Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

QUOTE(Elena @ 2011 06 06, 12:49)
Braškių tortas

.....




na superinis torciukas. planuoju pasigaminti . turiu kl , ta mase varskes kiek laiko mazdaug turi patsovet saldytuve kad sustingtu kad jau butu galima zele deti? ir dar ar jus apipjautot kazkaip graziai formoj , kad tie krastai nusiimtu ar patepat kazkuo pacia forma ir jie graziai savaime atsoka? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 10 birželio 2011 - 08:01
QUOTE(In- @ 2011 06 08, 23:16)
na superinis torciukas. planuoju pasigaminti . turiu kl  , ta mase varskes kiek laiko mazdaug turi patsovet saldytuve kad sustingtu kad jau butu galima zele deti? ir dar ar jus apipjautot kazkaip graziai formoj , kad tie krastai nusiimtu ar patepat kazkuo pacia forma ir jie graziai savaime atsoka? smile.gif



Mase turi taip normaliai sustingti...laiko net nepamenu..gal 30 min...tiesiog pastačiau po to išėmiau pakračiau...jei gerai laikosi pilame želę...
Aš kraštus su plonu peiliu iš pradžių perbraukiu atsargiai....o po to jau atidarau šonus 4u.gif

Atsakyti
"Varškės pyragas su vynuogėm"

user posted image

Tešlai:
150g varškės 9%,
1 kiaušinio,
200-250g miltų,
50g cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
6v.š. alyvų aliejaus(galima ir kito).

Įdarui:
2 kiaušinių,
110g cukraus,
1 nutarkuotos citrinos žievelės,
100g varškės,
50g manų kruopų,
žiupsnelis druskos,
400g besėklių vynuogių.


Tešlai sumaišyti visus produktus, gerai išminkyti, suvynioti tešlą į plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.

Įdarui: trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su 75g cukraus ir citrinos žievele, sudėti pertrintą varškę ir manus, viską išmaišyti.

Baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Išimti tešlą iš šaldytuvo, kloti ją į kepimo formą, ant viršaus pilti varškės masę, ant jos išdėlioti vynuoges, truputį jas paspausti į tešlą.

Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., kol viršus paruduos. Reikia su mediniu krapštuku patikrinti ar iškepė.

Viršų galima pabarstyti cukraus pudra.

P.S. pyragas gaunasi gana saldokas, gal labiau tiktų rūgštesnės vynuogės, bet šiaip tikrai skanus, purus, toks naujas skonis smile.gif Gal gražiau atrodytų su tamsesnėmis vynuogėmis smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 09, 18:37)
"Varškės pyragas su vynuogėm"




o jei ideti kokiu kiviu ar dar kokiu vaisiu,idomu ar bus skanu? gal netaip tada saldu bus? g.gif reikes pabandyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 06 09, 21:39)
o jei ideti kokiu kiviu ar dar kokiu vaisiu,idomu ar bus skanu? gal netaip tada saldu bus?  g.gif  reikes pabandyti.  ax.gif

Žinoma, kad galima įvairius vaisius pabandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 09, 22:14)
Žinoma, kad galima įvairius vaisius pabandyti thumbup.gif


reikes rytoj varskes nusipirkti ir iskepti.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 06 07, 08:50)
man nesigavo...skaiciau, kad jos atsiranda jei iskepus pyraga laikai per nakti g.gif , nes dar karsta prarijom doh.gif  lotuliukas.gif nebuvo laiko apsiverkt angelams biggrin.gif
Is vis vakar skubejau, taj uzsisvajojus iskarto baltymus suverciau doh.gif taj ir virsutinis sluoksnis bile koks, bet vistiek taj vienas is skaniausiu pyragu man wub.gif

Aš tai dar papildau jį kai kepu: dedu varskes sluoksnį, tada slyvų puselių iš uogienės, tada vėl varskės sluoksnis ir t.t. Laaaabbbaaaaiiiii skanaus išeina, toks gaivus labai. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal galite patarti.Noriu iskepti rabarbaru pyraga, tik girdejau , kad vienos juos deda tik nuluptus ir is karto i tesla, o kitos kepejeles supjaustytus rabarbarus uzpila medum ar cukrum ir tada tik deda i tesla. O kaip is tikro reikia daryti?O gal tuo paciu ir recepta koki pasiulytumete. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Kepiau užvakar Angelo ašaros, pašoviau į orkaitę jau svečiams atėjus, tai galvojau ar spės tos ašaros atsirasti, bet pasirodo spėjo, nes kai tik iškepė netraukiau iš orkaitės, tai pastovėjo ten keletą valandų.

bet skoniui man kažko trūko ax.gif gal varškė ne tokia skani buvo g.gif g.gif svečiams patiko, nors ką čia gali žinot gal ir iš mandagumo sakė jog skanu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš ir vakar kepiau pyragą Angelo ašaros. Netraukiau ir visą naktį laikiau orkaitėje, neatsirado nė vienos ašaros schmoll.gif Skoniu skanus, priminė varškės apkepą, įsivaizdavau šlapesnį ax.gif bandysiu dar kartą ir tik iškeptą traukiu lauk iš orkaitės.
Atsakyti
QUOTE(Bonpari @ 2011 06 13, 16:04)
Aš ir vakar kepiau pyragą Angelo ašaros. Netraukiau ir visą naktį laikiau orkaitėje, neatsirado nė vienos ašaros  schmoll.gif Skoniu skanus, priminė varškės apkepą, įsivaizdavau šlapesnį  ax.gif bandysiu dar kartą ir tik iškeptą traukiu lauk iš orkaitės.

as irgi kepiau sestadieni ir iskart istraukiau is orkaites, tai neatsirado nei viena asara ax.gif
Atsakyti
o man va atsirado g.gif

bet likutis buvo šaldytuve per naktį, tai tikrai nei vienos nepadaugėjo ašarėlės biggrin.gif
beje man irgi apkepą priminė varškės ax.gif

tik kai iškepė tas viršus gražus buvo, o paskui su ašarėlėm kartu ir dėmelės baltos atsirado, matyt kai orkaitėj stovėjo karštoj g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindira: 13 birželio 2011 - 16:42