Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

QUOTE(Dziugidziu @ 2011 05 03, 16:30)
Labas,

as pati galiu valgyti ka noriu ir kaip noriu, bet vaikams gali ziureti ka duoti tik namuose, darzelyje nesureguliuosi, mokykloje taip pat, bergzdzias reikalas manau, todel savo mazam stengiuosi duoti kuo sveikiau, bet is esmes jis pats atsirenka ko nori, ko ne, nevalgo mesos su bulvem, o viena mesa, arba bulviu kose tik tais, o kartais ir nederina maisto visai biggrin.gif  zodziu jis pats zino ko ir kada nori biggrin.gif
uzaugs pats atsirink ko jis nori, ko ne, be to tai reikia skiepyti nuo pat kudikystes, o ne dabar, kai vaikas jau priprato taip valgyti ir darzelyje visi vaikai taip valgo, netraumuosi juk jo...zodziu mano nuomone tokia mirksiukas.gif

Pritariu ir as. Vaikui kol kas neimanoma to idiegt. Darzyleje vis tiek gaus kas priklauso, na nebent vedi i privatu darziuka kur terliojasi su kiekvienu atskirai. Todel kol kas valgo ka nori ir kaip nori ir kada nori. Keista bet maniske pati niekada nevalgo bulviu su mesa. Arba desros su suriu kartu. Matyt tie vaikai daug tu principu mazi laikosi savaime. Bet visa kita nemanau kad imanoma 100 proc igyvendint.
Pas mane kadangi mergaite sakiau rimciau jai aiskinsiu apie derinimus tada kai paciai prades rupeti kuno linijos. O gal but iki to laiko pati matydama pavyzdi jau daug ka bus periimus. Kol kas daznai gaminu vaikui atskirai. Tarkim pieniska makaroniuku sriuba ar tarkim varskietukus, kuriuos ji valgo uzgerdama pienu, o pati tik paragauju, kad butu neperkarsta ir ne per suru.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 05 03, 15:47)
Pritariu ir as. Vaikui kol kas neimanoma to idiegt. Darzyleje vis tiek gaus kas priklauso, na nebent vedi i privatu darziuka kur terliojasi su kiekvienu atskirai. Todel kol kas valgo ka nori ir kaip nori ir kada nori. Keista bet maniske pati niekada nevalgo bulviu su mesa. Arba desros su suriu kartu. Matyt tie vaikai daug tu principu mazi laikosi savaime. Bet visa kita nemanau kad imanoma 100 proc igyvendint.
Pas mane kadangi mergaite sakiau rimciau jai aiskinsiu apie derinimus tada kai paciai prades rupeti kuno linijos. O gal but iki to laiko pati matydama pavyzdi jau daug ka bus periimus. Kol kas daznai gaminu vaikui atskirai. Tarkim pieniska makaroniuku sriuba ar tarkim varskietukus, kuriuos ji valgo uzgerdama pienu, o pati tik paragauju, kad butu neperkarsta ir ne per suru.

aciu uz pamastymus.
bet kol kas vyresnis dar i darza neina, o maze - visai maza. dar gal galima ka nors paderinti ir namie. tai tada konkreciai kaip jus verdat sriuba vaikiukams ? be mesytes ? ta prasme to sultinuko vaikui neduodat ?
ir kaip vis tik del kavu ir arbatu gerimu pries arba po valgio ? su pienu ir su cukrum ?
atsispausdinau ir as knygele, studijuosiu.
kol kas laikausi derinimo kiek pati viska supratau perskaiciusi pirmaja zinute. na pusiau gaunasi, bet sunkokai ax.gif svoris kol kas stabilus, bet ne labai as ten ir siekiu jo numesti. aisku, kokie 3-4 kg butu fainai smile.gif
bet kas patiko, kad pilvukas pasidare nebepustas, nes siaip lyg pastoviai ispustas pilvas budavo. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2011 05 04, 13:58)
aciu uz pamastymus.
bet kol kas vyresnis dar i darza neina, o maze - visai maza. dar gal galima ka nors paderinti ir namie. tai tada konkreciai kaip jus verdat sriuba vaikiukams ? be mesytes ? ta prasme to sultinuko vaikui neduodat ?
ir kaip vis tik del kavu ir arbatu gerimu pries arba po valgio ? su pienu ir su cukrum ?
atsispausdinau ir as knygele, studijuosiu.
kol kas laikausi derinimo kiek pati viska supratau perskaiciusi pirmaja zinute. na pusiau gaunasi, bet sunkokai  ax.gif svoris kol kas stabilus, bet ne labai as ten ir siekiu jo numesti. aisku, kokie 3-4 kg butu fainai smile.gif
bet kas patiko, kad pilvukas pasidare nebepustas, nes siaip lyg pastoviai ispustas pilvas budavo. bigsmile.gif

