as irgi per neapsiziurejima kepiau su pasenusiais milteliais bet,nieko,ir gerai kilo-ir skoniui nepakenke ir baigiau juos visus sukepti-laukan nemeciau
ačiū už receptą http://www.fantazijo...e.blogspot.com/
mano bankuchino gerbėjas,sakė skonis ne toks,bet valgyt galima
mano bankuchino gerbėjas,sakė skonis ne toks,bet valgyt galima
QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 03 27, 08:54)
ačiū už receptą [url=http://www.fantazijosvirtuveje.blogspot.com/]
Ner uz ka . Va, man jis skanesnis i 2 ar 3 diena. Ir primena jau lb tooooooooooolima ta giminaiti Kas valge, tai kai paklausiau ar neprimena, sako, nu taip, primena, bet jau lb tolima.
QUOTE(KibirVibir @ 2011 03 27, 10:03)
Kiek laiko uztrunka baumkucheno kepimas?
As uztrukau kazkur valanda
Na, aš noriu padėkoti Ulei , už įdėtą Beatos karamelinio-šokoladinio torto receptą. Tai buvo pirmas kartas kai kepiau tortą, gavos labai skanus, nespėjau prapjauto nufotografuoti, neliko nei gabaliuko
QUOTE(Pinta @ 2011 03 26, 19:36)
tik jau nepergyvenk, nieko čia blogo, o jei pyragas iškilo, tai reiškia, kepimo milteliai dar savo funkcijų nepraradę. Juk jie nesugenda lygiai tą dieną, kaip gamintojas užrašo galiojimą, o tinkami dar ir ilgiau būna netgi
dėkui už atsakymą
ryte atsimerkiu ir žiūriu aš vis dar čia ir pusryčiams sukapojau likusia dalį kekso
Sveikos, atnešu savo interpretaciją Ulės naminių varškės sūrelių tema (Ulės receptas )
Naudojau:
500g liesos varškės
100g minkšto sviesto
keli šaukšteliai vyšnių džemo
Varškę su sviestu ištryniau, masę dėjau į plastikinius indelius, per vidury dedama sluoksnį vyšnių džemo (kitąsyk būsiu kantresnė ir duosiu daugiau laiko sustingti)
ačiū visom už idėjas
Naudojau:
500g liesos varškės
100g minkšto sviesto
keli šaukšteliai vyšnių džemo
Varškę su sviestu ištryniau, masę dėjau į plastikinius indelius, per vidury dedama sluoksnį vyšnių džemo (kitąsyk būsiu kantresnė ir duosiu daugiau laiko sustingti)
ačiū visom už idėjas
QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 03 27, 08:54)
ačiū už receptą http://www.fantazijo...e.blogspot.com/
mano bankuchino gerbėjas,sakė skonis ne toks,bet valgyt galima
mano bankuchino gerbėjas,sakė skonis ne toks,bet valgyt galima
O man tie lakstai neiskilo...skonis aisku puikus, bet gavosi labai jau plonas Ka dariau negerai? Gal kepimo milteliai nesuveike, nes pradaryti buvo?
QUOTE(Ingel @ 2011 03 27, 14:37)
Na, aš noriu padėkoti Ulei ,
super matosi toks naminis,mielas
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 27, 16:12)
Sveikos, atnešu savo interpretaciją Ulės naminių varškės sūrelių tema
kaip fainei ir pusryciai skanus tokie but, ir desertas
Pyragas "Saulėgrąža'
Kvapnus, purus, su traškia saulėgrąžų plutele ir kvapniai saldžiais konservuotais persikais.
Labai rekomenduoju.
Tešlai:
300 gr. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
200 gr. cukraus
1 pakuotė vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
150 gr. sviesto arba margarino
120 ml. pieno
100gr. aguonų
Papuošimui:
didelė skardinė konservuotų persikų
2 šaukštai medus
3 šaukštai grietinėlės (20%)
30 gr. sviesto
80 gr. nuluptų saulėgrąžų
60 gr. sviesto
Nedideliame inde sumaišykite miltus (persijotus), kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų.
Kitame - kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą (arba margariną) - maišyti šluotele.
Skystas mišinys pilamas plona srove į miltus, maišoma šluotelė, įmaišyti aguonas.
Dėti tešlą į riebalais išteptą formą, ir į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių.
Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nuvarvėtų, vėliau supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į puodą dėti medų, grietinėlę, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidėlės ugnies, maišyti,kaip ištirps cukrus sudėti vos pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėkite dar saulėgrąžų.
Po 20 minučių, kaip pyrago viršus pakankamai sukietėja (ne ankščiau) išimkite ir greitai išdėliokite griežinėliais persikus , o per vidurį saulėgrąžų masę.Dėti į orkaitę dar 15 maždaug minučių.
Leiskite atvėsti formoje.
Kvapnus, purus, su traškia saulėgrąžų plutele ir kvapniai saldžiais konservuotais persikais.
Labai rekomenduoju.
Tešlai:
300 gr. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
200 gr. cukraus
1 pakuotė vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
150 gr. sviesto arba margarino
120 ml. pieno
100gr. aguonų
Papuošimui:
didelė skardinė konservuotų persikų
2 šaukštai medus
3 šaukštai grietinėlės (20%)
30 gr. sviesto
80 gr. nuluptų saulėgrąžų
60 gr. sviesto
Nedideliame inde sumaišykite miltus (persijotus), kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų.
Kitame - kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą (arba margariną) - maišyti šluotele.
Skystas mišinys pilamas plona srove į miltus, maišoma šluotelė, įmaišyti aguonas.
Dėti tešlą į riebalais išteptą formą, ir į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių.
Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nuvarvėtų, vėliau supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į puodą dėti medų, grietinėlę, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidėlės ugnies, maišyti,kaip ištirps cukrus sudėti vos pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėkite dar saulėgrąžų.
Po 20 minučių, kaip pyrago viršus pakankamai sukietėja (ne ankščiau) išimkite ir greitai išdėliokite griežinėliais persikus , o per vidurį saulėgrąžų masę.Dėti į orkaitę dar 15 maždaug minučių.
Leiskite atvėsti formoje.
QUOTE(Kurmelis @ 2011 03 27, 16:50)
O man tie lakstai neiskilo...skonis aisku puikus, bet gavosi labai jau plonas Ka dariau negerai? Gal kepimo milteliai nesuveike, nes pradaryti buvo?
Tai lakstai ir neturi lb iskilti, tik vos vos. Is sios normos as kepiau 20x20 cm skardoj ir dejau po du saukstus teslos. Sluoksniu kazkur 8-9 gavosi.
O del milteliu, tai pas mane jie irgi pradaryti stovi, tai tikrai ne del ju, nebent jau seniai pasibaiges galiojimo laikas (kuo as abejoju).