Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Oi, kaip smagu, kad tiek naujų pomidorininkių prisijuungė thumbup.gif

QUOTE(Katinėlis @ 2011 03 20, 12:18)
Vis dar neapsisprendžiu kokias veisles sėti g.gif  Gal ką patartumėt.

Katinėli, katinėli, oi, sunku su tais patarimais: pomidorų veislių yra laaaaabai daug, o ir spalvų (nuo žalių, raudonų, rausvų iki juodų), vaisių dydžių ir skonių spektras įvairiausias: pavartykit kelias temas atgal ir pati tuo įsitikinsit mirksiukas.gif o ir kas patinka vienai, nebūtinai patiks kitai ir atvirkščiai, todėl dauguma bandymų būdu ieškom to pačio pačiausio pomidoro thumbup.gif ir tikimės tokį surast smile.gif be to sulig kiekvienais metais atsiranda naujų, negirdėtų veislių, kurias irgi norisi išbandyt.. blush2.gif Žodžiu, jei jau susergama pomidorlige, tai nepagydomai lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki visi.

Jokūbai tu šaunuolis drinks_cheers.gif
, labai gražiai susodinta ir daigeliai labai gražūs 4u.gif

Del tų visokių augimo gerintojų-negi taip jau labai jų reikia.
Aš tai namuose auginant niekada nieko nepilu, trešimas pas mene prasideda tiktai šiltnamyje.
Per dideli daigai kiek pastebėjau nelabai gerai adaptuojasi.

Kitas dalykas-šiemet pabandėm pikiuoti į plastikinius butelius(bambalius), nepatikėsit , bet žiauriai gerai ir nieko nekainuoja. Tik nereikia pamiršti dugne skylučių pribadyti.
Tik pritrūkom, nes pries savaites dvi išvežiau pora maišų į plastiko konteinerį , tai šiandien gailėjausi. doh.gif
Rytoj reiks bokaliukų pripirkti.

Atsakyti
Labai ačiū visiems ,bet tikriausiai bus AUSRAP parašiusi ,kad tai Emerald evergen.
Atsakyti
Betse,pamačiau jūsų daigus ir susidomėjau ar tie su panašiais i bulvių lapais yra ne "zorza"?Seniau iš florexlito pirkdavau šią sėklą tai man patys skaniausi pomidorai budavo.Dabar jau niekur nerandu šių sėklų pirkt,o taip norėčiau...Gal kas nors turite parduoti?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 20, 17:58)
blink.gif siaubas... pats siaubiausias parazitas doh.gif
Augaliukai nuo kažko užsikrėtė, ieškok pirmiausiai pagrindinio šaltinio. Gal kokius prieskonius ant palangės augini (bazilikas, raudonėlis, mėta, ir pan.), ant jų baltasparniai pirmiausiai veisiasi. Jei rasi, tuos prieskoninius augalus sunaikink. Iš jų bus sunku išgraibyti tą velnią...
Atsikratyti nelengva. Bandyk valyti ir plauti lapus, kol jų dar nedaug.

QUOTE(raimuxe @ 2011 03 20, 18:20)
O aš vieną metą baltasparnius nuo bazilikų išnaikinau paprasčiausiau būdu ir augalams nepakenkdama  thumbup.gif O dariau taip: paėmiau česnako kelias skilteles, sutraiškiau ir sumečiau  su viskuo į nedidelį kiekį vandens ir palaisčiau daigus. Česnakų tirščius kai kur ant paviršiaus palikau ,kai kur ir giliau paspaudžiau,  biggrin.gif Išsigando bjaurybės kvapo ir žuvo thumbup.gif O mes sėkmingai sulaukėm bazilikų derliaus biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 20, 18:29)

dar galima ir maltų čili pipirų vandenuku apipurkšt, taip pat nepatinka aštrumas baltasparniams biggrin.gif

Atsiprašau, bet tuoj keiksiuos. Vyras kovo 8 proga padovanojo vietoj gėlių vazonus iš maximos: raudonėlio, rozmarino ir šlamučio, ***.........ir baltasparnių nuo jų.
Ryt visus purkšiu su čiliais ir česnaku kartu.
ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(samotas @ 2011 03 20, 20:58)
Jokūbai tu šaunuolis drinks_cheers.gif
, labai gražiai susodinta ir daigeliai labai gražūs 4u.gif

Kitas dalykas-šiemet pabandėm pikiuoti į plastikinius butelius(bambalius), nepatikėsit , bet žiauriai gerai ir nieko nekainuoja. Tik nereikia pamiršti dugne skylučių pribadyti.
Tik pritrūkom, nes pries savaites dvi išvežiau pora maišų į plastiko konteinerį , tai šiandien gailėjausi. doh.gif

Ačiū biggrin.gif

Beje dėl butelių, tai ir aš renku juos, nors visos pomidorininkės liepė nesiterliot su jais, aš su pakaitintu ant žvakės peiliuku pasidariau skyles,tai kokių 50 turiu jau pasiruošęs thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jokubas1995: 20 kovo 2011 - 21:19
QUOTE(samotas @ 2011 03 20, 19:58)

aha gera mintis, tik mes bambalius sulai isnaudojam, va sian parsivezem klevo sulos, sakes kokia nereali, o i bokaliukus as ir planuoju pikiuot wink.gif

QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 20, 21:17)
Ačiū  biggrin.gif

Beje dėl butelių, tai ir aš renku juos, nors visos pomidorininkės liepė nesiterliot su jais, aš su pakaitintu ant žvakės peiliuku pasidariau skyles,tai kokių 50 turiu jau pasiruošęs thumbup.gif

thumbup.gif
Atsakyti
as pradurineju ant dujines ikaitinta vinim smile.gif man patogiau...

panaudoju ir nuo majonezo ar pomidoru padazo likusius 1 l talpos kibirelius ax.gif (sodinau gelytes,siemet ypac pritrukau vazonu blush2.gif )
pomidorams ispikiuot prisipirkau dar papildomai loveliu,tai manau uzteksiu...ant plastikiniu palangiu puikiai telpa dviem eilem
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 03 21, 00:29)
as pradurineju ant dujines ikaitinta vinim smile.gif man patogiau...

drinks_cheers.gif Aš taip pat rolleyes.gif
Atsakyti
4u.gif sveiki ax.gif pas mane irgi priseta pom.,et dygsta sunkiai... unsure.gif net ,nezinau,ka pasakyt-visais metais tam problemu nebuvo... ax.gif
bet s veikinu, kam gerai! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 03 20, 15:46)
Aš turiu tokį smile.gif
Vakar kai neapsikentusi žiūrėt į tuo nupiepusius išstypėlius juos persodinau, tai truputi paliejau-nežinau ar gerai padariau  unsure.gif
user posted image

sveikutes, na as vakar irgi nusipirkau humiverdo, ale skaitau skaitau ir nelabai suprantu kaip ji naudoti>??? gal patartumete

ir dar. doh.gif blush2.gif ... na pas mane kai kurie isstype pomidorai, tai kaip supratau galime persodinant perlenkti saknele... o laukti kol pasirodys tirieji lapeliai ar galima anksciau juos persodinti uzlenkiant saknele?? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wwawwa: 21 kovo 2011 - 08:03
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 03 20, 23:17)
Ačiū  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Man MB pragręžia buteliuose skyles su graztu
Atsakyti