Del vaikiuku paderint aisku, kad galima. Tik nepamirsk, kad jie vis tiek eis i darziuka,veliau i mokykla, tai su jais geriau neperlenkt lazdos. Turiu pazystama, kurios vaikas tiesiog nebetoleruoja iprasto darziukams ar visuomeniniam maitinimui maisto. Ji ta vaikuti nuo primaitinimo pradzios maitina tik vegetariskai ir tik grieztai derinant maista. As pati mergaitei sriubos neverdu su mesa is vis, bet as ir siaip tokios niekad nevirdavau. Pas mane tik darzoves ant vandenuko su ivairiom prieskoniu variacijom ir pertrintos. Arba mergaitei dar ir pieniskos sriubytes buna pet ir tos pertrintos, bet be mesyciu jokiu ir jokiu sultinuku.
As kadangi praktiskai negeriu nei pries nei po valgio gera valanda tai tiksliai neatsakysiu kada butent galima gert. O apie kava ar arbata su pienu, tai manau vengtina is vis. Cukrus irgi vengtinas, beje kaip suprantu pati kava taip pat. Na kai, kurios mamytes cia lyg iprasta piena pakeistusios i avizu pienu ar soju piena ir vartoja su kava. Bet as cukraus neatsisakius ir kava geriu su cukrumi. O arbata tik vakare apie 21-22 valanda.
Atsakyti
labas visoms,

oi sakes man: vis skaitau skaitau, bet vis vien sunku dar man. baigiu sheltono knygele skaityti, visa sia tema perskaiciau ir siandien nusipirkau sveikata visam gyvenimui. labai idomu cia pas jus bigsmile.gif bet tikrai man sunku doh.gif sunku pavalgius islaukti kazkokia pertyrauka., nes norisi dar ka nors saldesnio inmesti, isgerti kavos ar arbatos. kiek mazdaug reikia laukti ? kaip parasyta - 3 val., jei gerai suderintas maistas ?
siaubas doh.gif
o ar diskutavot apie sokolada ? jei jis tik vienas su arbate - tai ar labai blogai ? ta parsme, gal mazesnis blogis nei pyragas ar bandeles ?

ir dar man aktualus klausimas: ka daryti jei sportuoji: tarkim mano sportai 6 -7 val. pries sportus min 1.5 val nevalgau. po sporto juk irgi man min 1.5 val nesinori valgyti. o alkis jau ateina apie 20.30-21. alkana juk neisi miegoti - isproteciau lotuliukas.gif
tai ka, vakariene nukelti i velesni laika ? aisku, ta vakariene nera sunki pas amne: pienelis, pasukos, ( + kas nors is batonu/bulku blush2.gif tiesiai i mase blush2.gif doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2011 05 07, 00:20)
labas visoms,

oi sakes man: vis skaitau skaitau, bet vis vien sunku dar man. baigiu sheltono knygele skaityti, visa sia tema perskaiciau ir siandien nusipirkau sveikata visam gyvenimui. labai idomu cia pas jus  bigsmile.gif bet tikrai man sunku  doh.gif sunku pavalgius islaukti kazkokia pertyrauka., nes norisi dar ka nors saldesnio inmesti, isgerti kavos ar arbatos. kiek mazdaug reikia laukti  ? kaip parasyta - 3 val., jei gerai suderintas maistas ?
siaubas  doh.gif
o ar diskutavot apie sokolada ? jei jis tik vienas su arbate - tai ar labai blogai ? ta parsme, gal mazesnis blogis nei pyragas ar bandeles ?

