Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Pyragas "Narcizas" - puikiai tinkantis Velykiniam stalui. Neapsakomo minkštumo dvispalvis pyragas...

user posted image

Pyragą kepiau 24 cm skersmens ir 10 cm aukščio silikoninėje žiedo formoje

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

Balta tešla:

6 kiaušinio baltymai
1,5 a.š. citrinos sulčių
0,5 a.š. druskos
2/3 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės miltų
1 a.š. vanilinio cukraus arba keli lašai vanilės esencijos

Geltona tešla:

6 tryniai
pusės citrinos tarkuotos žievelės arba keli lašai citrinų esencijos
1/4 a.š. druskos
3/4 stiklinės cukraus pudros
3/4 stilkinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 stiklinės karšto vandens

Glajui:

3 v.š. citrinų sulčių
200 gr. cukraus pudros

Balta tešla. Baltymus plakam mikseriu, kol suputos. Tuomet supilam citrinos sultis ir druską. Plakam tol, kol baltymai jau laikys savo formą, paviršius bus lygus (be akučių), bet neplakam iki visiško standumo! Konsistencija turi priminti tirštą grietinę. Miltus su cukraus pudra persijojam 4 kartus. Sumaišom su vaniliniu cukrumi. Jei naudosit esenciją, tai tiesiog įlašinkit į baltymus. Birius produktus beriame į baltymus ir labai atsargiai šaukštu, kad nesukristų baltymai, išmaišome iki vientisos masės. Turi gautis puri tešla. Sudedame ją į aliejumi išteptą žiedo formą ir pastatome į šalį.

Geltona tešla. Trynius plakame 3 min. mikseriu. Suberiame citrinos žievelę arba citrinos esenciją, druską ir palaipsniui plakdami beriame cukraus pudrą. Plakame, kol gausime purią, šviesiai gelsvą masę, padidėjusią bent 2 kartus. Miltus su kepimo milteliais persijojame 4 kartus. pakaitom po truputį pilame karštą vandenį ir miltus visą tą laiką plakdamį mikseriu (šaukštas vandens, 2 šaukštai miltų ir t.t., kol supilame viską). Atsargiai supilame geltoną tešlą ant baltos. Kepame 160 C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Silikoninėje formoje man iškepė per 40 min. Metalinėje galbūt keps ilgiau - reikia tikrinti tešlos vidų mediniu pagaliuku.

Glajus. Dubenyje šaukštu išsukame sultis su cukraus pudra iki vientisos masės. Apliejame pyragą. Stingdome šaldytuve. Skanaus!

P.S. Labai minkštas, tiesiog orinis pyragas... Nėra saldus, bet pakankamai saldumo suteikia saldus glajus. Glajui galite naudoti ir kitas sultis, pvz. apelsinų, mandarinų. Aš dėjau kelis kaimiškus kiaušinius, todėl geltona tešla tokios ryškios spalvos smile.gif
Atsakyti
Mano velykinis tortukas su maskarpone wink.gif

user posted image
Kadangi su orkaite nelabai draugauju ir siaip tyngiu suktis virtuveje, tai sis itin greitas ir tobulo skonio tortas yra mano favoritas smile.gif
4u.gif
butinai isbandykit wink.gif
RECEPTAS
Atsakyti
QUOTE(saulytej @ 2011 04 24, 14:11)
O man jie nesigavo  verysad.gif
Nezinau ka ne taip padariau, atrodo viska dariau pagal recepta. Gal kuri pakomentuos, mano tesla gavosi labai skysta, todel net formeles nesigavo, ir skonis jau ne toks buvo, gal miltu per mazai, nu bet tai kiek tada ju reikia deti????

