Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

QUOTE(Dziugidziu @ 2011 08 19, 14:46)
Sveikutes,
Mane kas pamato ilgesni laika nemates, klausia is karto kokios dietos laikausi? lotuliukas.gif
sakau, nesilaikau jokios, tai netiki, sako kad nenoriu isduoti doh.gif  lotuliukas.gif
va taip vat, nereikia ne dietu, ne bado, nieko, tik galva ant peciu tureti ir tinkamos info gauti biggrin.gif  4u.gif

Tai saunu , kad krenta kilogramai. thumbup.gif Kiek pametei ir kiek laiko laikaisi siu principu ?
Atsakyti
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 08 19, 14:46)
...
sakau, nesilaikau jokios, tai netiki, sako kad nenoriu isduoti doh.gif  lotuliukas.gif
va taip vat, nereikia ne dietu, ne bado, nieko, tik galva ant peciu tureti ir tinkamos info gauti biggrin.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif lygiai tas pats thumbup.gif kam tos bevertės dietos, jei galima valgyti viską thumbup.gif ir jaustis puikiai , turėti dailią figūrą wub.gif
Atsakyti
sveikos,

perskaiciau pagrindini psl . tai laaabaaai sudomino mane
bandysiu sveikai maitintis , manau gal knyga nusipirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 07 29, 08:30)
Solėja  thumbup.gif  thumbup.gif  žiū, o čia pagal Šeltoną šie derinukai sudaryti?  mirksiukas.gif

jau išsisaugojau ir atsispausdinau  bigsmile.gif

QUOTE(Nima*** @ 2011 07 29, 10:15)
Solėja, esi tikras stebuklas!  clap.gif  AČIŪ  4u.gif  4u.gif  4u.gif DIIIIIDELĖ pagalba pradedančioms ir ne tik  thumbup.gif  wub.gif

Ačiū, Mergaitės, ne dėl padėkos gi stengiausi... blush2.gif 'Bi tik mačytų', kaip liaudyje sakoma... mirksiukas.gif

Lentelė, kurią turiu, yra iš Kristinos Ivanovos "lobyno"... tikrai ne Šeltono, bet tikrai apie tą patį... ax.gif

Dėl pieno, tai aš lygiai taip pat suprantu: kad jis su NIEKUO netinka ir taip, kaip ir vaisiai, turi būti vartojamas atskirai (o geriausia visai nevartojamas)...

Per atostogas paleistos vadelės jau davė rezultatus... verysad.gif Bandau staigiai grįžti į doros kelią, bet sunku, kai skrandį ištampai... Man sunkiausia - saldumynai.. Galiu atsisakyti bet ko, tik ne jų... Jei ilgą laiką atsilaikau, tada kai pratrūkstu... doh.gif doh.gif doh.gif Dieve dieve, ir kas juos visai sugalvojo..?..

Bandau pereiti prie gyvenimo be mėsos, man jos net netrūksta, bet trūksta idėjų, kaip paįvairinti meniu.. pats blogiausias maitinimosi režimas - tai valgymas to paties per tą patį... Atrodo, daržovių apkepą pasidarytum, bet bet be kiaušinių niekaip neapsieisi... atrodo, troškinį kokį, tai būtinai pienas arba sūris įeina... kažkaip nebeužtenka fantazijos, kokių naujų patiekalų sugalvot... doh.gif
Atsakyti
oi yra tų receptų mirksiukas.gif tik pasieškoti bereikia mirksiukas.gif

va , kepiausi čia penktadienį : cukinijų ir pievagrybių apkepėlę ( pusiau suderinta), o šiandien pietavau labai lengvai : pomidorų/cukinijų/mozzarella apkepėlė essen.gif biggrin.gif

daržovių apkepas įmanoma ir be kiaušinių - tiesiog daržoves susluoksniuoti ir savose sultyse iškepti ( orkaitėje) mirksiukas.gif

o troškinys puikus gaunasi panaudojant natūralią pomidorų tyrę mirksiukas.gif

dar galima įvairiausias salotas pasiruošti mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Kalbant apie kiaušinį, tai "Maximoje" radau tokį kiaušinių pakaitalą. Jie yra miltelių pavidale ir vienas arbatinis šaukštelis atstoja vieną kiaušinį. Kol kas išbandžiau tik su blynais vaikui, tai viskas kaip ir normaliai gavosi, o vat kitiems patiekalams nedrįstu išbandyti (pvz., tiems patiems apkepams) blush2.gif gal kuri esate bandžiusi ir galėtumėte pasidalinti įspūdžiais?..

Beje, norėjau užvesti kalbą apie kiekius... blush2.gif Pasidalinkite, kokios maždaug yra jūsų porcijos?.. Pvz., kiek vaisių leidžiate sau suvalgyti?
Kažkodėl pradėjau įtarinėti, kad per daug suvalgau... verysad.gif Bet rytais visada atsikeliu tooooookia alkana, kad kitaip man nesigauna...
Atsakyti
kiaušinių miltelių vis gi geriau nevartoti mirksiukas.gif tada jau geriau natūralius kaiušinius valgyti ( bus tikrai sveikiau nei jų milteliai) tai chemija mirksiukas.gif tas pats kas pieną pakeisti pieno milteliais mirksiukas.gif

dėl suvalgomų kiekių - rytais ar sukertu po kokius 2 , 2,5 persiko pvz. mirksiukas.gif tada priešpiečiams panašiai labai priklauso nuo pačių vaisių mirksiukas.gif o šiaip tai nėra blogai daug valgyti vaisių mirksiukas.gif svarbu nemaišyti su krakmolingais tuo pačiu metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elija* @ 2011 08 19, 15:12)
Tai saunu , kad krenta kilogramai.  thumbup.gif Kiek pametei ir kiek laiko laikaisi siu principu ?