ir dar man aktualus klausimas: ka daryti jei sportuoji: tarkim mano sportai 6 -7 val. pries sportus min 1.5 val nevalgau. po sporto juk irgi man min 1.5 val nesinori valgyti. o alkis jau ateina apie 20.30-21. alkana juk neisi miegoti - isproteciau  lotuliukas.gif
tai ka, vakariene nukelti i velesni laika ? aisku, ta vakariene nera sunki pas amne: pienelis, pasukos, ( + kas nors is batonu/bulku  blush2.gif tiesiai i mase  blush2.gif  doh.gif  )

Man tai atrodo tu truputi paprasciau i viska ziurek. Ir pereidinek pamazu prie derinimo 4u.gif . Nekeisk kardinalaiai. Priprasi prie vieno principo isivesk kita ir taip pamazu pamazu, rasi daugiau info, isigilinsi, kazka prisiderinsi pagal save. Manau cia nedaug tokiu kurios labai 100 proc viskuo laikosi. As tarkim pradejau nuo to kad mesa valgiau tik su darzovem, ismeciau ryzius, bulves ne is raciono bet tiesiog is kepsnio garnyro, ir kad maistas nuo 12 iki 20. Pripratau tada jau pradejau derint ir darantis salotytes ir kitus patiekalus, kotletukuose neliko kiausinio ir t.t.. Bet viska dariau pamazu. Ir dar dabar tikrai yra dalyku kuriais nesivadovausju arba leidziu sau nuklysti i soniuka.
Del vakarienes as nemanau, kad bus tragedija jei tu pavakarieniausi pagal savo dienotvarke 20,30 val. tik nenukelk jau i 22 val.
Na o jau pavalgius apie deserta tai net negalvok. Kai priprasi, pati nesuvoksi kaip galedavai taip i skrandi susikist ir pietus is sriubos ir kepsnio ir dar deserta biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 05 07, 08:39)
Man tai atrodo tu truputi paprasciau i viska ziurek. Ir pereidinek pamazu prie derinimo  4u.gif . Nekeisk kardinalaiai. Priprasi prie vieno principo isivesk kita ir taip pamazu pamazu, rasi daugiau info, isigilinsi, kazka prisiderinsi pagal save. Manau cia nedaug tokiu kurios labai 100 proc viskuo laikosi. As tarkim pradejau nuo to kad mesa valgiau tik su darzovem, ismeciau ryzius, bulves ne is raciono bet tiesiog is kepsnio garnyro, ir kad maistas nuo 12 iki 20. Pripratau tada jau pradejau derint ir darantis salotytes ir kitus patiekalus, kotletukuose neliko kiausinio ir t.t.. Bet viska dariau pamazu. Ir dar dabar tikrai yra dalyku kuriais nesivadovausju arba leidziu sau nuklysti i soniuka.
Del vakarienes as nemanau, kad bus tragedija jei tu pavakarieniausi pagal savo dienotvarke 20,30 val. tik nenukelk jau i 22 val.
Na o jau pavalgius apie deserta tai net negalvok. Kai priprasi, pati nesuvoksi kaip galedavai taip i skrandi susikist ir pietus is sriubos ir kepsnio ir dar deserta  biggrin.gif .

tas tai taip, taip ir elgiuosi drinks_cheers.gif
man sunkiausiai yra del sumustiniu, arbatu gerimu pavalgius, ir tas kad iki 20 val pavalgyti. nes pripratus 21 val pieno su batonu ar baronkom prisikapoti, arbateles su sausainukais. va cia tai manissukis. o visa kita - as taip intuityviai valgydavau, niekada niekada nevalgau jokiu riebiu karbonadu, o dar ypac siu bulvem doh.gif ar is karto deserta po maisto. mano meniu per pietus visados budavo salotos ar su duona ar su bulvem. tik va dar dabar reikia kitaip tas salotas ismokti ivalgyti: t.y. tik su vienu koncentruotu maistu. o as ipratus dazoviu salotas pagerinti suriu, sezamo seklosm pievagrybiais , aliejum gausiai ir visa tai valgyti su duona. o db reikia pasilikti tik viena produkta blink.gif ech, bet stegiuosi smile.gif
siaip, nusipirkau "sveikata visam gyvenimui" - tai zymiai viskas aiskiau pasidare beskaitant. nes pirma buvau perskaiciuos seltona, tai dar nebuvo taip viskas aisku. aisku ir db dar kils klausimu smile.gif
o vat sriubu tai niekad nevalgau. bet jei ir valgyciau, sunku man kol kas isivirti sriuba be bulviu/ar kruopu ir be mesos vienam puode. cia kalbu apie sriubas vaikams, ne snelabai valgo vien tik darzoves schmoll.gif t.y. jei tik tarkim kopustu sriuba su mesyte
na iki visom. manop svoris kol kas ne is vietos schmoll.gif BET, ryte jauciuosi jau geriau, nepavargus, pilvukas plokstesnis. aisku, as dar "neivykdziau" to vakarinio reikalavimo, kad pavalgyti iki 20 val blush2.gif doh.gif
Atsakyti
salotos su sūrio ( baziliškas, fementinis, rikotos, fetos ir pan.) drąsiai galimos, jei jose nėra mėsos mirksiukas.gif

