Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *55 Namučiai...

QUOTE(Mona187 @ 2011 03 20, 19:35)
Kažkas praeitoj temoj rašė, galbūt nerimtai, bet man užkliuvo sakinys. kad kas skaito svajonių romanus ir pan., nebus priimamos į būrį (art kažkas pan. )

Manau, kad skaitančioms vien tik svajonių romanus mūsų temoj būtų paprasčiausiai neįdomu.
QUOTE(laTulipe @ 2011 03 20, 20:16)
Štai dar kokią knygą radau toms, kas mėgsta skaityti apie keliones, užsienio šalis- Kotryna Gailiūtė ,,Lagaminą kraunu''. tik anotacija ne itin įdomiai skamba. g.gif

Kiek prisimenu, čia lyg ir visokie patarimai keliaujantiems į užsienį.

Fatimaallaa, o daugiau šios autorės (Sarah Waters) knygų neturi? (išskyrus tą, kurią dabar išleido lietuviškai). Aš esu skaičiusi jos "Fingersmith", taip pat labai patiko.
Atsakyti
Iris Murdoch 'Jūra, jūra...'

user posted image
Nuostabi knyga. Vienas malonumas buvo skaityti. Labai vaizdingi ir gražūs gamtos ir supančios aplinkos aprašymai. Labai jausminga, jautri, liūdna, o vietomis ir graudi istorija.

Kūrinyje sprendžiamos meilės ir mirties dilema. Labai išraiškingai ir aistringai atskleidžiamas pagrindinio veikėjo vidinis pasaulis, jo troškimai, silpnybės, jausmai ir aistros.

"Tačiau gyvenimas, skirtingai nuo meno, turi apmaudžią ypatybę - nors ir klupdamas, šlubčiodamas, jis eina į priekį, niekais paversdamas moralines nuostatas, keisdamas abejotinus sprendimus ir apskritai įrodydamas, jog neįmanoma gyventi dorai ir laimingai iki paskutinio atodūsio."

Pagyvenęs aktorius ir režisierius pabėga iš tuštybių ir triukšmo pasaulio į namelį ant jūros kranto, kuris stovi kiek nuošaliau. Atšiaurioje ir nuošalioje vietoje jis tikisi užsidaryti nuo viso pasaulio ir ieškoti dvasinės erdvės. Tačiau sutikta mylimoji iš tolimos jaunystės, sujaukia visą vidinę dvasinę ramybę, pažadina savanaudiškus poreikius, norą viską susigrąžinti ir nenorą matyti kitaip. Tik susidūrimas su mirtis ir netektis sugeba atverti akis.

"Laikas lyg jūra atpainioja visus mazgus. Nuomonės apie žmones niekad nebūna galutinės, jos susiformuoja iš apibendrinimų, kurie tučtuojau suponuoja poreikį viską peržiūrėti iš naujo. Žmonių pažiūros yra ne kas kita, kaip tie palaidi galai ir migloti spėliojimai, kad ir ką mums tvirtintų menas, bandymas mus paguost."

Labai rekomenduoju, kas vertina ir pasiilgo geros ir vertingos literatūros, nerekomenduoju - kam reikia veiksmo.
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2011 03 20, 18:50)
Fatimaallaa, o daugiau šios autorės (Sarah Waters) knygų neturi? (išskyrus tą, kurią dabar išleido lietuviškai). Aš esu skaičiusi jos "Fingersmith", taip pat labai patiko.

Turiu ir tavo minima knygą, tik deja, nepavyko jos gauti anglų kalba, teks tenkintis rusišku vertimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 20 kovo 2011 - 20:07
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 20, 22:06)

user posted image
Nuostabi knyga. Vienas malonumas buvo skaityti. Labai vaizdingi ir gražūs gamtos ir supančios aplinkos aprašymai. Labai jausminga, jautri, liūdna, o vietomis ir graudi istorija.

puiki labai labai smile.gif
kazkur apie ja rasiau, tai apibudinau jog, tai knyga apie tai, kaip neverta grebstyti pernyksciu lapu biggrin.gif
Atsakyti
Ingėnai, gal ne viską perskaitėm, bet iš "muzikinių" knygų lyg nebuvo paminėtas Kontrabosas. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daugiskaita: 20 kovo 2011 - 20:23
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 20, 20:06)
user posted image

Labai gražus atsliepimas thumbup.gif

QUOTE(Daugiskaita @ 2011 03 20, 20:20)
Ingėnai, gal ne viską perskaitėm, bet iš "muzikinių" knygų lyg nebuvo paminėtas Kontrabosasmirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif O va šita labai sudomino. Prisiminiau, kad kažkada ji buvo paminėta mūsų temoje, ir pagooglinus radau labai puikų Fatimaaallaa atsiliepimą apie ją bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif vis galvoju paskaityti kokį šiuolaikinio lietuvių autoriaus kurinį,nes šeip nesu skaičius,gal ką patartumėt,norėtus kažko lengvo.
Atsakyti
Sveikos na ir tempai pas jus.
Nespėju vytis. blush2.gif

Sofija,šaunu tave matyti ir čia thumbup.gif

QUOTE(caralaite @ 2011 03 20, 18:03)
Dar ne faktas kad kažkas pasivargino ją antrą kartą versti smile.gif Kiek teko matyti, visa dabar leidžiama klasika yra išversta gerokai seniau. Ir ačiū die, nes "Obuolio" biezdariai kaip išverstų tai nesuprastum žmogus ką ir skaitai...

