Grange, jusu baklava, atrodo nerealiai
Idomu, ar skonis jo toks kaip cia perkamu?? (turiu mintyje, perkami is vietiniu), juodai vilioja
QUOTE(Elena @ 2011 07 05, 09:29)
Šokoladinė pagunda
Įdarui:
80 ml pieno
200 gr. maskarpone arba riccotos sūrio
200 gr juodo šokolado ne mažiau 52 %
2 kiaušiniai
cukraus pudra apibarstymui
Įdarui:
80 ml pieno
200 gr. maskarpone arba riccotos sūrio
200 gr juodo šokolado ne mažiau 52 %
2 kiaušiniai
cukraus pudra apibarstymui
Noriu pabandyti, atrodo skaniai ir nesunku pagaminti
O vis tik kas geriau maskaropne ar riccota suris? Kokį naudojote?
QUOTE(Yasmin @ 2011 07 05, 15:30)
Noriu pabandyti, atrodo skaniai ir nesunku pagaminti
O vis tik kas geriau maskaropne ar riccota suris? Kokį naudojote?
O vis tik kas geriau maskaropne ar riccota suris? Kokį naudojote?
Aš naudojau riccotos Buvo skanu
QUOTE(Elena @ 2011 07 05, 15:53)
Kaip tik jo ir turiu, kai vyras parves sausainiu bandysiu kepti. Aciu
Spéculoos - itin trapūs ir aromatingi belgiški sausainiai.
Receptas:
Reikės :
* 250 g tamsaus cukraus
* 250 sviesto
* 350 g miltų
* 5 g kepimo miltelių
* 1 kiaušinis
* 5 g druskos
* 2 g keturių prieskonių mišinio ( imbieras+gvazdikėliai+muskato riešutas+cinamonas)
Gaminimo eiga:
Cukrų sumaišyti su kiaušiniu, po to įmaišyti minkštą sviestą ( kambario temperatūros). Suberti miltus, druską, keturių prieskonių mišinį ir kepimo miltelius.
Viską gerai sumaišyti, išminkyti iki vientisos kietos masės. Sudėti į indą, uždengti maistine plėvele ( kad nedžūtų) ir palikti šaltai (šaldytuve) gerą valandą. Galima laikyti ir 24 val.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Tešlą išimti iš šaldytuvo, ant stalo iškočioti plonu sluoksniu ( ~ 3 mm storio) lakštą įspaudžiamų formelių išpjaustyti sausainukus ( aš naudojau apvalią su kraščiukais, planuose kada nors įsigyti ir orginalias Spéculoos sausainių formeles) .
Išspaustus sausainiukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti 10- 12 minučių. Iškepusius speculoos išimti , sudėti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Laikyti sandariai uždaromame inde.
Skanaus
Receptas:
Reikės :
* 250 g tamsaus cukraus
* 250 sviesto
* 350 g miltų
* 5 g kepimo miltelių
* 1 kiaušinis
* 5 g druskos
* 2 g keturių prieskonių mišinio ( imbieras+gvazdikėliai+muskato riešutas+cinamonas)
Gaminimo eiga:
Cukrų sumaišyti su kiaušiniu, po to įmaišyti minkštą sviestą ( kambario temperatūros). Suberti miltus, druską, keturių prieskonių mišinį ir kepimo miltelius.
Viską gerai sumaišyti, išminkyti iki vientisos kietos masės. Sudėti į indą, uždengti maistine plėvele ( kad nedžūtų) ir palikti šaltai (šaldytuve) gerą valandą. Galima laikyti ir 24 val.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Tešlą išimti iš šaldytuvo, ant stalo iškočioti plonu sluoksniu ( ~ 3 mm storio) lakštą įspaudžiamų formelių išpjaustyti sausainukus ( aš naudojau apvalią su kraščiukais, planuose kada nors įsigyti ir orginalias Spéculoos sausainių formeles) .
