Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(maija @ 2011 03 24, 14:57)
Dedu ir as kritikai...  Pakankinau vaikus truputi, labai jie nemegsta fotografuotis, bet kaip man kitaip ismokt  biggrin.gif

Nu labai grazus darbeliai. Vaikiskai spalvingi, emocingi smile.gif 4u.gif Vaikai nuostabus modeliukai bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 24, 14:59)
Man kažkaip jau gėda rodytis ir pan. Ar neteisingai mąstau?

Bet tai, kad matau, kad aš taip nemoku, tai kur dar galima žemiau eiti, kad rastum sau lygių?  unsure.gif

Niekur tau nereikia eiti tongue.gif Sau lygiu ir nereikia ieskoti, geriau ten, kur yra link ko stiebtis.
Man dar iki tavo paukstuku, batuko ir hiacinto su ispudingu spalvu zaismu fone irgi reikia pasistiebti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 24, 12:30)
Reikia baltą daiktą, Mija.

Jei ten baltas, tada negerai, didink apšvietimą 4u.gif

O kaip ar balta galima patikrint PS su tokia pipete, man rods 245 turi būt visi, kitos parašys.

Gali šitaip vizualiai patikrint

user posted imageuser posted image

O šiaip paimk labiau matinį daiktą.

aha cia baltas puodelis doh.gif su apsvietimu pas mane namuose labai prastai unsure.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 03 24, 12:35)
na tai ištikro jau jie baignėjasi - tai tikrai rekomenduoju ,man patiko  thumbup.gif bet...jei esi daugiau paženges tai nežinau kaip būtų....nes mano draugė kartu eina,tai ji ištikro daug naudos iš ten negavo,nes ji tikrai labai gražiai fotkinai ir daug visko moka  blush2.gif

dekui, reikesw pamastyt apie juos, o tu eini tuos ABC? oi as manau gauciau daug naudos, pas mane dar tik pradziu pradzia ax.gif

QUOTE(o la la la @ 2011 03 24, 12:51)
Butu idomu fotografavimo parametrus pamatyti. Kokiais parametrais fotografuoji? rolleyes.gif
Mazoka apvietimo, temk arciau lango.
Ar man tik rodos ar is tiesu maisosi du apsvietimai g.gif : vienas nuo lango, kitas nuo lempos... Jeigu taip, tada blogai... Sie du apsvietimai skirtingu spalvu, baltos niekaip neisgausi... Naudok viena is ju.

islaikymas 1/50 F6 iso1600
o del sviesos, tai as kiek supratau, tai sita varianta reikejo daryt prie dirbtinio apsvietimo, tai uzdariau langines, pas mus tokios lauko zaliuzes, bet buvau viena langa palikus, galvojau netrukdys doh.gif o, sakai tempti arciau lango, bet juk cia jau bus naturalus apsvietimas, o sita man reikia daryt prie dirbtinio ar kazka netaip supratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 24, 14:08)
Kokių "šitų"?  smile.gif  Gal ne apie naujokes kalbi biggrin.gif

na aš dar čia nauja,nelabai žinau kur čia naujos kur ne blush2.gif Pvz. man labai labai patiko Laukines foto blush2.gif o aš taip tikrai nemoku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 03 24, 13:09)
Niekur tau nereikia eiti  tongue.gif  Sau lygiu ir nereikia ieskoti, geriau ten, kur yra link ko stiebtis.
Man dar iki tavo paukstuku, batuko ir hiacinto su ispudingu spalvu zaismu fone irgi reikia pasistiebti biggrin.gif

Nereikia lialia, žmogų fotografuoti yra vertybė, o ne daiktus, nežinau, kažkaip ir natūraliai paklausiau, ar visiškai žalias žmogus gali taip fotografuot,, nes jei ne visiškai žalios, tada suprantu, bet jei žalios taip fotografuoja, o aš irgi žalia ir matau, kad toli, tai kyla va tokie klausimai egzistenciniai biggrin.gif

Nu velnias, kitaip paklausiu biggrin.gif Kiek laiko mūsų naujokės turi fotoaparatus ir mokosi? hihihi.gif

Nes gal yra kažkokių atspalvių - sėklelė, diegelis, žalias, pusžalis ir pan. laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 24 kovo 2011 - 13:14
QUOTE(green_tea @ 2011 03 24, 00:28)

Imk daug vazonu.Jega, super biggrin.gif

QUOTE(Burka @ 2011 03 24, 06:36)
tongue.gif Laukine,gal noretum mano seimyna pafotkint? mes pasistengtume buti kruvoj atsimerke visi lotuliukas.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(maija @ 2011 03 24, 12:57)
Dedu ir as kritikai...  Pakankinau vaikus truputi, labai jie nemegsta fotografuotis, bet kaip man kitaip ismokt  biggrin.gif

Na liuks.Grazu, tvarkinga, spalvos.Naujoke mat cool.gif

Rita, BAIK smile.gif

Kikirike, minimalizmas tai ne tada, kai mazai daiktu nuotraukoj, o kai vienas daiktas pasakoja istorija.

Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 24, 13:13)
Rita, BAIK smile.gif

Gerai, baigiu, ateisiu, kai taip mokėsui fotografuoti laugh.gif

Juokauju, čia kai kam verkt reikia, o kitoms džiaugtis smile.gif Tai einu ta proga dirbt darbų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 24, 13:15)
Gerai, baigiu, ateisiu, kai taip mokėsui fotografuoti laugh.gif

Juokauju, čia kai kam verkt reikia, o kitoms džiaugtis smile.gif  Tai einu ta proga dirbt darbų  4u.gif

Na davai tu niekur neik, ok?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 24, 13:17)
Na davai tu niekur neik, ok?

Viskas gerai, nevykusiai pajuokavau 4u.gif O darbų tikrai turiu, šiandien nevažiavau į mokslus, reikia visus darbus per šiandien pasidaryti, nes prisikaupė - tiek daug darau, bet vis ne sau, tai reikia pasidaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 24 kovo 2011 - 13:20
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 24, 12:59)
Bet tai, kad matau, kad aš taip nemoku, tai kur dar galima žemiau eiti, kad rastum sau lygių?  unsure.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 03 24, 13:06)
na aš tai tikrai naujokė  blush2.gif nes kai pažiūriu šitų merginų foto tai uoj ,dar toli man....

nu merginos, nevarykit manes i depresija doh.gif tai as tada kas? isvis beviltiska, nes jai jau jums norisi eit zemiau, nei pradziamoksles, tai man tada po pernyksciais lapais kastis unsure.gif

O la la la, fotosesija miela labai wub.gif graziausiai man ziurisi pirmoji flickre ir ta kur mergyte su mama knygute skaito bigsmile.gif , labai as cia nedrasiai pasakau dar savo nuomone, nes gi ND net gerai nepadarau doh.gif

Maija jau vaiku grazumas wub.gif nuostabios foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mija23 @ 2011 03 24, 15:10)
islaikymas 1/50 F6 iso1600
o del sviesos, tai as kiek supratau, tai sita varianta reikejo daryt prie dirbtinio apsvietimo, tai uzdariau langines, pas mus tokios lauko zaliuzes, bet buvau viena langa palikus, galvojau netrukdys  doh.gif o, sakai tempti arciau lango, bet juk cia jau bus naturalus apsvietimas, o sita man reikia daryt prie dirbtinio ar kazka netaip supratau  g.gif

Atsiprasau. Praziopsojau, kad darai WB uzduoti prie dirbtinio apsvietimo...

Bet tas lauko langas zinok matyti ir spalvos maisosi... Nesk tada kur butu tik vieno tipo (lemputes) apsvietimas. Pasviesk papildomai ryskesne lempa arba isoriniu blicu (jei turi), kad sviesos daugiau butu. mirksiukas.gif F gali ir 4 padaryti, ekspozicijos kompensavima dar i pliusa pasukti gali, kad sviesiau gautusi, gal nereiks tada tiek daug ISO kelti.
Pabandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 24 kovo 2011 - 13:20
QUOTE(Mija23 @ 2011 03 24, 13:19)
nu merginos, nevarykit manes i depresija  doh.gif tai as tada kas? isvis beviltiska, nes jai jau jums norisi eit zemiau, nei pradziamoksles, tai man tada po pernyksciais lapais kastis  unsure.gif

O la la la, fotosesija miela labai  wub.gif graziausiai man ziurisi pirmoji flickre ir ta kur mergyte su mama knygute skaito  bigsmile.gif , labai as cia nedrasiai pasakau dar savo nuomone, nes gi ND net gerai nepadarau  doh.gif

Maija jau vaiku grazumas  wub.gif nuostabios foto  4u.gif

A nu staigiai visos baigiat kastis ir sleptis, o tai as tuoj pavarysiu, kaip as nemoku fotografuot ir isvis esu ryza biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 24, 13:21)
A nu staigiai visos baigiat kastis ir sleptis, o tai as tuoj pavarysiu, kaip as nemoku fotografuot ir isvis esu ryza biggrin.gif  biggrin.gif

Irgi pavyzdžiu doh.gif biggrin.gif gerai, atsiprašau, kažkaip va taip natūraliai pasidarė baisu, nes aš dar vis žaidžiu su apšvietimais, nustatymais, apie kompoziciją net nekalbu dar. Žinau, kad taip greit nesidaro viskas, o gal man čia taip. Žodžiu, aš niekur neskubu smile.gif

Nors tik dabar toptelėjo, gi ne visi čia ateina vos tik fotiką paėmę į rankas doh.gif Višta esu dvigubai.

Geros dienelės biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 24 kovo 2011 - 13:27