Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *55 Namučiai...

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 03 28, 23:11)
Ne tik nuo nėjimo laiko priklauso, bet ir nuo litų, kurių šiuo metu pas mane lygiai nulis

Jeigu ką, aš turiu mirksiukas.gif 4u.gif

Einu į lovą skaityt, reik greičiau knygą užbaigt. Čia geras skaitymo skatinimas, parduodi knygą ir žinai, kad turi kuo greičiau perskaityt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 03 28, 20:19)
Fatimaallaa, aš vis pamirštu, kad noriu tau rekomenduoti Pamuko" Juodąją knygą". Galbūt neteisingai susidariau įspūdį, bet šnekučiuojantis per mytą man pasirodė, kad po "Nekaltybės muziejaus" tu likai nusivylusi šiuo rašytoju. Na bet jo "Juodoji knyga" visai kitokio svorio, žymiai geresnė.  Turiu nuojautą, kad jos stilius tau turėtų patikti (na nebent nenori skaityti apie Pamuko jaunystės laikų Turkiją). Kai skaičiau ją maždaug prieš metus, tuomet ji man pasirodė sunkoka. Bet dabar kartkartėmis ją vis prisimenu, vis pagalvoju, kad visgi  gera knyga buvo. Ir galvoju, kad visai norėčiau ją turėti, kai kurias vietas paskaitinėti, prisiminti. Kai būsiu turtingesnė biggrin.gif , gal kada nors ją ir įsigysiu. Čia į temą apie tas knygas, kurios man yra įtrigę labiau nei kitos.

Na jo 'Nekaltybės muziejų' kurią dieną 'damušiu', na gal tiesiog ne mano skonio ji ar šiaip ne laiku paimta. O 'Juodąją knygą' skaitysiu, bet juokingiausia tai, kad jau seniai noriu imtis jos, tik niekaip nerandu unsure.gif Kažkada ją pirkau vos jai pasirodžius knygynuose, bet dabar dingus kaip į vandenį unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 28, 21:10)
O kada velykos šiais metais?
nedarykit tik meet tą savaitgalį 16-17 dieną, kąąą  smile.gif

jei neklystu 24-25 d

QUOTE(Argija @ 2011 03 28, 21:15)
Na kur jau diskriminacija čia, diskriminacija būtų, jei nuvertintume jo sugebėjimus dėl jo išvaizdos.  ax.gif
Ir čia gal keistai suskambės, bet man jis ne liesas  ax.gif

Na Lietuvoje daug kas nelaikoma diskriminacija. Deja, mes dar 'nepriaugome' prie kitų Europos šalių. Bet bet koks viešas pasakymas apie kito žmogaus fizines savybes gali būti palaikyta diskriminacija. Juk nei viena nežino kaip žmogus reaguotu viešai pavadintas liesažmogiu.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 29, 00:06)
<...>
Na Lietuvoje daug kas nelaikoma diskriminacija. Deja, mes dar 'nepriaugome' prie kitų Europos šalių. Bet bet koks viešas pasakymas apie kito žmogaus fizines savybes gali būti palaikyta diskriminacija. Juk nei viena nežino kaip žmogus reaguotu viešai pavadintas liesažmogiu.

Jau tik nereikia viską "ant" Lietuvos.. biggrin.gif pati daug laiko ne Lietuvoje praleidau smile.gif
gali būti palaikyta diskriminacija, bet tik jau ne tokiame kontekste, kaip čia buvo pavartota ax.gif
Jei jau taip žiūrėti, tai greičiau būtų asmens įžeidimas, o ne diskriminacija. g.gif

Jei viešai putlią moteraitę išvadinčiau stora, tai būtų asmens įžeidimas. Jei jos nepriimčiau į darbą, nes man stori žmonės nepatinka, nesižiūri prie kasos ar manau juos esant tingesniais už lieknus, tuomet būtų diskriminacija.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 03 28, 19:51)
Fatimaallaa, ar dar nebaigei "Tyliosios mergaitės"?  Man ji laabai patinka bigsmile.gif , superinė  knyga  thumbup.gif  Visgi patinka labiau už "Panelės Smilos sniego jausmas".

ooo vis spiginau i ja akis tai reiks paskaityt kai gausiu, nes Smila gerai skaitesi, patiko bigsmile.gif

QUOTE(Daugiskaita @ 2011 03 28, 21:54)
Atleiskite, vėl užnešime "skersvėjį".

