Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 5 tema

Ojė, vakar susikirpau 18vnt sauskelnių, pagal iškarpą, ties kuria jau buvau galutinai apsistojus, bet buvau sugalvojus vieną patobulinimą. Šiandien susiuvau 4vnt, vienoms sukaliau spaudės - aina pypt, kaip negerai ant vaiko atrodo wacko.gif tai ardžiau, pakirpau, vėl siuvau.. žiūrėsiu ryt, labai tikiuos, kad gerai viskas su jom. Nes medžiagos tai kainavoooo doh.gif

Sakykit, jūs spaudžių gumą ištampot prieš siūdamos? Man tai jin nelabai kažkaip limpa, mieliau su standartine gumute siaura ir plona, turiu atradus labai lengvai besitempiančią, bespalvė tikrai nepasirodė geriau už aną unsure.gif
Atsakyti
rodau pirma bandyma smile.gif
user posted imageuser posted image

flaneles du sluoksniai ir froto vienas. plius du froto iklotai.
turejo vidinis sluoksnis irgi but flanele, ale ne taip susiuvau biggrin.gif
bisk didokos gavos. teks iskarpa patobulint. tai spaudziu net nekaliau.
neisejo gumyte prisiut. nesutrauke pakankamai. kai isverciau sausk. ir darkart apsiuvau palei krasta, isvis gumytes tarsi dingo/issitiesino ar kas ten viduj per derybos ivyko doh.gif
vaikiui patiko, nes pora kadru ir buvo rimtai papildytos, zd kaip reikiant isbande biggrin.gif

Atsakyti
Labai gražios, ale kas čia jus vidurvasary ant Kalėdų patraukė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agpa @ 2011 06 27, 15:18)
rodau pirma bandyma smile.gif
user posted imageuser posted image

flaneles du sluoksniai ir froto vienas. plius du froto iklotai.
turejo vidinis sluoksnis irgi but flanele, ale ne taip susiuvau biggrin.gif
bisk didokos gavos. teks iskarpa patobulint. tai spaudziu net nekaliau.
neisejo gumyte prisiut. nesutrauke pakankamai. kai isverciau sausk. ir darkart apsiuvau palei krasta, isvis gumytes tarsi dingo/issitiesino ar kas ten viduj per derybos ivyko doh.gif
vaikiui patiko, nes pora kadru ir buvo rimtai papildytos, zd kaip reikiant isbande biggrin.gif

labai fainos, tik nesuprantu, kaip jums sekasi flanele su snapiu uzsegt, man niekaip doh.gif na gal kol nauja dar dar kabinasi kazkas, o kai nuskalbta kaip reikiant visai nebemoku...
del gumeles...jau minejau kelis kartus ankciau:
reikia ja siuti platesniu zigzagu
geriausia, kad gumele butu tokio plocio kaip zigzagas ir liktu zigzago viduje tarsi iverta.
kadangi viduje frota siuvot - nenuostabu, kad "dingo" gumele, frotas labai storas audinys. Bandykite iverti arba vidineje siuleje neprisiuti gumele o tik pritvirtinti o isvertus nusiuti papildoma siule. Ir seip galvoju tokiu atveju geriausia siuti 3 sluoksniu isoriniai flaneliniai vidinis frotinis, bet vidine siule siuti toliau krasto (kazkur 1,3 cm) ir paskui frota apkirpti aplink visa perimetra ir palikti uz siules tik 0,6 cm, tada isvertus nebus ir siules tokios storos ir gumele geriau sutrauks tik per flanele siuvama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2011 06 27, 15:27)
Labai gražios, ale kas čia jus vidurvasary ant Kalėdų patraukė biggrin.gif

sena pizama tongue.gif
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 27, 15:28)
labai fainos, tik nesuprantu, kaip jums sekasi flanele su snapiu uzsegt, man niekaip  doh.gif na gal kol nauja dar dar kabinasi kazkas, o kai nuskalbta kaip reikiant visai nebemoku...
del gumeles...jau minejau kelis kartus ankciau:
reikia ja siuti platesniu zigzagu
geriausia, kad gumele butu tokio plocio kaip zigzagas ir liktu zigzago viduje tarsi iverta.
kadangi viduje frota siuvot - nenuostabu, kad "dingo" gumele, frotas labai storas audinys. Bandykite iverti arba vidineje siuleje neprisiuti gumele o tik pritvirtinti o isvertus nusiuti papildoma siule. Ir seip galvoju tokiu atveju geriausia siuti 3 sluoksniu isoriniai flaneliniai vidinis frotinis, bet vidine siule siuti toliau krasto (kazkur 1,3 cm) ir paskui frota apkirpti aplink visa perimetra ir palikti uz siules tik 0,6 cm, tada isvertus nebus ir siules tokios storos ir gumele geriau sutrauks tik per flanele siuvama  mirksiukas.gif

