QUOTE(Suoka @ 2011 06 07, 10:18)
merginos, o kaip jus darote su periebinimu?
t.y. ar tiesio skaičiuoklėje uzsidedat pariebinima proc. suskaičiuojate šarmą ir viska sudedat vienu kartu.
ar suskaičiuojate tiesiog kiekiui šarma ir pariebinimą atskirai. Ir aliejus skirtus pariebinimui sudedate tik po to, kaip susidaro sutišrtėjimas?
Aš anksčiau visada dariau pirmu metodu ir darant net 20proc periebinimą muilas vis tiek buvo sausinantis(vien tik kokoso).
Sakau mažu kas ne taip
Su pariebinimu ten viskas tvarkoje.
O dėl sausinimo, čia jau ne pariebinimas kaltas. Galbūt tiesiog oda linkusi į sausumą, gal jautriai reaguoja į kokosų aliejų. O gal tiesiog muilui reikia ilgesnio džiovinimo, nes kuo ilgiau bus brandinamas, tuo švelnesnis taps. Aš taip pat saviškius pamėgau tik po ilgesnio džiovinimo.
Laura, įprastame recepte taip, kokosų aliejaus rekomenduojama nedėti daugiau nei 30proc. Tačiau daug kas daro 100proc. kokosų aliejaus muilą su 20proc. pariebinimu, kuris atsveria sausinančias muilo savybes. Jį tikrai ne vienas mėgsta, tik panašu, kad sausesnei odai jis vis vien netinka.
Taaaip, man irgi reikia išsivirti daugiau medaus muilo. Viską išbaigiau, o spintelėje kaip tik stovi stiklainis šiųmetinio medaus