Skaitėme visas lietuviškai išleistas Peter Høeg knygas. Būtų sunku apsispręsti, kuri "labai, labiau, labiausiai" patiko, kadangi visos skirtingos. Kiekvienoje knygoje autorius atsiskleidžia savitai: detektyvas ir etnologas (Panelės Smilos sniego jausmas), mistikas (jau minėtas Panelės Smilos sniego jausmas ir ypatingai Tylioji mergaitė), muzikas (Tylioji mergaitė), filosofas (Tylioji mergaitė bei Moteris ir beždžionė) ir dygus humoristas-sarkastas. Sunku trumpai apibūdinti kiekvienos knygos privalumus, bet, kiek žinome, nė viena Peter Høeg knyga nelaikoma kultine.  schmoll.gif  schmoll.gif
Mums Peter Høeg knygos patinka ne tiek dėl siužeto vingrybių, kiek dėl veikėjų charakterių visapusiškumo, išskirtinumo ir daugiasluoksniškumo.  good.gif  good.gif

mhm. ir kame cia skersvejis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 03 29, 07:35)
mhm. ir kame cia skersvejis? biggrin.gif
Na, kad ir diskusija apie diskriminaciją. rolleyes.gif rolleyes.gif

"Liesažmogis" gal ir nelabai subtiliai skamba, bet gi vadiname žmones visokiais rudaakiais, ilgaplaukiais, ilgakojais, juodaodžiais ir baltaodžiais. Ir niekas nelaiko to diskriminacija. Greičiau tai yra faktų konstatavimas. tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 29, 00:06)

Va va, aš esu ne kartą net savo draugei sakius, kai ji vadina mane anoreksike doh.gif maždaug juk galima, tai ne įžeidimas, o jei kažką storuliu kokiu pavadinčiau, įžeidimas būtų. Atbulai pas mus viskas...
Atsakyti
Uch,iš bibliotekos parsitempiau krūvą knygų,net ranką paskaudo doh.gif Norėtas "Paryžiaus katedrą" ir "Evos pusseserė",porą religinių istorinių knygų "Judo padermė"...Vat prisiminiau,kad Grange esu skaičius , "Juodoji linija"...bet net neprisimenu apie ką ji,reiškias ,nieko ypatingo smile.gif
Pagalvoju vis,dėl ko buvo uždrausta "Mergaičių trilogija"?Nu kad nieko ten tookio baisaus ir nerašo,tikrai buvo tuo metu ir baisesnių knygų g.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif

aš vakar parsinešiau Baltoji ragana ir Picoult Kuprotojo banginio dainos ar pan. nesu nieko skaičiusi, per daug netraukia, bet jeigu nepatiks, duosiu mamai su broliene - joms garantuotai patiks smile.gif
Atsakyti
O aš turiu vieną dar klausimuką, gal nelabai į temą.
dėl suknyga.lt
Va, kai prisijungi parodo tavo (t.y.mano) langą: ir kairėje pusėje, kur užmėlynintame laukelyje yra Lentynos - tada seka oranžiniai parašyti keli lentynų pavadinimai (trys) ir 4-ta-visos lentynos. Tai jei aš noriu daugiau tų lentynų pavadinimų matyti, ką man reiktų padaryti?
Atsakyti
Ačiū dar kartą visoms wub.gif wub.gif

Aš vakar dar kraujo paaukojau,ir gavau pakvietimą į kiną,tai taupysiu "Vandeniui drambliams" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tibė: 29 kovo 2011 - 10:08
QUOTE(eliss @ 2011 03 27, 08:58)
aš įsigyjau "Užverstą dienoraštį" smile.gif taip jos norėjau,tikiuosi nenusivilsiu,nors jei Masako patiko, tai ir man patiks smile.gif

manau, patiks drinks_cheers.gif

QUOTE(eliss @ 2011 03 28, 10:53)
Įpusėjau "Kaimo mergaičių trilogiją",laabai patinka smile.gif
SS, jei tau patiko "Mokslo draugai",imk ir šitą,man jos turi panašumų smile.gif

oi, kaip smagu, kad ir tau labai patinka - man si knyga viena saviausiu/ labiausiai istrigusiu praeitais metais skaitytu knygu rolleyes.gif
O del Mokslo draugu tai kol kas sunku ka sakyt - kiek paskaiciau pries pradedama Kolekcionieriu, tai nelabai uzkabino, ziuresiu, kaip bus toliau... g.gif

Siandien pabaigsiu S. Lagerliof Liovensioldu trilogija wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 29 kovo 2011 - 10:15

Sveikos mirksiukas.gif

Pajuokinsiu biggrin.gif Sapnavau šiąnakt, kad mes kelios knygės leidom laiką kartu pas kažkokį vaikiną namie ir vienu momentu aš ir Vessta (tą pamenu ryškiausiai biggrin.gif ) nuėjom į kitą kambarį, o ten pasirodo knygynėlis biggrin.gif Toks ale vos ne suneštinis biggrin.gif kadangi be knygų jame buvo dar ir Dori knyginių papuošalų, Vesstos iš kažkur atvežtų labai fainų permatomų skirtukų, Fati pagamintų skirtukų ir dar begalė visokių smulkmenų biggrin.gif Ir tada su Vessta nusprendėm, kad reikia visgi bendrom jėgom nusipirkti mano miestuko knygyną (kaip su Dori ir svarstėm) ir va taip va visų šios temos knygių pagalbą jį gaivint, įnešant naujų vėjų ir visokių fainų, smagių knyginių atributų biggrin.gif

Net neįsivaizduoju kaip mano pasąmonė sugebėjo tokį sapną šiąnakt suraityt biggrin.gif

QUOTE(Masako @ 2011 03 29, 11:14)
Siandien pabaigsiu S. Lagerliof Liovensioldu trilogija wub.gif
Ui lauksiu tavo nuomonės apie šią knygą bigsmile.gif
Atsakyti