iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra ką valgyti, bet labiau įsigilinus galima pasigaminti puikiausius suderintus patiekalus
taip
ir labai logiška, nes visi išvardinti patiekalai yra nesveiki
mėsa su bulvėmis.... miltiniai su mėsa.... kruopos su mėsa.... apie saldumynus net kalbėti neverta - ten "blogosios" kalorijos tūno...
iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra ką valgyti, bet labiau įsigilinus galima pasigaminti puikiausius suderintus patiekalus
, kurie neapsunkina skrandžio ir taip padeda atsikratyti kabančių lašinių ant pilvūzo, šonų bei išlaikyti nuolatinį pageidaujamą svorį
iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad nėra ką valgyti, bet labiau įsigilinus galima pasigaminti puikiausius suderintus patiekalus
Aš tai principų stengiuosi laikytis, kiek įmanoma, bet kiekvieną vakarą save apdovanoju kokiu saldumynų, nes be jų tai aš negaliu gyvent
O svoris labai sėkmingai krenta ir juos valgant (bet ne persivalgant
). O ir svečiuose ar kavinėse per daug neieškau, kas čia man tiktų, ar jau galiu ką suvalgyt ir pan, valgau tai, ko yra, bet tai būna tikrai ne kasdien, o ir ne kiekvieną savaitę, bent jau šiuo laikotarpiu
Nereikia visko sureikšmint
Bet Šeltonas vis dėlto yra jėga, pradžioj aš juo taip labai netikėjau, bet kuo toliau, tuo vis geriau jaučiuosi, laikydamasi bent jau pagrindinių jo principų
o man ir pačioje pradžioje sužinojus apie H.Š. nekilo jokių abėjonių vėl veiksmingumo
juk tai akivaizdu, kad padeda
ir paskutinius kg nusipurčiau daug maž derindama maistą
Man jo teorija labai prie širdies
, o tiksliau prie skrandžio 
aišku, kad karts nuo karto pavalgom ir tų "nesveikybių", bet jei tai ne kiekvieną dieną - įtakos svoriui tikrai neturės
o sveikata ir savijauta bus visai kitokia : žymiai daugiau energijos, išorėje: sveika oda, tvirti nagai , blizgantys plaukai
Visą gyvenimą turėjau problemų su veido oda, ir tik dabar išsiaiškinau to priežastis - prasta mityba, nesuderintas maistas, blogosios kalorijos. Tad jei būna padauginu "nesveiko" maisto, spuogeliukai ir išlenda
o jei dailiai maitinuosi - oda galiu tik džiaugtis ir jokių krempudrų nebereikia, kad maskuotis
aišku, kad karts nuo karto pavalgom ir tų "nesveikybių", bet jei tai ne kiekvieną dieną - įtakos svoriui tikrai neturės
Visą gyvenimą turėjau problemų su veido oda, ir tik dabar išsiaiškinau to priežastis - prasta mityba, nesuderintas maistas, blogosios kalorijos. Tad jei būna padauginu "nesveiko" maisto, spuogeliukai ir išlenda
visai butu smagu kad meniukus rasytu..bent man butu lengviau gaudytis

Papildyta:
skaitau dabar jusu antraja temele, nes pirmosios neatidaro, tikiuosi rasti daugiau ats i man kylancius klausimus, kad cia jums nesikartotu
Papildyta:
skaitau dabar jusu antraja temele, nes pirmosios neatidaro, tikiuosi rasti daugiau ats i man kylancius klausimus, kad cia jums nesikartotu
QUOTE(Vix @ 2011 03 22, 18:43)
visai butu smagu kad meniukus rasytu..bent man butu lengviau gaudytis

Papildyta:
skaitau dabar jusu antraja temele, nes pirmosios neatidaro, tikiuosi rasti daugiau ats i man kylancius klausimus, kad cia jums nesikartotu
Papildyta:
skaitau dabar jusu antraja temele, nes pirmosios neatidaro, tikiuosi rasti daugiau ats i man kylancius klausimus, kad cia jums nesikartotu
Meniukus išties nesunku rašyti, bet pastarąsias dvi dienas nelabai daug valgau, nes kažkodėl nesinori
Šiandien mano rytas prasidėjo eiliniu puodeliu šilto vandens su citrina. Po 15min buvo suvalgytas greipfrutas, o po maždaug valandos bananas.
Pietus valgiau kavinėje - lašišos file su troškintom daržovėm ir dar papildomai užsisakiau šviežių daržovių.
Pavakariams, jei juos taip galima vadinti, suvalgiau dar vieną bananą.