nuo balandzio menesio 4u.gif

tiesa pasakius, jei nukrypstu ''i sali'' tai tik po pietu, iki pietu pas mane grieztai tik vaisiai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Solėja @ 2011 08 22, 16:36)
Bandau pereiti prie gyvenimo be mėsos, man jos net netrūksta, bet trūksta idėjų, kaip paįvairinti meniu.. pats blogiausias maitinimosi režimas - tai valgymas to paties per tą patį... Atrodo, daržovių apkepą pasidarytum, bet bet be kiaušinių niekaip neapsieisi... atrodo, troškinį kokį, tai būtinai pienas arba sūris įeina... kažkaip nebeužtenka fantazijos, kokių naujų patiekalų sugalvot...  doh.gif

zinok as saves taip beprotiskai neapkraunu, mesos tai valgau karta per savaite, neturiu noro jau jos valgyti. Siaip galiu pasakyti valgau as apkepus ir surio tarkuoto pabarstau ant virsaus. Kepu daznai varsketukus, dedu ir miltu sauja ir kiausiniu, na ir kas kad ne Seltoniska, bet skanu, be to mesos nevalgau, tad mano organizmas maziau iseikvoja energijos virskindamas nesuderinta varsketi, jei mesa su bulvem valgyciau butu blogiau.
Saldumynu valgau, bet dazniau perku dziovintus vaisius, tai iseitis, kai organizmas ''saukiasi'' kazko saldaus.
Vasara lepinau save ledais po pietu praejus kokiom 3-4 h. ir tikrai nepriaugau kg, galima ir saldumynu, bet reikia viska daryti su protu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 08 23, 11:09)
kiaušinių miltelių vis gi geriau nevartoti  mirksiukas.gif  tada jau geriau natūralius kaiušinius valgyti ( bus tikrai sveikiau nei jų milteliai)  tai chemija  mirksiukas.gif  tas pats kas pieną pakeisti pieno milteliais  mirksiukas.gif

Ar tikrai taip?... unsure.gif Aš ne apie kiaušinių miltelius, o apie jų pakaitalą kalbu... gal ne taip mane supratote... Apie tokius: Kiausiniu_pakaitalo_misinys
Nieko blogo sudėtyje neįžiūriu... unsure.gif

O kaip darote su kava?... Aš ją mėgstu, bet negaliu gerti be pieno... Tai pieno pilu, bet 1 proc. riebumo ir stengiuosi gerokai po maisto gerti...

Apskritai, kai perskaičiau Šeltoną, Dajemondus, dar visą krūvą medžiagos interneto platybėse, iš pradžių atrodė viskas gana nesudėtinga, atrodė tiek daug visko galima pasigaminti, bet kuo daugiau giliniesi, tuo blogiau atrodo viskas, ką iki tol valgiau... nors visada stengiausi maitintis sveikai...

Kad ir tas pats pienas... pagal minėtus autorius, pienas atrodo kaip didžiausias žmogaus priešas, bet kava be pieno, arba vaikas be blynų vaikystėje kažkaip man nepatinka... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solėja: 23 rugpjūčio 2011 - 13:36
na, man vis tiek tai chemija, o ne grynas produktas mirksiukas.gif ( kad ir kaip gražiai berašytų sudėtyje , tai nenatūralu)

kavos ir seniau dau negėriau, odabar iš vis labai reta ir tai tik latte mirksiukas.gif

o pradėjusi derinti maistą, ir arbatų nebeliko mirksiukas.gif tiesiog vandens pilnai užtenka mirksiukas.gif aišku, kai bus šalta , tada kokių vaistažolių ir ir tai ne perdaugiausiai iki 2-3 puodelių per dieną mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Solėja @ 2011 08 23, 14:36)
O kaip darote su kava?... Aš ją mėgstu, bet negaliu gerti be pieno... Tai pieno pilu, bet 1 proc. riebumo ir stengiuosi gerokai po maisto gerti...

kavos anksciau neisivaizdavau be pieno, pradejau gerti be pieno- nepatiko, bet geriau savaite, dabar pieno nebenoriu, nes man kava rugsti buna jau su juo( bandziau kuria diena biggrin.gif )

nieko man sudetingo ta mityba, kazkaip as gal ne 100% laikausi jos g.gif
nors paprastus dalykus suprantu, kad bulves su mesa negerai, bet siaip nekankinu saves baisiai, pasidarau salotu su pomidorais prie mesytes, nors pomidorai nera gerai prie mesos, ir siaip i sriuba grietines dedu, smulkiu dalyku neimu i galva, man svarbiausia, kad pagrindinis maistas butu suderintas 4u.gif
Atsakyti
sweikos na papasakokit kaip ten jum sekasi niekas nebeapsilanko sioj temukej noretusi isgirsti patarimu visokiu daugiau.stengiuosi ir as paderinti maisteli dar naujoke cia ir viskas LABAI painu 4u.gif
Atsakyti