Išspaustus sausainiukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti 10- 12 minučių. Iškepusius speculoos išimti , sudėti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Laikyti sandariai uždaromame inde.
Skanaus
Krepšeliai su persikais
Vietoj persiku galima naudoti mėgstamas uogas
Produktai:
varškė 9% 200 gr.
margarinas 100gr.
cukrus 100 gr.
kiaušiniai 3 vnt.
miltai 250gr.
grietinė 150ml.
krakmolas 1 valg.šaukštas
persikai
Iš varškės,1 kiaušinio,50 gr cukraus,margarino užminkome tešlą.
Ji turi būti minkšta,lengvai lipti prie rankų.
Kepame formoje mufinams, mano forma skirta 6 vienetams.
Gavosi dvi normos...12 krepšelių.
Tešla daliname į 12 rutuliuku.
Iš rutuliuku darome tokius kaip blynelius,dedame į formą ir išlyginame formuodami krepšelį.
Persikus perpjauname per puse ir supjaustome plonai.
Grietinę,2 kiaušinius,cukrų ir krakmolą išplakame.
Dedame į krepšelius persikus,užpilame mūsų kremo.
Statome į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame 50 min.
Vietoj persiku galima naudoti mėgstamas uogas
Produktai:
varškė 9% 200 gr.
margarinas 100gr.
cukrus 100 gr.
kiaušiniai 3 vnt.
miltai 250gr.
grietinė 150ml.
krakmolas 1 valg.šaukštas
persikai
Iš varškės,1 kiaušinio,50 gr cukraus,margarino užminkome tešlą.
Ji turi būti minkšta,lengvai lipti prie rankų.
Kepame formoje mufinams, mano forma skirta 6 vienetams.
Gavosi dvi normos...12 krepšelių.
Tešla daliname į 12 rutuliuku.
Iš rutuliuku darome tokius kaip blynelius,dedame į formą ir išlyginame formuodami krepšelį.
Persikus perpjauname per puse ir supjaustome plonai.
Grietinę,2 kiaušinius,cukrų ir krakmolą išplakame.
Dedame į krepšelius persikus,užpilame mūsų kremo.
Statome į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame 50 min.
Sviestiniai sausainiai
Ačiū Jolantai už receptą. Sausainukai puikūs, tirpsta burnoje.
400 gr. miltų
žiupsnelis druskos
200 gr. sviesto
2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
Supilti miltus, cukrų i vieną dubenį, įberti druskos, sutarkuoti sviestą, įmušti kiaušinius, suminkyti vientisą tešlą.Dėti 30-čiai minučių į šaldiklį. Iškočioti ploną lakštą ir formuoti sausainukus.
Kepti 180-190 C apie 10-15 min.
Ačiū Jolantai už receptą. Sausainukai puikūs, tirpsta burnoje.
400 gr. miltų
žiupsnelis druskos
200 gr. sviesto
2 kiaušiniai
100 gr. cukraus
Supilti miltus, cukrų i vieną dubenį, įberti druskos, sutarkuoti sviestą, įmušti kiaušinius, suminkyti vientisą tešlą.Dėti 30-čiai minučių į šaldiklį. Iškočioti ploną lakštą ir formuoti sausainukus.
Kepti 180-190 C apie 10-15 min.
Ispanakli Kek - špinatų pyragas (biskvitas) (su gaminimo eiga)
Reikės
* 3 kiaušinių
* 1,5 puodelio (355 ml) Demerara cukraus (tinka ir paprastas baltas)
* 2 puodeliai (470 ml) miltų
* 200 g šviežių špinatų ( pačios tyrės gaunasi ~ 150 g)
* 1/2 puodelio ( 120 ml) ištirpinto sviesto arba aliejaus
* 1 arbat .š . kepimo miltelių
* 2 valg. s. vanilės ekstrakto arba 1 pok. vanilinio cukraus
* sviesto kepimo skardai ištepti
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių karščio.
