Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

Pirmiausiai aciu uz nauja tema,atsigavo cia viskas ,labai smagu mirksiukas.gif

Mane, tai ta pilnatis labai veikia verysad.gif ,nezinau nieko nesinori,iseinu i lauka pasedziu valanda sauleje tada geriau truputi pasidaro,bet siaip nuotaikos nekokios,dar kai paskaitai kas pasaulyje darosi ar Lietuvoje paskutiniu metu ,tai is vis siaubas unsure.gif
O jus saunuoles laikykites,meniu labai suderinti smile.gif ,prisijungsiu ir as neuzilgo,valgau ne daug, rysium su tuo apie ka rasiau auksciau,taip ,kad ne tas man dabar galvoje...
Na iki greito 4u.gif
Atsakyti
smalsuteeeeea , o čia labai klysti, teigdama, kad vaisiai neduoda energijos mirksiukas.gif Pagal H.Š. kaip tik vaisiai suteikia energijos, o ne kas kitas mirksiukas.gif pati tuo netikėjau, bet savo kailiu įsitikinau, ir esu tuo patenkinta thumbup.gif dabar ryte nieko daugiau nesinori - tik vaisių thumbup.gif

o kam persivalgyti, kad specialiai surinkti dienos rekomenduojamą kalorijų kiekį? mirksiukas.gif tikrai nebūtina prisiryti iki maudimo skrandžio srityje, kad pasisotinti biggrin.gif
Atsakyti
irmulia, dekui uz info smile.gif
radau senoj temelei skanuota knygele, vakare reiks perskaityti ir tikriausiai kas kart zubrint kad atsmint biggrin.gif su laiku aisku gaunasi naturaliai.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2011 03 22, 20:09)
Pirmiausiai aciu uz nauja tema,atsigavo cia viskas ,labai smagu mirksiukas.gif
O jus saunuoles laikykites,meniu labai suderinti smile.gif ,prisijungsiu ir as neuzilgo,valgau ne daug, rysium su tuo apie ka rasiau auksciau,taip ,kad ne tas man dabar galvoje...
Na iki greito 4u.gif

eiehieiei, pumi, nepradink ilgam mirksiukas.gif ir neliūdėk console.gif , na toks jau tas pasaulis, pastaruoju metu neramumai daug kur, bet reikia tikėtis geriausio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsuteeeeea @ 2011 03 22, 21:02)
bet ar ne per mažai tiek valgtyi? tarkim aš 12h. suvalgau jogurto,14h. mėsos su darovėm( po to 4val.negalima valgyt) ir 18 košės,ir čia viskas? juk vaisiai ryte beveik energijos neduoda,o mėsos galima tik kartą per dieną,(o jei dar ir mėsos atsisakius...)kuo daugiau pasisotint?tai čia tdl ir numeti tuos kilogramus...juk jokio patiekalo nesuvalgysi...o kiek ten tų košių...200kcal.kalorijų beveik neturi ir daržovės ar vaisiai.nėra kada per dieną surinkt 2000...na gerai net ir 1500....man tikrai įdomu ką valgyt...

Vaisiai energijos duoda ir dar kiek tongue.gif Gal pradžioje ir ne taip jausis, bet kai organizmas pripras prie naujos mitybos, tai pamatysi, kad energijos tikrai užtenka ir jos netgi daugiau nei seniau smile.gif
Kalorijų neskaičiuoju ir nežinau, kiek vidutiniškai jų suvartoju, ir net nenoriu žinot, nes man tai nesvarbu, mano organizmas jaučiasi sotus ir tuo pačiu metu lengvutis kaip pūkelis thumbup.gif bigsmile.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(muzikalke @ 2011 03 22, 20:13)
Kalorijų neskaičiuoju ir nežinau, kiek vidutiniškai jų suvartoju, ir net nenoriu žinot, nes man tai nesvarbu, mano organizmas jaučiasi sotus ir tuo pačiu metu lengvutis kaip pūkelis  thumbup.gif  bigsmile.gif  tongue.gif

visu 100 % drinks_cheers.gif pritariu bigsmile.gif iš pradžių atrodys, kad mažai - juk niekas nedraudžia 2 ar 3 bananų suvalgyti, ar ten kokiu 2 milžiniškų mango - arba kokių 3-4 saldžių clementinų .... oi kaip pasisotinsi biggrin.gif

aš dabar galiu palyginti kelis skirtingo tipo pusryčius ir savijautą bei energijos kiekį:

kai sumuštiniai, koks omletas, blyneliai ar pan. - savijauta apsunkusi, snaudulys nuo ryto, energijos stoka, vidurių pūtimas, vidurių užkietėjimas... doh.gif