sita flanele tokia labai nuskalbta, minksta-labai gerai su snapiu kimba.
acius, uz patarimus! bandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš gumelę visada ir tik visada siuvu tiesa paprasta siūle, be jokių zigzagų mastau.gif
Ale vis ne kaip visos lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
sveikos,

apziurejau visas temas ir normaliai neradau, ar esat kuri siuvus sauskelnes universalau dydzio, nuo gimimo iki ...? g.gif kazka panasa i tokias smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulieTa: 28 birželio 2011 - 08:31
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 27, 20:53)
O aš gumelę visada ir tik visada siuvu tiesa paprasta siūle, be jokių zigzagų mastau.gif
Ale vis ne kaip visos  lotuliukas.gif  doh.gif

as tiesios siules nesirenku del to, kad man ir sunkiau prisiuti, geda peleda, ir esu devetas sauskelnes isardzius - pakapoja taip guma labiau nei zigzagu, bent jau mano nuomone mirksiukas.gif nebent galima ta varianta kai guma iveriama tada jos per visa ilgi prisiut nereikia.

AR PAVYKO PATAISYT sauskelnes, minejau kad 18 issikirpai, bet buvo trukumu?

QUOTE(JulieTa @ 2011 06 28, 09:30)
sveikos,

apziurejau visas temas ir normaliai neradau, ar esat kuri siuvus sauskelnes universalau dydzio, nuo gimimo iki ...?  g.gif kazka panasa i tokias smile.gif

keliu ranka

user posted image

user posted image

ir dar turiu ideja pralinksminimui...tuoj nufotografuosiu ir cia susije su auganciu sauskelniu dydziu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciuxzx: 28 birželio 2011 - 10:29
Va prasom:)

user posted image

Sutiko vyresnelis juokuti padaryt lotuliukas.gif tik klause ar greit nuimsiu hihihi.gif
Mano galva sitas "augancio" dydzio variantas pats geriausias. Tinka nuo 7kg iki 14 lotuliukas.gif Beje merginos laikykites: cia Cloe toe newborn iskarpa...su patobulinimu zinoma.
Taigi praktika parode, kad cloe toe medium dydis mano 14 kg berniukui didokos, priekyje kaip daznai rasot medziagos per daug. Taigi, patobulinimas toks:
per siauriausia vieta NEWBORN ISKARPA tarp kojyciu 7 cm prailginta plius as siulem uzdejau 1,5-2 cm (nes cia siuta blogoje puseje ir isversta)...ir gavau va ka - universala, o kadangi dar ir labai storos - net ikloto nereik, aisku dzius katastrofiskai ilgai. (Storis kam idomu 3 flaneles+1 medvilnes =4 sluoksniai pagal iskarpa ir 4 flaneles bei 2 bambuko ar kanapes, ka turejau staciakampiukai pastorinimui isiuti, VISO 10 sluoksniu...storos tikrai)
Ilgis apie 48 cm iskarpos. O Newborn be prailginimo tiko iki 7 kg (manau geriausia tokiem leliam snapiu segamas daryt is bambuko trikotazinio froto, gumute nugaroje ir priekyje nebutina, jie dar nei vartosi per daug juolab nesedi, man bent nepasiteisino kalt spaudes kaurai naujagimiam, nes besiliesdamos prie odos palieka zymes o atrodo kad nuspaudzia doh.gif o kaip patikrint kitaip nezinau).
Turiu milijonus ideju...
Atsakyti
Neuzakcentavau del tos medziagos priekyje, kad va matot is newborn pakanka pilnai ilgio nugaroje ir priekyje...todel didesniu iskarpu ir atlieka jos priekyje, bet zinoma storesniam maziukui reiktu didesnio dydzio.
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 28, 09:25)
as tiesios siules nesirenku del to, kad man ir sunkiau prisiuti, geda peleda, ir esu devetas sauskelnes isardzius - pakapoja taip guma labiau nei zigzagu, bent jau mano nuomone  mirksiukas.gif nebent galima ta varianta kai guma iveriama tada jos per visa ilgi prisiut nereikia.

AR PAVYKO PATAISYT sauskelnes, minejau kad 18 issikirpai, bet buvo trukumu?
keliu ranka

Aga, pakapoja, bet dar nei viena nenuplyšo ir šiaip jokio skirtumo nesimato, išbandžiau vakar vieną su zigzagu biggrin.gif tik man terlionės mažiau pasirodė blush2.gif nes aš siuvu išverčiamas ir iš karto gumą tiesiai su pirma siūle, žodžiu, tik vieną kartą apvažiuoju aplinkui ir visos gumos jau vietoj, su zigzagu nemoku, bet gal įgūdžio tiesiog reikia..

