Skrudintų lazdyno riešutų Madlenos su šokolado kiauteliais
Gaunasi 18 madlenų + 15 mažų pusrutuliukų
Tešla madlenoms:
* 3 kiaušiniai
* 60 g skrudintų maltų lazdyno riešutų
* 100 miltų
* 1 nubrauktas arbat. š. kepimo miltelių.
* 1 žiupsnelis druskos
* 100 g rudojo cukraus
* 120 g sviesto
Šokoladiniams kiauteliams:
* balto ,juodo, pieniško šokolado (~ 200 g) (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
Išplakti kiaušinius su cukrumi.
Suberti miltus bei kepimo miltelius - labai gerai viską išmaišyti.
Tada suberti maltus skrudintus lazdyno riešutus ir žiupsnelį druskos.
Supilti išlydytą sviestą - viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės.
Palikti šaltai (šaldytuve) apie 2 valandas.
Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C .
Tešlą tolygiai paskirstyti madlenų kepimo formelėse ir nedelsiant pastatyti kepti.
Kepti 5 minutes 180-200°C , po to sumažinti temperatūrą iki 160-180°C ir kepti dar 5- 8 minutes ( priklausomai nuo madlenų formelių dydžio).
Madlenos iškepus, ištraukti iš orkaitės, palikti šiek tiek atvėsti - išimti iš kepimo formelių. Sudėti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
O kol madlenos vėsta, išplauti madlenų kepimo formeles - gera išsausinti : jų prireiks kiautelių ruošimui
O dabar šokoladinių kiautelių ruošimas - paprastas kaip dvi kapeikos
Katinimo inde ( galima ir mikrobangų krosnelėje arba bain-maire) sudėti šokolado gabaliukus ir kaitinti ant labai silpnos ugnies ( aš nustačiau indikatorių 2 ir puikiai šokoladas išsilydė be jokio prikepimo)
Išlydytu šokoladu ištepti kiekvieną madlenos formelę ir iš karto įstatyti atvėsusią madleną.
Madlenos po ~ 5-15 minučių ( 5 minutės šaldiklyje arba 15 minučių šaldytuve ) bus su dailiais ir skaniais kiauteliais Belieka atsargiai išimti madlenas iš kepimo formelių ir ragauti..
Belieka atsargiai išimti madlenas iš kepimo formelių ir ragauti: .....su arbata , kava, ar tiesiog vienas
Skanaus
[quote=Zuoga,2011 03 25, 15:22]
Isbandziau Keilos Sakocio pusbroli
Gavosi labai labai skanus, aciu uz recepta
Ar skonis kazkiek panasus i sakocio?
irmulia na Tavo visi saldumynai verti . Fantastika
Isbandziau Keilos Sakocio pusbroli
Gavosi labai labai skanus, aciu uz recepta
Ar skonis kazkiek panasus i sakocio?
irmulia na Tavo visi saldumynai verti . Fantastika
QUOTE(Zuoga @ 2011 03 25, 15:22)
Isbandziau Keilos Sakocio pusbroli
Gavosi labai labai skanus, aciu uz recepta
Gavosi labai labai skanus, aciu uz recepta
Labai apetitnai atrodo
Kisule - man jis skanesnis kita diena. jis pakieteja ir primena sakoti. Nu kol kas jau trecia kart kepiau, nes greit dingsta nuo stalo
QUOTE(kisule @ 2011 03 25, 16:56)
Ar skonis kazkiek panasus i sakocio?
Jo, panasus, dabar dar laikau , kad truputi pakietetu, bet vyras po viena gabali , po viena gabaleli ir mazeja, bet ryt jauciu bus dar skanesnis. Tikrai verta isbandyti
Zuoga ,*Keila* aciu mergaites,reiks rytoj bandyti
Aš pas jus pirmą kartą Iš kart su receptu
Šveicariškas riešutų pyragas
Mano įvesti pataisymai: aš riešutų nesmulkinu (bo tingiu), tešlos ant viršaus irgi nededu, tik dugne. Bo man per daug tešlos neskanu. Aš darau iš ½ tešlos normos ir 1 normos įdaro. Tešlos nekapoju ir kitaip neprisigalvoju, o tiesiog sumaigau pirštų galiukais sviestą tešloje ir baigiu minkyti kaip paprastą tešlą (tik žinoma greitai, nes sviestas šyla nuo rankų ir tešlą skystėja). Jeigu sunku kočiot tai sutarkuoju per burokinę tarką ir pirštais apspaudžiu į formą. Ant jų sudedu atvėsintą įdarą ir iškepu. Mano bandytos riešutų variacijos: graikiniai (man labiausiai patinka) ir lygiom dalim migdolai-lazdynai.Psio
Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės (aš dedu visą indelį, t.y. 200 ml),
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!
