Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Sausainiai su saulėgrąžomis

Receptas iš tinklapio Valgome namie Edim doma su Julija Vysockaja

receptas

Vien pliusai šiems sausainiams...pagaminami greitai,skanus labai 4u.gif

Produktai:

150 gr. sviesto arba margarino
200 gr. varškės (riebumas nesvarbu)
200-250 gr. miltų
150 gr. cukraus (šeima pageidavo daugiau)
2 arb. šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai
saulėgrąžų


Kambario temperatūros margariną išsukame su cukrumi.
Kiaušinius išplakame,sudedame į sviestą ir gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Į sviesto/kiaušinių masę dedame varškę ir persijotus miltus.
Užminkome tešla,ji neturi būti kieta.
Dedame į šaldytuvą maždaug 0,5 valandos.
Vėliau tiesiog rankomis formuojame apvalius paplotėlius.
Pabarstome kiekvieną sausainiuką saulėgrąžomis.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi,dedame sausainius paliekant tarp jų tarpus.
Kepame 180 C. temperatūroje 20-25 minutes.


user posted image

user posted image


Atsakyti
Elena, labai jau gardžiai žiūrisi tie jūsų caucainiai biggrin.gif 4u.gif bandysim išsikepti, juolab, kad mėgstam viską, kas susiję su varške. Tik klausimas - jie viduje gaunasi tokie puresni ar daugiau į kietesnę pusę?
Atsakyti
QUOTE(Safe @ 2011 04 29, 16:35)
Elena, labai jau gardžiai žiūrisi tie jūsų caucainiai  biggrin.gif  4u.gif bandysim išsikepti, juolab, kad mėgstam viską, kas susiję su varške. Tik klausimas - jie viduje gaunasi tokie puresni ar daugiau į kietesnę pusę?



Jei padarysit plonus bus kietesni...jei storesnius bus puresni...man skaniau buvo storesni blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 04 29, 09:43)
[color=darkviolet]Sausainiai su saulėgrąžomis 


Šiandien išbandėm su vaikais, labai faini sausainiai thumbup.gif
Atsakyti
Bananų ir pekano riešutų pyragas


user posted image

user posted image

Receptas:

• 4 - 5 bananai ( labai gerai prinokę)
• 200 g rudojo cukranendrių minkštojo cukraus
• 1 arbat. š. vanilinio cukraus
• 110 g minkšto sviesto (+ mažas gabaliukas kepimo formai)
• 2 kiaušiniai
• 100 g grietinės ( 40 % riebumo)
• 180 g miltų
• 1 arbat.š. kepimo miltelių
• 1/2 arbat.š. geriamosios sodos
• 100 g pekano riešutų
• 4 -5 valg.š. rudojo cukraus Demerara



Įkaitinti orkaitę iki 180°C.


Stambiai sumalti pekano riešutus ir šakutės pagalba sutrinti nuluptus bananus.

Sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų ir minkštą sviestą šakutės pagalba iki vientisos masės .

Sudėti trintus bananus, išplaktus kiaušinius ir grietinę- viską gera išmaišyti.

Kitame inde išmaišyti ir persijoti miltus su kepimo milteliais ir geriamaja soda - viską suberti į pirmąjį mišinį ir gerai išmaišyti.

Suberti pskaldytus pekano riešutus - gerai išmaišyti.

Kaip išgauti traškią plutelę?
Sviestu gausiai gausiai ištepti kepimo formą ir pabarstyti ruduoju Demerara cukrumi .
Supilti paruoštą masę , paviršiuje išdėlioti griežinėliais supjaustytus likusius bananus.
Paviršių gausiai apibarstyti Demerara cukrumi - taip išgaunama itin traški pyrago plutelė.

Pastatyti kepti 35-45 min.