Na pataisiau, gal netgi geriau gaunas nei pradinis variantas. Net nežinau. Man pirmiausia reiktų apsispręst ir nebesimėtyt, ar aš siuvu su išskalbtais audiniais, ar ne. Nes ant sauskelnių gal šiek tiek pasimatė susitraukimas, bet va ant kanapinių įklotų doh.gif tuoj pafotkinsiu ir parodysiu ką turiu ax.gif

O tu tas kur su abiem vaikiukais įkėlei, ten prieky paraukta, arne? lens.gif Aš lyg ir panašoka iškarpa siunu, tik mano tas priekis siauresnis žymiai, bet ir tai kartais atvėpsta vaikui pajudėjus daugiau. Tai vis svarstau, ar gumele vos vos paraukt ten (atrodys maišiškai g.gif ) ar praplatint, kad spaudės vaikui šonuose būtų. Bet tada jei vaikas megėjas ant šono gulėt? Tai spaust turėtų unsure.gif
Papildyta:
Oi, kažkas fotikui negerai, nebus dabar nuotraukų.
Bet per savaitę tesugebėjau 9vnt pasiūti ir joms įklotus. Nežinau, kaip ten kitos mamos su vaikais sukas, man jau atrodo gi visą savaitę siuvau siuvau... o tik tiek.
Mažiau SM reik sėdėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 28, 13:28)
Aga, pakapoja, bet dar nei viena nenuplyšo ir šiaip jokio skirtumo nesimato, išbandžiau vakar vieną su zigzagu  biggrin.gif tik man terlionės mažiau pasirodė  blush2.gif nes aš siuvu išverčiamas ir iš karto gumą tiesiai su pirma siūle, žodžiu, tik vieną kartą apvažiuoju aplinkui ir visos gumos jau vietoj, su zigzagu nemoku, bet gal įgūdžio tiesiog reikia..

Na pataisiau, gal netgi geriau gaunas nei pradinis variantas. Net nežinau. Man pirmiausia reiktų apsispręst ir nebesimėtyt, ar aš siuvu su išskalbtais audiniais, ar ne. Nes ant sauskelnių gal šiek tiek pasimatė susitraukimas, bet va ant kanapinių įklotų  doh.gif tuoj pafotkinsiu ir parodysiu ką turiu  ax.gif
O tu tas kur su abiem vaikiukais įkėlei, ten prieky paraukta, arne? lens.gif Aš lyg ir panašoka iškarpa siunu, tik mano tas priekis siauresnis žymiai, bet ir tai kartais atvėpsta vaikui pajudėjus daugiau. Tai vis svarstau, ar gumele vos vos paraukt ten (atrodys maišiškai  g.gif ) ar praplatint, kad spaudės vaikui šonuose būtų. Bet tada jei vaikas megėjas ant šono gulėt? Tai spaust turėtų  unsure.gif
Papildyta:
Oi, kažkas fotikui negerai, nebus dabar nuotraukų.
Bet per savaitę tesugebėjau 9vnt pasiūti ir joms įklotus. Nežinau, kaip ten kitos mamos su vaikais sukas, man jau atrodo gi visą savaitę siuvau siuvau... o tik tiek.
Mažiau SM reik sėdėt  doh.gif

tu cia gerai sugalvojus ta guma iskart prisiuti siuvant ta pacia siule...kazin overloku gautus g.gif labai laikas susitaupytu.
Nes as del tvirtumo varau viena siule tiesia paskui zigzagu krasta apmetau ir tada gumeles prisiuvu - tai pusvalandi uztrunku, o jei but per 10 min galima su oveloku iskart bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif greitumelis.
Jo ten priekyje gumele ir sonuose segasi. Reiktu pameginnt del spaudimo...kiti vaikai megejai ant pilvo miegot...kaip ismegint ar TIKRAI nespaudzia...sau pasisiut atitinkamo dydzio lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif juokauju...nezinau istikro...maniskis megejas ant nugaros miegot mazius...JO MANAU DEL TO KAD PER ILGA ISKARPA todel ir atsiviepia...nes newborn cia priekio ilgis blink.gif ir gana liuks ziuresim kaip nesiosis. zodziu sunku paaiskint pafotkinsiu bus aiskiu ka noriu pasakyt

As paskaiciavimus darau, tai per 1 h galima viena sauskelne pasiut ypac jei overloka tureciau (cia su sukirpimu), bet jeigu sudetingesnis kazkoks modeliukas turbut jau ilgiau reiktu uztrukti. Dar spaudziu laiko nenuemiau per kiek sukalu
Atsakyti