na o batonas su pienu ir dar vakare- tai čia ohoho koks gėris visiems lašinukams kauptis biggrin.gif

reikia susiimti ir nevalgyti viso to brudo mirksiukas.gif

o aš toliau ieškau skanių ir suderintų receptukų biggrin.gif na ir sekasi , sakyčiau mirksiukas.gif

pvz. cukinijų suktinukai su žuvimi, arba baklažanų ir vištienos lazanija (kitaip apkepėlė) ( be jokių miltinių lakštų) mirksiukas.gif rikotos ir špinatų ravioliai ( be jokios miltinės tešlos), garuose virtos daržovės , užkeptos su sūriu ir pan. , ir pan., ir pan. mirksiukas.gif išties savo kailiu įsitikinau, kad labai norint galima ir suderintai, ir skaniai , ir sveikai valgyti thumbup.gif
Atsakyti
nepergyvenk, ir per prievarta saves neversk viska isleto daryk . Pvz: as valgiau taip pat bandeles su pienu, bandeles pakeiciau paprasciausiais sausainiais po kokios savaites pati nesupratau kaip jau tu sausainiu man jau nebereikia liko tik pienas, dar po kurio laiko nebereikejo ir pieno o atrode , kad be jo negaliu gyventi smile.gif dabar velai vakare tik arbata
Atsakyti
Labas mergaites,

Gyvenu pagal Seltona jau menesi, ''pameciau'' 2 kg bigsmile.gif

Turint omenyje dar tai, kad kiekviena savaitgali nukrypdavau "i sona'' rolleyes.gif

manau rezultatas neblogas visai, cia be kanciu, be kankinanciu dietu....
Atsakyti
sveikos mergaites,

kazkaip iskilo man toks kvailas keistas klausimas: jei produkte angliavandeniu daugiau nei baltymu, ziurint i lentele, kur kalorijos surasytos, tai nejau jis nesiskaito kaip angliavandeninis produktas ? pvz.: piene , pasukose parasyta kad angliavandeniu daugiau nei baltymu g.gif blush2.gif
kazkaip susimasciau. matyt nuo skaitymo, visai susisuko
Atsakyti
sveikos,

dar as jusu nuomones noriu isgirsti: apie tai, kad pagal dajamundus ir seltona, reikia pagrinde maitintis darzovemis, vaisiais. bet ka jus manot apie tai, kad tos darzoves ir vaisiai jau baisiai (bent jau kiek skelbe) uztersti nitratais g.gif g.gif
ar geriau darzoves su daug nitratu, ar koncentruotas maistas su daug E ir kt priedais ? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2011 05 14, 13:30)
sveikos,

dar as jusu nuomones noriu isgirsti: apie tai, kad pagal dajamundus ir seltona, reikia pagrinde maitintis darzovemis, vaisiais. bet ka jus manot apie tai, kad tos darzoves ir vaisiai jau baisiai (bent jau kiek skelbe) uztersti nitratais  g.gif  g.gif
ar geriau darzoves su daug nitratu, ar koncentruotas maistas su daug E ir kt priedais ?  g.gif  blush2.gif

labas,

siulau stipriai nesigilinti kur daugiau nuodu gausi mirksiukas.gif biggrin.gif
Be to vasara arteja, jau gali uzsiauginti ar isigyti svieziu, gal but net svaresniu darzoviu, tuoj bus vaisiu mirksiukas.gif
Atsakyti