

Gaunasi 18 madlenų + 15 mažų pusrutuliukų
Tešla madlenoms:
* 3 kiaušiniai
* 60 g skrudintų maltų lazdyno riešutų
* 100 miltų
* 1 nubrauktas arbat. š. kepimo miltelių.
* 1 žiupsnelis druskos
* 100 g rudojo cukraus
* 120 g sviesto
Šokoladiniams kiauteliams:
* balto ,juodo, pieniško šokolado (~ 200 g) (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
Išplakti kiaušinius su cukrumi.
Suberti miltus bei kepimo miltelius - labai gerai viską išmaišyti.
Tada suberti maltus skrudintus lazdyno riešutus ir žiupsnelį druskos.
Supilti išlydytą sviestą - viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės.
Palikti šaltai (šaldytuve) apie 2 valandas.
Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C .
Tešlą tolygiai paskirstyti madlenų kepimo formelėse ir nedelsiant pastatyti kepti.
Kepti 5 minutes 180-200°C , po to sumažinti temperatūrą iki 160-180°C ir kepti dar 5- 8 minutes ( priklausomai nuo madlenų formelių dydžio).
Madlenos iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti šiek tiek atvėsti - išimti iš kepimo formelių. Sudėti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
O kol madlenos vėsta, išplauti madlenų kepimo formeles - gera išsausinti : jų prireiks kiautelių ruošimui

O dabar šokoladinių kiautelių ruošimas - paprastas kaip dvi kapeikos

Katinimo inde ( galima ir mikrobangų krosnelėje arba bain-maire) sudėti šokolado gabaliukus ir kaitinti ant labai silpnos ugnies ( aš nustačiau indikatorių 2 ir puikiai šokoladas išsilydė be jokio prikepimo)
Išlydytu šokoladu ištepti kiekvieną madlenos formelę ir iš karto įstatyti atvėsusią madleną.
Madlenos po ~ 5-15 minučių ( 5 minutės šaldiklyje arba 15 minučių šaldytuve ) bus su dailiais ir skaniais kiauteliais

Belieka atsargiai išimti madlenas iš kepimo formelių ir ragauti: .....su arbata , kava, ar tiesiog vienas

Skanaus
