Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje...

Aš tai paprastai parankinėm medžiagom naudojuos. Lovelius iš lentgalių susikalu, nudažau. Daigus į indelius iš po jogurtų sodinu. Paaugusius augalus - į nuo dažų kibirukus, nupjautus bambalius (aplipintus laikraščiu). Man estetika ne pirmoj vietoj smile.gif skūpa esu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 02, 10:43)
pameni, tuos kur davei Mini bell, Vilma? Tai tik vakar pajudėjo iš mirties taško. Persodinau į mažesnius vazonėlius prieš savaitę. Dar gali būt, kad praeita savaitė palyginti šalta ir be saulės buvo. Sekančią turėtų pasimatyt progresas wink.gif

o į kokius tau buvau pasodinus? Tokie žemi ir platoki? į tokius dabar išpikavau floridukus - gal blogi? O tie mažesni, tai kokie? Gal tiktų stiklinės 200ml, kol dar maži?
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 04 02, 10:57)
o į kokius tau buvau pasodinus? Tokie žemi ir platoki? į tokius dabar išpikavau floridukus - gal blogi? O tie mažesni, tai kokie? Gal tiktų stiklinės 200ml, kol dar maži?

9x9x9,5cm buvo. 200ml turėtų tikti, į tokius ir persodinau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ElePran @ 2011 04 01, 17:43)
Per gausiai suaugusias retinote?

darant salotas ir praretinsiu wink.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 01, 19:31)

Turiu bėdą, noriu Venus pomidorčikų, kai mačiau - nepirkau, o dabar atsibodo šukuot visas parduotuves  doh.gif Siaubelis  dry.gif

turiu keleta atliekamu daigeliu jei reikia, yra ir keleta likusiu seklu wink.gif jei reikia ir esi kaune rashyk az wink.gif
Atsakyti
Partizane, aciu 4u.gif , nu pernai is tokios gausos nieko gero neisejo, taip ir neisleido antros poros lapeliu. Tai siemet prisiskaiciusi patarimu, kad reikia ispikiuoti pabandziau. Kadangi vazoneliai nera dideli, tai tikrai jiems ten vietos maza. O dabar lauksiu ir ziuresiu kas bus ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš jau po didelio darbo - išpikiavau pomidorus, bazilikus, pasisėjau krapų ir petražolių. Svogūnus - tiek pamerktus, tiek sukištus į žemes jau į balkoną iškėliau - na, nėra jau jiems niekur vietos, pomidorai šturmavo palanges.

Uodegas - aš irgi stengiuos rinkti jogurto, grietinės indelius. Ir dėl "bambalių" mintį rezgu, kaip čia padaryt, kad jie būtų geri ir kuo mažiau darbo įdėt g.gif Gal tamsia lipne juosta, ar dažymo juosta apklijuot g.gif O kaip tu su laikraščiu darai? man nelabai tiktų turbūt, nes balkonas atviras, dažnai prilija, jei šoninis vėjas su lietum, tai mano laikraščiai permirks. Dar gal variantas būtų - iš skarmalyno kokių medžiagų, ar paklodžių nusipirkt, apkirpt ir aprišti tiesiog... na, variantų daug, nežinau, kuris čia labiausiai pasiteisins.
Atsakyti
Aš bambalius šlapiu laikraščiu apklijuoju, jis kai pradžiūsta, normaliai laikosi. Žinoma, jei netūsai to bambalio labai smarkiai. Arba galima apmegzti kokiu nereikalingu siūlu smile.gif sintetiniai net ne vieną sezoną išlaikytų. Arba į kokį maišelį nepermatomą suvynioti. Svarbiausia, kad šaknys šviesos negautų.
Atsakyti
Pas mane kažkas blogai su pipirais ir pomidorais. Labai prastos šaknys ir niekas nepadeda... Visai viena šaknelė ir viskas...

Ką daryt? Ne visų tap, bet daug tokių yra...

Tiesa - bandysiu šiemet hidroponikos būdu pomidorą kokį ir čili pipirą paaugint... Vieną kaip tik pamerkiau biggrin.gif
Atsakyti
Aagnex - palaistyk augimop stimuliatoriumi, jis augina būtent šaknis.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 04 02, 20:43)
Aagnex - palaistyk augimop stimuliatoriumi, jis augina būtent šaknis.

laistau... Jaučiu, kad nepadeda unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2011 04 02, 18:38)
Aš bambalius šlapiu laikraščiu apklijuoju, jis kai pradžiūsta, normaliai laikosi. Žinoma, jei netūsai to bambalio labai smarkiai. Arba galima apmegzti kokiu nereikalingu siūlu smile.gif sintetiniai net ne vieną sezoną išlaikytų. Arba į kokį maišelį nepermatomą suvynioti. Svarbiausia, kad šaknys šviesos negautų.

Gera idėja su maišeliais bigsmile.gif nedaėjo man... O jei maišai pvz būtų juodi? turbūt negerai, juodą labai saulė "ima", taip? Pas mane balkone nuo pat ryto iki 14-15 plieskia saulė...
Bet čia man paprasčiausias kogero variantas būtų thumbup.gif
Reikia gal bandyt panaudot žalius šiukšlių maišus, megzti negaliu, rankos iškart "atsirašo".
Atsakyti
siaip dar galima nudazyti ta plastikine tara arba netgi apipiesti tais paciai paprasciausiais dazais is senuku- bus originalu ir grazu 4u.gif
Atsakyti