Šviežius špinatus nuplauti, sudėti į gilią keptuvę (ar puodą) ir kaitinti (galima įpilti truputį vandens) iki špinatai pilnai suminkštės.
Nuo išvirusių špinatų gerai nusunkti vandenį, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Palikti atvėsti.
Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, tada supilti ištirpintą sviestą (arba aliejų), suberti miltus ir kepimo miltelius - viską labai gerai išmaišyti.
Sudėti atvėsusią špinatų tyrę, įpilti vanilės ekstrakto (arba vanilini cukru ) - vėl viską gerai išmaisyti.
Kepimo formą ištepti riebalais, į ją sukrėsti paruoštą tešlą, tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35-40 min.
Po pirmų 20 min galima vos vos sumažinti orkaitės temperatūrą ( nebūtinai, priklauso nuo orkaitės kaitrumo)
Pastaba : Kaip patikrinti ar iškepęs pyragas ? : mediniu iešmeliu ( tinka ir dantų krapštukas) įsmeigti pyragą ir ištraukti - iešmelis turi likti sausas ir švarus. Jei iešmelis yra aplipęs tešla, reikia palikti kelti dar keletą minučių.
Iškepusį pyragą išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti ant grotelių.
Pyragą galima apipjaustyti ir aptepti grietinėlės+pieno kremu, o paviršių apibarstyti trupinukais ( likusiais nuo nupjaustytų pyrago šonų).
Galima valgyti vieną arba pertepti su grietinėles kremu ( galima ir maziau riebų variantą pasirinkti : pvz. tiesiog su kokiu turkišku jogurtu arba President tepamu varškės kremu... )
Skanaus
Reikės
* 3 kiaušinių
* 1,5 puodelio (355 ml) Demerara cukraus (tinka ir paprastas baltas)
* 2 puodeliai (470 ml) miltų
* 200 g šviežių špinatų ( pačios tyrės gaunasi ~ 150 g)
* 1/2 puodelio ( 120 ml) ištirpinto sviesto arba aliejaus
* 1 arbat .š . kepimo miltelių
* 2 valg. s. vanilės ekstrakto arba 1 pok. vanilinio cukraus
* sviesto kepimo skardai ištepti
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių karščio.
Šviežius špinatus nuplauti, sudėti į gilią keptuvę (ar puodą) ir kaitinti (galima įpilti truputį vandens) iki špinatai pilnai suminkštės.
Nuo išvirusių špinatų gerai nusunkti vandenį, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Palikti atvėsti.
Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, tada supilti ištirpintą sviestą (arba aliejų), suberti miltus ir kepimo miltelius - viską labai gerai išmaišyti.
Sudėti atvėsusią špinatų tyrę, įpilti vanilės ekstrakto (arba vanilini cukru ) - vėl viską gerai išmaisyti.
Kepimo formą ištepti riebalais, į ją sukrėsti paruoštą tešlą, tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35-40 min.
Po pirmų 20 min galima vos vos sumažinti orkaitės temperatūrą ( nebūtinai, priklauso nuo orkaitės kaitrumo)
Pastaba : Kaip patikrinti ar iškepęs pyragas ? : mediniu iešmeliu ( tinka ir dantų krapštukas) įsmeigti pyragą ir ištraukti - iešmelis turi likti sausas ir švarus. Jei iešmelis yra aplipęs tešla, reikia palikti kelti dar keletą minučių.
Iškepusį pyragą išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti ant grotelių.
Pyragą galima apipjaustyti ir aptepti grietinėlės+pieno kremu, o paviršių apibarstyti trupinukais ( likusiais nuo nupjaustytų pyrago šonų).
