Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

Sveikos, mergaites!! Noriu isilieti i jusu buri smile.gif Juk kartu liekneti ir grazeti lengviau thumbup.gif
As su sia teorija pazystama jau geri dveji metai. Po pirmo vaiko gimimo iesokojau budo kaip cia numesti svorio ir maitinintis sveikiau ir i rankas pateko Djamondu knyga. Perskaiciau ir likau suzaveta. thumbup.gif Gyvenimas eme po truputi keistis. Pradejom ryte valgyti vaisius, isigyjome sulciaspaude (itraukiau ir savo vyra rolleyes.gif ), uz poros menesiu tapome vegetarais, svoris pradejo kristi ir tapau tokia kokia norejau buti biggrin.gif Beto tas budas tapo musu gyvenimo budu smile.gif Rodos sitoje vietoje tureciau deti taska biggrin.gif Bet gyvenimas yra gyvenimas, su visais pakilimais ir nusileidimais doh.gif Persikraustem gyventi i nama, daznai pradejo atvazyneti uosviai padeti susitvarkyti , pradejau daugiau taikytis prie ju, kazka gaminau, kad jie valgytu (iskyrus mesa ir iki siol esame vegetarai), o po poros menesiu pastojau vel nestuke.gif Ir ka vel i kalna doh.gif Saldumynai saldumynai ir dar karta saldumynai (juk reikia nesciai pasilepinti doh.gif ) Zodziu, priaugau vel 30 kg. Aciu dievui, 20 kg. nukrito is kart. Na, o su 10 kg. taip ir kankinuosi jau 9 menesiai... Prisipazinsiu, nusivaziavau. Ypatingai su saldumynais... Bijau net ant svarstykliu stotis...
Noriu vel grizti prie lengvo ir sveiko gyvenimo budo. Galvoju, vienas musyje ne karys, tai ir noriu prisijungti prie jusu mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif

QUOTE(d0vile @ 2011 03 20, 20:00)
as pati megstu darytis salotas su citrina arba actu, bet ziuriu kad jei tokias salotas pasidaryciau, tai negaleciau ju valgy nei su vienom kruopom, nei tai su duona... ar teisingai suprantu? kazkaip nesinoretu pradeti daryti salotu su grietine.. kaip jus sprendziat sita problema?

Velgi, salotas su citrina, o juo labaiu su actu (jo apskritai deretu atsisakyti - nuodas totalus... nebent vietoje buitines chemijos) valgyti nerekomenduojama, as pagardinu prieskoniais, zalumynais ir aliejumi(esu nusipirkusi makadamiju riesutu, man patinka, skonis geras... nors brangus, bet tik i salotas i lgam uztenka)

QUOTE(muzikalke @ 2011 03 20, 20:49)
Aišku, jei labai užsimanysi negalimo derinio, tai imk ir suvalgyk, neverta kankintis, nes įtampa taip pat apsunkina virškinimą  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(irmulia @ 2011 03 20, 21:21)
ai, tiesa, ir dėl vaisių vakare? geriau jų vengti? ar nėra skirtumo, svarbu, kad  tuščias skrandis būtų?  mirksiukas.gif
o čia tai gera žinia  thumbup.gif  nes pastaruoju metu labai pamėgau košes ( jas paskaninu gabaliuku sviesto, visada verdu tik vandenyje)
o kaip čia tiksliau ? mastau.gif tiesiog užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kelioką minučių? mastau.gif

Vaisius kaip suprantu vakare galima, svarbu tik neprisikirsti daug ant nakties... mirksiukas.gif

Del kosiu tai geras cia tavo sprendimas virti tik vandenyje, beje siulyciau dar druskos atsisakyti, svoris krenta mygom, atsigauna skonio receptoriai, as jau metus laiko praktiskai be druskos... (druska velgi- nuodas, vadinamas ale "E")

Grikiams reikia isbrinkti bent pora valandu, aviziniams dribsniams uztenka 10min, as juos su verdanciu vandeniu uzpilu ir dar isidedu razinu, dziovintu slyvu...mmmm net seile teka wub.gif
QUOTE(Braskyte07 @ 2011 03 21, 17:10)
Sveikos, mergaites!!

