Pyragas "karpatka"
[quote=Srove,2011 04 02, 20:45]
Pyragas "karpatka"
Nuostabu,vakar jau ir pudingo nusipirkau,būtinai išsikepsiu
Pyragas "karpatka"
[quote=vanile69,2011 04 04, 10:56]
Ateinu padekoti ir parodyt savo naminius varskes surelius
Tik i vidu dar dejau puse saukstelio braskinio ir vysninio dzemo
Labai gražiai atrodo
Ateinu padekoti ir parodyt savo naminius varskes surelius
Tik i vidu dar dejau puse saukstelio braskinio ir vysninio dzemo
Labai gražiai atrodo
QUOTE(vanile69 @ 2011 04 04, 10:56)
Ateinu padekoti ir parodyt savo naminius varskes surelius
Tik i vidu dar dejau puse saukstelio braskinio ir vysninio dzemo
Tik i vidu dar dejau puse saukstelio braskinio ir vysninio dzemo
Atrodo labai skaniai, reikės išmėgint
Strudelis su obuoliais

Produktai:
Tešlai:
300 g. miltų
150 ml pieno
1 kiaušinis
2,5 v.š. aliejaus
druska
Įdarui:
800 g. obuolių
1 citrina
30 g. kepintų migdolų drožlių
1 sauja razinų
100 g. cukraus
0,5 a.š. cinamono
30 g. džiuvėsėlių
50 g. sviesto
Eiga: Pieną šiek tiek pašildyti. Visus tešlai skirtus produktus (miltus, kiaušinį, pieną, druską, aliejų visą) sudėti į indą ir plakti mikseriu keletą minučių. Jeigu masė limpa prie rankų, pabarstyti šiek tiek miltų ant tešlos, paminkyti ir padaryti rutulėlį. Gilesnę lėkštę patepti aliejumi, įdėti tešlą, aptepti viršų aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti tešlą 2 val. kambario temperatūroje.
Obuolius perpjauti į 4 keturias dalis, nulupti ir supjaustyti griežinėliais, užpilti citrinos sultimis. Pakepinti migdolus ir sudėti į obuolius. Išmirkytas razinas taip pat sudėti į obuolius, bei cinamoną, cukrų ir gerai viską išmaišyti.
Ant darbo stalo pakloti virtuvinį rankšluostį (tik be pūkų), pabarstyti truputį miltų. Uždėti tešlą, ją šiek tiek pabarstyti miltais ir švelniai pakočioti. Paskui rankomis tempti ją į šonus, kol tešla pasidarys permatoma. (Galima ir mėtyti tešlą, taip tampant, bet gerai išsitampo ir pakišant rankas po tešla ir atsargiai tempiant). Tešlos kampus nupjauti. Ištirpinti sviestą ir aptepti tešlos visus 4 šonus. Džiuvėsėlius pabarstyti ant tešlos, paliekant kampus (kokius 3-4cm) laisvus. Paskleisti obuolius. Tešlos mažuosius šonus užlenkti ant obuolius. Pakelti rankšluosčio kraštus ir leisti tešlai vyniotis, vis pakeliant rankšluostį. Su rankšluosčiu tešlą pernešti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir nuritinti ją į skardą. Aptepti likusiu sviestu. Kepti 180 laipsnių 30-40 min., kol gražiai paruduos.
Ataušus, apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus

Produktai:
Tešlai:
300 g. miltų
150 ml pieno
1 kiaušinis
2,5 v.š. aliejaus
druska
Įdarui:
800 g. obuolių
1 citrina
30 g. kepintų migdolų drožlių
1 sauja razinų
100 g. cukraus
0,5 a.š. cinamono
30 g. džiuvėsėlių
50 g. sviesto
Eiga: Pieną šiek tiek pašildyti. Visus tešlai skirtus produktus (miltus, kiaušinį, pieną, druską, aliejų visą) sudėti į indą ir plakti mikseriu keletą minučių. Jeigu masė limpa prie rankų, pabarstyti šiek tiek miltų ant tešlos, paminkyti ir padaryti rutulėlį. Gilesnę lėkštę patepti aliejumi, įdėti tešlą, aptepti viršų aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti tešlą 2 val. kambario temperatūroje.
Obuolius perpjauti į 4 keturias dalis, nulupti ir supjaustyti griežinėliais, užpilti citrinos sultimis. Pakepinti migdolus ir sudėti į obuolius. Išmirkytas razinas taip pat sudėti į obuolius, bei cinamoną, cukrų ir gerai viską išmaišyti.
Ant darbo stalo pakloti virtuvinį rankšluostį (tik be pūkų), pabarstyti truputį miltų. Uždėti tešlą, ją šiek tiek pabarstyti miltais ir švelniai pakočioti. Paskui rankomis tempti ją į šonus, kol tešla pasidarys permatoma. (Galima ir mėtyti tešlą, taip tampant, bet gerai išsitampo ir pakišant rankas po tešla ir atsargiai tempiant). Tešlos kampus nupjauti. Ištirpinti sviestą ir aptepti tešlos visus 4 šonus. Džiuvėsėlius pabarstyti ant tešlos, paliekant kampus (kokius 3-4cm) laisvus. Paskleisti obuolius. Tešlos mažuosius šonus užlenkti ant obuolius. Pakelti rankšluosčio kraštus ir leisti tešlai vyniotis, vis pakeliant rankšluostį. Su rankšluosčiu tešlą pernešti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir nuritinti ją į skardą. Aptepti likusiu sviestu. Kepti 180 laipsnių 30-40 min., kol gražiai paruduos.
Ataušus, apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 04, 17:37)
MAno strudelis jau orkaitei, neapskaiciavau, ir per ilga padariau, bet suraizgiau siektiek kaip kirmeliuka
QUOTE(mamamia* @ 2011 04 05, 14:49)
MAno strudelis jau orkaitei, neapskaiciavau, ir per ilga padariau, bet suraizgiau siektiek kaip kirmeliuka
Tikiuosi gausis. Bet tesla tai nereali !
Taip lengvai tampesi, tokia elastinga, nu superine, isimylejau 
Ar skanus gavosi?
taip, tesla tai labai man patiko, as irgi ja labai isimylejau
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 04, 16:37)
Strudelis su obuoliais
Na sugundet, reiks bandyt, bet paziurejus i nuotrauka tai sunku patiket, kad gali tesla taaaaip issitempt
Kriaušės vyno padaže
Jums reiks:
400 ml raudono vyno
2 gvazdikėliai
1 cinamono lazdelė
pusė apelsino žievelės
100g cukraus
4 kriaušės
1-2 šaukštas kukurūzų krakmolo
Kriaušės išplauname,nulupame ir nupjauname apačią kad gerai stovėtų.
Aukštame puode užviriname vyną su cukrumi,apelsino žievelė,cinamonu,gvazdikėliais.
Sudedame kriaušės ir verdame apie 20 min.
Kai išverdame kriaušės išimame ir dedame į lėkštę.
Vyną paliekame virti kol liks jo maždaug puse.Tada mažame kiekyje vandens ištirpiname krakmolą ir įpilame į vyną.Maišome.Padažas turi būti tirštas.Krakmolo kiekis priklauso nuo vyno kiekio...
Ataušiname ir užpilame padažo ant kriaušių.
Galima valgyti su plakta grietinėle
Skanaus
Mano pateikimas nilabai toks
Galima gražiau ką sugalvoti