Pyragas būna iškepęs, kai paviršius dailiai paruduoja ir medinis iešmukas ( kuriuo bakstelėjus į pyragą) išlieka sausas / švarus ( t.y. neaplipęs tešla).
Iš kepimo formos išimti dar šiltą pyragą , leisti pilnai jam atvėsti - ragauti smile.gif)))

Galima palikti kepimo formoje orkaitėje visai nakčiai - ryte patikrinus : pygaro plutelė bus tokia pat traški, o pats pyragas labai drėgnas , minkštas smile.gif Dieviško aromato smile.gif

Skanaus wink.gif
Atsakyti
Trapus sausainiai
user posted image
Produktai:

4 kiaušinių tryniai
6 v.š. cukraus
2 v.š. grietinės
200 g. sviesto
500 g. miltų

Eiga: Sviestą išlydyti. Trynius, cukrų, grietinę ir sviestą išsukti. Sudėti miltus ir užminkyti tešlą. Apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 val. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą dėti į mėsmalę su sausainių formele ir formuoti sausainius. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., kol įgaus auksinę spalvą.
Skanaus
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2011 04 26, 21:58)
Štai ir mano vėlykinis pyragas  smile.gif (eksperimentinis, bandžiau susidraugauti su mieline tešla ir šaltu jos kildinimo būdu) Mums patiko  wub.gif pagal šį receptą http://www.forellesr...os-monkey-bread
Nuotrauka

bandziau ir as sita pyraga,visi isgyre blush2.gif
Atsakyti
Maffinai su melynemis

user posted image

326 g. miltų + 2 v.š. miltų uogoms
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
180 g. pieno
1 kiaušinis
0,5 a.š. vanilinio cukraus
113 g. minkšto sviesto
211 g. cukraus
apie 1,5 stiklinės melynių (galima ir kitas uogas dėti)

Persijuoti miltus,druską,cukrų ir kepimo miltelius.
Atskirai suplakti pieną,kiaušinį ir vaniliną.
Kitame dubenėlyje suplakti mikseriu sviestą ir cukrų. Tada dedam miltus ir pieną. Viską gerai sumaišyti. Į uogas dedam miltus ir atsargiai permaišom ir dedam į tešlą. Kepti 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18-20 min. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(egleja @ 2011 05 02, 13:06)
bandziau ir as sita pyraga,visi isgyre  blush2.gif



Knieti ir man šis pyragas,bet šiuo metu namie turiu tik baltojo cukraus.Įdomu,ar su juo pavyktų??? g.gif gal,kuri patarti galite...
Atsakyti
QUOTE(egleja @ 2011 05 02, 13:06)
bandziau ir as sita pyraga,visi isgyre  blush2.gif

O mano ragautojau neliko labai sužavėti, sakė skani bulka ir tiek, man asmeniškai visai patiko, manau dar kada kepsiu. O va grietiniečiai kurių receptas irgi čia yra tai nuostabūs, jau ne vieną kart kepiau ir dar daug kartų tikrai kepsiu wub.gif wub.gif wub.gif Kas ragavo tas liko sužavėti, tik aš kaip varškės mėgėja dedu jos ne mažiau nei 300 gr ir miltų daugiau sueina nei recepte parašyta. Žodžiu nuoširdžiai visiems juos rekomenduoju pabandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 18:48)
Velykų avinėlis

Tešlai:
Miltų (N 405) 500 gr.
Sausų mielių 1 pakelis
Cukraus 100 gr.
Vanilinio cukraus 1 maišelis
Apelsino žievelėŽiupsnelis druskos
Kiaušinis
Margarino "VILNIUS" kambario temperatūros 100 gr.
Šilto pieno 200 ml.

Papuošimui:

Trynys 1 vnt.
Baltymas 1 vnt.
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas 1 vnt.
Cukraus pudra
Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno  (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtu. Man užtenka 1 val.
Gausiai pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Gražaus ir gausaus Velykų stalo!

o gal galite patikslinti ka reiskia miltai N 405 g.gif
Ir gla mazdaug isivaizduojate kas gautusi, jei pries klijuojant tuos burbuliukus, istepti pagrinda kokiu nors dzemu g.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2011 05 02, 16:00)
Knieti ir man šis pyragas,bet šiuo metu namie turiu tik baltojo cukraus.Įdomu,ar su juo pavyktų??? g.gif gal,kuri patarti galite...


as kai kepiau,tai nedejau to cukraus. dariau paprasta glaju.

apie 200 gr cukraus pudros
2 v.š. pieno
ir viriau kol sutirstes.
Atsakyti