Mano istorija praktiskai atitinka group.gif
Smagu, kad musu daugeje, neveltui tema atkapsciau ir iskeliau i gyvenima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 03 22, 13:24)
Labas visoms 4u.gif
Velgi, salotas su citrina, o juo labaiu su actu (jo apskritai deretu atsisakyti - nuodas totalus... nebent vietoje buitines chemijos) valgyti nerekomenduojama, as pagardinu prieskoniais, zalumynais ir aliejumi(esu nusipirkusi makadamiju riesutu, man patinka, skonis geras... nors brangus, bet tik i salotas i lgam uztenka)
drinks_cheers.gif

Vaisius kaip suprantu vakare galima, svarbu tik neprisikirsti daug ant nakties...  mirksiukas.gif

Del kosiu tai geras cia tavo sprendimas virti tik vandenyje, beje siulyciau dar druskos atsisakyti, svoris krenta mygom, atsigauna skonio receptoriai, as jau metus laiko praktiskai be druskos... (druska velgi- nuodas, vadinamas ale "E")

Grikiams reikia isbrinkti bent pora valandu, aviziniams dribsniams uztenka 10min, as juos su verdanciu vandeniu uzpilu ir dar isidedu razinu, dziovintu slyvu...mmmm net seile teka wub.gif

Mano istorija praktiskai atitinka group.gif
Smagu, kad musu daugeje, neveltui tema atkapsciau ir iskeliau i gyvenima 4u.gif

Zinok kai as vienoj temelej pavadinau druska ir cukru tuo paciu E, tai galvojau, kad mane nusautu merginos jei tik matytu gyvai. Isvadino durne neismanele ir t.t. O temele prie ekologisku temu. Tai man taip keista buvo. Tiesiog nebeinu ten ir nebediskutuoju. Kad jau ten tokios zinoves renkasi rolleyes.gif .
Bet kokiu atveju as jos nesugebu atsisakyt nors tu ka. Jau mazinu kiekius, bet visai be druskos nesigauna. Salotos tai taip be druskos, bet va mesyte arba zuvis arba tos pacios koses, tai man be druskos nevalgoma tiesiog. Dziaugiuosi kad va cukraus jau beveik nenaudoju, nebent sventiniams kepiniams. Bet uz tai medus eina litrais blush2.gif .
Atsakyti
hondute , atsargiai su tokiais kiekiais medaus - jis juk žymiai kaloringesnis už cukrų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 22, 13:52)
hondute , atsargiai su tokiais kiekiais medaus - jis juk žymiai kaloringesnis už cukrų  mirksiukas.gif

Leidziu sau tokia prabanga, kaip koloriju skaiciavimo visiskas ignoravimas ax.gif , kol svoriukas ne tik, kad neauga, bet ir po mazu dar vis tirpsta, nesuku sau galvos del to mirksiukas.gif . Tiesiog valgau tiek, kad skrandis ir organizmas nebutu per daug apkrautas. Aisku buna kartais paklydimu blush2.gif . Jei skaiciuociau ko gero greiciau mesciau svoriuka, bet, neskaitant pilvo, kunas jau toks, kad mane labai tenkina ir po kelis simtus gramu per savaite netekt mirksiukas.gif .
Papildyta:
Nu aisku svarbu svarbu man tos kolorijos ax.gif . Bet... dvi savaites pabandziau skaiciuot, supratau, kad neturiu tam nei laiko, nei kantrybes, nei didelio noro. Plius tada atsiranda savigrauza, kad oi suvalgiau daugiau nei galima. O dabar niekas negrauzia viduj, kol svoris tirpsta, ir savijauta gera vien nuo maisto paderinimo. Rasau paderinimo nes nesilaikau 100 proc. Aisku noretusi po kilograma ir daugiau per savaite pamest. Greiciau uzsibrezta tiksla pasiekciau biggrin.gif .
Atsakyti
aš jų irgi neskaičiuoju mirksiukas.gif kažkaip niekada ir neskaičiavau biggrin.gif

na bet medus tai tikrai geras dalykas ( žymiai geriau už cukrų) , tik kas per daug , tas nesveika mirksiukas.gif pv.z jei ten jį šaukštais kasdien kabinti , tai jau daugokai sakyčiau hihihi.gif

šiaip per savaitę labai realu 1 kg numesti mirksiukas.gif
Atsakyti
šiaip per savaitę labai realu 1 kg numesti mirksiukas.gif