kai sausi natūralūs pusryčiai, užpilti pienu - savijauta pusėtina, labiau į apsnūdimą, vidurių pūtimas, po pusvalandžio vėl kažko norisi užkąsti blink.gif

kai tik vaisiai - virškinimas puikiausias, tuštinimąsis kiekvieną rytą garantuotas be jokių vidurių užkietėjimo, energijos perteklius (kad net užtenka 1.5 val. geram sportui) pilnai pakanka iki priešpiečių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 22, 21:10)
smalsuteeeeea , o čia labai klysti, teigdama, kad vaisiai neduoda energijos  mirksiukas.gif  Pagal H.Š. kaip tik vaisiai suteikia energijos, o ne kas kitas  mirksiukas.gif  pati tuo netikėjau, bet savo kailiu įsitikinau, ir esu tuo patenkinta  thumbup.gif  dabar ryte nieko daugiau nesinori - tik vaisių  thumbup.gif

o kam persivalgyti, kad specialiai surinkti dienos rekomenduojamą kalorijų kiekį?  mirksiukas.gif  tikrai nebūtina prisiryti iki maudimo skrandžio srityje, kad pasisotinti  biggrin.gif

QUOTE(muzikalke @ 2011 03 22, 21:13)
Vaisiai energijos duoda ir dar kiek  tongue.gif Gal pradžioje ir ne taip jausis, bet kai organizmas pripras prie naujos mitybos, tai pamatysi, kad energijos tikrai užtenka ir jos netgi daugiau nei seniau  smile.gif
Kalorijų neskaičiuoju ir nežinau, kiek vidutiniškai jų suvartoju, ir net nenoriu žinot, nes man tai nesvarbu, mano organizmas jaučiasi sotus ir tuo pačiu metu lengvutis kaip pūkelis  thumbup.gif  bigsmile.gif  tongue.gif

tai būtina mažiausiai suvartot svrois kart 24,5,nes nesveikia mažiau...na tarkim vakarienės galiu atsisakyt ir valgyt tik sriubos,bet aš takim gryžtų tik 14h.savalgau kokios ryžių košės,bet man mažai...o kokio vaisiaus + negaliu..tai ir numirt taip galima...vieną dieną bandžiau valgyt vien mandarinus,suvalgiau 20 ir net iš lovos pasikelt negalėjau..o tai gal galima kokius 2 produktus be daržovių derint?
Atsakyti
smalsuteeeeea, tai kad čia nelabai kas tas kalorijas skaičiuoja mirksiukas.gif o valgo, tiek, kad sotus pasijustum mirksiukas.gif ir nedaugiau mirksiukas.gif nes jei daugiau - štai tas ir yra nesveika mirksiukas.gif

o tai, ką visai be pusryčių dieną pradedi? g.gif man tai jau praeitis ir tuo labai džiaugiuosi ( buvo tikrai nelengva priprasti prie pusryčių, bet per metus tai pavyko thumbup.gif ir dabar negaliu be jų biggrin.gif )

na, jei 14 val. namo grįžti, tai imk mėsą ir valgyk su daržovėmis ( garintomis) arba kalnu šviežių daržovių mirksiukas.gif arba košę išsivirk mirksiukas.gif ( man labai soti yra sorų kruopų ar kokia perlinių kruopų thumbup.gif )

beje, šiandien pietums kaip tik viriausi perlinių kruopų košę , pagardinau gabaliuku sviesto , o vėliau 1 avokadą suvalgiau - skrandis nė kiek neapsunko thumbup.gif

o šiaip tai rekomenduoju dar kartą perskaityti išsamią info temos pirmoje žinutėje - ten labai viskas puikiai išdėstyta - ir tikrai daugiau kas paaiškės mirksiukas.gif

cituoju:

"ENERGIJOS SKALĖ

*IKI VIDUDIENIO
Švieži vaisiai ir vaisių sultys, šviežių daržovių sultys ir mišrainės, garintos daržovės, švieži riešutai ir sėklos.

*PO VIDUDIENIO
Kruopos, duona, bulvės, mėsa, žuvis, ankštiniai augalai, pieno produktai.