Jums reiks:
400 ml raudono vyno
2 gvazdikėliai
1 cinamono lazdelė
pusė apelsino žievelės
100g cukraus
4 kriaušės
1-2 šaukštas kukurūzų krakmolo
Kriaušės išplauname,nulupame ir nupjauname apačią kad gerai stovėtų.
Aukštame puode užviriname vyną su cukrumi,apelsino žievelė,cinamonu,gvazdikėliais.
Sudedame kriaušės ir verdame apie 20 min.
Kai išverdame kriaušės išimame ir dedame į lėkštę.
Vyną paliekame virti kol liks jo maždaug puse.Tada mažame kiekyje vandens ištirpiname krakmolą ir įpilame į vyną.Maišome.Padažas turi būti tirštas.Krakmolo kiekis priklauso nuo vyno kiekio...
Ataušiname ir užpilame padažo ant kriaušių.
Galima valgyti su plakta grietinėle
Skanaus
Mano pateikimas nilabai toks


Pateikimas tai jau tikrai apetito nekeliantis.
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 05, 22:08)
Per didele citrina isspaudziau, kita kart mazesne reiketu, bet visumoj tai super
Sausainiai Rožytės
Produktai:
250 gr varškės 9%
200 gr sviesto
1 kiaušinis
8-9 su kaupu šaukštai miltų
cukrus pagal skonį
Tešla turi gautis nei per minkšta nei per kieta.
Jei bus per minkšta nelaikys formos...jei per kieta bus džiūvėsiai....
Visus ingridientus gerai išmaišome ir užminkome tešlą.
Iškočiojame blyną maždaug 3 mm storio.
Išspaudžiame iš tešlos apskritimus ... dydis gali būti skirtingas...mano maždaug 6 cm...
Dabar į lėkštę įpilame cukraus (galima sumaišyti cukrų su cinamonu).
Imame tešlos gabaliuką,dedame į cukrų ir prispaudžiame lengvai kad cukrus priliptų.
Sudedame per puse,vėliau dar kartą per puse.
Užspaudžiame ir formuojame rožės lapelius.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame sausainius.
Kepame 20 min. 200 l tepm.
Kai iškepa sausainius sudedame į lėkštę ,užklojam rankšluosčiu ir dar paliekam 15 min.Priš pateikimą apibarstome su cukraus pudra.



Produktai:
250 gr varškės 9%
200 gr sviesto
1 kiaušinis
8-9 su kaupu šaukštai miltų
cukrus pagal skonį
Tešla turi gautis nei per minkšta nei per kieta.
Jei bus per minkšta nelaikys formos...jei per kieta bus džiūvėsiai....
Visus ingridientus gerai išmaišome ir užminkome tešlą.
Iškočiojame blyną maždaug 3 mm storio.
Išspaudžiame iš tešlos apskritimus ... dydis gali būti skirtingas...mano maždaug 6 cm...
Dabar į lėkštę įpilame cukraus (galima sumaišyti cukrų su cinamonu).
Imame tešlos gabaliuką,dedame į cukrų ir prispaudžiame lengvai kad cukrus priliptų.
Sudedame per puse,vėliau dar kartą per puse.
Užspaudžiame ir formuojame rožės lapelius.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame sausainius.
Kepame 20 min. 200 l tepm.
Kai iškepa sausainius sudedame į lėkštę ,užklojam rankšluosčiu ir dar paliekam 15 min.Priš pateikimą apibarstome su cukraus pudra.



QUOTE(Elena @ 2011 04 06, 08:45)
[color=darkviolet]Sausainiai Rožytės
Produktai:
250 gr varškės 9%
200 gr sviesto
1 kiaušinis
8-9 su kaupu šaukštai miltų
cukrus pagal skonį
Produktai:
250 gr varškės 9%
200 gr sviesto
1 kiaušinis
8-9 su kaupu šaukštai miltų
cukrus pagal skonį
O jeigu naudočiau per pus sviestą ir margariną, skonio nesugadintų?








