QUOTE(Evah @ 2011 06 05, 09:56)
Kur čia dėsies
Šarmą su aliejais geriausia sumaišyti, kai abiejų temperatūra pasiekia 45-50 laipsnių. Bet tai nėra griežta taisyklė, įgudus galima beveik prie bet kokios temperatūros juos maišyti. Bet pradžioje nerekomenduoju nuo šitų skaičių nukrypti
Medinių indų naudoti muilo gamyboje nepatarčiau. Šarmas "ėda" medį, tad galit likti su smulkiais medžio gabaliukais muile
Iš šių aliejų labai daug mandrų receptų neišspausi, rekomenduočiau įsigyti dar ir sviestų - kakavos, sviestmedžio, mango. Arba palmių aliejaus. Galima būtų pamėginti kokį nors paprastą alyvuogių/kokosų derinį.
Pavyzdžiui:
75% alyvuogių
25% kokosų
Tik perspėju, kad alyvuogių išspaudų aliejus yra linkęs paspartinti pėdsaką. Jis nesielgia kaip įprastas alyvuogių aliejus. Ir netikėkit tuo prierašu "šalto spaudimo". Iš alyvuogių išspaudų "šaltu spaudimu" praktiškai nieko nebeįmanoma išspausti
O priedai jau jūsų žiniai lieka.
Sirdingai dekuoju uz labai vertinga info
Turiu ir salto spaudimo gryna alyvuogiu alieju, tiesiog kazkuriame forume skaiciau, kad muila paprasciau virti is isspaudu, bet jusu patarimo laikysiuos ir naudosiu gryna alyvuogiu alieju. Pirma savo muiliuka noriu elementariausia, tai desiu kokosu ir alyvuogiu, o pedsakui idesiu 10% sviestmedzio??
Ar geriau avokadu?
Planuoju virti muila nakti kai bakuganai miega
Mano svarstykles iki 500 g, tai juose sversiu sarma, o aliejams pasverti naudosiu virtuvines
O i ka labiausia atkreipti demesi, dirbant su skaiciuokliu?
Recepto pusiausvyra, muilo kietumas?