Jei turite savo firminį receptą mielinės tešlos,galite gaminti pagal jį

Tešlai:
1 pokelis sausų mielių, maždaug 0,500 kg miltų,1 stiklinė šilto pieno,120 gr. minkšto sviesto,cukraus pagal skonį...maždaug pusė stiklines,žiupsnelis druskos,3 kiaušiniai
Aguonų masei:
500 g aguonų,100 g sviesto, 1 stiklinės cukraus,200 gr išmirkytų razinų,200 ml pieno
1 kiaušinius aptepimui
Darome tešlą:
Ištirpiname mieles šiltame vandenyje, dedame 1 a. š. cukraus, uždengiame plėvele, ir paliekame 10 min. kambario temperatūroje.
Pieną sumaišome su lengvai išplaktais kiaušiniais,druska ir cukrumi.
Persijojame miltus.
Pakilusias mieles sumaišome su pienu, palaipsniui beriame miltus,dedame sviestą ir užminkome tešlą.
Sudedame tešlą į aliejumi pateptą indą, uždengiame plėvele ir paliekame kad pakiltų, maždaug 11,5 val. šiltoje vietoje.
Įdarui aguonas verdame piene 15 min, nukošiame, sumalame su mėsmalė.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame aguonas, cukrų ir pakepiname porą minučių tada sudedame razinas.
Pakilusią tešlą daliname į 3-4 dalis, iš kiekvienos iškočiojame po lakštą,dedame įdarą ir lakštus suvyniojame.
Sutepame vyniotinius kiaušinio plakiniu ir aštriu peiliu padarome įpjovimus.
Skardą išklojame su kepimo popieriumi.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Aš stačiau pačiame orkaitės viršuje....


