Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

QUOTE(pienia @ 2011 04 06, 15:19)
A tai kuom pakeisti tuos miltus, visa kita ne problema biggrin.gif

geras klausimas mastau.gif arba pačiai malti kviečius+rugius+miežius+žirnius ir skrudinti miltus orkaitėje arba keisti kokiais pvz. grikių miltais...? ( na, čia reikia eksperimentuoti) mirksiukas.gif
Atsakyti
Kama triufeliai (kepti)
user posted image

Reikės:
100 g grietinėlės ( 30 % riebumo)
100 g pienisko šokolado su karamele ("Princas")
50 g juodo konditerinio šokolado
9 valg.š. maltų skrudintų lazdyno riešutų
6 valg.š. kama miltų

Apvoliojimui:
1 arbat.š. kakavos
1 valg.š. kama miltų

Gaminimo eiga:
Kaitinimo inde supilti grietinėlę, sudėti gabaliukais sulaužytą pienišką šokoladą su karamele, kaitinti arba ant silpnos ugnies, arba bain-marie.

Vėliau sudėti gabaliukais sulaužytą juodą šokoladą ir maišyti iki vienalytės masės.

Supilti maltus skrudintus lazdyno riešutus, kama miltus - viską gerai išmaišyti. Palikti pilnai atvėsti.
Suformuoti kamuoliukus, juos apvolioti kama miltų/kakavos mišinyje- pastatyti nakčiai šaltai ( šaldytuve).

Kitą dieną, įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių karščio, ant kepimo skardos sudėti kama triufelius, kepti ~15-20 min.
Išimti iš kepimo skardos sudėti ant grotelių - palikti pilnai atvėsinti.

Galima variacijos su baltu šokoladu ir kitais riešutais kaip : migdolai, graikiški ar anakardžių, pekano ir pan.

Skanaus wink.gif
Atsakyti
Tie triufeliai... Am, gerai, kad po vakarienės, o tai kompo kampą graužt pradėčiau.

O aš atsinešu vaisius kokosinėj karamelėj.

user posted image

Plačiau čia: http://ribaude.blogs...-kokosinej.html

40 g sviesto
2 šaukštai cukraus
100 ml grietinėlės
didelis bananas
2 obuoliai
2 kivi
75 g kokoso drožlių

Procesas:

Vaisius nulupam ir susmulkinam. Patirtis sako, kad bananus ir kivi pjaustyt reikėtų stambiau nei obuolius, nei pirmieji kur kas mažiau atsparūs terminiam apdorojimui. Bet gerai visaip. Sviestą išlydom. Sumažinam kaitrą, sudedam cukrų ir nuolat maišydami kaitinam, kol vos vos pradeda spalvą keist. Supilam grietinėlę ir maišom. Aš, jei jau atvirai, šitai dariau puodą nuo ugnies atokiau patraukus. Su karamele visada visko nutikti gali, nevalia rizikuot. Dar kokia minutę pakaitinam ir sudedam vaisius bei kokoso drožles. Karts nuo karto užmesdami akį troškinam, kol obuoliai suminkštėja. Nekaitriai. Paskui atvėsinam (arba ne) ir valgom vienus arba su (nuorašas (jeigu nurašiau, tai galiu taip sakyt?) nuo pakelio): kruopų koše, skrebučiu, jogurtu, fromage blanc. Fromage blanc yra toks tarpinis reikalas tarp pasukų ir varškės (jeigu lygiom dalim nuoširdžiai išplaksit vietinius iš maximos, esu veik tikra - gausit tą patį). Visai neblogas. Ir visai tiko.

Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 04 06, 17:19)
Nea, dar nedariau, bet baisu pradet, kad tesla neiseis.  blush2.gif
A tai kuom pakeisti tuos miltus, visa kita ne problema biggrin.gif

Zinok tikrai iseis tesla,as galvojau ir man nesigaus, bet kai paemiau ja i rankas, ir pradejau tampyti, tai net mamai akys ant kaktos issoko, kad ji neplysta bigsmile.gif Tik kampuciuose jau pradejo plysti, bet ten jau persistengiau hihihi.gif smarkiai isejau is ranksluosciio rybu .. Dar ir dukryte padejo man ja tampyti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamamia*: 06 balandžio 2011 - 21:19
Šiandien kepiau Sonatinos trupininį mėlynių pyragą.

user posted image

200 g. cukraus
420 g. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
220 g šalto sviesto arba margarino
1 kiaušinis
1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
apie 1 l šviežių mėlynių (aš dėjau juodus ir raudonus serbentus)
100 g. cukraus
4 a. š. krakmolo

Sumaišyti 200g. cukraus, miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę (aš nedėjau,nes vaikai nemėgsta). Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.

Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą kepimo formą ir suspausti.

Sumaišyti 100g. puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.

Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti. Skanaus!
Atsakyti
Namine Nutella

user posted image
Produktai:

400 g. skrudintų lazdyno riešutų
200 g. cukraus pudros
80 g. kakavos
5 v.š. aliejaus

Eiga: Lazdyno riešutus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į orkaitę, kad paskrustų (200 laipsnių apie 15-20 min.). Išėmus, riešutus sudėti ant rankšluosčio, uždengti ir rankom trinti riešutus, kad nusivalytų odelės. Nuvalytus riešutus sudėti į kombainą, kur su peiliukais arba naudotis blenderiu ir susmulkinti riešutus. Smulkinti tol, kol iš jų pasidarys sviestinė masė (jei blogai malasi, įdėti pora šaukštų aliejaus). Vėliau sudėti cukraus pudrą, kakavą ir aliejų ir vėl plakti iki vientisos masės. Supilti į indą, atvėsinti kambario temperatūroje ir dėti į šaldytuvą. Laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Skanaus
user posted image
P.s. labai saldus, labai skanus kremas, svarbiausia, kad naminis. Konsistenciją reguliuotis geriausiai aliejumi ir cukraus pudra. Jei masė per tiršta, įpilkit dar aliejaus, jei per skysta - cukraus pudros. Man nesusimalė iki labai vientisos masės, jaučiasi maži grūdeliai, bet dar kartą pasikartosiu, svarbiausia, kad naminis. Ir kitą kartą malsiu vien tik blenderiu, laikas nuo laiko atvėsindama, kad blenderis nesudegtų.
Iš šio kiekio gavosi va toks indelis. Tikrai daug:)
Atsakyti
TORTAS "SKANUMELIS"
Torto lakstai (biskvitiniai)
2 indeliai Dvaro grietines 40% (po 400gr.)
2 pakeliai grietineles standiklio
6 v.s. cukraus
ziupsnelis citrinos r.
2 kiwi
2 bananai
vynuogiu
konservuotu persiku maza skardine.
200gr. studentu misinio(papuosti torto krastams)
Vaisius galima deti ,kokius tik megstate 4u.gif

Vaisius susupjaustome.sumaisome.Grietine , standikli, cukru,citrinos r. plakame,bet nedaug ir taip nuo standiklio sustings smile.gif
Imame biskvito laksta pertepame ,dedame puse vaisiu,klojame kita biskvita,pakartojame,galiausiai visa torta aptepame ir papuosiame,jau cia kiekvienos skonis kaip 4u.gif
Sonus puosiau maltu "studentu misiniu".
skaniausias per nakti pastovejes saldytuve wub.gif
isgaruoja akimirksniu biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2011 04 06, 17:22)
Na ką,pabandyti pabandžiau,bet patyriau visišką fiasko  doh.gif ,plikyta tešla iškepė gerai,perpjoviau neblogai,kremas išėjo skanus,bet nesustingo,tik apstingo,peiliu eina pjauti,bet kremas mieliau prašosi,šaukšteliu valgomas,apie gražų pjūvį nė kalbos nėra,kur mano klaida,niekaip nesuprantu,viską dariau pagal receptą,apsoliučiai,ar gali būti,kad nusipirkau,kokį nekokybišką pudingą(aišku pirkau geros firmos,bet gal pats pudingas koks pasenes )

Man irgi įtartinai atrodė toks mažas kiekis sviesto, aš rašiau, kad šiek tiek padauginau jo ir pudingo dėjau du pakelius, išvirė jie 750ml..piene, įskaitant ir išmaišymui iš to pačio kiekio, pudingas išėjo labai tirštas, mikseriu negalėjau išsukti, nes vilko masę į vidų, tai su šakute paplakiau ir viskas, po valandos, ar dviejų dar truputį buvo tąsus, bet jau visai normaliai pjaustėsi, o ant rytojaus tai kaip per sviestą pjovėsi, beje mano pudingas irgi buvo ne pirmos jaunystės ir dar ne vienos firmos, gaila, kad iškarto nesiseka, paskui ir ūpas praeina kepti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2011 04 06, 12:40)
O kodėl yra dedama ant rankšluosčio  g.gif Negalima ant kepimo popieriaus  g.gif Arba ant stalo tiesiog. Prilips?
Labai įdomu pabandyt, nes ta tešla kažkokia įdomi  biggrin.gif Ji traški gaunas? Niekad neragavus tokio daikto..

Todel,kad nesuvyniosi kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
kas darėte naminius varškės sūrelius,išduokit paslaptį,kaip taip gražiai išėmėte iš formos g.gif gaminau silikoninėje keksiukų formoje,nu niekaip neiškenta sad.gif ,ką blogai dariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(329 @ 2011 04 08, 08:45)
kas darėte naminius varškės sūrelius,išduokit paslaptį,kaip taip gražiai  išėmėte iš formos g.gif gaminau silikoninėje keksiukų formoje,nu niekaip neiškenta sad.gif ,ką blogai dariau g.gif

aš dariau (tik receptą koregavau, nedėjau sviesto, o dėjau aguonų ir čiut kondenstuo pieno). Tai išsiėmė gražiai tie, kuriuos išėmiau tą patį darymo vakarą. Šįryt bandžiau išimt, tai jau neina, vistiek varškytė šiek tiek pavandeniuoja, kad ir minimaliia, ir šokoladas liko prie sienelių, iškrito gražiai tik varškė.

O imu - patampau čiut lengvai tą silikoninę formelę, kad atšoktų šokoladas, apverčiu ant lygaus paviršiaus ir vėl lengvai tempdama į viena į kitą pusę gražiai išsiėmė.
Atsakyti
QUOTE(329 @ 2011 04 08, 07:45)
kas darėte naminius varškės sūrelius,išduokit paslaptį,kaip taip gražiai  išėmėte iš formos g.gif gaminau silikoninėje keksiukų formoje,nu niekaip neiškenta sad.gif ,ką blogai dariau g.gif

Aš dariau silikoninėje keksiukų formelėje, tikrai viskas gerai ten išsiima, niekas nebėga, ir sekančią dieną gerai išėmiau thumbup.gif
Dariau su liesa varške, niekas nepavendeniavo g.gif Vienus dariau su aguonom, kitus su bruknių uogiene+sausainis, labai skanu bigsmile.gif

user posted image

dariau pagal šį receptuką tik varškę dėjau liesą smile.gif

Atsakyti