O dabar suvalgysiu porą sausainių. Ir dar vėliau išgersiu arbatos su imbieru ir citrina.
Šiandien taip.
koks ten meniu
rytais - įvairūs vaisiai ( mango, bananai, clementinai, obuoliai ir pan.) o vasarą iš vis būdavo per dieną gyva vien tik arbūzu
nerealus dalykas - vėsina, sotu, skanu
priešpiečiams dažniausiai irgi vaisiai būna, na kartais avokadas
pietūs įvairiai - šviežios salotos ( būna vien daržovės, arba su vytintu kumpiu), įvairios košės (virtos vandenyje , paskanintos gabalėliu sviesto) , sriubos (dažniausiai trintos įvairių daržovių), garintos daržovės, garuose virta vištiena, kalakutiena ( dažnai : su šviežiomis arba garuose virtomis daržovėmis) , garuose virta/kepta įvairi žuvis ( dažniausiai su garuose virtomis daržovėmis).
pavakariai : ruginių miltų duonukai ( keli , visai be nieko), kartais vaisiai, kartais žalios daržovės ( dažniausiai - avokadas) jogurtas, daržovių ir sūrio (arba tik daržovių) užkepėlės
vakarienė: salotos, košės, sriubos, kartais vaisiai, varškė ( kartais grūdėta be nieko arba būna tokios su priedais), varškė+jogurtas, tik jogurtas ( dažniausiai natūralus be nieko, kartais visokios activia) arba tiesiog ruginė duona: 1-2 riekelės ( dažniausiai su saulėgrąžomis, ir plonai užtepta sviestu arba net be jo)
beje, dėl kiaušinių - jų neperlabiausiai valgau, labai retai ( tiesiog nelabai juos mėgstu).
Jei bulvių buvau visiškai atsisakiusi, kai mečiau svorį, tai dabar kartais jomis pasilepinu, bet : griežtai be jokių mėsų šalia, vienos ( pvz. virtos su lupena, keptos orkaitėje su lupena)
savaitgalio ir švenčių meniukai dažnai būna kiek nesuderinti, bet kas svarbiausia - saikingas maisto kiekis ir laikas, kada paskutinį kartą valgai ( anksčiau iki 18 val. dabar iki 19-20 val.)
na ir aišku, daug vandens - ne mažiau nei 1,5-2 litrai per dieną.
rytais - įvairūs vaisiai ( mango, bananai, clementinai, obuoliai ir pan.) o vasarą iš vis būdavo per dieną gyva vien tik arbūzu
priešpiečiams dažniausiai irgi vaisiai būna, na kartais avokadas
pietūs įvairiai - šviežios salotos ( būna vien daržovės, arba su vytintu kumpiu), įvairios košės (virtos vandenyje , paskanintos gabalėliu sviesto) , sriubos (dažniausiai trintos įvairių daržovių), garintos daržovės, garuose virta vištiena, kalakutiena ( dažnai : su šviežiomis arba garuose virtomis daržovėmis) , garuose virta/kepta įvairi žuvis ( dažniausiai su garuose virtomis daržovėmis).
pavakariai : ruginių miltų duonukai ( keli , visai be nieko), kartais vaisiai, kartais žalios daržovės ( dažniausiai - avokadas) jogurtas, daržovių ir sūrio (arba tik daržovių) užkepėlės
vakarienė: salotos, košės, sriubos, kartais vaisiai, varškė ( kartais grūdėta be nieko arba būna tokios su priedais), varškė+jogurtas, tik jogurtas ( dažniausiai natūralus be nieko, kartais visokios activia) arba tiesiog ruginė duona: 1-2 riekelės ( dažniausiai su saulėgrąžomis, ir plonai užtepta sviestu arba net be jo)
beje, dėl kiaušinių - jų neperlabiausiai valgau, labai retai ( tiesiog nelabai juos mėgstu).
Jei bulvių buvau visiškai atsisakiusi, kai mečiau svorį, tai dabar kartais jomis pasilepinu, bet : griežtai be jokių mėsų šalia, vienos ( pvz. virtos su lupena, keptos orkaitėje su lupena)
savaitgalio ir švenčių meniukai dažnai būna kiek nesuderinti, bet kas svarbiausia - saikingas maisto kiekis ir laikas, kada paskutinį kartą valgai ( anksčiau iki 18 val. dabar iki 19-20 val.)
na ir aišku, daug vandens - ne mažiau nei 1,5-2 litrai per dieną.
irmulia,
puikiai viską sudėstei
Aišku ir galima pritaikyt.
