Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje...

QUOTE(zujka @ 2011 03 17, 19:36)
Gal kuri žinote kokias dabar savaitgalį galima bus sėti daržoves/gėles/prieskonius?

kai nėra laiko galvoti, tai pasitikrinu sodo spalvų tinklapy. Ten dešinėj pusėj yra rekomendacijos, ką sodint,pikuot galima wink.gif
Atsakyti
Visai išgaravo iš galvos doh.gif ačiūkas friends.gif
Atsakyti
Iškilo man dar vienas senas klausimas. Gal patarsit merginos 4u.gif
iki šiol man nekaip sekėsi su daugiamečių prieskoninių augaliukų išlaikymu per žiemą. tiek rozmarinas, tiek čiobreliai neišgyveno sad.gif laikiau kambaryje ant palangės. ar jiems per šilta buvo ar kaip, net nežinau. bet jokių šaltesnių patalpų jiems neturėjau. Balkone būtų iššalę manau. dabar kai balkonas bus įstiklintas ar bandyt juos ten per žiemą laikyt apdangsčius kažkuo ar ne? gal kas bandėt? nes tuo to priklauso kiek vienmečių, kiek daugiamečių žolelių šiemet pasirinksiu. mat labai jau gaila man, kad nemoku per žiemą išlaikyt daugiamečių schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2011 03 18, 08:59)
Iškilo man dar vienas senas klausimas. Gal patarsit merginos  4u.gif
iki šiol man nekaip sekėsi su daugiamečių prieskoninių augaliukų išlaikymu per žiemą. tiek rozmarinas, tiek čiobreliai neišgyveno sad.gif laikiau kambaryje ant palangės. ar jiems per šilta buvo ar kaip, net nežinau. bet jokių šaltesnių patalpų jiems neturėjau. Balkone būtų iššalę manau. dabar kai balkonas bus įstiklintas ar bandyt juos ten per žiemą laikyt apdangsčius kažkuo ar ne? gal kas bandėt? nes tuo to priklauso kiek vienmečių, kiek daugiamečių žolelių šiemet pasirinksiu. mat labai jau gaila man, kad nemoku per žiemą išlaikyt daugiamečių  schmoll.gif

Dėl čiobrelių nežinau, bet rozmarinas yra šilumamėgis. Man išsilaikydavo šviesiai ir šiltai augdamas.
Atsakyti
Rozmarina namuose gali kuo puikiausiai auginti. pas mane jis neturi ramybės periodo, visada žalias.
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2011 03 18, 09:34)
Rozmarina namuose gali kuo puikiausiai auginti. pas mane jis neturi ramybės periodo, visada žalias.

O man irgi nepavykdavo jo islaikyt niekad per ziema... g.gif
Atsakyti
Maniskis rozmarinas issilaike du metus, o stai dabar susirgo, nepamenu ligos pavadinimo kazkas su miltais... grybelis, nuo kurio lapeliai atrodo lyg miltais pabarsyti, jokiu ropojanciu gyviu nera. Gaila. Jau norejau mesti, bet isnesiau i atskira patapla, radau jog su soda purksti galima, gerai nugenejus pazeistas sakeles... idomu ar bus naudos, ar vis delto negaileti ir mesti? g.gif
Atsakyti
bazilikas irgi daugiametes, bet man neišgyveno nei vienas.

nusipirkau maximoje vazoniuke sumedėjusį gražų čiobrelį ir lauro medelį. jis atrodo taip įdomiai, kaip daug šakelių viename vazone prismaigstyta...

ale kokie jie jautrūs sausai žemei... pora dienų nepaliejau ir čiobrelis žemyn ėmė linkti...
Papildyta:
galvoju ką čia sugalvojus ankstyvam panasariui balkone pasipuošt? g.gif kai jau smagu bus išeit į balkoną, bet dar nebus užaugusios pelargonijos, na, balandžio mėn.
matyt našlaičių jau užaugintų nusipirksiu į porą lovelių pasikabinsiu ax.gif
Atsakyti
būkit pasveikintos naujuose namuose 4u.gif

apie trašas kalbat, aš pernai savo žolynus trešiau humusu tai salotos iš lovių vos neišlipo lauk labai jom patiko kažkur buvau skaičius, kad lyg ir pomidoram tinka reiks atidžiau pasidomėt ir jei tinka tai bus labai gerai
Atsakyti
Gal galėtumėt pasakyti, kokios veislės agurkus auginote balkone? norėčiau poros ax.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 03 18, 15:53)
Gal galėtumėt pasakyti, kokios veislės agurkus auginote balkone? norėčiau poros ax.gif ...

Mane sudomino tie afrikiniai mažuliukai. pabandysiu šiemet. pernai turėjau porą paprastų šiltnaminių. tai augo tikrai neblogai, bet labai man užgriozdino dalį balkono schmoll.gif o ė vasaros pabaigą nepatiko jiem vėjai balkone, tai ėmė geltonuot anksi, apie rugpjūčio pabaigą.
tik va per remonto darbus smarkiai susivėlinsiu viską susėt, nes tą darysiu tik šį savaitgalį. žiūriu pomidorus reikėjo sodint vakar užvakar pagal mėnulį. na bet gal nebus didelės bėdos jei per pilnatį susėsiu. nelabai kitos ir išeities turiu g.gif
Atsakyti
pomidorus galima tikrai sėti 18, 20, 21, 22, 23 dienom
Atsakyti