Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

QUOTE(Nima*** @ 2011 06 19, 19:27)
Aš šią savaitę kopinėjau medų, taigi nukrypau nuo sveikos mitybos, nors visgi iki peitų valgydavau tik vaisius ir stengiausi daržovių daug valgyti...ne visada pavykdavo, bet...nuo rytojaus grįžtu į vėžes wink.gif

as taip pat savaitgaliais nukrypstu i sona ax.gif biggrin.gif
bet jauciu skrandis is karto reaguoja, virskinimas suleteja, vidurius pucia ir pastebejau, jeigu daugiau saldumynu uzvalgau inkstus skauda g.gif kai nevalgau saldumynu daug- viskas tvarkoje, ir siaip mano skrandzio problemos isnyko pradejus maitintis sveikai, pats geriausias vaistas! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 06 20, 08:15)
as taip pat savaitgaliais nukrypstu i sona ax.gif  biggrin.gif
bet jauciu skrandis is karto reaguoja, virskinimas suleteja, vidurius pucia ir pastebejau, jeigu daugiau saldumynu uzvalgau inkstus skauda g.gif  kai nevalgau saldumynu daug- viskas tvarkoje, ir siaip mano skrandzio problemos isnyko pradejus maitintis sveikai, pats geriausias vaistas! biggrin.gif

Man irgi labai jautėsi, kai prisivalgiau picos ir torto sad.gif KItą dieną atrodė, kad viską skauda...jau galvojau, kad reiks vaistų kokių gert, bet susitvarkė. Iš tiesų labai jaučiasi, kai nesveikai maitintis vėl pradedi - organizmas pats priešinasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 06 20, 08:15)
as taip pat savaitgaliais nukrypstu i sona ax.gif  biggrin.gif
bet jauciu skrandis is karto reaguoja, virskinimas suleteja, vidurius pucia ir pastebejau, jeigu daugiau saldumynu uzvalgau inkstus skauda g.gif  kai nevalgau saldumynu daug- viskas tvarkoje, ir siaip mano skrandzio problemos isnyko pradejus maitintis sveikai, pats geriausias vaistas! biggrin.gif

man irgi po sokolado "cunamio" jauciu inkstus skaudo, ko niekad nejausdavau. ir apskritai - primaisius jauciuos blogai.
klausimas: o ryte jus pradziai isgeriat arbatos (kas kavos) ar kaip ir priklauso iki 12 tik vaisiai ? kaip del spaudimo ryte ? g.gif as be savo dozes didelio arbato spuodo ir be nuotaikos ir be energijos.
ir dar klausimas: vis tik kaip tuos pomidorus, t.y. su kuo dera valgyti ? g.gif rugstis su baltymais nedera, ir lyg su krakmolu nedera (jei tiksliai pamenu). tai su kuo juos valgyti ???? blink.gif
Atsakyti
Sevikos 4u.gif

Ieskau kelio i sveika gyvenima ir netycia uzklydau blush2.gif perskaiciau pirma posta ir dabar skaitau sita tema, bet turiu toki klausimuka blush2.gif kaip yra su sriuba? jus ja valgot ar ne? jei valgot kokia 4u.gif ar cia galioja tai, kad viskas virta ir prarade savo visas vertingas savybes rolleyes.gif
Atsakyti
Na stai perskaiciau visa tema blush2.gif tai jau kiek aiskiau ir del sriubos pasidare ax.gif na as su derinimo principais esu susipazinusi jau anksciau blush2.gif

Dabar toks klausimelis, o jei iki 12 isvis nieko nevalgyti? na tiesiog neturiu vaisiu ir kolkas neturesiu kelias dienas mazdaug, tai sakau galiu ir be ju gyventi lotuliukas.gif man ir taip nelabai gaunasi anskti pusryciauti dazniausiai kokia 11h, nes kol apeinu abu vaikus doh.gif

Na ka snd jau atradusi jus pavalgiau ant groteliu kepta kepsni su agurku ir vakare darzovius sriubos 4u.gif

O dar man atsakykit, jei virti burokeliai ir marinuoti agurkai? jauciu kad nelabai nes i agurkus actas ieina doh.gif bet man tokios salotytes nerealios wub.gif
Atsakyti
Aš rytais jokios arbatos ir kavos negeriu. Valgau vien vaisius, uogas arba geriu šiltą vandenį su citrina, kai valgyt nesinori...
O dėl pomidorų...su žaliom salotom galima, bet su kuo dar, tai neįsivaizduoju. Jie būna mano "nusikaltimas" ir suvalgau su duona ir sviestu ar šiaip kuo... šiandien sriubą viriau smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

kokia tai pas mus tema rami labai biggrin.gif

Darysiu rytoj iskrovos diena, nes tas ilgasis savaitgalis savo padare cool.gif
Siandiena dar nuo svenciu likucius sukirsiu pietums ir viskas, negaminsiu nieko vakare cool.gif
Mano meniu per diena:

Ryte kava, po poros valandu bananas, be jo neisverciau iki pietu cool.gif
Per pietus kazkas vegetarisko, buna ir mesyte, bet retokai, kazkaip nesinori man jau kiaulienos, dar paukstiena galiu valgyti....
po kokiu triju valandu vaisius ar riesutai(buna jogurtas su vaisiais, naturalus man neskanus), nes kitaip neistverciau iki vakarienes biggrin.gif
Vakare salotu didelis kubilas, daznai idedu savos gamybos baziliko padazo smile.gif

parasykite ka jus valgote?
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2011 06 21, 21:47)
O dėl pomidorų...su žaliom salotom galima, bet su kuo dar, tai neįsivaizduoju. Jie būna mano "nusikaltimas" ir suvalgau su duona ir sviestu ar šiaip kuo... šiandien sriubą viriau smile.gif

labai skanūs sumuštinukai su juoda rupia duona , lašas sviesto ir pomidoro skiltelės thumbup.gif essen.gif ni urodos ir suderinta čia viskas, nebent sviestas su pomidoru nelabai , bet skrandis puikiai priima tokį derinuką thumbup.gif
Atsakyti
Man regis buvo minėta, kad duona su rūgščiais produktais nelabai rolleyes.gif Bet... skrandis tikrai nepyksta, o gomurį pamaloninu kaip reikiant essen.gif wub.gif
Atsakyti
Labas rytas, 4u.gif

