Kama triufeliai (kepti)
Reikės:100 g grietinėlės ( 30 % riebumo)
100 g pienisko šokolado su karamele ("Princas")
50 g juodo konditerinio šokolado
9 valg.š. maltų skrudintų lazdyno riešutų
6 valg.š. kama miltų
Apvoliojimui:1 arbat.š. kakavos
1 valg.š. kama miltų
Gaminimo eiga:Kaitinimo inde supilti grietinėlę, sudėti gabaliukais sulaužytą pienišką šokoladą su karamele, kaitinti arba ant silpnos ugnies, arba bain-marie.
Vėliau sudėti gabaliukais sulaužytą juodą šokoladą ir maišyti iki vienalytės masės.
Supilti maltus skrudintus lazdyno riešutus, kama miltus - viską gerai išmaišyti. Palikti pilnai atvėsti.
Suformuoti kamuoliukus, juos apvolioti kama miltų/kakavos mišinyje- pastatyti nakčiai šaltai ( šaldytuve).
Kitą dieną, įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių karščio, ant kepimo skardos sudėti kama triufelius, kepti ~15-20 min.
Išimti iš kepimo skardos sudėti ant grotelių - palikti pilnai atvėsinti.
Galima variacijos su baltu šokoladu ir kitais riešutais kaip : migdolai, graikiški ar anakardžių, pekano ir pan.
Skanaus