Oi kokios jus saunuoles!! Ziuriu intensyviai cia dirbat thumbup.gif As vel bandau grizti i senasias vezias. Ar jums pavyksta grieztai laikytis visu mitybos principu ar kiekviena turi savo silpnybiu?? As siandien isliurlinau du puodus kavos blush2.gif N kartu bandziau atisakyti, bet kazkaip vel griztu prie jos ax.gif O su druska irgi sunkiai, bet manau, kad cia yra grynai iprocio dalykas. Savo vaika maitinu visokiomis kosemis be druskos ir pripratau (nes pati paragauju). Kazkaip atrodo, kad taip ir turi buti, net mities nera deti druskos. Bet va kokios sriubytes be druskos neisivaizduoju...
Nuo kelintos vakarais nevalgote??
Papildyta:
Girdejau nuomone, kad druska ir cukrus priskiriama prie narkotiniu medziagu, nes prie ju priprantama blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Braskyte07 @ 2011 03 22, 15:14)
šiaip per savaitę labai realu 1 kg numesti  mirksiukas.gif
Oi kokios jus saunuoles!! Ziuriu intensyviai cia dirbat  thumbup.gif  As vel bandau grizti i senasias vezias. Ar jums pavyksta grieztai laikytis visu mitybos principu ar kiekviena turi savo silpnybiu?? As siandien isliurlinau du puodus kavos  blush2.gif  N kartu bandziau atisakyti, bet kazkaip vel griztu prie jos  ax.gif  O su druska irgi sunkiai, bet manau, kad cia yra grynai iprocio dalykas. Savo vaika maitinu visokiomis kosemis be druskos ir pripratau (nes pati paragauju). Kazkaip atrodo, kad taip ir turi buti, net mities nera deti druskos. Bet va kokios sriubytes be druskos neisivaizduoju...
Nuo kelintos vakarais nevalgote??
Papildyta:
Girdejau nuomone, kad druska ir cukrus priskiriama prie narkotiniu medziagu, nes prie ju priprantama  blink.gif

As jau minejau nesilaikau 100 proc. Stengiuos pagrindiniu principu laikytis ir kai tai taps jau norma, tada kazko kito atsisakysiu, kaip pvz kavos ar bus 100 proc derinimas, ir taip palaipsniui gal but kada nors laikysiuos 100 proc. Ne todel, kad neturiu valios, bet tiesiog nenoriu, kad tai taptu eiline dieta po kurios uzleidus ar pametus viska svoriukas vel gryztu. Bet noriu kad tai taptu gyvenimo budu. Todel nelauzau saves ir neverciu darau viska palaipsniui. Tarkim siai dienai egzistuoja kava, dar niekaip nepriprantu ryte valgyt vaisius, visai nieko nevalgau rytais. Neismetu grybu o juos nurasau i darzoves. Plius tikrai buna visiskai nesuderinamo maisto, tai tortukai ar sausainiukai ir sompanas tik labai kartais.
O as nevalgyt stengiuos nuo 19, bet pasitaiko kad ir iki 20 dar vakarieniauju. O tada jau stop.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 22, 13:38)
Zinok kai as vienoj temelej pavadinau druska ir cukru tuo paciu E, tai galvojau, kad mane nusautu merginos jei tik matytu gyvai.

lotuliukas.gif nu zinok bijojau ir as, prisipazinsiu, bet kad taip yra, is dainos zodziu neismesi...
QUOTE(hondute @ 2011 03 22, 14:07)
Leidziu sau tokia prabanga, kaip koloriju skaiciavimo visiskas ignoravimas ax.gif ,

Taigi Seltonas ir rase, kad kalorijos, tai dar vienas ismislas, nera ko ju skaiciuoti mirksiukas.gif

Ir sutinku, kad prie sistemos palaipsniui reikia eiti, bandziau as viska is karto, niekaip, apsiedimai didaziausi pareina tada doh.gif
Atsakyti
4u.gif ogi ziuriu man labai artima temele cia ax.gif dabar dazniau cia pas jus uzsuksiu, turiu atsispauzdinus info, tik kaip pradedi gilintis viskas paradeda painiotis doh.gif ryte valgau tik vaisius, nuo 12 iki 20h leidziu viska iskyrus mesa,zuvi nes jos nevalgau visai smile.gif
Atsakyti
aš kaip suprantu pagal šitą metodą negalima valgyti nk nk.nei Žemaičių blynų,nei kuldūnų,nei sūrelių,nei tortų nei saldainių,nei plovo,absoliutiškai nk,misk vienom kruopom ar vaisiais su daržovėm.
Atsakyti
QUOTE(smalsuteeeeea @ 2011 03 22, 18:01)
aš kaip suprantu pagal šitą metodą negalima valgyti nk nk.nei Žemaičių blynų,nei kuldūnų,nei sūrelių,nei tortų nei saldainių,nei plovo,absoliutiškai nk,misk vienom kruopom ar vaisiais su daržovėm.

Gali valgyt ir mesa ir zuvi i valias, ik su darzovem. Gali valgyt ir bulves jei tau ju labai norisi, bet irgi su darzovem. Visu tavo isvardintu produktu tikrai negalima. Bet nereiskia kad apsoliuciai nieko. Ir nejau tik riebus ir sunkiai virskinami produktai yra vadinami maistu ir yra valgomi, o visa kita tai jau tik misti galima?? Plius jei kartais suvalgai ir tavo isvardintu patiekalu nei per galva negauni nei dar kas nors nutinka. Tik va, kad su laiku tokio maisto visai nesinori ir jis visai neskanus tampa. Bent jau man. Bet cia juk kiekvienas renkasi pagal savo gyvenimo buda ir poreikius 4u.gif .
Atsakyti