/10. raugas laaabai smirda, tai atsargiai su juo... Galima daryt arbatą ir ja liet, šiek tiek mažesnis efektas, bet nors nesmirda
Presuotas paukščių mėšlas - su šituo atsargiai, labai nuo jo nitratai darosi - gan stipri traša, galima ir išdegint augalus padauginus...
prieskonių tręšt nereikia, jie greita nitratus kaupia, o ir neverta jie ir be nieko puikiai auga...