Net nezinau, ka blogai padarei???? As viska dariau palei recepta ir gavosi labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes,
mane labai domina tortas su daug daug aguonu ir medum kur gaminamas ir dar yra dedamas sluoksnis riesutu..
nezinau kaip vadinasi,tik zinau kad jis slapias labai ir labai saldus ir labai skanus..kuri gal zinot paie koki torta as kalbu ir galit recepta man imestisu nuotrauka pjauto torto...aciukas.
Atsakyti
Visas su praėjusia gražia švente,
ant nosies mamos diena, labai norėčiau mamai iškepti Naujienos pyragą, gal kas turit receptą?
Iš ansksto dėkinga
Atsakyti
Mano tortas darytas velykom "Tiramisu"
user posted image
user posted image
Atsakyti
Štai ir mano vėlykinis pyragas smile.gif (eksperimentinis, bandžiau susidraugauti su mieline tešla ir šaltu jos kildinimo būdu) Mums patiko wub.gif pagal šį receptą http://www.forellesr...os-monkey-bread
Nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugne_11: 26 balandžio 2011 - 20:59
Kavos tortas su plakta grietinėle
Šaltinis: receptinės kortelės

26 cm skersmens tortinei

Biskvitui:
100 g sviesto
8 kiaušiniai
200 g miltinio cukraus
žiupsnelis druskos
150 g miltų

7 valg. š. konjako

Kremui:
3/4 l grietinėlės
40 g miltinio cukraus
3 valg. š. tirpios kavos
50 g skaldytų migdolų

12 kavos pupelių

Ištirpinti sviestą ir palikti vėsti. Kiaušinius, cukrų ir druską plakti karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Dubenį su plakiniu perdėti į šalto vandens vonelę ir plakti, kol masė atvės. Vėliau suberti persijotus miltus ir nuolat maišant supilti ištirpintą sviestą.
Tešlą supilti į formą ir iškepti plokštainį. Kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 50 min. ( siūlau biskvitą stebėti, nes mano nuomone, tiek kepti jo tikrai nereikia ). Atvėsusį išimti iš formos ir padalinti į 2 papločius.
Grietinėlę su kava ir miltiniu cukrumi išplakti iki standumo. Dalį paruošto kavos kremo atidėti puošimui.
Torto papločius ir šonus aptepti kavos kremu. Likusį kremą konditeriniu maišeliu išspausti ant torto viršaus. Pabarstyti skaldytais migdolais ir ant kiekvienos kremo roželės uždėti po kavos pupelę.

prasau pasakykite, kurios esat jau kepe ne viena biskvita, kodel jame nera sodos ar kepimo kilteliu ir kodel tiek mazai miltu pagal kiausinius?
as ji vakar kepiau ir man nesigavo. schmoll.gif jis tiesiog neiskilo kiek jam reikejo. ir dar kur pilasi tas konjakas, ar juo gal biskvitai sulaistomi? g.gif

pagelbekit prasau labai labai
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 10 17, 09:50)
Sniego pyragas

Grietinėlę išplakti iki standumo, rankom sukant įmaišyti sutirštintą pieną,

Sveikos mergaites 4u.gif
Noriu paklausti kaip suprasti imaisyti sutirstinta piena? o su kuo ji sutirstinti? g.gif
noriu kepti Ulės pyraga, o ten va susiduriau su situ klausimeliu blush2.gif
Padekit prasau issiaiskinti mirksiukas.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2011 04 27, 10:36)
Sveikos mergaites  4u.gif
Noriu paklausti kaip suprasti imaisyti sutirstinta piena? o su kuo ji sutirstinti?  g.gif
noriu kepti Ulės pyraga, o ten va susiduriau su situ klausimeliu  blush2.gif
Padekit prasau issiaiskinti  mirksiukas.gif
Aciu  4u.gif

sutirstintas pienas, rusu kalba yra Сгущенка
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2011 04 27, 11:36)
Sveikos mergaites  4u.gif
Noriu paklausti kaip suprasti imaisyti sutirstinta piena? o su kuo ji sutirstinti?  g.gif
noriu kepti Ulės pyraga, o ten va susiduriau su situ klausimeliu  blush2.gif
Padekit prasau issiaiskinti  mirksiukas.gif
Aciu  4u.gif

Tai cia gal turima omenyj kondensuota piena
Atsakyti
QUOTE(roza_ @ 2011 04 27, 10:41)
sutirstintas pienas, rusu kalba yra Сгущенка

QUOTE(GITALE @ 2011 04 27, 10:54)
Tai cia gal turima omenyj kondensuota piena

Aciu 4u.gif tikrai taip mirksiukas.gif tai kondensuotas pienas
Atsakyti