muzikalke, šaunuolė tu...man vakare- didžiausias apetitas
puikiai viską sudėstei
muzikalke, šaunuolė tu...man vakare- didžiausias apetitas
dekui kas pasidalinot
ir kaip suprantu salotas (tarkim kopustu+morka) negalima maisyti su grietine?
labai daug info kazi ar tilps viskas
ir kaip suprantu salotas (tarkim kopustu+morka) negalima maisyti su grietine?
labai daug info kazi ar tilps viskas
Vix - kas be ko
salotos su citrinų sulčių lašeliu ( aišku, tada salotose neturi būti jokios mėsos - kitaip sukels rūgimo procesą) su geros kokybės alyvuogių aliejumi ( galima ir kitokį naudoti : būna labai įvairių : sezamo, linų sėklų, ir kt. egzotiškesnių)
o dėl info, tai žinok, laiko reikia
man irgi ne visas "daėjo" pradžioje, todėl ir čia prie visų būrelio prisijungiau p ir smagiau , ir pasitarti galima kassu kuo kodėl dera /nedera ir pan.
Ant šaldytuvo nosies lygyje esu pasikabinusi sąrašiuką maisto produktų pagal grupes ( angliavandenių, neutralūs, baltymų grupes - ką su kuo derinti) ir pagrindines sureziumuotas maisto derinimo taisykles - tai labai padeda
ypač jei lendu, ko nors "nesveiko" usižimaniusi (
dažniausiai sustabdo
) , arba nesugalvoju ką čia pasigaminti, kad derėtų tarpusavyje
visos lietuviškos salotos ir pan. kur įeina majonezas ( jį geriau iį vis išbraukti iš valgiaraščio, nes ten nieko suderinto pačiame jame ir nieko sveiko) , grietinė - tokios tik apsunkina viršinimą
na, salotos užpiltos neriebiu natūraliu jogurtu - gal nieko labai blogo
BARDAU- o kaip per dieną valgai? gal permažai petų metu gauni maistingų medžiagų , todėl automatiškai norisi daugiau valgyti vakarais?
muzikalke, o aš vis tik vengiu saldumynų (prie jų ir sausanius priskiriu) vakarais
bent jau šiokiadieniais, na savaitgaliais ar per kokias šventes tai visaip būna
bet ir tai, tik paragauti - daugiau ir nesinori ( ypač, kai žinau , kad virškinimui tai tikrai nepadės ir visa tai "sueis" man ant pilvuko ir šonų riebaliukų pavidalu
na jei būna, kad užsimanau, tada jau iki 12 val. ( nes iki pietų ir pasportuoju, tai visas tas suvalgytas nenaudingas kalorijas išsportuoju lauk
)
o dėl info, tai žinok, laiko reikia
Ant šaldytuvo nosies lygyje esu pasikabinusi sąrašiuką maisto produktų pagal grupes ( angliavandenių, neutralūs, baltymų grupes - ką su kuo derinti) ir pagrindines sureziumuotas maisto derinimo taisykles - tai labai padeda
visos lietuviškos salotos ir pan. kur įeina majonezas ( jį geriau iį vis išbraukti iš valgiaraščio, nes ten nieko suderinto pačiame jame ir nieko sveiko) , grietinė - tokios tik apsunkina viršinimą
na, salotos užpiltos neriebiu natūraliu jogurtu - gal nieko labai blogo
BARDAU- o kaip per dieną valgai? gal permažai petų metu gauni maistingų medžiagų , todėl automatiškai norisi daugiau valgyti vakarais?
muzikalke, o aš vis tik vengiu saldumynų (prie jų ir sausanius priskiriu) vakarais
na jei būna, kad užsimanau, tada jau iki 12 val. ( nes iki pietų ir pasportuoju, tai visas tas suvalgytas nenaudingas kalorijas išsportuoju lauk
O as vis tik kaip supratau, kad darzoviu su citrina skanint nelabai galima
. Kaip ko gero ir su jogurtu. Lieka aliejus, o ju tikrai yra ivairiu skoniu, kaip jau minejo Irmulia ir sezamo ir mogdolu ir moliugu seklu ir t.t.
nerekomenduojamas actas
panos, patikslinkite
QUOTE(irmulia @ 2011 03 22, 20:19)
koks ten meniu
rytais - įvairūs vaisiai ( mango, bananai, clementinai, obuoliai ir pan.) o vasarą iš vis būdavo per dieną gyva vien tik arbūzu
nerealus dalykas - vėsina, sotu, skanu
priešpiečiams dažniausiai irgi vaisiai būna, na kartais avokadas
pietūs įvairiai - šviežios salotos ( būna vien daržovės, arba su vytintu kumpiu), įvairios košės (virtos vandenyje , paskanintos gabalėliu sviesto) , sriubos (dažniausiai trintos įvairių daržovių), garintos daržovės, garuose virta vištiena, kalakutiena ( dažnai : su šviežiomis arba garuose virtomis daržovėmis) , garuose virta/kepta įvairi žuvis ( dažniausiai su garuose virtomis daržovėmis).