Tylu čia pastaruoju metu... bet pagalvojau - brūkštelsiu, gal pagyvinsiu diskusijas rolleyes.gif

Jungiuosi ir aš prie jūsų būrio - iki šiol tik teoriškai, o nuo šiandien jau ir praktiškai. Šiuo metu skaitau H.Šeltoną ir bandau dėliotis, kas prie ko - painiavos galvoje kol kas nestinga blush2.gif

Nors H.Šeltono teorijos nepavadinčiau dieta (kaip kad ją supranta daugelis šiuolaikinių žmonių), tačiau jos ėmiausi dėl to, kad turiu itin jautrų pilvą bei žarnyną, kuris labai skaudžiai mane baudžia už bet kokį netvarkingai į skrandį sumestą maistą.. Nors su H.Šeltono teorija iki šiol susipažinusi nebuvau, bet minimalius derinimo principus žinojau, tad mėsos su angliavandeniais mano skrandis nematęs jau labai seniai. O ir vaisius visuomet valgydavau tik kai skrandis būdavo tuščias. Bet dabar noriu itin išsamiai viską išsistudijuoti ir kiek įmanoma kruopščiau atsirinkti, ką dedu į burną.

Jei truputuką plačiau, tai įvairios dietos ir režimai yra mano draugai nuo 14 metų.. Nuo tada, kai supratau, kas yra gražus kūnas ir kad manasis toli gražu tokio neprimena.. Laikas nuo laiko vis kibdavau į kokią naujai atrastą dietą ir kaskart vis nusivildavau, nes nei viena ir nedavė to rezultato, kokio tikėjausi, t.y. kad kilogramai ištiprtų ir nebegrįžtų.

Paskutinė dieta, kurios laikiausi galutinai mane nuvylė, tad šį pavasarį ryžtingai ėmiausi kūno transformacijos asmeninio trenerio pagalba. Jis man sudarė mitybos bei treniruočių programas, mane prižiūri ir konsultuoja. Pirmus tris itin griežto mitybos režimo mėnesius svoris nukrito jau beveik iki tiek, kiek man ir būtų gana, bet nuolat laikytis tokio režimo nepatariama, nes jis tikrai atima beveik visą gyvenimo džiaugsmą, tad neseniai man buvo sudarytas vadinamasis palaikymo mitybos planas. Jis jau gerokai turtingesnis ir malonesnis gomuriui, BET... iškilo bėda, nes režime daug vaisių, daug angliavandenių ir pieno derinių, kas mano pilvui ITIN nepatiko ir netiko.. Pradėjau ieškoti informacijos apie šiuos procesus ir taip beklaidžiodama atklydau pas jus smile.gif Manau, kad H.Šeltono teorija mano organizmui idealiai tiks, nes nesu nei didelė mėsos, nei bulvių mylėtoja... Per savo mitybos režimą be proto pasiilgau košių ir rupios juodos duonos, kuriuos dievinu wub.gif O svarbiausia - turiu vilčių, jog išsispręs pilvo pūtimo bei ėjimo į WC dideliais reikalais problema, kas aktualu man buvo visą gyvenimą, nes turiu vadinamąjį prailgintą žarnyną ir labai kankinuosi su karto/dviejų per savaitę ėjimu į WC verysad.gif

Vajei, kiek jau prirašiau doh.gif O atrodo, kad dar tiek nepasakiau! biggrin.gif

Žodžiu, tikiuosi būti priimta į jūsų būrį 4u.gif Būtų smagu su kažkuo dalintis visais mažais ir dideliais atradimais, o svarbiausia - keistis informacija!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solėja: 14 liepos 2011 - 07:33
noreciau ir as istoti i si buri nes vasara norisi kasko lengvo o ne mesas kimsti i save ir baltymus as net nezinau pagrindiniu derinimo principu ir tikiuosi kad kas nors pades man ir si temele atsigaus.. 4u.gif suprantu kad iki 12 vien vaisiai ir sultys ju ir kad baltymai su angliavandeniais ne pro kur bet kas toliau?ko dar su kuo negalima?? blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Sveikinimai naujokems! 4u.gif

Pas mus is viso tylu cia g.gif

pastaruoju metu beveik nevalgau mesos, nebent pausktiena, siaip ant darzoviu ''sedziu'', gerai jauciuosi, skrandzio problemas nebeatsimenu kada turejau, Mezym jau nebeperku biggrin.gif , o keista, nes kai tik izengdavau i vaistine is karto mintyse budavo ''kad tik nepamirsti mezym nusipirkti'' biggrin.gif dabar pastebiu, kad skrandis jau senai saukesi pagalbos, o as galvojau, kad turiu dideliu bedu su juo....pradejus derinti maista ir tinkamai vartoti vaisius, skrandis man nebeprimena apie save ir svoris nukrito 4kg, tai per 4 menesius, bet pagalvokite juk jokiu dietu nesilaikiau biggrin.gif

na, kur mano likimo drauges??? bigsmile.gif
Atsakyti