Galiu pasakyt, kad greitesnio pyrago niekad nekepiau, šiandien padariau 2 net, ir labai greitai
Pabandykit
Šveicariškas riešutų pyragas
Mano įvesti pataisymai: aš riešutų nesmulkinu (bo tingiu), tešlos ant viršaus irgi nededu, tik dugne. Bo man per daug tešlos neskanu. Aš darau iš ½ tešlos normos ir 1 normos įdaro. Tešlos nekapoju ir kitaip neprisigalvoju, o tiesiog sumaigau pirštų galiukais sviestą tešloje ir baigiu minkyti kaip paprastą tešlą (tik žinoma greitai, nes sviestas šyla nuo rankų ir tešlą skystėja). Jeigu sunku kočiot tai sutarkuoju per burokinę tarką ir pirštais apspaudžiu į formą. Ant jų sudedu atvėsintą įdarą ir iškepu. Mano bandytos riešutų variacijos: graikiniai (man labiausiai patinka) ir lygiom dalim migdolai-lazdynai.Psio
Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės (aš dedu visą indelį, t.y. 200 ml),
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!
Galiu pasakyt, kad greitesnio pyrago niekad nekepiau, šiandien padariau 2 net, ir labai greitai
Pabandykit
[quote=Irmute.m,2011 03 25, 20:33]
Aš pas jus pirmą kartą Iš kart su receptu
Šveicariškas riešutų pyragas
Labai simpatiškas ir net neabejoju, kad skanus pyragas. Prie progos išbandysiu
Aš pas jus pirmą kartą Iš kart su receptu
Šveicariškas riešutų pyragas
Labai simpatiškas ir net neabejoju, kad skanus pyragas. Prie progos išbandysiu
QUOTE(kisule @ 2011 03 25, 16:56)
irmulia na Tavo visi saldumynai verti . Fantastika
ačiū , stengiuosi
QUOTE(bliuskė @ 2010 12 31, 18:13)
Biscotti su spanguolėmis ir pistacijomis
60ml alyvų aliejaus
150g. cukraus
2 a.š. vanilės esencijos
1/2 a.š. migdolų esencijos
2 kiaušiniai
220g. miltų
žiupsnelis druskos
1 a.š kepimo miltelių
Po saują džiovintų spanguolių ir pistacijų
Inde sumaišyti aliejų su cukrumi, supilti esencijas, įmušti kiaušinius, išplakti. Sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais, dalimis įmaišyti į kiaušinių plakinį. Įmaišyti spanguoles ir pistacijas.
Iš tešlos padaryti dvi malkas. Jas suformuoti šlapiomis rankomis. Dėti į 150 laipsnių karštumo orkaitę, kepti 35min. Ištraukti kepinį, apdengti rankšluostėliu, palikti apie 10 min. atvėsti. Supjaustyti griežinėliais ir dar padžiovinti 130 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10-15min. Traukti, atvėsinti ir valgyti!
Kepiau visus čia įdėtus biscotti (tiek pagal Nerytę, tiek pagal Ulę, jei neklystu), bet šitie išėjo geriausiai. Tikrai rekomenduoju. Kepsiu dar daug daug kartų.
60ml alyvų aliejaus
150g. cukraus
2 a.š. vanilės esencijos
1/2 a.š. migdolų esencijos
2 kiaušiniai
220g. miltų
žiupsnelis druskos
1 a.š kepimo miltelių
Po saują džiovintų spanguolių ir pistacijų
Inde sumaišyti aliejų su cukrumi, supilti esencijas, įmušti kiaušinius, išplakti. Sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais, dalimis įmaišyti į kiaušinių plakinį. Įmaišyti spanguoles ir pistacijas.
Iš tešlos padaryti dvi malkas. Jas suformuoti šlapiomis rankomis. Dėti į 150 laipsnių karštumo orkaitę, kepti 35min. Ištraukti kepinį, apdengti rankšluostėliu, palikti apie 10 min. atvėsti. Supjaustyti griežinėliais ir dar padžiovinti 130 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10-15min. Traukti, atvėsinti ir valgyti!
Kepiau visus čia įdėtus biscotti (tiek pagal Nerytę, tiek pagal Ulę, jei neklystu), bet šitie išėjo geriausiai. Tikrai rekomenduoju. Kepsiu dar daug daug kartų.
Vakar netyčia užklydau į šią temą ir akis užkliuvo už šio recepto
Noriu labai už jį padėkoti, mano biscotti atrodė taip:
Labai patiko, šiandien jau namuos nė trupinėlio nerastum
neturėjau nei pistacijų, nei džiovintų spanguolių, bet puikiai tiko migdolai ir razinos
sveikos , aš či as klausimu , iškepiau morkų pyragą viskas ok skanu gardu šeimyna suvalgę po gabaliuką.. ir tvarkant virtuvę pastebėjau kad kepimo milteliai kurios dėjau į pyragą galiojimas pasibaigęs dar 2010.10 ar jau eiti užsakyti vainikų ar vis dėl to blogiausia kas galėjo būti tokių atveju neiškilti pyragas? ( nors pakilo puikiai skonis irgi geras buvo) vnž help
tik jau nepergyvenk, nieko čia blogo, o jei pyragas iškilo, tai reiškia, kepimo milteliai dar savo funkcijų nepraradę. Juk jie nesugenda lygiai tą dieną, kaip gamintojas užrašo galiojimą, o tinkami dar ir ilgiau būna netgi