pavakariai : ruginių miltų duonukai ( keli , visai be nieko), kartais vaisiai, kartais žalios daržovės ( dažniausiai - avokadas) jogurtas, daržovių ir sūrio (arba tik daržovių) užkepėlės
vakarienė: salotos, košės, sriubos, kartais vaisiai, varškė ( kartais grūdėta be nieko arba būna tokios su priedais), varškė+jogurtas, tik jogurtas ( dažniausiai natūralus be nieko, kartais visokios activia) arba tiesiog ruginė duona: 1-2 riekelės ( dažniausiai su saulėgrąžomis, ir plonai užtepta sviestu arba net be jo)
beje, dėl kiaušinių - jų neperlabiausiai valgau, labai retai ( tiesiog nelabai juos mėgstu).
Jei bulvių buvau visiškai atsisakiusi, kai mečiau svorį, tai dabar kartais jomis pasilepinu, bet : griežtai be jokių mėsų šalia, vienos ( pvz. virtos su lupena, keptos orkaitėje su lupena)
savaitgalio ir švenčių meniukai dažnai būna kiek nesuderinti, bet kas svarbiausia - saikingas maisto kiekis ir laikas, kada paskutinį kartą valgai ( anksčiau iki 18 val. dabar iki 19-20 val.)
na ir aišku, daug vandens - ne mažiau nei 1,5-2 litrai per dieną.
rytais - įvairūs vaisiai ( mango, bananai, clementinai, obuoliai ir pan.) o vasarą iš vis būdavo per dieną gyva vien tik arbūzu
priešpiečiams dažniausiai irgi vaisiai būna, na kartais avokadas
pietūs įvairiai - šviežios salotos ( būna vien daržovės, arba su vytintu kumpiu), įvairios košės (virtos vandenyje , paskanintos gabalėliu sviesto) , sriubos (dažniausiai trintos įvairių daržovių), garintos daržovės, garuose virta vištiena, kalakutiena ( dažnai : su šviežiomis arba garuose virtomis daržovėmis) , garuose virta/kepta įvairi žuvis ( dažniausiai su garuose virtomis daržovėmis).
pavakariai : ruginių miltų duonukai ( keli , visai be nieko), kartais vaisiai, kartais žalios daržovės ( dažniausiai - avokadas) jogurtas, daržovių ir sūrio (arba tik daržovių) užkepėlės
vakarienė: salotos, košės, sriubos, kartais vaisiai, varškė ( kartais grūdėta be nieko arba būna tokios su priedais), varškė+jogurtas, tik jogurtas ( dažniausiai natūralus be nieko, kartais visokios activia) arba tiesiog ruginė duona: 1-2 riekelės ( dažniausiai su saulėgrąžomis, ir plonai užtepta sviestu arba net be jo)
beje, dėl kiaušinių - jų neperlabiausiai valgau, labai retai ( tiesiog nelabai juos mėgstu).
Jei bulvių buvau visiškai atsisakiusi, kai mečiau svorį, tai dabar kartais jomis pasilepinu, bet : griežtai be jokių mėsų šalia, vienos ( pvz. virtos su lupena, keptos orkaitėje su lupena)
savaitgalio ir švenčių meniukai dažnai būna kiek nesuderinti, bet kas svarbiausia - saikingas maisto kiekis ir laikas, kada paskutinį kartą valgai ( anksčiau iki 18 val. dabar iki 19-20 val.)
na ir aišku, daug vandens - ne mažiau nei 1,5-2 litrai per dieną.
bet ar ne per mažai tiek valgtyi? tarkim aš 12h. suvalgau jogurto,14h. mėsos su darovėm( po to 4val.negalima valgyt) ir 18 košės,ir čia viskas? juk vaisiai ryte beveik energijos neduoda,o mėsos galima tik kartą per dieną,(o jei dar ir mėsos atsisakius...)kuo daugiau pasisotint?tai čia tdl ir numeti tuos kilogramus...juk jokio patiekalo nesuvalgysi...o kiek ten tų košių...200kcal.kalorijų beveik neturi ir daržovės ar vaisiai.nėra kada per dieną surinkt 2000...na gerai net ir 1500....man tikrai įdomu ką valgyt...