caralaite ir aš taip maniau, bet pavz. Austen "Puikybė ir prietarai" Alma littera atrodo pasivargino versti. g.gif Tas senesnis, kurį turiu leidimas sako geresnis.Žiūrėjau ir Bulgakovo" Šuns širdis" skirtingi vertėjai. Aš skaičiau S.Parulskio verstą, o naujoji knygyne naujai perleista žiūriu jau Gimberio versta. g.gif
Ai Obuolio vertimai,tai jau seniai pagarsėję savo prasta kokybe..Vertimuose perdaug neraukiu, bet jei jau man kliūva kartais,tai jau matyt, kad blogai.Nors aš kartais jei įtraukia labai siužetas neatkreipiu į tai dėmesio.
Tėvas Gorijo, tai net viršelis su merginom nemaloniai nuteikia.Iš gero klasikos kūrinio padaro vos ne svajonių serijos pigų skaitalą.

QUOTE(Masako @ 2011 03 20, 18:13)

Skaiciau ja bent du kartus. Paskutini ne taip seniai. Nuostabi, ir tau patiks  wub.gif mirksiukas.gif

Mergos, atsiraskit bent viena, kuriai Grange nepatinka?? cool.gif

Falada "Anuomet mūsų namuose" atsimenu ir man patiko.Graži šilta knyga.

O dėl Grange, nenusimink.Man "Purpurinės upės" taip ir liko neįveiktos. "Miserere" vistik dar norėčiau pabandyti.Žiūriu jau, kad reiks atkreipt į tavo skaitomas knygas, nes atrodo mūsų skoniai panašūs. blush2.gif

Ingėnai labai ačiū už paskolintą Starkaus knygą "Tuk, tuk Indija".Vakar jau pabaigiau thumbup.gif

Daugiskaita,mačiau ir tave domina Pessoa, tai jau truputi paskaitinėjau tą jo poezijos rinktinę ir jau mačiau yra gerų "gabalų". Neesu poezijos mėgėja, bet jaučiu apturėsiu malonumą ją skaitydama, o dabar grįštu prie kitų pradėtų knygų.
Beje anksčiau esu radusi vieną Pessoa išversta eilėraštį "Tik aš vienas žinau" knygoje John O^ Donohue "Amžinybės atbalsiai.Tikrųjų namų ilgesys".
"Tik aš vienas žinau" eilėraštis išreiškiantis kankinamą skausmo neapibrėžtumą.
Va nepatingėsiu jo ir čia parašyti
"Tik aš vienas žinau"

Tik aš vienas žinau,
Kaip man skaudu,
Ta širdis
Be tikėjimo, be vilties,
Be melodijos, be minties
Vien tik aš, vien tik aš
Bet, deja, negaliu apsakyt,
Nes kaip oras jausmai-
Žiūri ir nieko jame nematai

Medicinos tematika
dar gal tiktų
g.gif
Jurgis Bredikis "Ne dievai"

Muzikos tematika
Pascal Quignard "Nė vienas pasaulio rytas"

Fati, gal kitą savaitgalį galėtume susibėgti , perduočiau tau tą knygą.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 03 20, 13:43)
Labas dienas 4u.gif
Neskaitysiu aš jos smile.gif  Nei vardan eksperimentų, nei dėl pliusiuko biggrin.gif Ir taip turiu ką skaityt. Paliksiu kitoms tą malonumą lotuliukas.gif

Jo wink.gif Brautigan vyras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 03 20, 21:32)
        "Tik aš vienas žinau"

Tik aš vienas žinau,
          Kaip man skaudu,
          Ta širdis
          Be tikėjimo, be vilties,
          Be melodijos, be minties
          Vien tik aš, vien tik aš
          Bet, deja, negaliu apsakyt,
          Nes kaip oras jausmai-
          Žiūri ir nieko jame nematai

Pajauta, ir aš domiuosi, nors taip pat nesu poezijos mėgėja. Labai gilūs, prasmingi žodžiai. wub.gif Tuo truputį primena Federico García Lorca eilėraščius. wub.gif

Siberica, gal Juozo Erlicko Knyga tiktų? Arba Jaroslavo Melniko Kelias į rojų? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 03 20, 20:32)
Fati, gal kitą savaitgalį galėtume susibėgti , perduočiau tau tą knygą.

Galiu. Tiesa, gal bus norinčių vilniečių prisijungti? Nebūtina nešti ar skubėti skaityti knygas. Tiesiog, būtų šaunu susitikti, pasėdėti ir smagiai pasišnekėti.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 03 20, 17:13)
Mergos, atsiraskit bent viena, kuriai Grange nepatinka/ neypatingai patinka?? cool.gif

nepažįstu dar tokio biggrin.gif
Atsakyti
Mačiau kalba pasisuko apie Grange, aš neseniai jo "Miserere" į rankas paėmiau, dar nedaug perskaičiau. mirksiukas.gif

Siberica, pavartinėjau savo užrašus, tai rekomenduočiau arba Sabaliauskaitės "Silva rerum" arba Elenos Kurklietytės "Šešėlių verpėja. Laukinės Todės istorija." 4u.gif
Atsakyti