Produktai, nurodyti grafoje "Iki vidudienio" gali būti valgomi bet kokiu dienos metu, tačiau žemutinėje grafoje "Po vidudieno" nurodyti produktai negali būti valgomi pirmoje dienos pusėje.Tomis dienomis, kai valgysite tik vaisius ir daržoves, ir visai nevalgysite mėsos bei pieno produktų, turėsite daugiausiai energijos ir daugiausiai numesite svorio.
"
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 22, 21:38)
smalsuteeeeea, tai kad čia nelabai kas tas kalorijas skaičiuoja  mirksiukas.gif  o valgo, tiek, kad sotus pasijustum  mirksiukas.gif  ir nedaugiau  mirksiukas.gif  nes jei daugiau - štai tas ir yra nesveika  mirksiukas.gif

o tai, ką visai be pusryčių dieną pradedi?   g.gif  man tai jau praeitis ir tuo labai džiaugiuosi ( buvo tikrai nelengva priprasti prie pusryčių, bet per metus tai pavyko  thumbup.gif  ir dabar negaliu be jų  biggrin.gif  )
na, jei 14 val. namo grįžti, tai imk mėsą ir valgyk su daržovėmis ( garintomis) arba kalnu šviežių daržovių  mirksiukas.gif  arba košę išsivirk  mirksiukas.gif  ( man labai soti yra sorų kruopų ar kokia perlinių kruopų  thumbup.gif )

beje, šiandien pietums kaip tik viriausi perlinių kruopų košę , pagardinau gabaliuku sviesto , o vėliau 1 avokadą suvalgiau - skrandis nė kiek neapsunko  thumbup.gif
o šiaip tai rekomenduoju dar kartą perskaityti išsamią info temos pirmoje žinutėje - ten labai viskas puikiai išdėstyta - ir tikrai daugiau kas paaiškės mirksiukas.gif
cituoju:
"ENERGIJOS SKALĖ

*IKI VIDUDIENIO
Švieži vaisiai ir vaisių sultys, šviežių daržovių sultys ir mišrainės, garintos daržovės, švieži riešutai ir sėklos.

*PO VIDUDIENIO
Kruopos, duona, bulvės, mėsa, žuvis, ankštiniai augalai, pieno produktai.

Produktai, nurodyti grafoje "Iki vidudienio" gali būti valgomi bet kokiu dienos metu, tačiau žemutinėje grafoje "Po vidudieno" nurodyti produktai negali būti valgomi pirmoje dienos pusėje.Tomis dienomis, kai valgysite tik vaisius ir daržoves, ir visai nevalgysite mėsos bei pieno produktų, turėsite daugiausiai energijos ir daugiausiai numesite svorio.
"

tai tų vaisių aš neskaičiuoju... db aš valgau normalius pusryčius,tiksliau arba avižinius dribsnius su jogurtu arba avižinę košę,kai baigsis gal vaisius pradėsiu,jei mokykloj silpna nebus...mėsą man geriau vakarienei,jei darytų...košę tai va ryžių valgau,bet man mažai,beje dėl sotumo jausmo,tai jo pas mane nėra..galiu valgyt nuo ryto iki vakaro ir aš jo nepajusiu,nžn kas tai.na tik vieno to pačio produkto daug nesuvalgyčiau...o sausainiai ( ne saldūs) irgi nevalgomi? va tarkim riešutus galima,bet lb daug riebalų...50g. pietum neužtektų( TOKIAM KIEKĮ DIENOS RIEBALŲ NORMA) tą visą informaciją skaičiau 2 kartus,ten pasirodė kad galima daugiau nei jūs valgot,regis galima derint vienos rūšies baltymus...o apie angliavandenius nemačiau..kokius grikius su kitom kruopom gal galima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsuteeeeea: 22 kovo 2011 - 20:59
QUOTE(smalsuteeeeea @ 2011 03 22, 21:56)
tai tų vaisių aš neskaičiuoju... db aš valgau normalius pusryčius,tiksliau arba avižinius dribsnius su jogurtu arba avižinę košę,kai baigsis gal vaisius pradėsiu,jei mokykloj silpna nebus...mėsą man geriau vakarienei,jei darytų...košę tai va ryžių valgau,bet man mažai,beje dėl sotumo jausmo,tai jo pas mane nėra..galiu valgyt nuo ryto iki vakaro ir aš jo nepajusiu,nžn kas tai.na tik vieno to pačio produkto daug nesuvalgyčiau...o sausainiai ( ne saldūs) irgi nevalgomi? va tarkim riešutus galima,bet lb daug riebalų...50g. pietum neužtektų( TOKIAM KIEKĮ DIENOS RIEBALŲ NORMA) tą visą informaciją skaičiau 2 kartus,ten pasirodė kad galima daugiau nei jūs valgot,regis galima derint vienos rūšies baltymus...o apie angliavandenius nemačiau..kokius grikius su kitom kruopom gal galima?