Galima valgyti vieną arba pertepti su grietinėles kremu ( galima ir maziau riebų variantą pasirinkti : pvz. tiesiog su kokiu turkišku jogurtu arba President tepamu varškės kremu... )
Skanaus
irmulia, atrodo ispudingai
Noriu pasiūlyti labai paprastą žagarėlių receptuką (radau senoje knygoje). Šie žagarėliai būna ne minkšti, o trapūs. Mano šeimynai labai patinka, gal patiks ir Jums
Žagarėliai su aguonomis
3 kiaušiniai, 1-2 šaukštai degtinės (arba romo, konjako), 1-2 šaukštai aguonų, miltų kad tešla neliptų prie rankų, žiupsnelis druskos, miltinio cukraus, riebalų virimui.
2 kiaušinio trynius, 1 kiaušinį, degtinę išplakti, suberti žiupsnelį druskos, persijotus miltus, švarias sausas aguonas ir užminkyti tešlą kaip makaronams (aš šį procesą patikėjau duonkepei...). Tešlą išmušti kočėlu ir leisti pastovėti. Paskui iškočioti plonais lakštais ir pjaustyti konditeriniu skritulėliu dantytais krašteliais. Per vidurį juostelę įpjauti ir ir pro pjūvį prakišti vieną žagarėlio galą.
Į įkaitintus riebalus dėti žagarėlius ir virti kol pagels abi pusės. Ant karštų žagarėlių užbarstyti miltinio cukraus.
Skanaus
Žagarėliai su aguonomis
3 kiaušiniai, 1-2 šaukštai degtinės (arba romo, konjako), 1-2 šaukštai aguonų, miltų kad tešla neliptų prie rankų, žiupsnelis druskos, miltinio cukraus, riebalų virimui.
2 kiaušinio trynius, 1 kiaušinį, degtinę išplakti, suberti žiupsnelį druskos, persijotus miltus, švarias sausas aguonas ir užminkyti tešlą kaip makaronams (aš šį procesą patikėjau duonkepei...). Tešlą išmušti kočėlu ir leisti pastovėti. Paskui iškočioti plonais lakštais ir pjaustyti konditeriniu skritulėliu dantytais krašteliais. Per vidurį juostelę įpjauti ir ir pro pjūvį prakišti vieną žagarėlio galą.
Į įkaitintus riebalus dėti žagarėlius ir virti kol pagels abi pusės. Ant karštų žagarėlių užbarstyti miltinio cukraus.
Skanaus
Mamos vafliai
250g. margarino
4 didelių kiaušinių
Pusės stiklinės cukraus
50g. vanilinio cukraus
Citrinos (man labiau patinka be jos, tuomet vafliai man primena šakočio skonį)
Miltų (miltų reikia dėti tiek, kol gausis grietinės tirštumo tešla)
Į dubenį mušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų, išsukti. Tuomet supilti išlydytą margariną, bei, jei naudosite citriną, išspausti dalį arba visas sultis ir sudėti tarkuotą žievelę.Viską išmaišyti.Tuomet pamažu maišant berti miltus, iki kol gausis reikiamo tirštumo tešla. Tešlą pilti į įkaitintą vaflinę ir kepti, kol švelniai pradės ruduoti, išimtą vaflį suvynioti, kol dar šiltas.
http://studentiskire...os-vafliai.html
250g. margarino
4 didelių kiaušinių
Pusės stiklinės cukraus
50g. vanilinio cukraus
Citrinos (man labiau patinka be jos, tuomet vafliai man primena šakočio skonį)
Miltų (miltų reikia dėti tiek, kol gausis grietinės tirštumo tešla)
Į dubenį mušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų, išsukti. Tuomet supilti išlydytą margariną, bei, jei naudosite citriną, išspausti dalį arba visas sultis ir sudėti tarkuotą žievelę.Viską išmaišyti.Tuomet pamažu maišant berti miltus, iki kol gausis reikiamo tirštumo tešla. Tešlą pilti į įkaitintą vaflinę ir kepti, kol švelniai pradės ruduoti, išimtą vaflį suvynioti, kol dar šiltas.
http://studentiskire...os-vafliai.html