O gal as klystu ir jei taip tai labai atsiprasau. Bet mano nuomone tu labai nusistacius pries toki mitybos principa. Tai ar verta pradet, jei i viska ziuresi nu ir kas is to arba nesamone arba nenoriu negaliu neiseina. Nes kol kas tai as cia matau tik pasiteisinimus kodel tai blogai arba kodel tau nesigaus. O su tokiu nusistatymu tikrai nesigaus. O jei as klystu tai te noriu pasakyti nereikia aklai vadovautis niekuom, nei koloriju norma nei rekomenduojamais baltymu angliavandeniu ir riebalu kiekiais. Juk neveltui yra zodis rekomenduojama o ne privaloma. Na ir juk tai ne dieta o maitinimosi principai, kuriu turetu buti laikomasi visada o ne tik kol numesi nepageidaujamus kg. O kad galima valgyt daugiau tai prasau kiekviena cia valgom dazniausiai kiek norim, neperzengiant sveiko proto ribu. Nejauti alkio ir gana, kaip sake Irmulia nebutina pradet jaust, kad jau skrandis i sonkaulius remiasi ir sunku nuokedes atsistot.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 22, 22:12)
O gal as klystu ir jei taip tai labai atsiprasau. Bet mano nuomone tu labai nusistacius pries toki mitybos principa. Tai ar verta pradet, jei i viska ziuresi nu ir kas is to arba nesamone arba nenoriu negaliu neiseina. Nes kol kas tai as cia matau tik pasiteisinimus kodel tai blogai arba kodel tau nesigaus. O su tokiu nusistatymu tikrai nesigaus. O jei as klystu tai te noriu pasakyti nereikia aklai vadovautis niekuom, nei koloriju norma nei rekomenduojamais baltymu angliavandeniu ir riebalu kiekiais. Juk neveltui yra zodis rekomenduojama o ne privaloma. Na ir juk tai ne dieta o maitinimosi principai, kuriu turetu buti laikomasi visada o ne tik kol numesi nepageidaujamus kg. O kad galima valgyt daugiau tai prasau kiekviena cia valgom dazniausiai kiek norim, neperzengiant sveiko proto ribu. Nejauti alkio ir gana, kaip sake Irmulia nebutina pradet jaust, kad jau skrandis i sonkaulius remiasi ir sunku nuokedes atsistot.

aš tiesiok bandau išprovokuot pasakyt ką galima derint.nes užsiminta apie vienos rūšies baltymus, o apie angliavandenius nk.kad vaisiai ryte viskas ok, kai pagalvoji tik dienos vidury prasideda noras valgyt,kad negalima mėsos prie kitų miltinių ar krakmolinių produktų derint irgi aišku.bet kad tarkim suvalgyt kokį bananą(vaisių) ir mėlynių( uoga) man atrodo per daug giežta...ir keista kad riešutus lb riebius produktus valgyt galima o blogųjų angliavandenių ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsuteeeeea: 22 kovo 2011 - 21:26
QUOTE(smalsuteeeeea @ 2011 03 22, 22:24)
aš tiesiok bandau išprovokuot pasakyt ką galima derint.nes užsiminta apie vienos rūšies baltymus, o apie angliavandenius nk.kad vaisiai ryte viskas ok, kai pagalvoji tik dienos vidury prasideda noras valgyt,kad negalima mėsos prie kitų miltinių ar krakmolinių produktų derint irgi aišku.bet kad tarkim suvalgyt kokį bananą(vaisių) ir mėlynių( uoga) man atrodo per daug giežta...ir keista kad riešutus lb riebius produktus valgyt galima o blogųjų angliavandenių ne.

Matai del riesutu tai esme turbut butu tokia. Pagrindis dalykas sio principo yra ne svori numest, o subalansuotai ir sveikai maitintis. Tad cia esme ne kiek produktas turi riebalu, o kaip ji toleruoja ir ar is vis toleruoja musu organizmas arba kaip jis yra suderinamas su kitais produktais. Bet logiska atsisakius ne angliavandeniu, o butent tu bloguju angliavandeniu daugeliui is musu svoris krenta. Kai jau nera nuo ko krist tuomet jis tiesiog normalizuojasi ir buna daug maz toks pat, o va jei svorio truksta gali ir priaugt jo. Nes tarkim as turiu pazystama, kuri netgi priaugo svorio naudojant si metoda, ir ji taikant 100 proc. ir labai dziaugiasi tuom, tiesiog pries tai ji turejo rimtu bedu su valgymo sutrikimais. Na i anoreksike panasi nebuvo, bet svelniai tariant buvo perkarus. Ir tai tikrai ne vienintelis metodas paremtas sveika suderinta mityba i kuri ieina gan daug produktu turinciu daug riebalu. Daug panasumu rasi ir maitinantis pagal Brega ir ajurvedines mitybos principuose ir dar daug kitu. Tiesiog tik siom as pati domejausi tad tik jas ir paminesiu.
Atsakyti